Şimdi Ara

Fibromiyalji (Kas Romatizması) Kesin Çözüm Doktor Onaylı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
12
Favori
169.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • beyefendi bu hastalık bende 19 yaşlarımdayken başladı son yıllarda psikolojimide etkilediğini düşünüyorum bütün sırtımı kapladı cybalta,duloksetin ,yada başka isimle olsun buraya bazıları ilaç ismi yazmış açıp bakmıyorlar bunun etken maddesi nedir diye aynı ilacı kullananlar olmuş hepsi aynı kimyasalı içeren ilaçlar benim ilacımın ismi duloksetindi cymbaltayla aynı kimyasal içeriği içeriyor tam bir yıl piyasadaki en yüksek dozu içeren hapı günde iki kere sabah akşam kullandım fibromiyaljime hiç bir etkisi olmadı SON 1 yıldır regapen ( KİMYASAL İÇERİĞİ PREGABALİN ) ASLINDA EPİLEPSİDE KULLANILIYOR,KULLANIYORDUM HER SEFERİNDE 2 ADET GÜNDE 6 ADET GAMAKUİL KAS GEVŞETİCİYLE BİRLİKTE ETKİ EDİYOR TEK BAŞINA ETKİLİ OLMUYOR GAMAKUİLDE TEK BAŞINA ETKİLİ OLMUYOR NE YAZIKKİ GAMAKUİL MİDEMİ BOZUYOR MİDE İLAÇLARI YETERSİZ KALDIĞINDAN GAMAKUİLDEN ÖNCE HER SEFERİNDE BİM DEN ALDIĞIM BİR KASE SÜTLACI YİYOR İLACI ALIP BİRDE KREON HAZIM İLACI ALIYORUM UZMAN DOĞRU SÖYLEMİŞ BURDA İLAÇ İSMİ YAZMAK DOĞRU DEĞİL İNTERNETDEN ÇOK ARAŞTIRMALAR YAPTIM ABD DE HENÜZ TÜRKİYEYE GİRMEMİŞ BİRİ KAS GEVŞETİCİ 10 KADAR FARKLI İLAÇ KEŞFEDİLMİŞ BİZİM ÜNÜVERSİTELERİMİZDE CONTRAMALLE BİRLİKTE YAPILAN ÇALIŞMALAR VAR BENDE REGAPEN CONTRAMAL BİRLİKTE ALDIM ANNEMDE CONTRAMAL VARDI HİÇ BİR ETKİSİ OLMADI ARTIK CONTRAMALI ONKOLOKLAR YAZABİLİYOR ANNEMEDE ALAMIYORUM REGAPENİ EN YÜKSEDOZLA GÜNDE 4 DEFA VEREREK YAPILAN ÇALIŞMALARDA VAR BENDE DENEDİM GAMAKUİLLE ALDIĞIMDAKİ ETKİYİ YAPMIYOR PİYASADAKİ BÜTÜN KAS GEVŞETİCİLERİ DENEDİM GAMAKUİLDEN BAŞKA REGAPENLE BİRLİKTE İŞE YARAYANINI GÖRMEDİM ABD DE TÜRKİYEYE GELMEMİŞ OLAN KAS GEVŞETİCİ KULLANILDIĞINI OKUDUKTAN SONRA BUNU KENDİM KEŞFETTİM İKİ HAFTA ÖNCE TELEVİZYONDA KRONİK AĞRILAR NÖRAPATİK AĞRILAR KONUSU VARDI ORDADA KASIN GEVŞETİLMESİ GEREKTİĞİ KURU İĞNENİNDE UYGULANDIĞINDA ETKLİ OLUP SONRASINDA BİRGÜN YADA BİR HAFTA SONRA AĞRILARIN GERİ DÖNDÜĞÜ ANLATILIYORDU OLAY KASIN GEVŞETİLEBİLMESİ YANİ SPOR OLAYINDA EN ETKİLİ OLANIN YÜZME OLDUĞUNU HİÇBİR İLAÇ ALMADANDA İKİ GÜNDE BİR 1 KM YÜZMEYE BAŞLADIĞINIZDA EN İNATÇI KAS DAHİ GEVŞİYOR VE AĞRI BİTİYOR BİR KULVARDA 3-4 KİŞİ OLMAYA BAŞLAYINCA BIRAKTIM VA AĞRILAR GERİ DÖNDÜ 2-3 HAFTA İÇİNDE




