Şimdi Ara

Fat bike uzerine elektrik kiti yapmayi dusunuyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar bu sekilde bir projem var ben bisikleti surmek icin degil motorlu yapip motosiklet gibi kullanmak icin yapacagim. Bunun icinde fat bike alip buna elektrik kiti takmak istiyorum. Motosiklet demeyin sakın yerleri ayri bu 2 sinin. Fat bike tercih etmemin nedeni sonucta 72km h gibi hiza cikacak bir motor takilacak yol tutusunu etkileyecek dolayisiyla. Bu yuzden fat bike alacagim tabi gorunusu cok onemli bir etkendi secmemde. Maliyeti 3000tl yi bulur hemen hemen ama degecegini dusunuyorum en azindan bu imkanlarla. Sizce nasil olur 72km h trafikte sagdan gitmem icin yeterli olurmu yoksa gelistirmem mi gerekir birde hub motor dusunmuyorum kesinlikle bu motorlar boguluyor mid drive motorun torku cok daha iyi yokusta da bogulmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bisiklet için çok fazla motor kiti görmedim, bu dedikleriniz elektrikli motor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çağdaş

    Bisiklet için çok fazla motor kiti görmedim, bu dedikleriniz elektrikli motor mu?

    Evet hocam 750w bir motor 48v luk pil istiyor 10 amperlik batarya ile yaklasik 50 km lik menzil sagliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında tasarım açısından elektrikli motor şık duruyor, pil konusu biraz kafa karıştırıcı. Ne kadar verimli olur ileriye dönük bilmiyorum ama benzinli motor kiti daha cazip gibi ama onunda motoru baya kaba :), artı sesli çalışıyor. Pil konusunu geliştirseler, bende elektrikli kit düşünürüm aslında.
  • Hesaplamaların tamamen hatalı, 10 Amh bir pil seni +-20 kilometre götürür. Ki 72kmp hız diyorsun bu da en azindan 58v bir pil demek. Sadece pilin maliyetinin 2000 2500 civarında olacağını düşünüyorum. Bide bu hesaplar bir dağ bisikleti için geçerli yani sürtünmenin daha az olduğu bir lastik sen birde fat bike diyorsun hesaplar biraz daha değişecektir. Mid drive motorların torku yüksek olur evet ama son hızları düşüktür bunu da göz önünde bulundurman gerektiğini düşünüyorum. Aklına takılan birşey olursa çekinmeden sorabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.