Şimdi Ara

Ex Machina (2015) / Bilim-Kurgu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
3
Favori
3.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • filmin yazarı aynu zamanda yönetmeni yapay zekanın neler yapabileceğini göstermek istemiş anladığım kadarıyla. Siz siz olun yapay zekadan korkun özellikle kadın ise diye filmi özetleyebiliriz. Ava isminin seçimide güzel bir gönderme olmuş(bilmeyenler için ava ingilizce havva demektir yani dini inanışa göre dünyaya gelen ilk kadın hz. Havva.)
    film beni sürükledi götürdü diyebilirim. Türünün son zamanlardaki iyilerinden. 10/8

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel filmdi beğendim.
    yeri geldiğinde insan o yapay zeka robotun bile hapis hayatı yaşamasına üzülüyor.


     Ex Machina (2015) / Bilim-Kurgu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusticeLeague -- 27 Mayıs 2015; 16:58:47 >

  • bu sakallı nathan ın tam olarak amacı neydi onu anlayamadım.test değildi galiba
    bilen bir arkadaş?
  • Çok enteresan bir filmdi yani garip geldi. Bu yıl izlediğim bilinç dediğimiz şeyin, insan olmanın ne olduğunu sorgulatan 2. film oldu. Chappie'den sonra bunu da izleyince bi tuhaf hissettim.
    Bizim eleman bile kendinden şüphe edip kolunu kesti, kanı gördükten sonra bile emin olamadı; ağzına, yüzüne, gözüne baktı; en son aynaya yumruk attı. Kendi gerçekliğinden şüphe etti. Bir an ben de acaba bu eleman da yapay zeka mı demedim değil hani. Dedim aha deriyi kaldırıyor aha andriod dedim ama yok insan olduğunu, organik olduğunu kanıtladı kendine de seyirciye de. Filmdeki replikler de etkileyiciydi. Nathan ile elemanımızın konuşmaları. Bilinç üzerine konuşmaları. Neden cinsiyet olmak zorunda olduğu falan filan. Yalnız filmin sonunda kendini o kadar zeki sanan elemanımız makinenin kandırma taktiklerine fena aldandı ve orada hapis kaldı. Ava hem bizi hem de Caleb'i ters köşe yaptı. Ben gerçekten de beraber dışarı çıkarlar diye düşündüm. Bu yapay zeka işleri çok yaş işler.
    Film aynı zamanda var oluşa ve tanrı kavramına da gönderme yapmış bence. Neyse aile dışında kendi başınıza izleyin, çıplaklık mevcut. Haydin iyi seyirler.




  • Koç_hisarlı K kullanıcısına yanıt

    Amacı test etmekti.Testi ise kapalı bir mekandaki bir yapay zekanın çıkış için bir insanın duygularıyla oynayıp oynayamamasını ölçmekti. Bizim esas oğlanın arama motorunda girdiklerini analiz ederek oluşturmuştu sonuçta Ava'yı. Ama Kyokonun böyle bir ihanetinin olacağını kestirememişti. Burda aslında Ava'nın odadan çıktıktan sonra Kyoko'nun kulağı bir şeyler söylemesi "onu yeniden mi programladı acaba? " sorusunu akıllara getiriyor.

    Ayrıca Kyoko'nun dans sahnesi, kült hollywood dans sahneleri arasına girdi benim için.
  • Beklentimin altında çıksa da hoş bir bilim kurgu/dram filmiydi. Sonu ise şaşırtıcı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Flatronx


    Amacı test etmekti.Testi ise kapalı bir mekandaki bir yapay zekanın çıkış için bir insanın duygularıyla oynayıp oynayamamasını ölçmekti. Bizim esas oğlanın arama motorunda girdiklerini analiz ederek oluşturmuştu sonuçta Ava'yı. Ama Kyokonun böyle bir ihanetinin olacağını kestirememişti. Burda aslında Ava'nın odadan çıktıktan sonra Kyoko'nun kulağı bir şeyler söylemesi "onu yeniden mi programladı acaba? " sorusunu akıllara getiriyor.

    Ayrıca Kyoko'nun dans sahnesi, kült hollywood dans sahneleri arasına girdi benim için.

    teşekürler güzel analiz.loş ışıkta dans sahneside gerçekten çok iyiydi




  • Film fena degildide insan sormadan edemiyor
    Bu caleb o kadar protokol degisiyor niye kendine yetki vermiyor. Ben olsam verirdim ama son sahnedeki kolpada haykirdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ipekhayalet

    güzel filmdi beğendim.
    yeri geldiğinde insan o yapay zeka robotun bile hapis hayatı yaşamasına üzülüyor.


