Şimdi Ara

Fiber modem(Archer c5v) wifi kopma ve yavaşlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    Evimde Türktelekom 100mbps fiber internet var. Ancak türk telekomun verdiği TP Link Archer c5v modemin wifi'ında ciddi problem yaşıyorum.


    Evin her noktasında hız testi yaptığımda ortalama 80mbps gibi hızlar alıyorum ancak 2-3 cihaz aynı anda kullandığında ve özellikle whatsapp vb. uygulamalarda görüntülü görüşme yapıldığında internet hızı diğer cihazlara hiç gitmiyor, bir cihazda film izlerken başka cihazda youtube da video dahi izlenmiyor. Çok saçma bir durum var.


    TT'nin verdiği Archer c5v modem yerine başka adsl modemlerle köprüleme yapıp wifi'ı oradan verdiğimde bu sorun ortadan kalkıyor ancak o zamanda alabildiğim max hız 30-40 mbps'e kadar düşüyor.


    Arıza kaydı oluşturdum sorunla ilgili modemin değişmesi mi gerekiyor? değişirse hangi marka model modem daha uygun olur?




  • Aynı modemi kullanıyorum böyle bir sorun yok, cihaz arızalı büyük ihtimal. Aynı marka gelir büyük ihtimal onun dışında birde ZTE var, çok bir fark yok aralarında.

  • Hocam sizin cihaz arızalı gibi duruyor. Aynı routerdan bende de var. Bahsettiğiniz problemleri yaşamadım. Telekomla görüşüp değişim isteyin yada ucuz yollu bir router alıp kendi cihazınızı kullanın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türktelekoma 2 defa arıza kaydı oluşturdum wifi de kopma var diye. Tabii ki sallamadılar. Arıza giderilmiştir diye mesaj geldi ikisinde de.


    Sonuç olarak gittim bir tane Keenetic Air router aldım. Bağladım sorun çözüldü.


    Sorun modemdeymiş. TT'nin verdiği modemin içi kara delik gibiymiş. Bütün hızı içinde yok ediyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.