Şimdi Ara

Fenerbahce Macina Nasil Bir Taktik Ile Cikilmali? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roohans

    quote:

    Orijinalden alıntı: cheetaw

    Kimse düşünmüyor ama kenarda Fatih hocanın olmaması büyük dezavantaj..
    Şimdi hele ki böyle bir maçta nasıl olacak,kim kızacak,kim bağıracak,taktik verecek kenardan?Bu çok önemli..
    Eğer futbolcular yürekten oynarsa,isterse zaten biz Cevat Güler'le bile şampiyon olduk farketmez..

    Ama Fatih hocanın kulübeyle nasıl iletişim kuracağı tam bir muamma..
    Allah yardımcımız olsun diyecek başka söz yok artık..

    Bence Terim'in olmaması avantaj. Tamam motive ediyor da bu maçta sakin kalmak önemli. Terim hem kendi sinirlendiği gibi sahadaki futbolcuları da sinirlendiriyor. Sinirlenmek bu maçta isteyeceğimiz en son şey olmalı. Ne zaman sinirlensek takım düzeninden çıkıyor.

    bu sakinliğin kaynağı Hasan Şaş olmayacak, o yüzden pek fark etmez sakinlik açısından. Kesinlikle diziliş aynı olmalı, belki sabri'yi beke alıp eboue'yi sağ kanat oynatmalıyız. Daha çok enerji, daha hızlı hücuma çıkış için.




  • şike serbest değil mi aga hakeme dökelim parayı vuralım kırbacı sahaya da yansımadı deriz olur biter birileri tutuklarsa teşebbüs ettik yapamadık deriz sabriyi de 3 yıl futboldan men ederler tamamdır misss
  • semih kayanın yerine göbeğe başka bir adam koyabilsek süper olurdu. ilk maçtaki 2 golüde onun hatasından yemiştik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yursey00

    Beraberligin bile bize yettigi bir maca hemde böylesine zor bir deplasmana yine 4-4-2 taktigi ile cikarlarsa ilk yarim saatte is biter..Ben Terim'in yerinde olsam söyle bir taktik ile cikarim;

    Muslera
    Eboue - Semih - Ujfaluji - H.Balta
    Sabri - Selcuk - Engin - Melo - Riera
    Elmander


    Neden mi 4-5-1? Orta sahayi kalabalik tutup yogun bir pres ile en azindan ilk yarim saatlik yogun baskiyi atmak icin..

    Neden Sabri? Tamam belki top tutamiyor,belki attigi paslar sutlar daglara taslara gidiyor ama cok kosup cok pres yapiyor,en azindan ilk 55-60 dakika Fenerbahcenin orta sahada rahat top cevirmesine bir nebze olsun engel olabilir..

    Bu benim görüsüm ve böylesine zor ve kritik bir deplasmana 2 forvetle baslamanin hicbir anlami olmadigini düsünüyorum,Play Off'lara gecilmeden önceki Fenerbahce-Galatasaray derbisini hatirlayin,yine 4-4-2 taktigi ile cikmislardi sahaya ve 17 dakikada 2-0 geriye düsmüslerdi.. Gereksiz yere 2 forvet ve bu tür tansiyonu yüksek derbiler icin fazlasiyla tecrübesiz olan Emre Colak'in oynamasiydi..

    Alex'e adim adim yakin markaj yapilacak,sahanin her yerinde yogun bir pres uygulanacak ve defansin arkasina atilabilecek tehlikeli paslara dikkat edilecek.. Her gecen zamanin Fenerbahce'nin aleyhine isleyecegi bir maca artistlik yapip 2 forvetle cikmanin bir manasi yok..

    Peki siz olsaniz nasil bir taktik ile sahaya cikardiniz?

    ilginc ama unuttugunuz olay Emre Colak ciktigi anda daha cok pozisyon yemeye basliyorsun dünki maca baktin sanirim kac tane top caldi. Cocuk orta sahaya yardim etmekten asli görevini dogru yapamiyor ama asiri derecede top kazaniyor. Senin kadroya bende katiliyorum ama Riera kabzimali yerine Emre colak, Sabri yerinede Ceyhun derim. Orta sahada basliyacak pres özellikle ilk 20 dakika ve defansi orta sahadan baslatmak sonrasinda skora göre 2 3 forvete dönebilecek sekilde. Sabri ve Reiradan ne umut bekledigini cözemedim. Ama arkadas su Ceyhun en az Fenerdeki Selcuk kadar oynar israrla bu derbileri Samsun gibi takimlara oynar gibi oynuyoruz cok acik alan veriyoruz. Bu maca tek forvet cikmali ve eger tek forvet cikarsakda asli görevini en iyi yapabilecek oyuncu bence Baros cok elestirdim tasvip etmiyorum cogu olayini ama bu macta tek forvet adami ve gercekten o görevi yapabilecek tek adam Gsda Baros sadece ileride pozisyon bekliyecek sekilde klasik striker olarak oynatilmali pres falan beklenmeden.
    Fenerden korkucak bir durum yok ama mevcut takim zor maclarda araya cok adam kaciriyor bu yüzden arkada mutlaka bir süpürücü olmali. Terim basit düsününce ve bir seyleri zorlamayinca tam bir deha ama bu maca bizim önceki 5 mactaki sistemle cikmamiz demek bence bir nevi intihar olur.
    Muslera
    Eboue - Semih - Ujfaluji - H.Balta
    Ceyhun
    Engin - Selcuk - Melo - Emre Colak
    Baros

