Şimdi Ara

evrim teorisi buyuk bir yalandir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
1.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bazi kisimlari dogru adaptasyon gibi ama genel olarak yalandir. mesela yapraga benzeyen bocek turu icin evrimciler ne diyor iste yaprak seklini alinca diger hayvanlar onu yemek istemiyor cunku etcil hayvanlar falan filan bu yuzden bu bocek bu şekilde evrimlesti. burasi isin kolay kismi . zor kismina asla cevap yok. tamam da kardesim bunu dusunen sey nedir. yapraga benzersem beni yemezler diye dusunen kim ve ya ne? bu nasil olabiliyor. disardan bu sekilde kodlanmadikca bu olayin kendiliginden gerceklesmesi İMKANSİZ. diger en buyuk soru da canlilarin neden evrimleştigidir. ilk canli olusmasini anlayabilirim. evrenin varligi cok uzun bir sure ve bu sure icerisinde bir tane gezegende 0a cok yakin bir ihtimal olsa da hadi ilk hucre olustu diyelim sans eseri. hadi sonra sans eseri 0a yakin bir ihtimalle yine bu olusan hucre hayatta kaldi ve cogaldi. peki bu canli neden cogaldi. ya da bir canli neden cogalmak ister? evrimi olusturan en buyuk etkenin canlilarin hayatta kalmak ve cogalmak istemesi oldugunu soyluyorlar. peki bir canli neden hayatta kalmak istiyor? bi geyik bir aslandan neden kaciyor? neden olmek yerine yasamayi tercih ediyor? bu yasama icgudusu neden var? bunlarin asla cevabi yok. canlilar yasamak istiyor ama neden? evrimciler anca boyle bos sorulara cevap veriyorlar, iste kaplumbaga korunmak icin sirtinda bi zirh olusturmus bukalemun diger hayvanlardan saklanmak icin kamuflaj yetenegi gelistirmi. ne guzel anlatiyorlar ama bunun nasil oldugu sorusuna cevap yok? bukalemun kamuflaji nasil ogrenmis nasil dusunmus aw buna cevap verin kardesim once


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • hayatta kalma ihtimali olanlar hayatta kaldı zaten. çiftleşme güdüsü olmayanlar elendi. yaprağa benzemeyen veya hayatta kalabilme ihtimali yüksek olmayanlar elendi. ayrıca bir hayvan olduğumuz apaçık ortada. omurgalıyız, memelerimiz var memeliyiz. bu çok açık. bütün dünyadaki hatta evrendeki tüm canlıların birlikten geldiğini ve hepsinin akraba olduğunuda düşünürsen evrimi reddedemezsin. bir çok yapımız diğer canlılarla benzer. benzerlikte kopyalamaktan gelir. demek ki dnalarımız kopyalanmış bir şekilde yani aynı türlerden gelmişiz. akrabayız. birde bu bakteri düzeyinde kanıtlanmış birşey diye duymuştum. çok araştırmadım. yani sebzeye benzemediğimize göre biz sebze değiliz. ama hayvana benziyoruz demek ki bir yerden akrabalığımız var. sen nasıl anana babana benziyorsan bu da öyle.

    yani bugün bir maymunu al, biraz kıllarını azalt, beyin hacmini ve kafatasını büyüt. al sana insan. biraz tuhaf bir örnek olacak ama mesela afrikalıların burnunu incele ve maymunlarla kıyasla. çok net bir ipucu.
    onu geç yüzdeki kılların bulunduğu bölgeler bile benziyor maymunlarınkiyle aynı.
    şüphesiz düşünenler için büyük ibretler var bunlarda.


    selam ve dua ile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D9C65EA5 -- 26 Aralık 2023; 3:18:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evrimleşme yaratılışın bir üstün özelliğidir.

  • brocum hepsini anlayabiliyorum. ciftlesme gudusu olan hayatta kaldi evet, diger hayvanlara benziyoruz evet maymuna bakinca sanki insanin bir alt versiyonu gibi buyuk bir benzerlik var buna da evet. bana deseler ki canlilar bu sekilde bir guc tarafindan kodlandi o zaman asla karsi cikmam ancak yaratilisa inanan evrimci sayisj 1000de 1 degildir. hepsi kendiliginden tesadufen var oldugunu soyluyor. bu ciftlesme gudusu neden var canlilarda bunu asla anlayamiyorum. yasama gudusu neden var? nerden geliyor bu. bu canli nasil hayatta kalmasi gerektigini nerden nasil bilebiliyor? mesela atlas kelebegi diye bir canli var bunun kanatlarinda ust duzey kusursuz bir yilan tasarimi var. bilim adamlari yilanlardan korunmak icin boyle bir ozellik gelistirdigini soyluyor ancsk bu nasil olabiliyor nasil bu kadar kusursuz bi tasarim gerceklestirebiliyorlar. tanri yaratti demekle evrimsel surecte oyle gelisti demek arasinda hic bi fark goremiyorum. cunku ikisi de boyle oldu iste fazla kurcalamayin manasina geliyor. evrim surecinde sans eseri boyle bir ozellik gelismesi bana komik geliyor. disardan kodlanmadikca imkansiz bir olay bence


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • osarkibt O kullanıcısına yanıt

    onu kimse bilemez. tanrı yanlışlanabilir veya doğrulanabilir birşey olmadığı için bilim adamlarıda en mantıklı olabilecek şeyi söylüyorlar zaten. yani bir tanrıda yaratmış olabilir pek tabi. ama bu evrimin yanlış olduğunu göstermez ki. arkadaşın dediği gibi tanrı yaratırken evrim yoluyla yaratmış olabilir. bir yazılımcı gibi kodları girip gerisini evrenin akışına bırakmıştır. bunu biz bilemeyiz.


    belkide biz tanrının vücudunun parçalarıyızdır. tanrıda, evrenin kendisidir. kendi içinde enerji düzeyinde bir bilinci vardır. ve dönüşüm içindedir. asla bilemeyiz.


    selam ve dua ile




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D9C65EA5 -- 26 Aralık 2023; 3:38:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yiyip içiyorsunuz da bu kafalara varıyorsunuz?