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GÖKyer

    beyefendi bu hastalık bende 19 yaşlarımdayken başladı son yıllarda psikolojimide etkilediğini düşünüyorum bütün sırtımı kapladı cybalta,duloksetin ,yada başka isimle olsun buraya bazıları ilaç ismi yazmış açıp bakmıyorlar bunun etken maddesi nedir diye aynı ilacı kullananlar olmuş hepsi aynı kimyasalı içeren ilaçlar benim ilacımın ismi duloksetindi cymbaltayla aynı kimyasal içeriği içeriyor tam bir yıl piyasadaki en yüksek dozu içeren hapı günde iki kere sabah akşam kullandım fibromiyaljime hiç bir etkisi olmadı SON 1 yıldır regapen ( KİMYASAL İÇERİĞİ PREGABALİN ) ASLINDA EPİLEPSİDE KULLANILIYOR,KULLANIYORDUM HER SEFERİNDE 2 ADET GÜNDE 6 ADET GAMAKUİL KAS GEVŞETİCİYLE BİRLİKTE ETKİ EDİYOR TEK BAŞINA ETKİLİ OLMUYOR GAMAKUİLDE TEK BAŞINA ETKİLİ OLMUYOR NE YAZIKKİ GAMAKUİL MİDEMİ BOZUYOR MİDE İLAÇLARI YETERSİZ KALDIĞINDAN GAMAKUİLDEN ÖNCE HER SEFERİNDE BİM DEN ALDIĞIM BİR KASE SÜTLACI YİYOR İLACI ALIP BİRDE KREON HAZIM İLACI ALIYORUM UZMAN DOĞRU SÖYLEMİŞ BURDA İLAÇ İSMİ YAZMAK DOĞRU DEĞİL İNTERNETDEN ÇOK ARAŞTIRMALAR YAPTIM ABD DE HENÜZ TÜRKİYEYE GİRMEMİŞ BİRİ KAS GEVŞETİCİ 10 KADAR FARKLI İLAÇ KEŞFEDİLMİŞ BİZİM ÜNÜVERSİTELERİMİZDE CONTRAMALLE BİRLİKTE YAPILAN ÇALIŞMALAR VAR BENDE REGAPEN CONTRAMAL BİRLİKTE ALDIM ANNEMDE CONTRAMAL VARDI HİÇ BİR ETKİSİ OLMADI ARTIK CONTRAMALI ONKOLOKLAR YAZABİLİYOR ANNEMEDE ALAMIYORUM REGAPENİ EN YÜKSEDOZLA GÜNDE 4 DEFA VEREREK YAPILAN ÇALIŞMALARDA VAR BENDE DENEDİM GAMAKUİLLE ALDIĞIMDAKİ ETKİYİ YAPMIYOR PİYASADAKİ BÜTÜN KAS GEVŞETİCİLERİ DENEDİM GAMAKUİLDEN BAŞKA REGAPENLE BİRLİKTE İŞE YARAYANINI GÖRMEDİM ABD DE TÜRKİYEYE GELMEMİŞ OLAN KAS GEVŞETİCİ KULLANILDIĞINI OKUDUKTAN SONRA BUNU KENDİM KEŞFETTİM İKİ HAFTA ÖNCE TELEVİZYONDA KRONİK AĞRILAR NÖRAPATİK AĞRILAR KONUSU VARDI ORDADA KASIN GEVŞETİLMESİ GEREKTİĞİ KURU İĞNENİNDE UYGULANDIĞINDA ETKLİ OLUP SONRASINDA BİRGÜN YADA BİR HAFTA SONRA AĞRILARIN GERİ DÖNDÜĞÜ ANLATILIYORDU OLAY KASIN GEVŞETİLEBİLMESİ YANİ SPOR OLAYINDA EN ETKİLİ OLANIN YÜZME OLDUĞUNU HİÇBİR İLAÇ ALMADANDA İKİ GÜNDE BİR 1 KM YÜZMEYE BAŞLADIĞINIZDA EN İNATÇI KAS DAHİ GEVŞİYOR VE AĞRI BİTİYOR BİR KULVARDA 3-4 KİŞİ OLMAYA BAŞLAYINCA BIRAKTIM VA AĞRILAR GERİ DÖNDÜ 2-3 HAFTA İÇİNDE

