Şimdi Ara

F30 320d performans artirmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cok uzun zaman harcadim nette arkadaslar ve neredeyse hicbir yerde tek net ve dogruya en yakin butun opsiyonlarin gozden gecirilip anlatici bir yazi yardim konu bulamadim.

    Heryerde hep ayni seyler en iyi biz chipleriz 500tl 1000tl olaylari var ama konu sadece yazilim atmak degil bunu takiben olacak yada olmasi gereken yada yardimci elemanlarida dusunmekte bence. Inain bu konuyu kesinlikle bir bilgim olmadan ama arastirarak herkesle telefonlasip bilgi fiyat alarak öğrenip karar vermek istiyroum.


    Suandaki 325d 2 litrelik motoruyla nerdeyse n47 motorla ayni ama ufak tefek farkliliklar tasiyor sonucunda ise fabrika cikis 218 beygir oluyor.
    Bunlar kisaca bildigim kadar:

    Sagutucu faninin buyutulmesinin daha yararli olacagini dusunuyorum ki yeni nesil 2 litre motorlarda 325d f30 da o var. Bana bilen birisi yardim etsin orjinal fan haricinde ama saglam bir marka fan markasi turkiyede olan yoksa almanyada ar desings gibi cok degerli bi marka var ama turkiyedede alti ustu fan bunun vardir inaniyorum?


    Daha buyuk intercooler. Ya wagner olabilir yada 330d cunku forge markayi cok fazla tavsiye olarak duymadim.


    Cold air intake kn markasindan turkiyede var ama kim kaca satiyor neti delik desik ettim bilgim yok. Veya alternatif baska bir sahlam markada olabilir?

    Methanol kit takilinca motor dahada iyi oluyor ama yurt disi markalarin turkiye distributor ve satis magazalari nerdedir baska farkli markalarmi vardir?

    Daha buyuk yag sogutucu ve veya extra yag pompasi veya daha buyuk yag pompasi motorun isinmalarina yardimci olmasi amaciyla.

    Daha buyuk su sogutucu. Bu konuyu hangi marka uyumlu ve kalitelidie arastiramadim tam ama zannedersem onuda en kotu 330d den tqkilabilir diye dusunuyorum? Fiyat bilgim yok.

    Yazilim olarak sadece dikkat wdilmesi gereken bu sanzimanin 500nm ye kadar oldugu ve 500u gecmemenin dogru olacagini tahmin ediyorum. Beygir olarak nedir sınır bilmiyorum. Ama bu dediklerimi yapinca araçtan ben 300 beygire yakin alinacagini zannediyorum en kisa zamanda bunlari yapmaya caliscam en uygun fiyatlarla tabiiki. Eger yurt disindan getirtmem gerekiyorsa malzemeleri buradaki fiyat farkindan dolayi tabiiki bekleme surem artacak.


    Yurt disinda downpipe olayi cat li ve cat siz olarak mevcut ama ulkemizde catli olanini bulamadim bence catli olmasi en azindan doga icin daha iyi arkadan duman atmiyor ve hic hos bi goruntude degil eski kamyonlar gibi.

    Dizel motorlarin sesleri cok kotu oldugu icin eksoz sisteminide degistircem hemde okadar yapilan artis icin motora belki daha cok yardimci olacahina inanıyorum. Turkiye en iyi olarak iskender usta ornek gosteriliyor ve bursada ersin garaj soylendi bana. Bu eksozun kwsinlikle sadece en iyi performans artisi olarak olmasini istiyorum ama sessiz model olsun olabildigince.
    Eksoz icin active sound systemler almanyada borcok firmada var ve orjinal m performance tada bulunuyor ama turkiyede hicbirsey bulamadim henuz. Cunku hernekadar dizel spor eksozu ses yapsada alt devirlerde ozellikle rolantide igrenc ondan dolayi bari sessiz kalsin diyorum ;)


    325 te cift turbo (cift ayarlanabilir flapli diye zannedersem) 32pd de ise tek turbo varmis. Acaba 325d nin turbosunu 320d ye uydurabiliyormuyuz? Yada belki ondanda daha kaliteli bi turboyu?



