Şimdi Ara

Ev Satışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar,

    Annemin üzerinde olan ve banka kredisi alındığı için üzerinde bankanın ipoteği olan evi üzerime nasıl alırım ?


    Tapudaki çalışana sorduğum zaman ipotekli bir şekilde alabilirsin sorun olmaz dedi.


    Fakat kredi veren banka değil ama başka bir bankadaki çalışanlara sorduğumda ipotekli ev satışı yapılabilir ama banka kredi borçlusuna yani satana ihtarname çeker ve borcun 1 hafta içerisinde ödenmesini ister dediler.


    Ben ipotekli bir şekilde evi kabul ediyorum. Borç ödenmeye devam edecek ama borcun hızlı bir şekilde kapatılmasının istenmesi kafamı karıştırdı.


    Yorum yapabilecek varsa sevinirim. Teşekkürler.




  • İpotekli evi ipotek kalkmadan almanın bir mantığı yok , devlet zaten bunun sanki satışı olmuş gibi senden vergisini alır , banka para alişverişi olacağını düşündüğü için parasini isteyecektir yada senden bir sözleşmeyi imzalamanı isteyebilir ilk sorman gereken yer ipotek koyan banka ..
  • Teşekkürler. Özel sebeplerden dolayı evi üzerime almam gerektiği için ipoteğe takılmıyorum. İpotek koyan banka Halkbank henüz yüzyüze görüşme sağlamadım. İnternet sitesinde şöyle bir ibare yer alıyor.


    " Kredi borcum bitmeden ipotekli konutumu satabilir miyim?


    Konut kredisi kullanırken tapu kaydınıza konulan ipotek, bu konutun satışına engel değildir. Üzerinde ipotek bulunan konutunuzu, alıcının ipoteği tapu satış sözleşmesinde kabul etmesi şartıyla satabilirsiniz. Böyle bir durumda ilgili tapu müdürlüğü kredi alacaklısı banka ve/veya finans kuruluşuna konutun bir başkasına satılmış olduğunu bildirecektir. Bu bildirimi alan banka ve/veya finans kuruluşu da ipotekli konutu satın almış olan kişiye, satın almış olduğu konuta ilişkin kredi bilgilendirmesinde bulunacaktır. Banka, kredi borçlarının yasal süresinde ödenmemesi halinde, ipoteğin paraya çevrilmesi suretiyle kredi alacağının tahsil edileceğini konutu alan tarafa ihtar edecektir. "


    Olarak bir açıklaması var. Buradan çıkardığım sonuç ev satılır üzerinde ipotek olur ve borçlu aynı kalır.





  • Bilgisi olan birileri var mı?

  • Lojistisyoner L kullanıcısına yanıt
    2021 yılında almaya teşebbüs ettiğim bir evde henüz kredisi devam ettiğinden banka ipoteği vardı. Ben de evi kredi ile alacağım için banka bana karşı bankanın onaylaması için bir sözleşme (ismini hatırlamıyorum belgenin ) vermişti. Satıcı vazgeçtiği için alışveriş tamamlanmadan bitti süreç. Satın alınacak konut üzerinde banka ipoteği olması alışverişi çok zorlaştırmıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.