Şimdi Ara

EV İÇİN KLİMA TAVSİYESİ ( KROKİ İÇERİDE)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba üstatlar. Öncelikle klimayı ısınmak için kullanacağım. Aralık başında bebeğim doğacak daha da zamlanmadan almak istiyorum. Ev 4. kat alt kat hep boş, üstte çat katı gibi apartmanın ortak kullanımında bi yer var, üstünde çatı var. Doğu cephesi çocuk odasının olduğu taraf diğer binayla bitişik nizam. Diğer cepheler boş sokağa bakıyor. Doğalgaz ve soba kurma imkanım yok. Çevremdekiler tek yolun inverter klima olduğunu tavsiye ettiler. Nedense diğer odalardan kısıp holü çok geniş bırakmışlar. Apartmanın sadece kuzey cephesinde sıva boya var. Diğer cepheler sadece tuğla. Krokideki yere 24000 btu bir klima taksam; mutfak ve misafir odasının kapıları kapalı olmak kaydıyla, holü ısıtıp yatak odası, oturma odası, çocuk odası ve tuvalet banyonun da soğuğunu kırar mı? Çocuk odası ilk etapta fazla kullanılmayacak. Bir tane delonghi yağlı radyatörüm bir de konveksiyonel ısıtıcım var. Bunlarıda yeri geldiğinde klimayı desteklemek için kullanıcam. Yer Samsun, pimapenler sağlam çok soğuk geçirmiyor.

    Zamanımızın çoğunu hol de geçireceğiz. Ama oturma odası ve yatak odasının da soğuğunu kırması önemli. Banyoda bitane konveksiyon banyo ısıtıcısı var. Duş alınacağı zaman açıyordum. Hızlı ısıtıyor. Arkadaşlar öyle cayır cayır olsun içerisi gibi bir niyetim yok. Kiracıyım şu an için taşınma gibi bir lüksüm de yok. Sizce olur mu? Başarabilir miyim. Evin yapısı itibariyle bana sanki olur gibi geldi. Fazla bütçem yok max 30.000 o yüzden iyi marka bir klima alırsam btu 24.000 olamayacak gibi. Fikir ve tavsiyeleriniz benim için çok değerli. Şimdiden teşekkürler.


    Saygılar.



    EV İÇİN KLİMA TAVSİYESİ ( KROKİ İÇERİDE)







  • 30.000 bütçenin yarısına her odaya duvar tipi fanlı ısıtıcı alabilirsiniz. Klimanın kırma- delmesiyle de uğraşılmamış olur
  • Hocam o zaman elektrik tüketimi çok fazla olmuyor mu bir tanesi bir klima kadar yakacak neredeyse.

  • O nasıl bir ev planıymış yahu.

    Mevcut düşünce ve konumlandırmanıza göre çocuk odası nispeten ısınır ama yatak odanıza pek faydası olacağını sanmıyorum. Klimanın ana hava üfleme yönü banyo olacağından ısı dağılımı homojen olmaz. Yönlendirme kanatları biraz iş yapsa da pek başarılı olamıyor bu bağlamda.

    9000 + 18000 btu şeklinde 2 ünite almayı düşünmez misiniz? 9000 olanı çocuk odasında tam kapı karşısına koysanız hem çocuk odasını hayli hayli ısıtır, kapısını açtığınızda hole de katkı sağlar.
    Kapı üstüne klima takılır mı bilmem ama mutfak kapısının üstüne de 18 binlik takılsa, hava yönlendirdirme kanatçıklarıyla yatak odasına daha etkili olur gibi.

    @klima5505 hocanın yorumunu merak ediyorum.
  • Merhaba. Tavsiye konusundaki mesajınızı daha önce gördüğüm için oradan cevapladım ancak bu konuda daha fazla detay olduğu için tekrar etmek isterim.


    Kuzey cephede sıvasız tuğla olmaması bir avantaj. Çünkü en çok soğuğu kuzeyden alacaktı.


    -kırmızımercimek hocamın bahsetmiş olduğu gibi iki ayrı iç ünite alternatifini de değerlendirmenizi tavsiye ederim. Bu durumda iki ayrı dış ünite olacaktır.


    Tek iç ünite olması zorunlu ise işaretlemiş olduğunuz yerde klimayı konumlandırıp mümkün mertebe hiç kapatmadan kullanırsanız bütün alanlarda en azından soğuğun kırılacağı şekilde etki görebilirsiniz. Ama bu durumda klima gerçekten hiç kapatılmamalıdır. Yani klima kaynak olacağı için kaynaktan sürekli üretim yapılmalıdır. Yani sıcak hava üretimi sürekli olmalıdır ki kapılardan içeriye ısı akışı gerçekleşebilsin. Yalıtım zaafiyeti olduğu için çok ekonomik bir sonuç çıkarmayabilir ama elektrikli ısıtıcıdan daha yüksek verimli olacaktır. Doğalgaz vb. yakıtlar alternatif olamadığı için onlarla kıyaslamıyorum.


    24000 Btu klima satın alırsanız bu cihaz ile beraber konveksiyonel ısıtıcı veya gücüne göre yağlı radyatör ve konveksiyonel ısıtıcı kullanımı elektrik tesisatınız açısından sorun çıkarabilir.


