Şimdi Ara

EZCOOL SMART HD8 TABLET İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
2
Favori
10.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elimdeki 7" lik eski tabletime arkadaşım el koyunca bende yeni bir tablet arayışına girdim ve ezcool'un yeni 8" lik smart hd8 tabletinin piyasaya sürüldüğünü gördüm. Tabletin özellikleri hoşuma gitti ve daha önce almış olduğum ezcool ürünlerinden çokta memnun kaldığım için siparişimi hizlial.com üzerinden verdim. Aslına bakarsak bu özelliklerde değişik marka ve modellerde çok fazla cihaz var. ama ezool'un ithalatçısının cihazda herhangi bir sorun çıkması durumunda üç gün içersinde çözüm sunabiliyor olması benim için yeterde artar bir sebep bu markayı tercih etmem için. daha önce ezcool'un medya player'ını almıştım, bozuldu ve sorgu sual etmeden yenisini yolladılar.

    cihazın özelliklerine gelirsek :

    rockchip rk3066 cortex a9 çift çekirdekli 1.5 ghz işlemci
    4 çekirdekli mali400 gpu
    1024x768 kapasitif ekran
    1 gb ram
    8 gb depolama alanı
    32 gb a kadar micro sd kart desteği
    aliminyum alaşımlı kasa
    x,y,z eksenli hareket sensörleri
    ön ve arka kamera
    4000 miliamper pil
    android 4.1.1 işletim sistemi

    kutu içeriği şu şekilde :

    adaptör
    usb kablo
    otg kablo
    kulaklık
    kılıf
    kullanım kılavuzu

    cihaz görüntüleri :

    kutu tasarımı oldukça güzel. daha en başından baştan savma bir iş yapılmadığı izlenimini görüyor insan. internette çok feci kutu tasarımları gördüm. hatta cihazın orijinal yurtdışı satış kutusu üzerine etiket yapıştırıp satan var.

     EZCOOL SMART HD8 TABLET İNCELEMESİ


    kutunun yanında tablet ve kutu içeriği ile ilgili olarak çok net ve eksiksiz bilgiler verilmiş.

     EZCOOL SMART HD8 TABLET İNCELEMESİ


    tabletin ön yüzü klasik tasarım. kamera ve şarj ışığı konumlandırılmış. aslında o şarj ışığını aynı anda bilgilendirme ışığı olarakta kullansalardı çok nefis olurdu. umarım ilerki versiyonlarda bunu düşünürler.

     EZCOOL SMART HD8 TABLET İNCELEMESİ


    arka taraf ise alüminyum. dokunuş olarak oldukça sağlam bir yapıda olduğunu hissettiriyor. ancak bu hissiyat tabletin ağırlığına hafiften olumsuz bir etkide yapmış. tabi şöyle bir soru sorulabilir, sağlamlık mı, hafiflik mi diye? ben sağlamlık derdim şahsen. o bakımdan birazcık ağır olmasını sorun etmedim. bu kısımda kamera, dahili hoparlörler ve reset butonu bulunuyor. aliminyum kullanımının wifi çekişine olumsuz etki yaptığı söylenir ancak ben böyle bir etki göremedim. samsung s3 telefonum ne kadar çektiyse bu tablette o kadar çekti. tabiki ev içi kullanımda evin yapısal durumu ile alakalı kiminin üç yan odasında çekerken, kiminin bir yan odasından çekmeyebilir. benim evim birazda küçük olduğundan her yerinde sorunsuz çalıştı wifi.

     EZCOOL SMART HD8 TABLET İNCELEMESİ


    tableti dikey tuttuğumuzu düşünürsek,

    sol üst kısımda micro sd kart giriş var.

     EZCOOL SMART HD8 TABLET İNCELEMESİ


    en üst (kameranın üst kenarı) kısımda usd girişi, şarj girişi, kulaklık çıkışı, hdmi çıkışı ve mikrofon yer alıyor.

     EZCOOL SMART HD8 TABLET İNCELEMESİ


    sağ üst kısımda ise güç ve ses butonları var. bu butonlar biraz sert yapıdalar. sıkı basmak gerekiyor.

