Şimdi Ara

Fiat Egea Hybrid İzlenimlerim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
2
Favori
11.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Hiç araç vermeyenleri ne yapmalı ?


    Fiat Egea Hybrid İzlenimlerim 

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Tamam hocam çok merak ettiğim bir model olduğu için detaylı inceleyeceğim.

    İnşallah benim arabanin işleri cumartesine yetismezde hafta sonu oldukça detaylı test ederim.

    Bu arada araç test aracı değil otokoc un ikame aracı, Fiat ikame araç olarak bunları vermiş lounge donanım seviyeli araçlar.

    Burada yazdığım şeyleri servis görevlisine sordum, nasıl dedim bu araçlardan geri dönüşler nasıl sizi yoruyorlarmi varmı arıza vesaire dedim

    Hayır hiç sıkıntı çıkarmadılar dedi onuda paylaşayım.

  • Ortalama hızı bilmiyorum ama forumdan bir arkadaşımız aynı motor şanzımanlı ikame jeep compass (1.5 ton) ile ankara kışında kış lastiği ile 5.7lt ortalama yakalamıştı. İkame araç için sizin görseldeki ortalama da çok iyiymiş


    @abandonware




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 29 Şubat 2024; 21:14:19 >
  • masterap M kullanıcısına yanıt

    Bugün otoyol kullanımı dahil çeşitli testler yaptım. Hem tüketim hem hybridinin çalışma sistemi hem aracın performansı özelinde.

    Kendimce kanaatlerim de oluşmaya başladı

    Yarın hergun kendi aracım ile (1.3 Egea) geçtiğim yoğun şehir içi güzergahta bu arabanın hybrid olduğunu unutmuş gibi yaparak yani aynı 1.3 egeayi kullandığım şekilde deneyeceğim. Bakalım yakıt anlamında nasıl bir sonuç çıkacak.

  • Beni etiketlemişler madem detaylı bilgi vereyim Fiat Egea Hybrid İzlenimlerim 


    Aralık-Ocak dolaylarında 4 hafta boyunca Jeep Compass 2023 MHEV kullandım. 130 beygir hibrit model, Egea'daki motor şanzımanla aynı. Araç 1.5 ton ve Petlas kışlık lastik takılıydı. Aracın bende olduğu süre boyunca Ankara'da trafiğin kilit olduğu saatlerde ev-iş yaptım (sabah Eryaman->Next Level, akşam da geri dönmek şekliyle) başka da bir yere gitmedim. Tüketimim şu şekilde:



    Fiat Egea Hybrid İzlenimlerim


    Alfa Romeo Tonale sahibiyim normalde. Bendeki Tonale'de de aynı motorun Tonale'ye özel 160 beygirlik bir türevi var. O da çok az yakıyor, daha önce şuraya yazmıştım:


    Fiat Egea Hybrid İzlenimlerim
    Fiat Egea Hybrid İzlenimlerimekşi sözlük
    ekşi sözlük yakıt tüketimi veritabanı
    https://eksisozluk.com/entry/158568214



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 29 Şubat 2024; 23:5:7 >




  • abandonware A kullanıcısına yanıt

    5.6lt çok iddialı hocam ya. Ortalama hız 30-35 arasıdır diye düşünüyorum. Benim kia sportage bu aralıklarda 9-10lt yakıyordu. Tecrübelerime göre hibrit corolla crossun da yakacağı 4.5lt civarı olur


    Ben havalimanı tarafına gittiğim için ortalama hızım yüksek, referans olamam. Aralıkta sıfırlamıştım, ortalamam 5.9-6.1 arası değişiyor. 20 inc jant + 1.5 ton + suv kombinasyonu için bence müthiş değerler. Aynı rotada 1.5tsi q3-formentor, 1.6 3008 in 7.5-8lt bandında yaktığını biliyorum. Benzer kullanımda diğer aracım 1.2 puretech eat8 corsa ise 5.4lt yakıyor ama onda petlas kış lastiği var




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 1 Mart 2024; 9:4:29 >
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    5.6 litre tüketim, 1.5 tonluk araç için kış şartlarında bence de çok iddialı. Ortalama hızım kaçtı bilmiyorum ama en fazla 30-35'tir. Ankara'nın en yoğun saatlerinde araba sürüyorum çünkü hep. 20" janta rağmen 1.5 160 bg Tonale de 5.9 litre yakıyordu aynı güzergahta. Fiat grubunun hibrit sisteminden çok memnunum ben.