  • Mobidik kullanıcısına yanıt

    Sacmalikh


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her sey simulasyon. O yuzden kodlayana sormak lazim. 

  • Selam ve dua ile hocam maşaallah

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Korunmak için o özelliği geliştiriyor değil. Şöyle düşün evrim denilen şey hatanın pozitif yönde bir etki yaratması. Böceğin renkli olmasını sağlayan genleri bozulmuştur. Kimisi sarı olmuştur, kimisi mavi, kimisi yeşil. Olasılıklar çok fazla. Doğal olarak da yaprağın üzerinde farkedilmeyen daha çok hayatta kaldığı için günümüze kadar gelen o oluyor. Diğerleri kolayca avlanıyor zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cehalet. Çeşitli bilim dallarında dersleri verilen bir bilim dalının (evrimsel biyoloji) teorisine - ki bu gerçek olduğu kabul edilen bir şablon etrafında toplanan tüm ilgili yaklaşımların ve yasaların yer aldığı şemsiye çatı demek - yalan demek en hafif tabirle absürt. Evrim bilimin en merkezi konseptlerinden birisi. Evrim karşıtlığı yapan birisi sadece bilim cahili ve düşmanıdır. Bu kadar net. Bu işin ortası yok. Düz dünyacı veya Ay'a gidilmedici neyse bir evrim karşıtı da o.


    Arama motorunda moleküler biyoloji ve genetik bölümü ders programı diye aratınca karşıma ilk çıkan ders programı:


    Alıntı

    metni:
    İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK BÖLÜMÜ LİSANS DERSLERİNİN İÇERİĞİ (2023 LİSANS EĞİTİM PLANI
    MBG 102 Biyoloji II (4+0)4 Evrim, ilkel ve gelişmiş canlıların sistematik, anotomi ve fizyolojisi, ekolojik prensipler, populasyon büyümesi ve ilişkileri, ekosistemler, güncel ekolojik konular. 
    MBG 203 Genetik (4+0)4 Genetiğe giriş, mitoz ve mayoz, Mendel genetiği, Mendel genetiğinin uzantıları, gen haritalaması, kantitatif genetik, kromozomal mutasyonlar ve gen mutasyonları, çekirdek dışı kalıtım, populasyon genetiği, evrimsel genetik, genetiğin korunması.


    MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK BÖLÜMÜ (iyte.edu.tr)


    Bunları yazıyoruz ama çoğunun eğitilmesi insan düşüncesinin belirlenmesinde rol oynayan davranışçılık (koşullanma) prensibi uyarınca aslında imkansızdır. Evrim karşıtlığı sadece bir cehalet göstergesi değil, entelektüel bir koşullanma durumudur. Haliyle doğrusu gösterilmeli ve ardından kesinlikle görmezden gelinmeliler çünkü çoğunluğu anlamaz.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • canlılar yaşamak istiyor ama neden diye sorumu olur hocam, sen neden yaşıyorsun mesela? git camdan at kendini o zaman 

  • oo kaos alırım bi dal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt

    dhdhdhdjhdjdhdjdjdjdjdjjdjdjdjdjd olum evrim konusu actigim forjma bak adamın yoruma bak ahahahahahhahahahahahahahhaha


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Son paragraf durumu çok güzel özetliyor.

  • sething S kullanıcısına yanıt

    "Benim ufkum o kadar açık değil" demek egoya ters tabii. Hele ki Türkçe'yi düzgün kullanamayan birinde bu kadarı çok yüksek bir beklenti zaten.

  • Evrimin en büyük handikapı dinozorların kuşlara evrimleştiğini söylemesi dinozor gibi besin zincirinin başında bir canlı neden kuşlar gibi besin zincirinin çoğu habitatta ortalarında hatta en alttan bir üstünde yer alan canlılara evrimleşir. Kartal dışında besin zincirinin başında kuş yok, kartal bile yerine göre zayıf durumda kalıyor. Hele T-rexe tavuk oldu diyorlar orada zaten hepten sıvıyorlar. Pozitif olasılık bile yok burada. Diğer bir handikapta insanlık 20 bin yıldır var ama 20 bin yılda bir tane bile yeni bir tür evrimleşmedi. Şimdi diyecekler milyonlarca yılda oluyor o ulan hepsi mi aynı zamanda evrimleşecek birisi için belki de o milyonuncu zamandayız sonuçta 5.5 milyar yıllık dünya her canlı aynı anda oluşmadıysa farkı dönemlerde o milyon yılı tamamlayabilirler. Bak etrafına bir tane bile böyle bir tür yok. Hepsi varyant olarak kaldı. Atıyorum tilki çölde biraz kulağı uzun kutupta bacağı kısa ufak tefek değişimler ama bu yeni bir tür olduğu anlamını kesinlikle taşımıyor. Tilki yine aynı tilki. Ateistler dinleri insanları uyutmak ve kontrol altına almak için çıkardıklarını söylüyorlar, bende evrimi ateistler zırlamasın diye bu denli geliştirip bilimsel diye millete dayattıklarını düşünüyorum. Big bang de aynı bunların hepsi bir yerde patlıyor. İlk canlı oluşumu da öyle meteorda mikroorganizma varmışta bu uzaydan dünyaya çarpmış oradan nasıl olduysa bugünlere gelmişiz hadi lan ordan.





  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.