Şimdi Ara

External HDD kutusu mu Caddy ile dahili HDD kullanımı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Macbook Pro'm için Vertex 3 240 gb SSD aldım ve birkaç gün içinde elime geçecek. Mevcut kullandığım HDD'i kullanmak için 2 seçeneğim var. Birincisi Macbook içindeki DVD yuvasını çıkartıp Caddy yardımı ile HDD'i ikinci sürücü olarak kullanmak, ikincisi ise usb 3 uyumlu bir HDD kutusu alarak external drive olarak kullanmak. Sorum şu şekilde: benim hard diskimin okuma ve yazma hızı 50 mb/s civarında. USB 3 ise cok daha yüksek hızlara kadar hızları destekliyor. Bu benim harici disk kutusu kullandığımda hiçbir performans kaybı yaşamayacağım anlamına mı geliyor? Siz olsanız hangi yöntemi tercih ederdiniz? Tavsiyelerinizi bekliyorum...



  • Son olarak dvd veya cd sürücünü ne zaman kullandığını düşün. Bence cevabını buradan çıkartabilirsin.

    Esas sorun ise harici kutuya taktığında ciddi bir performans kayıbı yaşamazsın ancak direk sata ile bağlamak gibi kesinlikle performans vereceğini düşünmüyorum. Çünkü aradaki diğer çeviriciler illaki bir performans kayıbına yol açar. Ancak dediğim gibi fark edebileceğin ölçüde olmaz bu kayıp. Ben şuan dvd sürücümü çıkartarak kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyem dahili olarak kullanman; Arşive ulaşman daha pratik olacaktır. Dvd'yi de istersen kullanabilirsin USB kutu alıp. Kendi notebookumda Vertex 4 takıp, çıkan HDD yi de arşiv amaçlı kullanmak için AkasaN.stor ile dvd yuvasına taktım ve memnunum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.