Şimdi Ara

Evangelion ile başlamış birine Anime tavsiyeniz nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
2
Favori
1.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hayatım boyunca onlarca belki yüzlerce yabancı dizi binin üzerinde film izlemiş biriyim ama anime dünyasına bir türlü giriş yapamamıştım. Popüler One Piece, Bleach, Naruto gibi onlarca sezon binlerce bölümlük animeler hep gözümü korkutmuştu. Youtube'ta ara ara Can Sungur yayınlarını izlerim Evangelion muhabbetine denk geldim bir kaç sefer baktım 26 bölümlük bir anime hemen başladım, açıkçası çok beğendim özellikle son iki bölüm tokat gibi vurdu, altmetni çok kuvvetli izlemeyen varsa kesinlikle tavsiyemdir.


    Kendime bir kaç anime listesi yaptım Cowboy Bebop, Death Note, Steins;Gate, Serial Experiments Lain bunları izlemeyi düşünüyorum bunların dışında eski yeni farketmez 2 sezonu geçmeyen max 40 bölümlük anime tavsiyeleriniz varsa önerilere açığım.




  • Başlangıç için Death Note iyidir öneririm.

  • Erased, Violet Evergarden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psikoloji & Gizem ağırlıklı seri arıyorsan Higurashi, Steins;Gate, Re:Zero, Promised Neverland (1. Sezon) bakabilirsin.


    Aksiyon animesi arıyorsan Fate/Zero bakabilirsin 25 bölüm.


    Death Note bence sevmeyeceksin ama anime kültürü için izleyebilirsin.


    Fullmetal Alchemist: Brotherhood seveceğini düşünüyorum.


    Mecha anime ama Evangelion zıttı mcsi olan anime arıyorsan Code Geass bakabilirsin.


    Attack on Titan duymuşsundur, bakabilirsin.


    Monster sevebilirsin bu kadar altmetin mesaj seviyorum diyorsan bakabilirsin.


    Monster sevdiysen Psycho-Pass bakabilirsin onu da seversin.


    Tamamen bunlarla alakasız çerezlik komedi arıyorsan Saiki Kusuo öneririm. Aynı şekilde One Punch Man bakabilirsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 10 Mayıs 2022; 0:59:33 >
  • Güzel bir liste yapmışsınız. Önce onları izleyin derim. Karanlık, psikolojik gerilim animelerini seversiniz bence. Benim favorilerim şunlar
    Shinsekai Yori
    Monster
    Psycho-Pass
    Ergo Proxy
    Fate/Zero

    Bunlardan monster 74 bölüm ama bence mutlaka izleyin. 40 bölüm şartına en azından bu animeyi istisna tutun derim.

    Gizemli ve düşündüren Subete ga F ni Naru
    Yine psikolojik altmetin içeren Haibane Renmei de tavsiye ederim.

    Serial Experiments Lain anlaşılması zor animedir ama onu seversen Boogiepop wa Warawanai animesini de izle derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybe4you -- 10 Mayıs 2022; 16:34:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyeler için teşekkürler hepinize


    @Ainz Ooal Gown Başladım bile


    @Are You Hitting On Me Teşekkürler hocam bakacağım yazdıklarınıza


    @Okeanix Bakacağım hepsine hocam sağolun. Death Note'a başladım bile daha 3 bölüm izledim sevdim demek için erken belki ama güzel ilerliyor şimdilik. Her animeden illa Evangelion gibi psikolojik sosyolojik bir altmetin beklemiyorum aslında ama ilk önce Evangelion gibi iyi bir anime ile başladığım için iyilerden devam etmek istiyorum diye Evangelion'u belirttim özellikle.


    @maybe4you Teşekkürler hocam yazdıklarınıza da bakacağım. 40 bölüm ile sınırlandırmadım aslında kendimi. Yüzlerce, binlerce bölümlük animeler zaten hep gözümü korkuttu ve bu zamana kadar bir türlü başlayamadım. Yüzlerce bölüme tek bir anime izlemek yerine onlarca farklı anime deneyimlemek daha mantıklı geldiği için özellikle kısa bölümlü olanlardan başlamayı tercih ettim, yoksa 78 bölümde izlenir yani.


    Ghost in the shell (Kôkaku kidôtai) izlenir mi? 95 yapımı anime filmi var ayrıca 2002-2005 arası bir anime serisi var filmini kesinlikle izleyeceğim zaten ama anime serisi izlemeye değer mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zhongli -- 10 Mayıs 2022; 13:31:11 >




  • Sizinle aynı mantıkla anime izlemeye başlamıştım 5000 bölüm oldu hâlâ da uzun animelerden uzak duruyorum. Gintama ve logh dışında izlediğim uzun anime yok listemde.