     EZCOOL SMART HD8 TABLET İNCELEMESİ


    gelelim kullanım deneyimlerine :

    uygulama performansı :

    facebook, facebook messenger, twitter, instagram ve bunlar gibi hemen hemen herkesin ağırlıklı olarak kullandığı uygulamalarda hiç sıkıntı yok. yağ gibi akarak çalışıyorlar. herhangi bir takılma, donma, restart gibi sorunları hiç yaşamadım. 1 gb hafıza artık az gibi gözükse bile cihaz stock 4.1.1 android ile geldiği için hafıza bomboş durumda. aslında cihazı ilk açtığınızda üzerinde bir takım uygulamalar yüklü geliyor. ancak ben çoğunu kullanmayacağım için factory reset attım ve stock android haline döndü cihaz. facebook, messenger, instagram, twitter filan açıkken 700 mb boş ram hala elimizin altında duruyor. benim s3 e restart atıyorum, açıldığında hafızanın yarıdan fazlası işgal edilmiş durumda oluyor. bu durumda 1 gb hafıza yeterli olmayabiliyor ama bu tablette böyle bir sorun yok, o bakımdan kafam rahat.

    oyun performansı :

    son günlerin popüler oyunu csr racing yükledim. en ufak bir sıkıntı olmaksızın oynadım, daha doğrusu oynamaya çalıştım. tablet üzerinden oyun oynama konusunda kabiliyetsiz olduğumu söylemem gerek. sonra bir oyun daha yükledim sensörlerin sağlıklı çalışıp çalışmadığını test edebilmek açısından. oyunun adı f18 carrier land. bu oyunda da f18 uçağını uçak gemisine indirmeye çalışıyoruz. oyun uçak havadayken başlıyor, dolayısı ile tableti sağa, sola ve yukarı aşağı oynatarak uçağı kontrol ediyoruz. bu kontrollerde sıkıntısız çalıştılar. kısaca x,y,z eksenli kontrol isteyen her oyunu bu tablet üzerinde oynayabiliriz.

    mali 400 ün performansı hala yeterli. özellikle tablet 1024x768 çözünürlüklü olduğundan gayet akıcı bir oyun deneyimi yaşatıyor. ancak üreticiler artık bu mali 400 sevdasından vazgeçmek zorunda kalacak, zira yakın gelecekte artık yetersiz kalabilir.

    video performansı :

    aslında güncel tabletler için bunu konuşmanın anlamı hiç yok. zira 1080 filmleri 20 hatta 30 mbitlere kadar sıkıntısız çalıştırıyorlar. mx player'ı yükledikten sonra mkv, avi, divx, wmv gibi popüler formatları yağ gibi oynatırsınız. ayrıca mx player'ın alt yazı desteğide çok güzel.

    bende 1080 ve 720 filmler ve diziler izledim tablette. hiç bir problemle karşılaşmadım. yanlız mx player'ı donanımdan hızlandırmalı değil yazılımdan hızlandırmalı çalıştırmak lazım. donanımdan hızlandırma işini henüz tam oturtamadılar. zamanla o da düzelir. yazılımdan hızlandırma insanların aklına acaba takılır mı, atlama yapar mı gibi sorular getirebilir, yok öyle bir şey. ayrıca donanımdan hızlandırma bazı formatlarda sorun çıkarıyor, bazısında çıkarmıyor. aklınızda bulunsun diye bu bilgiyi de eklemiş olalım.

    müzik performansı :

    android dediğin zaman poweramp yazılımını tek geçerim. ben parasını verip almıştım s3 ü aldığım zaman. güzel bir kulaklık (ben s3 ile gelen kulaklık ile denedim) ve poweramp ikilisi sizi hem bu tablette hemde ilerde alacağınız android cihazlarda mutlu ve mesud eder. ya paranıza kıyıp poweramp alacaksınız ya da öteki yoldan bulup kuracaksınız cihaza. öte yandan standart yazılımı ve kulaklığı ile de mutlu olabilirsiniz.

    wifi performansı :

    yukarıda da yazdığım gibi aslında bu da görece bişey. benim evim küçük olduğundan her noktasından internete erişebildim. tabletin aliminyum arka kapağı wifi için bir sıkıntı oluşturmuyor. s3 veya laptop ne kadar çekiyorsa bu cihazda o kadar çekiyor wifi sinyalini. ama yok benim evim dubleks ya çekmezse diyene allah tripleks nasip etsin derim ancak.