    Şehirler arası yolda az tüketme rekorum önceki aracım 2021 model manüel 1.2T 145 bg Astra K'ya aitti. Şehirler arası yolda normal kullanımda klima açık, bagaj dolu, 3 kişi 4.3 litre yakıyordum. Eğer az yakmak için kasarsam klima kapalı 3.6-3.8 litre görüyordum. GM kırk yılın bir başı harika bir motor geliştirdi onu da PSA satın alımı sonrası çöpe attılar.
  • Fiat Egea Hybrid İzlenimlerim

    6 aydır cross wagon hybrid kullanıyorum. Genel olarak araçtan memnunum. Olumsuz etki bırakan yönlerden söz etmem gerekirse yokuşlarda yokuş kalkış desteği bazen aracı tutmuyor, salıyor. Bazen düşük hızlarda elektrikten benzine, benzinden elektriğe geçerken kimi zaman hafif bir sarsıntı şeklinde kimi zaman da tıkanma şeklinde hissediliyor.

  • Denemelerim testlerin devam ediyor.
    İlk sonuçları paylaşayım.
    Araç şehir içinde 1.3 Multijet manuel vitesli Egea ile benzer bir tüketim değeri sunuyor.
    Aşağıdaki görselde ki tüketim değerini 3 aşağı 5 yukarı kendi aracimla da tuturuyorum. Hatta 1.3 Multijet bir tık daha yüksek çıkıyor
    Ama bu araçta 17 jantlar var benimki 16 bu araç otomatik bizim ki manuel bu araç 130 HP bizim ki 95 bu araç benzinli bizim ki dizel dolayısıyla sonuç olarak bu araç yakıt anlamında bence oldukça başarılı. Dün otoyol denemeleri yaptım orada da müsrif bir araç değil.
    Sonuç olarak bu aracı ben uzun dönem kullansam karma kullanım ortalamam 5.5-6 litre arası olur, şehir içinde de 3 aşağı 5 yukarı aynı yakıtı yakarım şehir dışında da
    Fiat Egea Hybrid İzlenimlerim

    Benim bu araçla ilgili yaptığım araştırmalarda gördüğüm de buydu yani yakıt noktasında bence şüphe edilecek bir durum yok.

    Benim bu araçta en çok öğrenmek istediğim şey bu şanzıman,motor ve hybrid ünitenin ne ölçüde uyumlu ve sorunsuz olarak uzun vadeli çalışacağıydi.

    Bu anlamda açıkçası araç beni tahmin etmedi.
    Bu 3 ünite birbirine çok iyi entegre edilememiş, tam bir senkronizasyon yok, arada sırada birisi kalk gidek diyor öteki otur bı çay icek havasinda.

    Dolayısıyla hybrid Toyota ile kiyaslanirsa mesela şehir içi sürüşü çok konforlu değil yani anlatmak istediğim makineler birbiri ile ahenk içinde değilde sinir gerginlik içinde calisiyormus gibi bir durum var, isteklerinize o güçlü motor ve çift kavramaya rağmen bazen anında tepki vermiyor, bazense sizin düşündüğünüz ile onun yaptığının ilgisi yok yada geç yapıyor, bazen de ani hızlanmak istediginizde elektirik motoru öyle bir güç veriyor ki otomobil roket gibi fırlıyor, (viraj içinde olursunuz, yol kaygan olur falan sıkıntı olabilir)ama işin kötüsü ben bunu ne zaman yapacagini tam olarak kestiremiyorum.