    Eksoz 2500tl downpipe ama catli istiyorum dumansiz
    Active sound 4000tl
    Wagner intercooler 3000tl
    Yaglama sogutucu ve pompasi 2000tl
    Turbo 5000tl
    Su sogutucu? 1000tl?
    Radyator fani 1000tl?
    Cold air intake 1000tl
    Yazilim 1500tl
    Methanol performance kit maximum olani 2000tl.

    Turkiyede hala 325d bile yok ki almanyada335d sayiliyor devlwtimiz sagolsun. Ben politika yapmak icin yazmadim bunu ama 320d ile yetinmek zorundayiz tabiikide ozaman alternatif ariyoruz birsuru. Ben bunlarin sonucunda 300ps rahat ve temiz alinabilecegine inaniyorum...


    Baska unuttugum yada yararli olabilecek biseyler varmidir acaba detay yaparsaniz sevinirim? Marka fiyat kim nerede resim video link.... konudan kopmassakta sevinirim. Simdiden hepinize cok tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • sürekli eco pro da 1 ay kullanın sonra sport a alın doyuma ulaşana kadar kullanın daha sonra o heyecan kaybolduğunda tekrar aynı işlemi uygulayın.

    size 1 lira harcatmadan masrafsız kanaatkar modifiye hakkında yardımcı oldum.

    300 beygire çıkardığınızda 430 olsa manyak olur diyeceğinizi bildiğim için böyle bir yorum yazdım.
  • Almanyada 2 sene e46 330d ve 3 sene 335d kullandim inanin tadi mukemmeldi. Ve bi sure sonra sonra 286ps de yetmiyor ve onuda 340ps cikartmistim baya onda bile farketmisti ama burda bukadariyla yetinmem lazim.

    Birde metanole alternatif ve cok daha profesyonel olan aquamist diye birsey duydum onuda arastiriyorum.



    Bilen yorum yardim ve yoneltecek arkadaslardan bekliyorum. Bosuna konu 20 sayfa olmasin bla larla cunku ben aradigim konulari sayfalarca okumak zorunda kaliyorum gereksiz yere. Keske insanlar bukadar bos olup herseye sirf birsey yazmis olmak icin yazmasalar ama biliyorumki yinede yazilacak eminim.



    Tekrar tesekkurler hepinize...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M Performance Kit taksanız? BMW verileirne göre 205 bg oluyor ama bütün yazılımlı 220 bg denilen araçları geçiyor. Intercooler da değişiyor....PPK'ların en son kampanyalı fiyatı 4500-5000 tl civarıydı.

    Tavsiyem size bu yönde, o motordan max 240-250 bg güç alırsınız. O da uzun vadede tatlı sonuçlara yol açmaz.

    Dediklerinizi de incelediğimde 3.28i sizin için daha mantıklı, istediğiniz sonuçları benzinli motordan alabilirsiniz, yazılımla 300bg+ bile görürsünüz.
  • dizel araçla performans için pek uğraşmayın. çok sıkıldıysanız m performance güç kiti taktırabilirsiniz. sonrasında da aracı satıp 328i alabilirsiniz. sadece stage 1'de 300 hp civarına geliyor.
  • 338i yide surdum ama dizel bence cok daha keyifli bi araç kesinlikle. Tork olsa gerek benim sevdigim beygir degil. M performance kit bana cok sonuk gelecek. Merak ediyorum acaba chipleyen arkadaslardan yada duyanlardan hic motoru yada sanzimani eline alan oldumu diye yada tecrubelwrini yada benim dusunduklerimden nelwri yaptiklarini?



    Aracim su andan otibaren zaten garanti disi ve 5000 tl ye ben onlarin dediklerini cok daha rahatlikla ve daha ust duzeyde hardware olarak yapiyorum. Neden daha kotusu olsun?