    harici hoparlör :

    aslında bu da göreceli bir iş. mp3 veya film desen kiminin ses düzeyi düşük, kiminin yüksek. yani bu hoparlörden az ses çıkıyor desen yarın izleyeceğin bir film veya dinleyeceğin bir şarkıda şaşırıp kalabilirsin. ama genel anlamda ben beğendim diyebilirim. tabi beklentisini yüksek tutanları tatmin etmez, o ayrı konu.

    ekran performansı :

    benim en çok beğendiğim yeri ekranı oldu bu aletin. ips yapısı ve dokunma hassasiyeti gayet başarılı. beklediğimin üzerinde diyebilirim. görüntü keskinliği güzel. önden de baksan, yandan da baksan değişen bişey olmuyor. yanlız ekran parlaklığı biraz daha iyi olsa tadından yenmezmiş.

    pil performansı :

    4000 miliamperlik pili önce sıfıra kadar boşaltıp sonra ilk şarjını yaptım. sıfırdan yüzde yüze 5 saatte geldi. eh 2100 miliamperlik s3 2.5 saatte doluyorsa bu da normaldir diyorum. pil %100 olunca 1.5 saatlik 720p film, oyun testleri, müzik testleri, otg testleri, ıvır zıvır derken biraz önce bitti pili. yani 1.5 güne yakın dayandı pil. bence çok iyi.

    fotoğraf performansı :

    gündüz ışığında fotoğraf çekebilirsiniz bu tablet ile. bu fotoğraf kalitesi %100 büyüklükte vasat ancak facebook, instagram gibi mecralara koyulduğunda sistem fotoğraf küçülterek koyduğu için daha güzel ve net gözüküyorlar . elbette kimse dslr veya point and shoot makinalar gibi bir performans beklentisi içine girmesin, neticede bu tabletin işi fotoğraf çekmek değil. pahalı abileri elbette daha iyi sonuç verecektir, ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı. ortam karanlıksa performans düşüyor maalesef, ona yapacak bişey yok ne yazık ki. asağıda örnekler var.

     EZCOOL SMART HD8 TABLET İNCELEMESİ


     EZCOOL SMART HD8 TABLET İNCELEMESİ


     EZCOOL SMART HD8 TABLET İNCELEMESİ


    otg denemeleri :

    cihaza otg kablosu üzerinden 8 gb usb memory taktım, içindeki film ve dizileri gösterdi ve izletti. daha sonra 1 tb'lık western digital diskimi taktım. önce bir görmedi, sonra tabletin şarj kablosunu taktım ve gördü. anladığım kadarı ile şarj takılı değilken sadece pil ile usb'den external hdd yi besleyecek akımı veremedi. neticede şarj kablosu takılı iken hdd'nin içeriğine ulaştım ve içindeki filmler ve mp3 leri cihazdan oynattım.

    sonuç :

    özetlemek gerekirse 300 tl verdiğim bu tablet parasının hakkını son kuruşuna kadar veriyor. piyasada bir sürü emsal tablet var. üç aşağı beş yukarı aynı paraya bundan iyi olanlarda vardır bundan kötü olanlarda. facebook, twitter, instagram gibi sosyal mecralara meraklı ya da işi için mail takip etmesi veya sitelerine login olup bişeyler yapması gerekenler için çok ideal bir tablet.

    yazımın başında belittiğim üzere benim için en önemli kıstas ithalatçı firmanın her hangi bir sorunda üç gün içersinde çözüm sunulabiliyor olması tüketici için en büyük güzelliktir diyerek sözlerimi noktalıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murdocklawless -- 16 Mayıs 2013; 18:14:45 >







