Şimdi Ara

f450 FRAME için motor seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
2.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quadcopter konusunda tecrğbem pek olmadıgı için bu konuda yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim. öncelikle f450 frame sipariş verdim 7 günde elime ulaştı ve motor siparişi vermek istiyorum fakat kv değerleri hakkında pek bilgim yok. genelde düşük olursa daha stabil ve daha dengeli olur deniyor benim amacımda bu yönde fakat tecrübeli kişilerden bilgi alabilirsem çok sevinirim.

    kısaca aklımdaki sistemden de bahsedeyim

    uçuş kontrol kartı olarak Dji naza m-lite almayı düşünüyorum ilk uçuşu gerçekleştirdikten sonra zamanla kamera eklemeyide düşünüyorum bu yüzden motorın itki gücü yüksek olmalı tabi abartılacak kadar degil. sonucta uçağın maksimum agırlıgı 2 kg mı geçmez diye tahmin ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssarunass -- 8 Ağustos 2014; 22:35:23 >



  • Keşke tek başına frame almasaydın, şimdi uyumlu motor, esc vs uğraşacaksın.

    http://www.banggood.com/DJI-NAZA-M-Lite-GPS-F450-KIT-With-ESC-Motor-Blade-Landing-Gear-Combo-p-920654.html bu ürün ARF.. Yani herşeyi özenle seçilmiş, eksiksiz kittir. Lipo, kumanda, uçuş kontrolcüsünü bind eder, uçuşa hazırlamış olursun.

    Ama madem almışsın, motor olarakhttp://www.banggood.com/DJI-E300-2212-920KV-Brushless-Motor-CW-And-CCW-p-923861.html öneririm. 20 - 30A ESC satın alabilirsin. Opto almanı öneririm.




  • cevap için teşekkür ederim önceliklede. ben farketmiştim bunu fakat hem parası hemde gümrük tehlikesi yüksek oldugu için almadım. öncelikle zaten dji m-lite nazanın sadece uçuş kartını alacam 60-70 dolara sattılıyor. komple quadcopteri tamamlayıp uçurmaya başladıgım zaman 100 dolar daha verip gps parçasını almak istiyorum. Motor için gösterdiginiz ideal fakat çok pahalı geldi aynı şekilde sunnyskyın 985kv lik motorları var 16 dolara onları düşünüyorum sizin bu motorlar hakkında bilginiz varmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ssarunass

    cevap için teşekkür ederim önceliklede. ben farketmiştim bunu fakat hem parası hemde gümrük tehlikesi yüksek oldugu için almadım. öncelikle zaten dji m-lite nazanın sadece uçuş kartını alacam 60-70 dolara sattılıyor. komple quadcopteri tamamlayıp uçurmaya başladıgım zaman 100 dolar daha verip gps parçasını almak istiyorum. Motor için gösterdiginiz ideal fakat çok pahalı geldi aynı şekilde sunnyskyın 985kv lik motorları var 16 dolara onları düşünüyorum sizin bu motorlar hakkında bilginiz varmı ?

    Ben geçen hafta sipariş verdim. Bakalım takılacak mı :) Takılsa bile 25 - 40 TL arasında bir rakam öderim gibime geliyor. Riske edilip, verilir. Sonuçta DJI'n önerdiği ürünler..

    Sunnysky yoğun olarak kullanılıyor. Performansı için kötü yorum görmedim. Ama bir frame topluyorsunuz, belli rakamlar ödüyorsunuz. Bence önerdiğim motorlara yönelin, yine de toplamak isterseniz Sunnysky'da olur.