    Şu anda ilaç kullanıyor musunuz? Ben bıraktım tüm ilaçlarımı. Ağrılarım çok dayanamıyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • [b]banasat arkadaşım uzun zamandır cevap yazmamışsın durumlar nasıl ilaca halen devam ediyor musun her hangi bir organa farklı yan etkisi oldu mu? saygılar[/b]
  • Konuyu hortlatiyorum ama, bende de şakaklarda ve hafif baş ağrısı var, 1 yıldır. Anksiyete hastasiyim 4 yildir da.. Cymbalta'yi maalesef devlet geri odemeden kaldirdi. Hiç kullanamadim, mecburen muadili Duxet kullaniyorum, yaklaşık 6-7 aydir. Son 2.5 aydir da max dozu gunde 60 sabah 60 akşam olmak üzere, fakat hala hafifte olsa bi kaç günde bir ağrım oluyor, depresifligim oluyor. Keske Cymbalta'yi alabilsek.
  • Ankara'da bu işin ehli bir doktor tavsiyeniz var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • intikam.l903 İ kullanıcısına yanıt
    Selam dostum. Evet Duxet kullaniyorum, haziran ayindan beri, Lustral'la vedalaşıp Duxet'e geçtik, Cedrina ile beraber. Son 2.5 aydır'da maximum dozu (120 MG/gun) kullaniyorum, sabah 60 akşam 60 şeklinde. Hocam yan etkileri kişiden kişiye değişir. Mesela kimi insanda extra şakak ağrısı yapip, çene de ağrı yapabiliyor. Forumdan bir arkadaşta bu sorundan muzdaripmiş, ki ben zaten gerilim baş ağrısı yaşıyorum, sadece ağrılarımı eskisi kadar takmıyorum, eskisi gibi sert olmuyor, ama hala var. Ben değişmeyi düşünüyorum muadili. 2020 ocak sonunda kontrolüm var, muhtemelen bir ilaç daha ekleriz tedaviye ve 3'leriz. Lakin Sadece şunu biliyorum, Cymbalta orjinal ilaç oldugu için bambaşka diyorlar. Bana gore firmalar arasinda kullanilabilir olan 3 firma var. Dyloxia (Abdi Ibrahim) , Duxalta (Aris - Ali Raif) , Duxet (Nobel) diger firmalar tırt geliyor bana. Ayni etken madde olabilir ama hammadde kalitesi diye birşey var hocam :) Maalesef ki ülkemizde muadil üretimler öyle ahım şahım denetlenmiyor.
    Siz ne ağrıları için kullanacaksiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodimus01 -- 11 Aralık 2019; 20:14:43 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: intikam.l903

    Bu mesaj silindi.
    citoles iyi geldiyse neden cymbalta denemek istiyorsunuz? ben bi süre cymbalta kullanmıştım. aniden bırakılacak bir ilaç değil. dozu azaltarak bırakmak gerekiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • intikam.l903 İ kullanıcısına yanıt
    Cok gecmis olsun. Hocam doktor kontrolunde baslanip, kolay sekilde de birakilabiliniyor, yeterki iyi bir psikiyatr'a denk gelin. Ben 3 bucuk sene kullandigim Lustral'i biraktim. Fibromiyalji icin alternatif tedavilerde var araştırıyormusunuz? Radyofrekans tedavisi, akupunktur, nöral terapi gibi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • intikam.l903 İ kullanıcısına yanıt
    Cok gecmis olsun. Hocam doktor kontrolunde baslanip, kolay sekilde de birakilabiliniyor, yeterki iyi bir psikiyatr'a denk gelin. Ben 3 bucuk sene kullandigim Lustral'i biraktim. Fibromiyalji icin alternatif tedavilerde var araştırıyormusunuz? Radyofrekans tedavisi, akupunktur, nöral terapi gibi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • serhatcn kullanıcısına yanıt
    Dostum her turlu antidepresan zaten doktor kontrolunde baslanip, doktor kontrolunde azaltilarak birakilmalidir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • intikam.l903 İ kullanıcısına yanıt
    Arastirmalisin hocam. Algoloji (Agri) bolumunden de cok fayda gorebilirsin. Benim durum daha vahim desene, 120 mg kullaniyorum bide :)) Allah yardimcimiz olsun.. Kafana takilan birsey olursa her zaman yaz dostum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: intikam.l903

