Şimdi Ara

Facebook virüsü ÇÖZÜMÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son zamanlarda facebookta kişinin profil remini kullanarak kişi adına paylaşım yaparak ve tıklanmayla bulaşan virüs nerdeyse facebookun %10 unda var. bilmem 'yeteneksizsine katılıyorum' 'hatrım varsa izleyin :)' gibi bna benzer biton paylaşım.

    çözüm aslında biraz uğraştırsa da sorununuz çözülür.

    ilk olarak. bu virüsü kendime bilerek bulaştırdım. mantığınıda çözdüm. 2 şekilde yayılıyor. 1.si facebookta kendini bi uygulama olarak gösteriyor. malum uygulamalar sizin adınıza paylaşımda bulunabilir herzaman bunu biliyoruz.. bir diğer şekil ise chrome'ye bulaşan virüs yüzünden. ama bu virüsün netür bi virüs olduğunuda bulmak gerekir. bu yüzden bu yazıda size komple temizlemektede fayda var.

    ilk olarak facebook'ta giriyoruz.

    sağ üsten hesap ayarlarına giriyoruz.
    1.resim

    sol taraftan uygulamalara tıklıyoruz
    2. resim

    burada en çok önemli uygulamarımız hariç hepsini karşısındaki çarpıya basarak kaldırıyoruz. twiter facebook da olsa kaldırıyoruz çünkü facebook'un facebook uygulaması yoktur, telefon mobil bilisyar uygulaması vardır araadki farkı düşünün bir zamanlar hotmail adındada virüs vardı. mümkünse, pyun falan oynamıyorsak hepsini kaldırın.
    3. resim

    Son olarakta eğer tekrar virüs bulaşması durumunda arkadaşlarımızıda mağdur bırakamamk için facebook reklamalarını düzenliyoruz. bunu için sol menüden REKLAMLAR'a tıklayıp 4. resimde işaretlediğim 'düzenle' butonundan ayarlarını 'hiçkimse olarak değiştiriyoruz.
    4. resim



    facebookumuz bu şekide temizleniyor.


    Eğer virüs bilgisayarınızdaysa çözüm basit.

    bir virüs taraycınızdan sizn izniniz olmadan paylaşım yapma yetkisini alıyorsa bu chromun içine kadar girmiş , denetim masasındada kurulmuş bir programdır.

    Google Chrome
    Opera
    Office
    Shockwawe Player
    Adobe Reader
    Adobe Flash Player
    Java
    K-Lite Codec
    Winamp
    Winrar
    DAEMON Tools
    Nero
    CCleaner
    Skype
    Formar Factory
    net framework
    vcredist x86-64


    denetim masasında olması gereken en önemli programlar bunlardır. bunlar arasına kendi kullandığınız programlarınızıda katın. oluşturduğunuz listeye göre denetim masasına bakın ve yabancı gördüğünüz tüm programları kaldırın.
    Bilgisayarım ya çökerse bozulursa diye korkmayın çünkü ilk format atıldığında bilgisayarda hiç program olmaz. önemliyse bile yeniden yükleyebilirsiniz.

    şimdi burası çok önemli.

    Chromede yer imlerine kaydettiğiniz önemli bişey varsa onların linkini bir ot defterine kaydedin.

    Başlata tıklayın. bilmeyenler için ;
    başlat

    tıkladıktan sonra %localappdata% yazıp entere basın. (xp kullanıcıları başlatan sonra 'çalıştır'a tıklayıp yazabilirler)
    Google adlı bir klasör görüceksiniz. ona girin. 'User data' klasörü ve orada başka klasör varsa eğer onlarıda komple silin. chromeye girdiğinde tekrar 0lanıcak ve eskisi gibi tıklayabileceksiniz.

    son olarak tekrar başlata tıklayın %temp% yazıp entere basın ve karşınıza çıkan bütün temp dosyalarını silin. silinmeeyenleri atlayın.


    Ccleaner programıylada temizlik yapmanıı tafsiye ederim size.

    sorunu devam edenler özelden mesaj yazarsa yardımcı olurum.

    iyi formlar.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.