Şimdi Ara

Evde Aynı Anda Kaç Watt Elektrik Kullanabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık bir haftadır asic cihazlarım ile evde mining yapıyorum. Kullanmış olduğum 2 adet asic cihaz 1000'er watt elektrik kullanıyor. 24 saat fişte. Ayrı prizlerde kullanmıyorum. Ev 3-5 senelik yeni bir bina. Faturada sözleşme gücü diye bir hane bulamadım. "Tek Terimli Tek Zamanlı Mesken AG" olarak geçiyor faturada ev. Şimdi bu hususları değerlendirdiğimizde;

    Bu cihazların sayısını maksimum kaça çıkarabilirim?

    Evde haliyle bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi, buzdolabı gibi makinelerin de aynı anda çalıştığı zamanlar oluyor. Bu durumda bir seferde kaç watta kadar elektrik kullanabilirim?

    Standart bir dairede (yeni bina) tesisat kaç watta dayanıklıdır?

    Bu konuda işin ehilleri tarafından bilgilendirilmek istiyorum. Şimdiden cevaplarıyla yardım edecek herkese teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Walt değil kaç amper diye sormanız gerekir.
    Kullandığınız cihazın watını 220 ye bölün çıkan sonuç elektirik hattındaki sigortanın amper deyerini geçmemeli , bu en fazla kullanabileceğin amper anlamına gelmiyor o elektrik hattı üzerinde ki değer anlamına gelir

    En fazka kullana bilceğün at yanı amper türünden hedaplayıp ana sigorta üzerinden kıyaslama yapılarak bulunur . Zaten sigortanın kaldıra bileceği amper değeri üzerinde daha fazla kullanamazsınız.

    Ortalama bir sigorta 16 amper değerinde olur oda yaklaşıl 220*16=3520 w eder

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tensegrity T kullanıcısına yanıt

    Eğer 3500 watt olsa 2 cihaz sürekli çalışıyor 2000 watt güç çekiyor. Yeri geliyor çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, kettle, fırın ve televizyon da aynı anda çalışıyor ve bir de sürekli açık olan kombiyi de ekleyin. Yani bu matematik hesabına göre ev tesisatı tüm bunları kaldiramamasi gerekmez mi? Yoksa burda sadece bir prizden mi bahsediyoruz? Evde kaç watta kadar bir kullanım eşiği var?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evinizin elektrik tesisatını görmeden yazıyorum normalde olması gereken tedaşın elektrik projesinde istediği çamaşır makinası buz dolabı fırın kilma gibi yüksek güçteki çalışan her cihaz için ayrı bir hat çekilir her hat 10 amper yada 16 amper kaldırı. Sigara değerinden daha yüksek olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi faturanın alt kısmına baktım 7kw anlaşma gücü yazıyor.Ben bu koşullarda farklı bir yerdeki prizi kullanmak kaydıyla 1000 wattlık bir cihaz daha ekleyebilir miyim? Bu tesisat açısından bir sorun teşkil eder mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradan aldığınız bilgilere göre evinize herhangi bir tesisat yapmanızı önermem.


    Tesisatın maksimum kaldırabileceği gücü en iyi bir elektrik tesisatçısı söyleyebilir.


    Kullanılan tesisatın kalitesi ve gücüne göre evde makinelerde bozulma, yangın çıkma ihtimalleri var.


    Lütfen fiziksel olarak evi görebilecek bir uzmana danışın.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.