Şimdi Ara

Ev telefonu taşıma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumdaşlar merhaba, şu an türknetten ev telefonu ve internet hizmeti alıp ev telefonunu türk telekoma interneti farklı firmaya taşımak isteyenler için nasıl geçiş yaptığımı anlatıyorum. Bu konuda sorun yaşayanlar ve yaşayacaklar olabilir umarım faydalı olur.


    Öncelikle baştan söyleyeyim türknetin verdiği hizmeti eleştirmiyorum güzel bir 5 sene geçirdik. Türkneti 2 konuda avantajlı bulmadığım için geçiş yapma kararı aldım. 1.si adil olmayan fiyat politikası (16 mbit kullanan da 170 tl ödüyor 100 mbit kullanan da) 2.si de ping süresi türknette 70 ms alırken şu an 46 ms alıyorum.


    Ev telefonu numaramı kaybetmemek ve 1 gün bile kapanmaması benim için önemliydi. Ayrıca vdsl portumu da kaybetmek istemiyordum. Daha önce türk telekoma ev telefonu kampanyası ile taşıma işlemi için başvurdum maalesef geçişiniz yapılamadı dediler. Geçişim yapılsa ev telefonu + interneti beraber türk telekoma taşıyacaktım.(1 Ekim zammından önce)

    Türknete sordum önce taşınır dediler bizden yana bir sorun yok dediler sonra ikisi aynı anda taşınmaz ise taşıyamazsınız dediler. Kendileri de bu konuya çok vakıf değil.


    Daha sonra interneti ve ev telefonunu ayrı ayrı devreler(kablolar) üzerinden alma fikrini düşündüm. -Tabi bunun için ankastrede yer olması şart- Bu sebepten ötürü önce yalın internet başvurusu yaptım. Eve 2.internet hattını bağlattım. Sıfırdan kurulumda 3 ay kalma şartı ücretsiz kurulum yapan firmalar var adını vermeyeceğim. 35 mbit için başvurdum birkaç gün içinde bir ekip gelip bağlantıyı yaptı. 2.interneti çektirdikten sonra artık ev telefonu taşınsın da aynı devre üzerinden bulunan türknet iptal olursa olsun hiç sorun değil dedim.


    Tekrar türk telekom müdürlüğüne gittim durumu anlattım bu defa kurumsaldan geçiş yapmayı deneyin dediler. Kurumsal tarifelerden altta linkini verdiğim pakete geçiş için taahhüt imzaladık. Ertesi gün arayıp geçiş işleminin tamamlandığını söylediler.

    kurumsal.turktelekom.com.tr
    İşinize Gelen Kampanya > Kampanyalar > Kurumsal - İş Telefonu
    https://kurumsal.turktelekom.com.tr/is-telefonu/kampanyalar/sayfalar/isinize-gelen-kampanya.aspx

    Daha sonra da türknet fesih başvurusunda bulunup süreci tamamlamış oldum.








  • Sizi aramızda göremeyeceğimiz için üzgünüz. Ping sorunu yaşamanız durumunda tracert test sonuçları ile birliktewww.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı oluşturabilirsiniz. Uzmanımız ve network ekiplerimiz kontrol ederek çözümleyecektir. İlerleyen zamanlarda tekrar aramızda görmek isteriz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.