    Sonucta intercooler buyutmem motorun yararina olacak

    Metanol de oyle

    Yada spor hava filtresi

    Mperformance da fan degisiyor bende degistirim onu mperformance da 330d nin fanini kullaniyorlar diye duydum ozelliklerine bakip dahada guclusunu alirim.

    325 d de bmw orjinal birebir ayni motoru ama farkli turboyu kullaniyormus bunuda ogrendim ve turboyuda degistirirsem otomayikman cok saglikli bi sekilde guc elde ederim. Motr daha rahatlasin diye bide extra eksoz yaptirim. Sonucta ulkemizde 325d yok 320d ise 190bg yapabiliyo sadece aradaki giyat farki kesinlikle 20bin tl olurdu olsaydi zaten ve bende 20bin tl daha harcayip en saglikli sekilde 500nm sanziman sinirini asmadan yoluma baslicam. Sizelrede ilk ben dahi olsam haber vercem burdan. Her bir adimi tane tane yapcam en sona yazilimi birakcam. Bakalim neler degisecek.



    Ama yinede sizlerdende biseyler duymak en azindan alacagim taktiracagim alet edevatlarda bana yardimci olup en uygun ve guvenli sekilde kimden nerden nasil opsiyon sunarsanir sevinirim.



    Tekrar teşekkürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Captainseko C kullanıcısına yanıt
    M Performance Kit ile sadece fan değil, intercooler ve ECU da değişiyor. Demek istediğim sokakta yazılım yaptıranlara aracı emanet edeceğinize neden PPK'ya karşısınız? PPK + Donanım değişikliği daha mantıklı. Özel Yazılım + Donanım olacağına...

    Spor hava filtresi pek getiri sağlamaz size, 3-5 hp max.

    3.25d turbosunu araca eklerseniz ecu ile de oynamanız gerekecek, onu buralarda yapabilen bulamayabilirsiniz.

    Metanol konusunda bilgim yok.

    Değişiklik yaptıkca bizi de bilgilendirirsiniz, merak ettim ne sonuç çıkaracaksınız.
  • Ben sadece 600 wattlik fani bulamadim. Geriye kalanlari turbo haric yapcam ama en sona yazilim isini birakcam. Borusandan fani istetcem ve 325d icin turboyu sorcam. Olmazsa almanyadan biturlu o turboyu bulmaya caliscam. 500 torku gecmeden beygiride 250 den fazla olursa yeter zaten.



    Ptesine arqcim muzik tesisat islerini bitircem saliya eskisehirde wagner intercooler ve methanol yaptircam. Sonra iskender usta perfoemans eksoz yaptircam downpipe mecburi ama anirmasin sadece cunku sonucta dizel bu ve hos ses cikmaz benzinlideki gibi. Yinede su 600 watt fanla ve turboyla alakali bilen birinden yardim bekliyoeum uzun bir proje acwleye gelmez ama gecte kalmak istemiyorum okadar sogumasin konu...



    Orjinal yapacak olsam ben yinede ac schinitzer uaparim cunku bmw nin tek kabul gordugu firma ve m performance kitten daha fazla veriyor gücü buda aklinizda bulunsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayret yabanci forumlarda bu konulari millet e46 dan baslamis turbo gt2260 falan yada 335 enjector biseyler ama bizim ulkede kimse yanasmiyor ki orda 335 zaten var satiliyo burda yok yani bize bundan baska bi care kalmiyor. Herkes standart m performance kit yap gec...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3.20 d için bu kadar kapsamlı işlemlere değmez bence, 3.28 yazılımlı 3.20d i bile net tokatlar..Hatta 3.28 e yapılacak yazılımla E46 m3 ayarında performans alırsınız..
  • Captainseko C kullanıcısına yanıt
    Diğer ülkeler ile Türkiye arasında çok fark var. En basitinden burada asgari ücret 1400 TL.