    24000 Btu klima ihtiyacın fazla olduğu zaman dilimlerinde 2500-3000W değerlerine kadar çıkabilir. Bunun üzerine tahminen 2000W konveksiyonel ısıtıcı ve 1800 W yağlı radyatör eklerseniz (güçleri tahmini söylüyorum)


    6300W civarında bir tüketim ortaya çıkar ki bu da 28-30 Amper akım çekilmesi demektir. Bu nedenle bu cihazların eş zamanlı çalışması sağlıklı olmayabilir. Tesisatınızın durumunu bilmediğim için ihtimali belirtmek istedim.


    İki ayrı klima alacak olursanız 12000 + 12000 Btu tercih edebilirsiniz. Ama klima sayısı iki olsa da cihazlar yine aynı anda çalıştırılmalıdır. 12000 Btu tek başına yeterli olmayacaktır.


    2x12 veya 1x24 kapasite cihaz tercih edip mümkün mertebe hiç kapatmadan kullanırsanız ve etki istediğiniz odaların kapıları tamamen açık bırakılırsa klimanın bulunduğu alan olan hol kadar olmasa da diğer alanlarda sıcaklığı hissedebilirsiniz. Ama tekraren belirtmem gerekirse kilit rol oynayan kısım cihazın sürekli çalışmasıdır. Gece yatarken kapatırsanız sabah açtığınızda cihazın bu bütün ortamın sıcaklığını toparlaması hem zaman alır hem de tüketimi artırır. Bu nedenle gece ihtiyacınız olmasa bile örneğin 24'e ayarlayıp kullanıyorsanız gece 23-22 dereceye indirip kısık çalıştırarak kullanabilirsiniz. Ama gece de olsa dediğim gibi cihazın açık kalması gerekir. Bunun klimaya herhangi bir zararı olmaz ve aç-kapa şeklinde kullanıma göre tüketim daha düşük olur. Sadece filtre temizliği vb. durumlarda kapatabilirsiniz.


    @kırmızımercimek Etiketiniz için çok teşekkür ederim hocam,sağ olun var olun.


    Saygılarımla...





  • bedlamite B kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Hocam o zaman elektrik tüketimi çok fazla olmuyor mu bir tanesi bir klima kadar yakacak neredeyse.



    Kesinlikle tüketim fazla olur. Klimalar ısıtma modunda kullanılırken rezistans ile değil ısı pompası olarak çalıştığı için daha az elektrik tüketir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutunmayan -- 15 Ağustos 2023; 15:48:16 >
  • klima5505 hocam, kırmızımercimek hocam teşekkürler yorumlarınız için. 2 tane klimaya bütçe yetmiyor. Tek 24 lük olmak durumunda. Bana max 20-30 bütçe aralığında hangi klimayı tavsiye edersiniz ?

  • bedlamite B kullanıcısına yanıt

    BİM, A101 gibi marketlere gelen ürünler nasıldır? BİM'de 12000 btu cihaz var birkaç gündür, 11499 gi bi fiyatı vardı.

    Düzeltme : Dijitsu marka




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızımercimek -- 16 Ağustos 2023; 22:34:45 >
  • hocam bimde çalışıyorum ben. dijitsu klimayı bilmiyorum ama tv olarak pek iyi değil çok iade ve bozuk ürün çıkıyor. Hata yapma şansa bırakma gibi bir lüksüm yok. vestel doğa flora nasıldır acaba. Bazı dış üniteler sesliymiş onun haricinde kendini geliştirdi gibi yorumlar okudum.

    Evimdeki diğer beyaz eşyalar vestel, henüz 1 yıllıklar ama şu ana kadar problem yaşamadım. @klima5505 hocam var mı tavsiyeniz ?

  • Merhaba benim de benzer bir sorum olacak zira diğer konuya da yazdım . Bursa Gemlik ovada bulunan Evimin krokisini çizmeye çalıştım. Çizimleri orantısizliga bakmayın kabaca çizdim. Fakat olculer doğru. Pencere genişlik ve yuksekliklerinide çizdim. Eski bina 3 katlı ve evim arakat. Sadece duvarlarda kirisler ve kolonlar hariç içeriden 3 cm strofor uygulaması var. Antre Daire giriş kapısının üzerine montajlanacak klima tum bolumlere etki eder mi acaba? Zira küçük bir ev tavan yüksekliği 265cm. Guney cephesi yazın 09:00-16:00 arası güneş alıyor. Ya da 1 salon 2 çocuk odası 9000 btu 2 ayrı klima daha mı mantıklı olur? Bu arada genel olarak soğutma a.acli kullanılacak. Kombi mevcut fakat mevsim geçişlerinde klimayı da kullanabilirim. Zaten aşırı nem oluyor kışın özellikle çocuk odasında kuzeye bakan kiriste. Hatta bu yüzden ebac2650 nem alıcı kullanıyorum yıllardır. Sanirim klimalar nem de alıyor. Bu sayede nem alıcının harcadığı elektrik ile ısınma gerçekleşir. EV İÇİN KLİMA TAVSİYESİ ( KROKİ İÇERİDE)




  • bedlamite B kullanıcısına yanıt

    Bunu bende çok merak ediyorum.Vestel alacağım diye bu yola girdim ama 4 -5 yorum okudum biraz kafam karıştı. Dış ünite sesi, iç ünite su aktıma problemi var diyorlar. Şuanda önümde ödeme sayfası duruyor. Bir yanım al diyor diğer yanım dur. Bilgili kişiler yorum yaparsa çok güzel olacak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.