    Skora görede Ceyhun yerine Elmander hatta dahada kötüsü Necati ile 3 forvet son 30 dakika.




  • Aydın,Baros gibi hızlı ve topla rahat ilerleyen Elmander'i mutlaka sahada gormeliyiz. Arkalarında top tutan Selçuk,Melo ve bir nebzede olsa Engin topun ve macın bizde kalmasını saglar. Eboue,Ujfa ve az da olsa Hakan boyle maclar icin tecrube bakımından bicilmis kaftan. Macın kritik adamları Semih ve Muslera. SANS yanımızda olur ins
  • Muslere-Hakan-Ujfaluji-Semih-Eboue-Engin-Selçuk-Melo-Aydın-Elmander-Baros


    Maça mutlak bu kadro ile çıkılmalıdır. Bilhassa kanatda hırslı, hızlı bir Aydın Feneri fazlası ile yıpratır.

    Sabri, Reira vs bunlar yedeklerde bile olmaması gereken oyunculardır. İlk mesajdaki kadro ile çıkılırsa maçı başlamadan hediye etmiş oluruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ctrlshft

    Eminim fenerbahçe maça bizden daha stresli çıkacak. Çünkü önde olan biziz ve fenerin gol atması gerekiyor. Özellikle ilk 15-20 dk da gol yemezsek, her geçen dakika fener oyuncuları ve taraftarları stres yaşayacaktır. Ben ilk yarıda gol yemezsek maçtan istediğimiz puanı alabileceğimizi düşünüyorum.

    Tam aynısını yazacaktım ben de. İlk yarıyı golsüz kapatıp ikinci yarı 60'a kadar bir gol bulursak hersey bizim istediğimiz gibi gecer ondan sonra. Önemli olan ilk golü yememek olmalı. Çünkü o zaman taraftar ve Fenerbahçeli futbolcular o golü korumak icin ellerinden geleni ardına koymazlar. Futbol ici - dışı ne kadar unsur varsa Kadıköy'de görürüz o zaman. Nasılsa cezalık Bişey olsa bile seneye kalıyor hersey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ne yaparsak yapalım rakibi keleden uzak tutalım. adamlar iyi şut çekiyor. zaten fener balı diye birşey var. onları kalemize mümkün olduğu kadar uzak tutup çektikler şutlar hangi mesafeden olursa olsun o topun önüne geçmemiz lazım.
    kontra atak yapabilsek çok pozisyon yakalarız ama bizim futbolcular "geri pas vermezse ölecek" hastalığına yakalandığı için o biraz zor.
    ayrıca kazandığımız topları dan dun ileri vurursak adamlar dalga dalga gelir sonunda golü atarlar. topu alan, adam gibi kafasını kaldırıp boş adamı bulmalı. bunun içinde çabuk düşünen futbolcularla sahaya çıkmamız lazım. yani malum topçuların oynamaması gerek.
  • Maçtan önce Sabri ile Rieranın kafasına sıkıp bi kenara atacaksın.

    Muslera-Eboue-Semih-Urfalı-H.Balta-Engin-Melo-Selçuk-Aydın-Baros-Elmander

    Aydın ile başlayıp ikinci yarı Emre ile tazele. Elmander 90 dk sabit oynayacak. Baros kesilirse necati ile değiştir. Engin H.Balta ve Baros a da maç öncesi iyi bir fırça çekmek lazım akıllı olsunlar diye.