  • tesekkurler bilgilendirme icin gercekten cok iyi olmus arkadasim tesekkurler eline saglik...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rica ederim. kullanım deneyimi ile ilgili videoda ekleyeceğim ama bendeki fotoğraf makinası bu tip cihazları çekerken bir netliyor bir netlemiyor, seyredene eziyet oluyor. bu işin bir çaresini bulursam videoları da ekleyeceğim.
  • Video ya o kadarda gerek yok yani yazıda her şeyi anlatmışsınız ama koyarsanız da fena olmaz. Yine size kalmış bir şey :)
  • oldukça güzel bir inceleme olmuş yaptığınız incelemedeki deneyimlere aynen katılıyorum :). fiyatına göre çok iyi bir 8" tablet pc olduğu kesin. sonuçta ezcool kalitesi ve saglam servise sahip.
  • Kapsamlı bir inceleme olmuş ama, sürekli kullanımda 1.5 gün gitmesi imkansız.. Stand-by olarak beklemeler de mi dahil?
    Benim arkadaşım ucuz diye aynı tabletten 10 yaşındaki kızına satın almış.. Tabletten memnunlar ama, batarya %60 ekran parlaklığı ile standard bir kullanımda azami 4 saatte %10 seviyesine gelip, bitiyormuş, ayrıca şarj 3 saat sürüyormuş...
    Güle güle kullanın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 12 Mayıs 2013; 23:55:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oldukça açıklayıcı bi inceleme olmuş..


    dediğim gibi bende alınca izlenimlerimi sizinle paslaşacağım...


    emeğinize sağlık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frux

    Kapsamlı bir inceleme olmuş ama, sürekli kullanımda 1.5 gün gitmesi imkansız.. Stand-by olarak beklemeler de mi dahil?
    Benim arkadaşım ucuz diye aynı tabletten 10 yaşındaki kızına satın almış.. Tabletten memnunlar ama, batarya %60 ekran parlaklığı ile standard bir kullanımda azami 4 saatte %10 seviyesine gelip, bitiyormuş, ayrıca şarj 3 saat sürüyormuş...
    Güle güle kullanın..

    stand by süreleri dahil tabiki. yoksa nerede 1.5 gün süresince tableti elinden düşürmeden kullanabilmek? benim ilk şarjım çok uzun sürdü, sonraki şarjların süresini ölçmedim. ama şarj süresi gittikçe kısalabilir pil oturdukça.
  • hizlial.com dan aldım. hadi hayırlısı..

    yarın elimde olur umarım...
  • hocam peki,


    bu tabletin wi-fi çekimi nasıl?
  • bu güzel çalışma için saol..

    ancak şunu merak ediyorum...

    çekilen fotolar bu tabletle mi oldu. çünkü, gayet kalite resimler çekiyormuş... hoşuma gitti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawless

    rica ederim. kullanım deneyimi ile ilgili videoda ekleyeceğim ama bendeki fotoğraf makinası bu tip cihazları çekerken bir netliyor bir netlemiyor, seyredene eziyet oluyor. bu işin bir çaresini bulursam videoları da ekleyeceğim.

    Hocam üründe ıps ekran demişsiniz ama incelemelerde kapasitif normal ekran demekte hatta eksi özellik olarak bile yazılmış. Siz ıps diyince şaşırdım açıkçası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freedow

    hocam peki,


    bu tabletin wi-fi çekimi nasıl?

    herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: londoner23

    bu güzel çalışma için saol..

    ancak şunu merak ediyorum...

    çekilen fotolar bu tabletle mi oldu. çünkü, gayet kalite resimler çekiyormuş... hoşuma gitti.


    evet bu tablette çektim ve hiç bir müdahalede bulunmadan direk olarak koydum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kasai

    quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawless

    rica ederim. kullanım deneyimi ile ilgili videoda ekleyeceğim ama bendeki fotoğraf makinası bu tip cihazları çekerken bir netliyor bir netlemiyor, seyredene eziyet oluyor. bu işin bir çaresini bulursam videoları da ekleyeceğim.

    Hocam üründe ıps ekran demişsiniz ama incelemelerde kapasitif normal ekran demekte hatta eksi özellik olarak bile yazılmış. Siz ıps diyince şaşırdım açıkçası.

    ya ben bir üst modeli olan smart ten modeli ile de karşılaştırmıştım, yanlışlıkla onun bilgisini yazmışım kusura bakmayın.
  • Tablet gerçekten boyuları ve basit uygulamalardaki akıcılığıyla çok kullanışlı, word dokümanları, dergi, makale vs okumak sosyal medyaya bağlanmak için alıcaksanız kaçırmayın. Ancak ekran konusunda arkadaşa katılamıcam bence tabletin en büyük eksisi ekranı, rakiplerindeki ips panellerden çok geride kalıyor, onun dışında bir sıkıntı görmedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rust in Peace