    Bir süre kullansam bunları nezaman nerede yapacağını yani algoritmasıni tamamen çözerim ama herkes bizim kadar bu işlerle ilgilide değil bilgilide,

    Dur kalk trafikte elektirikten benzine geçerken bazen aşırı sarsıntılı, yine dur kalk trafikte gerek elektirik gerekse benzin motoruyla ayağınızı frenden çekip yavaş yavaş ilerlediginizde sanizman bazen karasız kalıyor v.b. durumlar var.

    Sonuç itibariyle Şubat fiyat listesine göre 1.400.000 lira fiyatı olan Egea Sedan Lounge bu parayı hak eder mi derseniz ben kesinlikle almam. Bu araca ilgi duymama sebep olan şey en başta da dediğim gibi avisin nispeten uygun fiyatlı olarak ikinci el de 60.000 km civarında sattığı araçlardı. Ve bu araçlar alinirmi diye araştırıyordum, şu saat itibariyle ben riskli gördüğüm için kendi adıma bu defteri kapatıyorum. Neden riskli çünkü 60.000 km kiralık olarak kullanılmış yani strese tabi tutulmuş bir.makine kendiside zaten stresli çalışan bir ekibe sahipse bence risk primi oldukça yüksek demektir.

    Ancak araç performans olarak gerçekten çok iyi hatta en performanslı Egea diyebilirim en baştaki mili saniyelik boşlukları/düşünmeleri hesaba katmazsak roket gibi gidiyor.




  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Detaylı inceleme için teşekkürler hocam. Özetle, aracın sürüşü rafine değil demişsiniz. Tonale'mi ilk aldığımda ben de bunu düşünüyordum. Benim araba da elektrik modundan içten yanmalı'ya geçince silkeliyordu, şanzıman bazen kararsız davranıyordu. Bir süredir aracın hiç titreşimli geçiş yapmadığını fark etmeye başladım. Benim ayağım gaz pedalına mi alıştı yoksa servisin yüklediği yazılım güncellemeleri ile ince ayar mi yaptılar anlayamadım. Bayadir titreşimli/silkelemeli kalkış yapmıyorum sanırım.

    Bir gozlemimi paylaşayım, shell fuel save yerine v-power alınca elektrikliden içten yanmalıya geçişteki titreşim bariz bir şekilde azaliyor.
  • abandonware A kullanıcısına yanıt

    Araç üst viteslerde iken sorun yok (orada da geç tepkime var ama çok önemli değil) ama 1 ve 2 de hem şanzıman kararsızlığı hemde elektrik/benzin motor geçişi nedeniyle silkeleme bence olması gerekenden fazla burada yazılımla bir çözüm üretilebilir bence belki sizin aracınıza yapılan güncellemeler ile bunu çözdüler, çünkü herzaman olmuyor bazen yağ gibi, Fiat'ın bence yazilim üzerine çalışması lazım. Haa ben bunu sorun edermiyim herşey aracın fiyatına bağlı bu araç bu fiyat olmasa sorun etmem açıkçası, performansı çok iyi tüketim ideal derim ama sedan Egea için (kendi aracimda sedan Egea kimse alınmasın lütfen) 1400 lira veripte bu aracı sanırım almam.


    Eğer benim aracı yarına yetistiremezlerse (inşallah yetişmez 😁) hafta sonu yakıtı da denerim aracı bana boş depo verdiler ve boş depo istiyorlar bende az yakıt aldım ve bitmek üzere 👍

    Kazasız belasız güle güle güzel günlerde kullanın aracınızı çok yakışıklı bir model👍





  • bu araçla ilgili bilgi arayanların işine yarayabilir diyerek spontane bir video çektim.

    https://www.youtube.com/watch?si=6GgyJ58FAGW7kQGX&v=gCK-y5Hunv0&feature=youtu.be
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt

    Evet ben de Egea Cross Wagon Hybrit 1.5 benzin turbo Lounge güvenlik plus var maşallah ı var süper . Problem yok. FIAT böyle araba yapacağı aklıma gelmezdi. Döşşek at gez arka koltuğu yatır

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.