    Sakatlık vs olursa ne olur bilemeyecegim.
  • InsAllah ben yanilirim beyler,insAllah..
  • arenedaki gibi oynatmasın Sakin olsun :) defansımız zaten güzel kapatıyor. kontra atak futbolu oynamalıyız
  • Eğer ki o kadroya sabri diye bir insan evladını koyuyorsan senin futbol konuşman yasaklanmalı.
  • Skora yatma mantığını dün takımımız uyguladı ve sonucu gördük. Mevcut sistemimizle oynamalıyız.Ha biraz daha kontrollü olabilir elbet. Ben ilk yarıyı gol yemeden atlatırsak maçtan istediğimizi alacağımızın kanısındayım.
  • 5 playoff, 3 derbi mac ve 3 tane ligin ikinci devresinde zor ekibe karsi gecen mactanda bizim taraftarimiz ders almamis. Hep klasik olaylar 2forvet oynarsan atak oynadim sanan bir kafa ve düsünce yapisi, defansinin 3 4 pasta yarildigini göremeyen bir taraftar grubu burada niye tartisiyoruz anlamiyorum. Bu maclar sistem maci degil tektiksel mactir gerekirse forvetsizde cikarsin bu kesinlikle korkmak yada atak yapamazsin demek degildir.
    Tamam bu macin stresini daha iyi kaldiran takim basarili olucaktir daha sakin olan. Ama dayilik yapar gibi saldiriyim mantigi yüzüne bu maci bu sartlarda oynuyorsun.
    Gercekten bazi arkadaslarin 3 5 mac önceyi unutmalari yada seyrettiklerinden bir sey anlamadiklarida gayet acik.
    Saldirmak her zaman savas kazandirmaz savasi taktigini iyi yapan zaaflarini kapatmaya calisan kazanir. Elmander cok iyi bir oyuncu olabilir ama bu tarz maclarda elde Baros tarzi oyuncun varsa tek forvet oynaman yeterlidir.
    öyle ilginc yorumlar varki Gs defansinin bir halt kapatabildigi yok resmen defans yariliyor skor avantakimiz varken bile bunu yasiyoruz birde unutulan olay cok iyi pas tarfigi var ama hizli cikmakt zorlaniyoruz kapanan tkaimlara karsi Melo, Selcuk gibi araya pas atabilecek adamlarin var elinde herseye ragmen Baros var Fener gelmek istedigi anda cok acik verir. Elmander yada Necati tarzi oyuncularin bu macta ileride yapacagi pres sana fayda saglamaz isi orta sahaya kitleyip her kazanilan topla hizla cikacaksin ilk yaridaki Fener maci gibi.




  • Bence şöyle olmalı:

    Muslera
    Eboue - Semih - Urfalı - Hakan
    Engin - Selçuk - Ceyhun - Melo - Aydın
    Elmander

    Eğer dediğiniz gibi orta sahada pres ve top tehlikeli bölgeye gelmeden çalmak istiyosanız kesinlikle Ceyhun bu konuda daha iyi ve oynamayı Sabri kazmasından daha çok hakediyor.
  • sabriyi görür görmez tüylerim diken diken oldu
  • Fenerbahçeye defans yapıp galip gelen bir takım var mı? Hemde Kadıköy'de.

    Bursa'nın şampiyon olduğu sene son maçta Trabzon var sadece. Onda da Trabzonu ilahlar korumuştu.

    Barça-Real maçının öncesinde Real kendisi gibi oynarsa kazanır veya berabere kalır demiştim. Nitekim kendi gibi oynadı ve kazandı. O maçtan önceki maçlarda hep defans ağırlık oynadı, kendi sistemi dışına çıktı hep yenildi.

    Galatasaray yine kendisi gibi oynamalı fakat daha kontrollü olmalı. Ne kadar defansif adam varsa doldurun sonra kendi sahandan çıkama.
  • Feneri bozmak isteyen takım ön liberolarına baskı yapacak ve Alex'e adam adama markaj verecek. Her yerde presin çok manası yok ve ekonomik değil. Dediğim gibi ön liberolara anında baskı gelince geriye dönüyorlar onlarda al-ver yapıyor olmadı uzun vuruyorlar... Alex de birebir markajda genel olarak siniyor. Gerisi size kalmış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluerdem


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ctrlshft

    Eminim fenerbahçe maça bizden daha stresli çıkacak. Çünkü önde olan biziz ve fenerin gol atması gerekiyor. Özellikle ilk 15-20 dk da gol yemezsek, her geçen dakika fener oyuncuları ve taraftarları stres yaşayacaktır. Ben ilk yarıda gol yemezsek maçtan istediğimiz puanı alabileceğimizi düşünüyorum.

    Tam aynısını yazacaktım ben de. İlk yarıyı golsüz kapatıp ikinci yarı 60'a kadar bir gol bulursak hersey bizim istediğimiz gibi gecer ondan sonra. Önemli olan ilk golü yememek olmalı. Çünkü o zaman taraftar ve Fenerbahçeli futbolcular o golü korumak icin ellerinden geleni ardına koymazlar. Futbol ici - dışı ne kadar unsur varsa Kadıköy'de görürüz o zaman. Nasılsa cezalık Bişey olsa bile seneye kalıyor hersey.

    bence tam tersi, adamlarda stress yok ki dün akşam konvoya çıktılar. Fenerin şampiyon olma şansı zaten yoktu, saçma bi düzenle ortak oldular, kaybetseler çok sorun olmaz.




  • boşuna tartışıyonuz,tarlaları sürsek yeter sahaya yansımasın yeter !
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.