    Ghost in the shell de güzel bir seri. Ben 52 bölümlük stand alone complex serisini seviyorum. Filmleri pek hoşuma gitmemişti. Ama sevenler olabilir. Bu konu için @Periah çağırmak istiyorum.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Re:Zero


    Bunda da psikolojik gerilim, bunalım çaresizlik ve anlaşılması güç anlam altında anlamlar var.

  • maybe4you kullanıcısına yanıt
    GİST'in güzel yanı baya bir üstünde düşünülmüş altı dolu ve herşeyden önce gerçek bir bilimkurgu havası veriyor oluşu.

    Yani klasik bilimkurgu serileri gibi steril ortamlar veya ideallestirilmis düşmanlar yerine atıyorum İstanbul Sultanbeyli veya Ankara Çinçin 2050'de nasıl gorunecekse öyle bir ortam vadediyor : )

    Sunulan teknolojiler ve hayata etkisi, komplolar kimin elinin kimin cebinde olduğunun belli olmamasi , bürokratik iç içe geçmişlikler vb derken gerçektende bu seriyi yazan kişinin hayatın baya içinden biri olduğunu ve olgun bir kişilik olduğunu anliyorsunuz.

    Not : Dikkatli izlerseniz animenin bir noktasında Atatürk'ü bile görebilirsiniz .
    Not2 : Matrix'in esinlendiği eserlerden biri olduğu söylenir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 12 Mayıs 2022; 23:4:3 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @Rindaman Sağol hocam ekledim listeye


    @Periah Anime serisinden bahsediyorsunuz değil mi? 95 yapımı anime filminden değil. Ghost in the Shell'i aldım listeye birkaç bölüm izlerim seversem devam ederim zaten. Matrix'in fikir babası olmasından ötürü ilgimi çekmişti benimde.

  • Ufff, Ghost in the Shell Stand Alone Complex.


    Bunun Soundtrack'leri efsane yemin ediyorum.

  • Bende çok bilmem ama Eva'yı bitirdim. Yakında rebuildlere başlayacağım, bildiğim kadarıyla millet Serial Experiements'i seviyor hatta biraz da Eva'ya benzetiyor. AoT'u bitirdim yeni şu an Avatar izliyorum. AoT çok psikolojik değil ama olaylar falan güzel ilerliyor, izleyebilirsin.

  • @ItsAtakan24 Atack On Titan çok tavsiye ediliyor o da aklımda fakat mangasını okuyanlar çok kötü bir final yaptı animede kötü bitecek diyorlar, o biraz ön yargı oluşturdu ama bütün seriyi finaliyle yargılamakta olmaz sonuçta bir kaç bölüm şans veririm  

  • Zhongli kullanıcısına yanıt
    Evet öyle dedikleri doğrudur. Ben okumadım mangayı yeni sezonu bekliyorum 2023'de çıkacak. Bence bu sefer bitirirler, zaten anime 10. Senesine de girmiş oluyor. Mantıklı olur. Fena değil bence, çok derin değil ama arada bir savaş psikolojisi ve yıkımına dair ufak mesajları da var. Öyle işte izlesen muhtemelen pişman olmazsın tarzında.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Birkaç bölüm demon slayer izledim pek sarmadı. Attack on Titan'da 3 bölüm izledim fena değil gibi duruyor fakat bana çok hitap etmiyor gibi yinede şans vereceğim biraz daha.

    Sanırım ne tür animelerden hoşlandığımı anladım Attack on Titan 3 bölümden anladığım kadarıyla uzun uzun karakter gelişimi ve motivasyonunu izletecek bir kaç sezon sonra hikaye odaklı aksiyon göreceğiz gibi Evangelion ile kıyaslamak gerekirse daha ilk bölümden aksiyonun içende başlıyor ve yer yer flashbackler yada diyaloglar üzerinden karakterin motivasyonunu psikolojisini bize anlatıyordu bu anlatım şekli benim daha çok hoşuma gitti, belki anlamayı zorlaştırıyor ama bir tane boş sahne yok. Uzun uzun sezonlar boyu karakter gelişimi izlemektense diyalog yada kısa flashbackler ile anlatıp ana hikayeye odaklanan animeleri daha iyi buldum diğerleri biraz sıkıcı geldi. Death Note'u da henüz bitirmedim ama az kaldı ve çok beğendim ilk bölümden hikayeye giriyor ve oldukça sürükleyici ayı şekilde devam eden hikayenin içerisinde karakter arkı izliyoruz. Bu türden animelerle devam edeceğim sanırım. @ItsAtakan24 @maybe4you @Okeanix





