Şimdi Ara

fiesta yol tutuş problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar
    2010 model fiesta 1.4i titaniumX aracımız var. haftasonu arabanın arkasının savurması nedeniyle iki kez kaza tehlikesi atlattık. ikisinde de yaklaşık hızım 40 km/h idi eve araçta 4 kişiydik. ilkinde ışıklı döner kavşaktan geçerken arkasını hafif bıraktığını farkettim. yolculara hissettirmeden devam ettim. biraz daha hızlı olsam sıkışık trafikte çok ciddi kaza olabilirdi. lastiklerde bir sorun olabilir diyerek daha dikkatli gittim.
    daha sonra normalde 60-70'le dönüş yaptığım bir virajda yine 40'la giderken arabanın arkası ciddi şekilde savurdu ve bu kez bayağı yanladım ve 3-4 kontra manevrayla ancak toplayabildim. halbuki araba yana bile yatmamıştı ve arabadaki 4 kişi de kiloluydu. yani savuracak olsa öncelikle önden savurması gerekirdi o kadar yükle. ileride hemen kenara çektim ve lastiklere baktım. michelin lastiklerin havalarında sorun yoktu, herhangi bir deformasyon da yoktu.
    bu aracın yol tutuşunun üst limitlerini biliyorum. bazı durumlarda o limitlere yakın gitmişliğim de oldu. ilk defa böyle birşey yaşadım. ondan sonra arka lastikleri hiç yokmuş da jant üstünde gidiyormş gibi gittim o gün.
    birçok seçeneği eledim, geriye sadece sıcaktan eriyen asfalt kaldı. acaba izmir'de bu yüksek sıcaklıklarda yollarda bu kadar ciddi boyutta kayganlaşacak kadar erime olur mu? fikirlerinizi bekliyorum.







  • takip
  • Merhaba, ben asfalt erimesi midir değil midir tabi ki bilemem ama kesinlikle yol koşullarından olduğunu düşünüyorum. Yağ, erimiş asfalt gibi sebepler olabilir tabi ama bunlar lastiklerde iz bırakır. Çok küçük çakıllar, taşlar, toprak vs. iz bırakmadan bu tarz kaymalara çok rahat sebep olabilir. İşim gereği sürekli kiralık araba kullanıyorum ve bu sınıf arabların hemen hemen hepsini kullandım yurt dışında ve içlerinde kesinlikle en iyi yol tutuş bu arabada var. Şahsi aracım da Fiesta ve hiç böyle bir sorun yaşamadığım aksine yol tutuşuna çok güvendiğim için konu çok dikkatimi çekti. İlk aracım 2007 Astra Enjoy Sport paketti ve Fiesta'nın yol tutuşu bu araçla hemen hemen aynı belki daha bile iyi. Lastik havaları normal demeseniz aklıma ilk gelen sebeplerden biriydi ama normal demişsiniz. Ben 31 hava basıyorum sorun yok. Çok garipsedim, bakalım başka fikirler var mı.
  • Aynı sorunu bende geçen gün yaşadım, bildiğim araba o hızla o virajı alması gerekirdi. Bi baktım araba inceden kıç attı son ben toparlarken dümen kitlenip sol tarafta bariyerle doğru kaydı. Dedim gitti araba, tam o sırada nasil olduysa toparladı. Arkadaki beni takip eden arkadaşım o esnada arabanın arkasından toz çıktığını görmüş, buda demek oluyor ki yolda çok fazla toz vardı. Yola bağlıdır diye düşündüm ama baya strese soktu beni.
  • takip
  • araç yana yatmadan kaymaya başlıyorsa amortisörlere ve helezon yaylarına yani süspansiyon sistemine yük binmemiş demektir dolayısıyla sıkıntı ya lastiklerde ya da yolda. lastiklerinizi kontrol ettiğinizi söylüyorsunuz dolayısıyla problem tamamen yolda, dediğiniz gibi sıcaklar yüzünden asfaltın üzerinde kaygan zift tabakası oluşmuş olabilir, geçen hafta antalyaya tatile gittiğimde burdur tarafındaki yolda yaklaşık 100-130 km boyunca benzer şekilde sıcaktan zifti çıkmış yoldan gitmek mecburiyetinde kaldım orta halli frene dokunmalarımda bile abs devreye giriyordu, kaldıki aracım 1600kg ağırlıkta ve 225 taban genişliğinde yumuşak hamurlu michelin lastik kullanıyorum.
  • Lastikleriniz kış lastiği değilse normaldir. Soğukta sertleşmiştir. Ama kış lastiğine rağmen olduysa ilginç. Geçen gün benzer bir konuyu megane 3 sahibi bir arkadaş açmıştı. Ben de merakla bekliyorum. Araba yatmıyorsa süspansiyonda bir sıkıntı olmasa gerek.
  • şöyle anlatım okudum ama bence fiestanın yol tutuşu çok çok iyi sert virajlarda bile bu güne kadar hiç kayma yaşamadım , sadece izmirde garip bi olay başıma geldi frenleri ilk defa beni korkuttu aynı hızda devam ettiğim trafikte çok ani olmayan frenlemede abs devreye girdi ve fren mesafesi baya uzadı çarpmaktan zor kurtardım arabayı sonrasında lastik havalarından mı yoldan mı diye düşündüm soğuk havadanda olabilir ?
    bilemiyorum ama yol tutuşu ve frenleri garantili iyi bir arabanın sorun yaşamasının kronik değil akut bir sorundan olduğuna inanıyorum
  • 2012 fiesta 1.4tdi kullaniyorum araç yağmurda buz pateni yapiyor, ancak yakitindan çok memnunum varsin hiz yapmayayim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.