    Tablet gerçekten boyuları ve basit uygulamalardaki akıcılığıyla çok kullanışlı, word dokümanları, dergi, makale vs okumak sosyal medyaya bağlanmak için alıcaksanız kaçırmayın. Ancak ekran konusunda arkadaşa katılamıcam bence tabletin en büyük eksisi ekranı, rakiplerindeki ips panellerden çok geride kalıyor, onun dışında bir sıkıntı görmedim

    Ekran ips değilse, codegen ultimix 88 modeli, bu tablete göre daha iyi bir seçenek olur.. Ultimix 88 de donanım olarak aynı ama en büyük artısı ips ekran ve bataryasının 5000 mAh olması..
    Ayrıca yanında hediye olarak, stand deri kılıf ve hdmi tv bağlantı kablosu ile beraber 279 liraya satılıyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: frux


    quote:

    Orijinalden alıntı: Rust in Peace

    Tablet gerçekten boyuları ve basit uygulamalardaki akıcılığıyla çok kullanışlı, word dokümanları, dergi, makale vs okumak sosyal medyaya bağlanmak için alıcaksanız kaçırmayın. Ancak ekran konusunda arkadaşa katılamıcam bence tabletin en büyük eksisi ekranı, rakiplerindeki ips panellerden çok geride kalıyor, onun dışında bir sıkıntı görmedim

    Ekran ips değilse, codegen ultimix 88 modeli, bu tablete göre daha iyi bir seçenek olur.. Ultimix 88 de donanım olarak aynı ama en büyük artısı ips ekran ve bataryasının 5000 mAh olması..
    Ayrıca yanında hediye olarak, stand deri kılıf ve hdmi tv bağlantı kablosu ile beraber 279 liraya satılıyor..

    Dediğiniz ürünü inceledim hocam . 30 tl kuponumda vardı zaten 32 gb class 10 kartla 309 tl ye geldi ultmix 88 gelince yorum yaparım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kasai

    quote:

    Orijinalden alıntı: frux


    quote:

    Orijinalden alıntı: Rust in Peace

    Tablet gerçekten boyuları ve basit uygulamalardaki akıcılığıyla çok kullanışlı, word dokümanları, dergi, makale vs okumak sosyal medyaya bağlanmak için alıcaksanız kaçırmayın. Ancak ekran konusunda arkadaşa katılamıcam bence tabletin en büyük eksisi ekranı, rakiplerindeki ips panellerden çok geride kalıyor, onun dışında bir sıkıntı görmedim

    Ekran ips değilse, codegen ultimix 88 modeli, bu tablete göre daha iyi bir seçenek olur.. Ultimix 88 de donanım olarak aynı ama en büyük artısı ips ekran ve bataryasının 5000 mAh olması..
    Ayrıca yanında hediye olarak, stand deri kılıf ve hdmi tv bağlantı kablosu ile beraber 279 liraya satılıyor..

    Dediğiniz ürünü inceledim hocam . 30 tl kuponumda vardı zaten 32 gb class 10 kartla 309 tl ye geldi ultmix 88 gelince yorum yaparım

    Ben 8 inç artes D821 kullanıyorum; bir de oyun için hafif olsun diye ikinci bir tablet olarak, ultimix 77 - 7 inç modeli satın aldım, işlemcisi ultimix 88 ile aynı.. sadece dahili hafızası 16 gb ve bluetouth özelliği var.. real racing 3 oyununu kasmadan rahat oynayabiliyorum.. Ayrıca oyun için ips ekran şart bence, çünkü oyun oynarken sürekli tablet sağa, sola döndürürken görüntü kalitesi bozulmuyor.. Ultimix 88 de güzel bir tablete benziyor ve usb girişinin standart boy olması da avantaj..
    Tablet gelince bir inceleme bekliyoruz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawless

    quote:

    Orijinalden alıntı: freedow

    hocam peki,


    bu tabletin wi-fi çekimi nasıl?

    herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

    wi-fi da sorun olmaması şaşırtıcı. çünkü, alüminyum kasa olduğundan akla ilk wi-fi çekimi geliyor..

    sizi sorun yaşamamış olmanız, sevindirici...

    teşekkürlerrrrr
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.