     Ex Machina (2015) / Bilim-Kurgu


    Niye üzülüyorsun cansız bir varlık her şeyi yapay. Evinde yıllardır süpürge makinesi kapalı mekanda duruyor al dışarı çıkar o zaman, aynı şey. İşin garip tarafı izleyen insanların da yapay zekanın etkisine kapılıp onları duygusal varlıklarmış gibi düşünmeleri


    Caleb, bunca yıldır sözüm ona programlama işinde çalışıyor, insan biraz rasyonel düşünür akılcı olur analiz eder hiç mi bir şeyler katmadı iş hayatın sana da duygudan, empatiden yoksun bir varlığa güvenip ona göre hareket ediyorsun. Nathan filmin sonlarında buna "kafayı yedin, kolunu falan kanattın" monoloğu boyunca haklıydı. Filmdeki tek "aptal" bana göre Caleb'ti o da zaten sonu hazırladı. Nathan'ın aptallığındaki payı ise, Caleb'in davranışlarını doğru bir şekilde analiz edememesiydi. Analiz ettiğin şey bir insan robot değil. Eğer aldatıldığını veya kandırıldığını anlarsa ne gibi sonuçlar ortaya çıkabilir bunu öngörememiş halbuki oldukça zeki biri gibi görünüyor filmde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 4 Haziran 2015; 10:23:51 >




  • Ortalarda merak uyandıran fakat sonu saçma biten bir film. Bir robot yaşantı geçirmeden nasıl seviyormuş gibi davranabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas A. Anderson

    Ortalarda merak uyandıran fakat sonu saçma biten bir film. Bir robot yaşantı geçirmeden nasıl seviyormuş gibi davranabilir?

    bende hiç beğenmedim imdb'de bu kadar yuksek puanlı gösterip de saçma sapan film çok ....
  • beklentimin altında
  • Bilinç ve Yapay Zeka alanında çok çok fazla düşünmüş bir ateist olarak filmi şimdi izleyeceğim. Bende uyandırdığı beklenti büyük, umarım film sonrası edit'im tatmin edici olur :). Bilinç, insan olmanın ne olduğu ve tanrı konularına gönderme yaptığı sebebiyledir bu heyecanım.

    Edit:

    Açıkçası filmde mantık hatası pek bulamadım gerçekten bir AI havasını katabilmişler filme ama bende çığır açan bir konu da olmadı. Devam filmi gelecekmiş gibi duruyor şimdiden. Filmde en çok hoşuma giden kısım hafif felsefi konuşmalardı ve benim yapay zeka anlayışıma ters düşen bir şey bulamadım. Fakat daha iyi işlenebilecek bir konusu vardı biraz da bütçe olayı tabi daha kapsamlı ve etkileyici bir film de yapılırdı. Böyle olduğu da iyi olmuş sanki o eski "gerçek" bilim kurgular gibi olmuş. Ana konuya yoğunlaşılmış, özel efektlerle aksiyonlarla boğulmamış. Yapay zeka'dan falan fazla anlamayan sıradan bir vatandaşımız için iyi bir bilinç arttırıcı olur ama yapay zeka ile ilgilenen ve ilkelerini bilen birisi için çığır açan bir yenilik yok.

    Ayrıca filmi izleyen birinin tanrı kavramını sorgulamadan edemeyeceği bir gerçek. Film ateist bakış açısıyla yapılmış saçma sapan "tanrı var tamam mı?" gibisinden hollywood replikleri hiç yok, hatta tam tersi tanrı kavramının aslında bir yapay zekanın geliştirilmesi ile son bulabileceği anlatılmış. DİKKAT burada deist tanrıdan değil dinlerin imtihancı tanrısından söz ediyorum.

    Bunların yanında yine yapay zeka2nın ilkeleri ile ilgili hiç bilgisi olmayan birisi de yukarıdaki forumdaşların yorumlarını yapar. "Hiç yaşanmışlığı olmayan bir robot sevebilir mi?" Ne yapay zeka'nın ne olduğunu bilir ne de filmi adam akıllı izlemiş konuşuyor :).

    Ve aynı yorumda katıldığım bir nomta var o da filmin biraz saçma bitmesi. Ortalarda müthiş bir merak uyandıran film sonlara doğru çok bozuyor. Aynı merak temposunu kenara bırakıp erotiğe bile kaydırmışlar yazık olmuş :D.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 14 Haziran 2015; 14:00:09 >




  • Aslında konu olarak dram ve bilim kurguyu gördüğümde beklentimi ona göre ayarlamam gerekirdi ama nedense ben daha fazlasını bekledim. Yavaş ilerleyen ve sonu "daha iyi olabilirdi" dedirten bir film oldu benim için. Hareket beklemeden izlenebilecek vasat kategorisinde bence. 6.5/10.
  • sadece 4 kişi ve 1 mekanla olabilecek en iyi filmi çekmişler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeytan döndü dedi kadını yaratacaktın beni neden yarattın diye. yapay zeka da olsa korkacaksın arkadaş.
  • Bilgisayar teknolojilerine, robotlara ilginiz yoksa pek anlamayacağınız ve sevmeyeceğiniz bir film. Dediğim gibi ilgisi olmayanların beğenmedim, saçma demesi normal. Sonu da olması gerektiği gibi bitiyor. Sizi tatmin etmedi diye kötü olmak zorunda değil.


    Kısaca ilginiz varsa izleyin yoksa izlemeyin.
  • Çok güzel video

  • XanthiN kullanıcısına yanıt
    Kanal çok güzelmiş dostum. Sayende keşfettim.
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle çok kaliteli bir kanal
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.