    İşin asıl önemli tarafı Lipo ve kumanda seçimi, maalesef arka arkaya bir sürü şey çıkacak ve maliyet hiç beklediğiniz gibi olmuyor. Asla almam dediğim kumanda ve lipoyu aldım. :)




  • momentmc kullanıcısına yanıt
    aynen dediginiz gibi tahminim 600 tl civarındaydı ama gördügüm kadarıyla 800 900 tl leri rahat görecek gibiyim :D neyse artık giriştik bu işe parça parça toplıcaz artık. kumanda olarak bangoogda 90 dolara var bi tane aklımda ama bakalm napacam http://www.banggood.com/Wholesale-FlySky-Upgrade-FS-TH9X-FS-TH9XB-2_4G-9CH-RC-Remote-Control-Transmitter-Mode-2-p-47904.html iş görür gibi ama gümrük olayı baya sıkıntı.
  • Gümrüğe takılmaz, daha önce 90$ ve üzerinde siparişlerim oldu Banggood üzerinden, sıkıntı yaşamadım hiç.

    Ancak hem bekleme süresi hem de maliyet açısından ve marka ile kıyaslanırsa Futaba almanızı öneririm. Aşağıdaki kumandaların durumu iyi gibi gözüküyor. Futaba tartışmasızdır bu konu da, ben de ilk Turnigy ve Flysky modellerine çok baktım ama Futaba da karar kıldım. Modeliniz kafasına göre uçup gitmesini istemiyorsanız bence aşağıdaki kumandaları inceleyin. Flysky size ortalama 200 - 220 TL civarına gelir. Aşağıdaki kumandalardan birisi 250 diğeri 300 TL.. 7 Kanallı uygun.

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-hobi-oyuncak-rc-model-futaba-t7chp-7-kanal-helikopter-ve-ucak-kumandasi-108258656/detay

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-hobi-oyuncak-rc-model-futaba-6-ex-pcm-plus-r156-f-72-mhz-alici-plus-reflex-simulator-163762557/detay




  • Sunnysky 800kv motor al. Banggood dan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayadır aktivite yok heralde bende bi canlandırayım dedim neler yaptınız istedikleriniz geldimi arada yazın merakla bekliyorum.

    Bende durumlar şöyle

    F450 frame 2-3 aydır yatıyor :(
    E300 sistem yeni geldi
    Naza m lite henüz alamadım

    Diğerleri ise

    Futaba T8J
    Bolca lipo pil (uçak için kullandıklarım)

    Tek eksiğim Naza m lite banggooddanmı yoksa rc711 denmi alsam karar veremedim yada artık beklemeyip türkiyeden 300-400 e mi alsam bilemiyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amcho A kullanıcısına yanıt
    frame direk 7 8 günde elime geçmişti zaten ama motor almadm daha henüz nasılsa nisan mayısa kadar zamanı var o yüzden yavaş yavaş gidiyorum motor olarak şu an aklımda sunnyky 980 kv lik motor var gelecek ay büyük ihtimalle siparişi geçecegim
  • 450mm govdede motor araligi 12.43 inc civari. dolayisiyla 10 ince kadar bi pervane uygun olur.
    920 KV motoru 3S Li-Po ve 2 kanatli pervane ile kullanarak 2kg kaldirmak icin 8 inc pervane yeterli teoride.(http://personal.osi.hu/fuzesisz/strc_eng/).
    Yine teoride 102Watt gerekiyor her bir motor icin. 3S batarya ile her bir motora 9A civari akim demek. 4 motor ve diger aksesuarlar asagi yukari 38A'e ulasiyor.
    38A alabilecegin batarya 2200 mAh ve 17C ve ustu olmali.
    ya da daha uzun ucus suresi istersen, 4500 mAh 9C ve uzeri.

    Uzun zaman oldu ugrasali bu hesapalamalar uzerinde. Atladigim/yanlis aktardigim noktalar olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi günler.ben de quadcopter topluyoyorum.esc seçimi yaparken marka çok önemli yoksa sadece değerlerine mi bakmam lazım.bir de motor seçimi yapanda da motorun thrust değerine mi bakmam lazım yani kaldırabileceği ağırlığa mı yoksa kv değerine mi bakmam lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.