  • Zhongli kullanıcısına yanıt
    Aslında dediğin türdeki animeleri bende severim. Evangelion benim en favori animemdir. Tabii daha hayatımda 3 animeyi bitirdim gelecekte nolur bilemem. Ama dediğin gibi öyle upuzun giden animeler bende çok meraklısı değilim. Mesela Dragon Ball Z ya da Naruto. Bunları merak ediyorum ve bunlar genel kültür açısından da sağlam diziler ama dediğim gibi kim bitirecek kocaaa diziyi. Zaten ben daha çok film meraklısıyım. Sinemaya ilgim çok daha bol.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zhongli kullanıcısına yanıt

    Demon Slayer sevmediysen sanırım çoğu shounen animeyi sevmezsin Attack on Titan, Death Note, Fullmetal Alchemist gibi seriler hariç.


    Death Note akıcı bir anime yönetmenliği, müzikleri ve seslendirmesi çok başarılı ama Death Note derin bir eser değil, 2 tane sözde çok zeki karakterin zorlama ve tesadüf dolu senaryosunu içeriyor belli bir bölümden sonra iyice bozuyor.


    Kısacası Death Note eğlenceli ve iyi bir anime adaptasyonu ama iyi bir eser değil, Evangelion sıkıcı bir anime ama iyi bir eser. Death Note shounen olduğu için hedef kitlesi 13-18 arası daha çok, edgy karakterler ve çok tekdüze bir anlatımı ve senaryosu olmasından anlaşılıyor zaten.


    Ha bugün baktığında keşke daha fazla Death Note gibi eser olsun ister miydim kesinlikle evet çünkü sen şu anda hep en iyi animelerden başlıyorsun, Death Note iyi bir eser değil dediğim halde ilk 50 animeye koyarım ama 10000 tane anime falan var adını bile duymadığın.


    Evangelion'a en yakın anime Re:Zero (favori serim açık ara) ama neden bilmiyorum Evangelion sevenlerin geneli Re:Zero sevmez, Re:Zero sevenlerin geneli Evangelion sevmez. Birbirine en yakın seriler olduğu halde, daha çok ön yargıyla alakalı olabilir veya bir seri zaten onlar için yeterli aynı anda başka seriye bu kadar kafa yormak istemiyorlardır.


    Belki bahsettiğin sebeple de alakalı olabilir çünkü mesela Evangelion 1 sezonluk bir animeyken Re:Zero 10 sezonluk bir seri yan hikayeleri saymazsan, şimdilik sadece 2 sezonu var. Eğer devamını merak edersen, seriyi seveceğini varsayarak konuşuyorum romanına geçmen gerekiyor veya yıllarca yeni sezon bekleyeceksin.


    Bu arada bu 2 seriden birini sevenlerin geneli Higurashi sever garip bir şekilde belki birbirlerini spesifik olarak sevmiyorlardır  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 15 Mayıs 2022; 19:1:56 >




  • @Okeanix ile hemen hemen aynı düşünüyorum ben de. Death Note kendi ayağına sıkmış bir anime. Bitirince demek istediğimi anlayacaksınız. Death Note'un mangakası bile durumdan memnun değil. Hatta aynı mangakadan çıkan Bakuman'da neden böyle yaptıklarını, gelen baskıyı vs dolaylı yoldan anlatıyor. Bakuman'ın animesi de var. Bir ara ona da bakın bence.


    Ama yine de hemen karar vermeyin derim. Daha yolun çok başındasınız. Keşfedilecek çok anime var. Hiç beklemediğiniz bir türde karşınıza çok ilginç şeyler çıkabiliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Okeanix Evet Hocam shounen türü benlik değil biraz araştırdım Death Note'ta shounen türü olarak geçiyormuş ama benim kastettiğim genç/ergen karakterin merkezinde olduğu ve uzun uzadıya onun gelişimin gösterildiği animeler bana hitap etmiyor onu anladım tabi sizler kadar anime kültürüm yok daha anca neyi sevip sevmediğimi kavrayabiliyorum ama izlemeye devam edeceğim Re:zero ya bakarım bir ön yargım yok. Demon Slayer'a belki bir kaç bölüm daha şans verebilirim bölüm sayısı az en azından


    @maybe4you Bırakmayı düşünmüyorum zaten hocam bir sürü güzel anime var sadece shounen türü pek benlik değil gibi ama bu türün dışında da bir çok anime vardır eminim fakat en popüler ve sevilenleri gördüğüm kadarıyla shounen türü animeler. Attack on Titan ve Demon Slayer'a da bir kaç bölüm daha şans veririm çok sıkılırsam da zorlamam başka animelere geçerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zhongli -- 15 Mayıs 2022; 19:46:33 >




  • texhnolyze

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.