    Bu mesaj silindi.
    Kusura bakma. Fibromiyalji mahvetti beni. Psikolojik etkileri de çok fazla. Odaklanamıyorum hiçbir şeye. Haftaya doktora gideceğim. 3 yıldır ilaç kullanmıyorum. Artık ağrılara dayanamıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biri özet geçsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kas romatizması için çok iyi bir doktor değil işi bilen bir fizik tedaviye gitmeniz gerekir. Vücutta uyarı noktalarına dokunsanız bile insan sıçrıyor tüm vücut elektriklenmiş gibi olmaktadır. Benim eşimde vardır kolay kolay geçmeyen bir hastalık ömür boyu sizinle ne zaman uykuya geçeceğini ne zaman aktif olacağı belli olmayan bir hastalık. İlk başta yazılan ilaç zaten sinir sistemini etkileyen bir ilaç olduğu için iyileşmiş gibi gözükmektedir. Tedavisi bize göre sinir stres olmamak ayrıca yoga pilates bayanlar için erkekler içinde geçerli yada spor aktiviteleridir.
    Kaç doktor gezdik anlayamadılar rastgele küçük şehirde bir doktor tak diye rahatsızlığı buldu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • serhatcn kullanıcısına yanıt
    Ankara Gazi Tıp fakültesi fiziksel tıp ve romatoloji bölümüne yada ikinci katta ki fizik tedavi bölümüne gitmenizi öneririm. Arkadaşıma teşhisi fiziksel tıp ve romatoloji bölümünde koydular. Fizik tedavi bölümüne gönderdiler. Şimdi fizik tedavi bölümünde tedavi görüyor. İlaç kullanıyor ama ne kullanıyor bilmiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 5 yıldır bu hastalıga müzdaribim hiç ilaç kullanmadım. Sadece 2-3 defa cymbalta kullandım yan etkileri bayağı fazla etkiledi. Normal yaşantımda ataklar harici gayet alıştım iyi kötü idare ediyorum ekstra yaptıgım bişey yok. Ama ataklar yoğunlaştığında çok kötü oluyorum yapacak bişey bulamıyorum. İlacın kesin çare olduğu tamamiyle yalan. Konu sahibinden isteğim bağlığı değiştirmesi. İlaç kullanırken günü kurtarıyorsunuz ama geleceğe kötü etki bırakacağını unutuyorsunuz. Çünkü bu hastalık ilaç kullanarak geçmiyor ölenedek ilaç mı kullanacaksınız ? Fibromiyalji komplike bir rahatsızlık.
  • yillardir doktor doktor gezerdim bir ton emar, röntgen, tahliller falan birşey çıkmıyordu. en son gittiğim doktor fibromiyalji hastasısın dedi bir de dizim de sıvı kaybı varmış. 2 tane ilaç vardı biri duxalta biri etotac. ikisini de kullanmadım çünkü doktora inanamadım bir türlü. fm'ye baktığınız da vücudun heryerini kapsayan bir hastalık ama benim ağrım yıllardır sürekli bacaklarımda. iki bacağımda hep ağrıyor hareket edince geçiyor ağrısı. sabahları belim tutuk kalkıyorum zar zor doğruluuyorum ama fm ye baktığınız da hastaların şikayetleri daha farklı. ayrica yaygin anksiyete, depresyon hastasiydim. 6 yil önce tedavi gördüm iyilesmistim baya o zamanlar böyle ağrılarım falan yoktu. ilaci kafama göre kesmemden sonra daha beter oldum. şimdi tekrar 6 yıl aradan sonra piskiyatrist'e randevu aldim bir iki ay tedavi olacağım eğer bu ağrılar hafiflemesse veya geçmezse başka fizk doktoru bulacağım. ben psikolojik oldugunu dusunuyorum bu ağrıların.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: intikam.l903

    Bu mesaj silindi.
    2-3 tane hap hocam, bıraktım yani başlamadan.
  • Merhaba ,

    Fibromiyaljinin kesin tedavisini kuru iğne olduğu yönünde bir söylem gelişti. Yalnız genellikle kuru iğne adı altında yapılan tedavi yanlış bir uygulama . Doğru uygulamayı dr serdar saraçın geliştirdiği yönünde inancım var şu ara. Denemenizi tavsiye ederim.

    Fibromiyalji + IBS belirtileri nedeni ile ibs + psikiatri + sibo ... gibi bir çok tedavi ve teşhise maruz kaldım bugüne kadar.Bu sefer umutluyum hadi inşallah .
  • Herkesin fibromiyaljisi ve semptomlari farkli maalesef.. Bu rahatsizlikta kiminin tanisi dogru, kiminin ki yanlis. Fibromiyalji, tanisi zor konulan bir hastaliktir maalesef. Yukarida yorumlarda arkadaslarin belirttigi gibi, kas-iskelet-baş ağrıları üzerine iyi gelen etken maddeli ilaçlar var, lakin herkeste hangi etken maddenin etki edebileceginin garantisi yok. Genelde kullanilan ilaçlar belli. Antidepresan içerikli ilaçlaçlar, Sara-Epilsepsi tedaviinde kullanilan Antiepileptikler, Psikoanaleptikler vs vs.
    Genelde verilen etken maddeler, Antidepresan kategorisinde, Duloksetin, Venlafaksin, Amitriptilin, Milnasipran (Psikoanaleptik) gibi.
    Antiepileptikde(Topiramat, Depakin vs.) gibi gidiyor.
    Lakin ülkemizde algoloji bölümünün de artması nedeniyle fibromiyalji tedavisinde de gelişmeler olduğu söyleniyor. Gidilebilinir sanki.
    Ayrica maalesef bazi özel terapilerde var ve bu iş maddiyata da bakıyor. Ornek;
    PRP tedavisi, Proloterapi, Mezoterapi, Noralterapi, Ozon Tedavisi, Akunpuktur, Kuru İğneleme.
    Bunlarin yani sira, Hacamat ve sülük tedavisi de çok ama çok faydalıdır. Bizzat fayda görenler var çevremde. Keza bende gerilim baş ağrılarımdan dolayı seans şeklinde yaptirdim gayet fayda gördüm, tavsiye ederim.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.