Şimdi Ara

Fiat Marea Geç Çalışma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Araç 96 model. Arabada yıllarca sıralı olmayan sistem kullanıldı. Sıralı sisteme geçildiğinden 5 ay kadar sonra benzin hortumu patladı. Orijinalini bulamadık, yan ürün takıldı. O da kısa sürede bozuldu. Aracı 1 ay kadar benzinde değil de gazda çalıştırılarak kullanıldı. Yeni hortum bulunca taktırdık ama araba geç çalışmaya başladı. Geç Çalışma sorununu çözemedik. Sonra arabayı ben aldım ve 10 ay oldu. Ben aldım alalı sürekli geç çalıştı, önceden de devam ediyordu bu sorun. 10 ay da bu şekilde ben kullandım. Benzin pompasındaki motordan kaynaklanıyor dediler. 1 hafta önce motoru değiştirdik ama sorun düzelmedi. Benzin katkısı alıp benzinde kullan dediler onu da yaptım ama değişen hiçbir şey olmadı. Sürekli düşük benzinde çalıştırdım ben. Sadece tamirden sonra çeyrek depoda çalıştırdım. Eskisi kadar geç olmasa da azıcık hızlı çalışmaya başladı. Arabayı stop edip, yeniden çalıştırınca hızlı çalışıyor. 10 dakika bir yere git-gel, çalıştır yine aynı ve yaz-kış farketmiyor. Benzinde kullandığım süre içerisinde şunu farkettiğim olay ise şu; 1. Vites ile kalkarken gaza basınca 1-2 saniye arası benzin geç geliyor. Birden benzin gelince araba hızlanıyor tabi. Araba eniştemdeyken de bu sorun bulunuyormuş, çok önceden beri kalkarken benzin geç geliyormuş yani.

    Şimdi bu arabanın geç çalışma sorunu nedir? Akü iyi durumda. Benzinde iken 1.viteste geç gelmesi ile alakalı bir sorun olabilir mi? Enjektör ile alakalı bir sorun olabilir mi? Bu sorunu yaşayan, şunu yaptır düzelir diyebileceğiniz bir durum var mı? Çünkü enjektör işi bir hayli masraflı olacak, eğer olmazsa boşuna vakit ve para kaybı olacak. Cevaplarınız için teşekkür ediyorum şimdiden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bayağı uzun süre geçmiş neden cevap vermemişler şaşırdım doğrusu,

    Görüşüm şu şekilde

    1- benzin pompası

    2- LPG li ise kacak var enjektör veya gaz kesici

    3- faz sensörü diğer adı mil sensörü bazı yerde sanırım kam sensörü geçiyor

    4- oksijen sensörü diğer adı lambda sensörü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca benzin enjektörleri kaçırıyor da olabilir. En son olmadı başka bir beyine kod aktarıp deneyin. Beyin bozuk olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunum çözüldü. Benzin pompası değiştirildi olmadı. Tüpün beyni değiştirildi, bujiler çift tırnaklı yapıldı. Sorun çözüldü ve araç hızlı şekilde çalışmaya başladı.



    Hep olan bir sorun da şu şekildeydi, araba gaza basmadan çalışmıyordu. Hızlı çalışıyor ama mutlaka gaza biraz basmak gerekiyordu. Benzini hava ile ayarlamaya çalışan bi aparat var, ismini bilmiyorum ama hortumunun içerisinde boncuk var. O bozulmuş, hava olan yere benzin gelmiş. O aparat değişti (130 lira civarı).



    Ayrıca Benzin rölesini önceki arkadaş el yapımı takmış, mutlaka fabrikasyon ürün taktırın. Çünkü el yapımı olan gazın bittiğini anlayamıyor ve benzini geriye açmayı unutuyor, haliyle araba yolda giderken stop ediyor ya da birinci marşda çalışmayınca arabanın çalıştığını sanıp benzini kapatıyor araba çalışmıyor.



    Rölanti sorunu olan arkadaşlar, fiat marea rölanti sorunu çözümü diye forumda aratırsa çözüme ulaşabilir. Rölanti 2 ye çıkıyordu. Stepper motorundan, motor kontrol ünitesine kablo çektiler, halloldu. Ayrıntısını hatırlamıyorum, forumda arayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.