    Bu farkları önce bi inceleyin, refah seviyelerini kıyaslayın, ondan sonra zaten insanların neden 1.0, 1.4, 1.6 motor araçlara bindiğini anlarsınız diye tahmin ediyorum.

    Burada insanların araçlarının beygirini arttırmak meselesinden önce düşünmeleri gereken çok konu var.
  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Çok güzel özetlemissiniz.

    Araç ile oynarken yapacağın en ufak hata kazandığım paranın 4 katına mal oluyor. En kötü ihtimal ile bozduğum turbo bana 1500 euro dan aşağı yani 6000 tl ye mal olacak. Kimse o yüzden sağa sola bulaşmak istemiyor dünya kadar para gömdüğü araba için...
  • Ali® kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Geçen gün park halindeyken arabamın farını kırmışlar. Geldiğimde baktım ki far kırık. ÇIKMA far alarak değiştirdim, herşey dahil 1500 TL'ye mal oldu, sıfır orjinal far 3000 TL civarında. Asgari ücret üzerinden hesaplarsak tam 2 katı.

    Almanya'da aynı far 300 €. Ocak 2015 verilerine göre Almanya'da asgari ücret 1473 €. Kaçta kaçı? Neredeyse 5'te 1'i.

    Aynı far ülkemde asgari ücretin 2 KATI, Almanya'da 5'te 1'i.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    Aynen öyle. Geçen gün park halindeyken arabamın farını kırmışlar. Geldiğimde baktım ki far kırık. ÇIKMA far alarak değiştirdim, herşey dahil 1500 TL'ye mal oldu, sıfır orjinal far 3000 TL civarında. Asgari ücret üzerinden hesaplarsak tam 2 katı.

    Almanya'da aynı far 300 €. Ocak 2015 verilerine göre Almanya'da asgari ücret 1473 €. Kaçta kaçı? Neredeyse 5'te 1'i.

    Aynı far ülkemde asgari ücretin 2 KATI, Almanya'da 5'te 1'i.

    İyi diyorsun hocam da Almanya'da ev kiraları 500 eurodan başlıyor normal düzgün bir ev 700 euro civarında yani asgari ücretin yarısı orda..
  • bianconera kullanıcısına yanıt
    Peki burada ne kadar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Captainseko

    Hayret yabanci forumlarda bu konulari millet e46 dan baslamis turbo gt2260 falan yada 335 enjector biseyler ama bizim ulkede kimse yanasmiyor ki orda 335 zaten var satiliyo burda yok yani bize bundan baska bi care kalmiyor. Herkes standart m performance kit yap gec...

    hocam boşver, bu forumda yardımcı olmak yerine edebiyat kasıp konuyu başka yerlere çeken sivri zeka arkadaşlar var, umarım bu arkadaşların dedikleri yüzünden vazgeçmezsin bu konuda yazmaktan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crawlin'


    quote:

    Orijinalden alıntı: Captainseko

    Hayret yabanci forumlarda bu konulari millet e46 dan baslamis turbo gt2260 falan yada 335 enjector biseyler ama bizim ulkede kimse yanasmiyor ki orda 335 zaten var satiliyo burda yok yani bize bundan baska bi care kalmiyor. Herkes standart m performance kit yap gec...

    hocam boşver, bu forumda yardımcı olmak yerine edebiyat kasıp konuyu başka yerlere çeken sivri zeka arkadaşlar var, umarım bu arkadaşların dedikleri yüzünden vazgeçmezsin bu konuda yazmaktan

    @Captainseko niye kimse ilgilenmiyor, yurt dışında bu işler daha yagın dedi @V4LKyR ona cevaben bizde böyle olması normal, masraflar orası gibi değil, kimse yanaşmıyor dedi.

    Yapma etme diyen kimse yok?

