Şimdi Ara

EVGA GTX 980Ti alev aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bilgisayarımda ara sıra kapanıp açılmama sorunu vardı, belli bir süre ellemedikten sonra açılıyordu. Ancak bir gün yine kapandı ve açılmadı. Ben de gidip yeni bir PSU aldım. O PSU'yu da kullanırken 4-5 saat sonra bilgisayar yine kapandı ve açılmadı. Aldığım yere iade ettim ve ürün kontrol edildi, arızalı diyerek değişim yaptılar. Bu kez başka marka aldım, sisteme montajını yaptım ve güç düğmesine basmamla birlikte ekran kartından alev çıktı. Bilgisayarı hemen kapattım ve ekran kartımın son durumu şu şekildedir. Bu durumun nedeni ne olabilir, sizce bu kartın tamiri mümkün mü veya yeni bir kart alsam bu tarz bir şey yaşar mıyım?

    Not: İlk kullandığım PSU bronz serisi Cooler Master'dı yaklaşık 4 sene sorunsuz kullandım, ikinci aldığım ve bozulan da Cooler Master'dı. Şu anda en son aldığım ise Thermaltake. Hepsi 750 Watt.

    EVGA GTX 980Ti alev aldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rust in Peace -- 12 Şubat 2020; 18:38:49 >







  • kartın mosfeti yanmış ve değişmesi gerekiyor karta acaba aşırı voltaj mı verdi

    youtube'da teknik takip diye bir kanal var bu ekran kartı tamirlerini falan çok iyi anlatıyordu.
  • Tamiri zor. Lehim ayaklarını yedirecek bir alan kalmamış , erimiş.
  • Öncelikle geçmiş olsun hocam bu tarz bir ürün kullanmanı tavsiye ederim.Anakart başta olmak üzere kısa devre ihtimaline karşı devre elemanlarını işi bilen birileri incelemeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Force -- 13 Şubat 2020; 2:48:37 >
  • Öncelikle geçmiş olsun, son aldıgınız psu üreticisine durumu iletebilir, gerekirse zararınızı karşılamasını talep edebilirsiniz
  • o yanmamış moruk bildiğin patlamış.

    Mining falan mı yaptın bakem ? EVGA iyi marka diye biliriz ama 1. sınıf mofset kullanmadıysa işte


    düşündüğüm gibi aynı yer patlamış başka birinin elinde. normalde kapasitör ve mofsetlerin bi kaç yüz bin saat kullanım ömrü vardır ama bi şekilde patlamış bunlar.

    geçmiş olsun 1660ti al geç bence
    https://forums.evga.com/Gtx-980-ti-burned-out-last-night-m2905989.aspx

    https://www.akakce.com/diger/en-ucuz-galax-geforce-gtx1660ti-white-6gb-192bit-gddr6-gtx-1660ti-ekran-karti-fiyati,632114402.html

    980ti dan iyi birşey olsun diyorsan düz 5700 lerin fiyatı iyi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADF35784A -- 13 Şubat 2020; 20:58:46 >




  • Lehim ayakları gitmiş gibi duruyor tamir olacağını pek sanmıyorum
  • Kart satılıksa talibim geçmiş olsun.
  • Rma açılırsa değiştirebilirler
  • Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler, bir arkadaşın paylaştığı yabancı forum konusunu görünce ve oradaki kartın da tam aynı yerden yandığını görünce, kartın üretim hatalı olduğunu düşünmeye başladım. Kartta ne overclock yapıldı ne de mining. Önceden yaşadığım PSU problemleri nedeniyle acaba sorun anakartta mı diye tereddütte kaldım açıkçası.
  • Rma ile şansınızı deneyin, evga süpriz yapabilir(üst model göndererek) 1080 ti yollama ihtimalleri yüksek,sadece gümrük vergisi ödersiniz.Kesin değil tabi ama denemekte fayda var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rust in Peace

    Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler, bir arkadaşın paylaştığı yabancı forum konusunu görünce ve oradaki kartın da tam aynı yerden yandığını görünce, kartın üretim hatalı olduğunu düşünmeye başladım. Kartta ne overclock yapıldı ne de mining. Önceden yaşadığım PSU problemleri nedeniyle acaba sorun anakartta mı diye tereddütte kaldım açıkçası.
    EVGA dan iyice soğudum. Bi arkadaşımın da 1070'i 1080'i mi ne bozulmuştu değiştirdiler. anakartla alakalı olması zor biraz

    burdaki eleman bi teknisyen. kendi tamir edebiliyor elektronik aletleri. yaşadığın yerde bu seviyede bir elektirikçi bulabilirsen bir göster ama ekran kartında anlayan elektirikçi bulamazsın.
    https://www.youtube.com/watch?v=CtK1O-UoLMM




  • Geçmiş olsun tamir zor gibi
  • O kaç dereceye çıkmış yandanda lehimler fışkırmış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-ADF35784A

    EVGA dan iyice soğudum. Bi arkadaşımın da 1070'i 1080'i mi ne bozulmuştu değiştirdiler. anakartla alakalı olması zor biraz

    burdaki eleman bi teknisyen. kendi tamir edebiliyor elektronik aletleri. yaşadığın yerde bu seviyede bir elektirikçi bulabilirsen bir göster ama ekran kartında anlayan elektirikçi bulamazsın.
    https://www.youtube.com/watch?v=CtK1O-UoLMM

    Alıntıları Göster
    Dün gece sonradan biraz araştırdım da EVGA üretimi 900 serilerinde son dönemde çok fazla yanma vakası olmuş, bulduklarımın çoğunda da bendeki kısımdan patlak vermişti. Yüksek ihtimalle bu seride malzeme kalitesi konusunda bir sıkıntı mevcut.




  • Yaklaşık bir yıl boyunca kullanmış olduğum bir karttı ve overclock açısından en iyi kartlarımdan biriydi.Dönemin ortalama hızları 1450-1500 Mhz seviyesindeyken hava soğutmayla 1550 Mhz de kullanıyordum.EVGA nın bu kartlarda kullandığı soğutma çok iyi değildi özellikle Mosfet bölgesi 100 C lere kadar çıkabiliyordu.GTX 1XXX lerin ilk tasarımlarındada bu soğutma sistemini kullandılar ve birçok kartta soğutmaya bağlı donanımsal sorunlar oluşunca soğutma sistemlerini yeniden dizayn ettiler.Üç yıla yakındır 1080 Tİ FTW3 kullanıyorum ve soğutma bakımından yeni revizyon sayesinde karttan son derece memnunum.Yinede ne kadar iyi soğutulursa soğutulsun elektronik ürünlerde bazen beklenmedik durumlar oluşabiliyor.Geçmiş olsun :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.