Şimdi Ara

Fan Kontrolü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.


    Eski bir laptop ım var (2011'de aldım, 10 yıllık). Termal macun yenilesem de çok ciddi bir ısınmaya maruz kalıyor özellikle ana ekran kartı. Ana ekran kartı (NVIDIA GeForce GT 540M) Ben de ana ekran kartını iptal edip gündelik kullanımda kullanıyorum bilgisayarı (HD Graphics 3000 ile).


    Son zamanlarda aklıma fan gerçekten çalışıyor mu diye bir kurt düştü. Bunu nasıl kontrol edebilirim? Speedfan ve HWINFO programlarıyla kontrol ettim, programlar fanı algılamıyor. Sanki yokmuş gibi. BIOS da fan olduğuna dair bir bilgi yok, zaten laptop BIOS ları çok bilgilendirici ve ayarlarını değiştirebileceğiniz bir yer değil. BIOS un son sürümü yüklü bu arada, güncellemeye gerek yok.


    İlla yine içine açıp gözle mi kontrol edeyim, kolay yolu var mı? Fan oldum olası çok güçlü olmadığından dışarıdan algılaması zor idi.


    Not: Acaba şu ısı problemini çözüp bilgisayarı düzgün performansla (ana ekran kartıyla) kullanabilir miyim diye araştırıyorum da bu aralar, o yüzden merak ettim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMoE -- 19 Mayıs 2021; 14:41:17 >







  • O konuyu bilemiyorum ama ısı masaüstünde bile 60 70 dereceye ya calismiyodur yada tozlanmıştir ki 10 yilliksa illaki macun kurumuş ve toz cekmistir aciip macun değişimi ve temizlik yapmanız gerekir ama bunlara rağmen yinede extra soğutucu kullanmanız şart

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.