    Dolayısıyla sivri zeka gibi saçma sapan yakıştırmalar yapmaktansa mevcut zekayı kullanıp olayı anlamak daha doğru olabilirdi sizin için...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ali®


    quote:

    Orijinalden alıntı: Crawlin'


    quote:

    Orijinalden alıntı: Captainseko

    Hayret yabanci forumlarda bu konulari millet e46 dan baslamis turbo gt2260 falan yada 335 enjector biseyler ama bizim ulkede kimse yanasmiyor ki orda 335 zaten var satiliyo burda yok yani bize bundan baska bi care kalmiyor. Herkes standart m performance kit yap gec...

    hocam boşver, bu forumda yardımcı olmak yerine edebiyat kasıp konuyu başka yerlere çeken sivri zeka arkadaşlar var, umarım bu arkadaşların dedikleri yüzünden vazgeçmezsin bu konuda yazmaktan

    @Captainseko niye kimse ilgilenmiyor, yurt dışında bu işler daha yagın dedi @V4LKyR ona cevaben bizde böyle olması normal, masraflar orası gibi değil, kimse yanaşmıyor dedi.

    Yapma etme diyen kimse yok?

    Dolayısıyla sivri zeka gibi saçma sapan yakıştırmalar yapmaktansa mevcut zekayı kullanıp olayı anlamak daha doğru olabilirdi sizin için...



    katılıyorum, keşke herkes olayı anlayabilse... öyle çok bir zekaya gerek yok




  • Aynen oyle, konuyu acan arkadasa fikir paylasan biri olarak katiliyorum size, sizden de konuyla alakali performans bekliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun sure uzak kaldim forumdan cunku her neyaptiysam yapmaya calistiysam elime yuzume bulastirdim.

    Ben okadar para harcadiktan sonra herkes aldigi arabaya gore davranmali ve malesef turkiyede bu is ben 1 numara yada tek bilirim diyenlerde dahil arkadaslar arabayi cok ufak oynamalar haric sakin ha sakin uzak durun. Bunun parayla pulla alakasi yok emin olun, isim vermicem gerek te yok ama dedigim su: Bu adamdan daha iyi bilen yoktur diyenler dahil hepsi istisnasiz yani. Ben aksesuar olarak orjinalin disinda yaptigim masraf 100bini gecti ve hicbirinden hicbir keyif alamadim. hepsi yarim yamalak oldu kendi arastirmalarimla turk alman ve ingilizce forum kaynaklardan ilermeye calistim olmadi. olan varsada inanmiyorum yuzumuze bakip yalan soyluyor insanlar malesef. herkesin derdi sadece cebinizden 100 lirayi almak ugruna mesela 1000 lira masrafa sokmak. keske 50 lira ver sana zarar vermiyeyim deseler cok daha guzel olurdu.

    Bunun almanyaydaki asgari ucretle yakindan uzaktan alakasi yok konunun. KONU ARACA PERFEORMANS ARTIRMAK OARADAKI KIRALAR DEGIL YADA BLA...
    Almanyada 15 sene yasadim ve oradakilerinde nasil yasadiklari su anda malum hepimiz biliyoruz. asgari ucret en az gosterileni 400 euro ki seni jobcenter rahat biraksin diye, sonrasinda kagit uzerinde 400 den 450 yaparsin ama geriye kalanini nakit verir patron. bu turkiyedede ayni maas asgari gosterilir geriye kalaninini nakit verirler bu en iyi denilecek olan firmalardada aynidir ama almanyada bu yok.

    ev kiralari turkiyede 300 eurodur oturulabilecek ev ve ayni kiyastaki almanyadaki ev 700 eurodur.
    turkiyede sigara 3 eurodur almanyada 7



    Almanyada tek ucuz olan bmw dir turkiyeye gore ama oraya gorede herkes ferrari surmuyor heralde degilmi???? okadar cok sizin dediginiz gibi olsa herkeste maserati lamborgini olurdu. bmw heryerde bmw dir sanki orda kimsede hyundai yok yada opel yada seat yada etc...

    burada forumlardada yanlislikla 1 2 ay takilip biseyler sorayim dedim oda elime yuzume bulasti ben bundan sonra hicbirsey yazmamaya yada sormamaya karar verdim. hepinize iyi gunler.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.