Şimdi Ara

Excavator APU'lar Nasıl Olmuş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet Arkadaşları bu sene 2015 yılında Excavator Çekirdeğine Sahip ve AMD Yüksek Performans'lı Canavar bir işlemci Çıkarttığını iddia ediyor Bakalım AMD bu Sefer Şeytanın Bacağını Kırabilmiş mi ? bu Zamanla Benchmarklarda Göreceğiz en Merak getiren soru Tek İzlek dediğimiz Bir kavram. Şimdi Öncelikle şunu Söylemek gerekirse AMD 2011 yılında ilk Bulldozer Hüsranı dediğimiz yani Hepimiz bunu biliyoruz işlemci'nin içinde Basit bir Transistör Hatası var Transistörler işlemcinin Tek Tek Yerleştirme olmadığı için Transistörler Bozuk Çalışıyor Transistörler bu Yüzden Verimli Çalışmadığı için Verimliliğini Kaybettiği için ne oluyor %20 Yüksek Performans Kaybediyor Sonuç ne oldu Bulldozerler Hüsran Çıktı. Excavator APU'lar Zen Kadar Kaslı Olucakmış hatta i5 ve A10 ile i7 vs FX ile birbirleriyle çoğu Benchmark'ta Kafa Kafa'ya gidiyorlar dünyanın çoğu yerinde böyle dedikodular var onu Zaman göstericek bunları söylemek için Daha çok erken zaten az kaldı işlemciler Piyasaya girdi Sayılır. Excavator Çekirdeğinde nasıl bir değişiklikler var Arkadaşlar Şimdi Transistör Hatasında Bahsetmiştik sizlere zaten Arkadaşlar AMD'nin amacı bizlere %40 Yüksek Performans ve %40 Verimlilik Vaad Ediyor AMD bunu başardı onuda Anlatıyorum Excavator Çekirdeğinde tüm Transistör Hatalarını Gözden geçiridi her bir Transistör işlemcinin içine Tek Tek Yerleştirilerek Transistörleri birbirine Şıkıştırarak Çekirdeği Küçülterek icine 3.1 Bilion Transistor Yerlestirelerek Tek izlek %40 Yüksek Performans veriyor. FPU dediğimiz bir kavram var ilk Bulldozer'de hatalı olan FPU'u değiştirelerek 512 bit Teknolojine sahip her çift modül başına 256 bit düşüyor muazzam bir Yuksek Performans veriyor bellekte darboğaz sorunu vardı HBM Teknolojisiyle bu sorunu düzeltmişler Ekran Kartsız Ultra Ayarları Tüm Oyunlar sorunsuz oynayabiliyorsunuz bana kalırsa AMD büyük iş başarmış ilk defa Bulldozer serisinde. Şimdi Arkadaşlar bütün düşünceleriniz varsa burda Paylaşabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX-57 -- 23 Haziran 2015; 22:49:52 >







  • Excavator çekirdeği ile FX işlemci mi çıkacak ?
  • Yazıyı düzenleyip biraz daha açarsan daha iyi anlayıp cvp verebiliriz. Çok karışık bir yazı olmuş. Hem amd 28nm'de intelin bugünkü cpularını bırak yakalamayı yanına dahi yaklaşamaz (saf cpu performansında).
  • Dedigim FX dizustu islemcileri icin keske Masaustu islemcisi olsaydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX-57 -- 23 Haziran 2015; 22:39:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklisiniz biraz Karisik oldu Evet . Simdi Asil konuya deginmek istiyorum Hersey Nm degil nedeni ise islemci yapisi saglam olmasi onemli yonga setleri onemli Transistor hatasi olmamasi duzgun Yerlestirilip alani Sıkıştırmak Yuksek Performansli ve Verimli Calissin yoksa Yuksek Performansini Verimliligini Kayip Eder FPU dedigimiz Kayar Noktasi Guclu Olmasi Lazim. Cunku AMD Muhendisleri basta sirf Transistor Uzerine Calismislar Transistorleri Tek Yerlestirmisler Transistorleri birbirine Sikistirarak buyuk Alan Kazanmislar. Birde AMD boyle bile Yakalamis ama Hyper-Threading olsa daha'da Guclu olurdu butun islemcilere Hyper-Threading Sart Hele Tek izlek icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apu ile oyunları ultrada oynamak hayalden öteye gitmez. Mediumda oynayabilirsen şükret.
  • Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum Yuksek Ayarlarda Oynatiyor diye Dedikodular bu Zamanla Gorecegiz Piyasaya Cikarsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD'de Nm diyince 28 yerine 22 Nm kullanmasi lazimdi cunku 22 Nm 3D Transistorle Calisiyor bu Tek izlekte Yuksek Performans veriyor. AMD'nin sucu degil cunku TSMC butun Firmalarin Nm'de dusmemesine sebeb oldu. AMD TSMC'yi birakip Snopsys Nm Uretmeye Basladi ve Samsung'a Nm yaptiriyor artik 14 Nm FinFet Teknolojisinde Cift 3D Transistorlu Tek izlekte Yuksek Performans veriyor. Dedigim gibi hersey Nm degil. Islemcinin Yapisi cok onemli. Zen Diagramina Baktigimiz zaman 6 Pipiline oldugunu Goreceksiniz. Cift FPU'lu Yapida Hyper-Threading'le birlestigi zaman Cift FPU'yu Paralel Calistiriyor Toplamda 8 Cekirdegi Paralel Calistiriyor Hyper-Threading'le sart her islemciye. Bulldozer Husraninda Hyper-Threading olsaydi bu kadar Tek izlekte Fark acilmazdi. Intel Nm dusurmeyle Yuksek Performans veriyor AMD ise Nm dusurmeden Yapiyi Guclendirerek Yuksek Performans veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX-57 -- 24 Haziran 2015; 11:55:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bisey daha AMD Phenom x6 1100T'yi hepimiz biliyoruz aslinda 8 Cekirdek ama 2 tane Phenom Cekirdegi kapali bunlar Multi Core denen bir Teknoloji var Cift Cekirdegi kapali denen bir Muhabbet var Google Hizla Arastirmalar Yapiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.