Şimdi Ara

film arşivi katalogu hazırlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba , benim elimde 600den fazla dvd-divx tarzı film var ve 1000 tane olnca bunların hepsini katalog gibi kağıda dökmek istiorum. bunun içinde bi sürü program denedim bazıları çok gzel katalogluyor bazılarıda kağıda yazdırma konusunda htlmye dökerken iyiler ancak benim aradığım tarzda sayfa hazırlayabildiğim bi program yata htlm templatesi bulamadım bunun için extreme movie manager, all my movies,diviks,Eax Movie Catalog,divx turk,movie collectorz programlarını denedim içlerinden en iyisi extreme ve movie collectorz yi beyendim. bunlar arşiv olarak filmleri gzel arşivliyorlar ama kağıda yazdırmaya gelince ya ben bulamadım yada öle bişey yok. bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz bildiğiniz herhangi bi prog varmı yada movie collectorz ye htlm template hazırlayabilirmisiniz.

    istediğim A4 sayfasına başta eklediğim filmin kapak resmi büyük olucak yanına veya hemen altınada sadece filmin adı,süresi,ülkesi,çıkış tarihi, extradanda olrsa oyuncu ve yönetmeni bulunması yeterli

    bunun yüzünden uykularım kaçıyor yardıcı olrsanız sevinirim







  • sayfada gereli bilgilere ayrılan yerin haricinde kapak sayfada ne kadar büyük olrsa o kadar benim için gzel olr ;)
  • bende öle bir program aradım bulamadım..
    ben şimdilik excel ile hallediyorum.... ama excelde resim olayı rahat olmuyor tabiii..
  • filmleri tek tek mi düzenliyorsun ?
  • ewet ben filmleri indirince 3lü 4lü dwd ye kaydedip aynı anda excelede yazıyorum. dediğin gibi toptan düzenlemek zor olur tabii...
    ama bana böle rahat geliyo kolayca ctrl+f ile kendimce düzenledigim sıralamada filmin nerde kaç numaralı film olduguna, hangi yıl olduguna falan bakabiliyorum.
  • bu beni çok uğraştırır ;) bana bi prog lazım yoksa hepsini photoshopta yapıcam buda bana çok küfrettirir :) prog bulsam süper olur gerçekten
  • fotoşopla nası yapçan ki anlamadım... biraz açıklarmısın... ???
  • oktayoki arkadaşım demişsinki bir sürü program denedim bunlardan bazılar güzel katalogluyor.. bazılarında iyi kağıda döküyor bu programların isimleri nelerdir paylaşırsan sevinirim ben çıktı almayı düşünmüyrum sadece kataloglasam yeter.. Teşekkürler
  • isimlerini yukarda yazdım kardeş ama gene yaziğim , denediğim en gzel kataloglayan ve pratik olan movie collector, ama all my movieste fena değil ;)

    fotoshopla belli bi a4 kağıdına ölçüleri belirliğcem ona göre print screenle kes yapıştır olucak :) ameleliği fazla bakıcaz artık, burdanda yardım çıkmazsa htmlyi çözmem gerekicek :)
  • Teşekkürler
  • movie collector
  • movie collector ü pek çözemedim ben..Bayağı karışık gibi..Otomatik olarak film ekleme yi çıkartamadım
  • ben excel dosyası hazırladım ve baya uğraştım hepsini tek tek girdim. çünkü her katalog programının mutlaka eksiklikleri vardı ve bakıyorum hala eksiklikleri giderilmemiş.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Gui-Wan

    ben excel dosyası hazırladım ve baya uğraştım hepsini tek tek girdim. çünkü her katalog programının mutlaka eksiklikleri vardı ve bakıyorum hala eksiklikleri giderilmemiş.


    Kesinlikle katılıyorum. Üstelik arşivinizi başka bir pcde kullanmak için o pcde bu tür programların kurulu olması gerekiyor. Excel dosyası varken, ekstra programlarla uğraşmaya gerek yok.
  • Eax Movie catalog programını tavsiye ederim. Uzun zamandır kullanıyorum ve bugüne kadar isteklerime tam manasıyla cevap verebilen tek program.
    Ücretsiz yayınlanıyor.Google da aratırsan rahatlıkla bulursun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oktayoki

    merhaba , benim elimde 600den fazla dvd-divx tarzı film var ve 1000 tane olnca bunların hepsini katalog gibi kağıda dökmek istiorum. bunun içinde bi sürü program denedim bazıları çok gzel katalogluyor bazılarıda kağıda yazdırma konusunda htlmye dökerken iyiler ancak benim aradığım tarzda sayfa hazırlayabildiğim bi program yata htlm templatesi bulamadım bunun için extreme movie manager, all my movies,diviks,Eax Movie Catalog,divx turk,movie collectorz programlarını denedim içlerinden en iyisi extreme ve movie collectorz yi beyendim. bunlar arşiv olarak filmleri gzel arşivliyorlar ama kağıda yazdırmaya gelince ya ben bulamadım yada öle bişey yok. bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz bildiğiniz herhangi bi prog varmı yada movie collectorz ye htlm template hazırlayabilirmisiniz.

    istediğim A4 sayfasına başta eklediğim filmin kapak resmi büyük olucak yanına veya hemen altınada sadece filmin adı,süresi,ülkesi,çıkış tarihi, extradanda olrsa oyuncu ve yönetmeni bulunması yeterli

    bunun yüzünden uykularım kaçıyor yardıcı olrsanız sevinirim



    Sana birkaç program ismi yazayım.
    1)GrieeX.1.1.8
    2)eXtreme Movie Manager 6.8.2.1 Deluxe Edition
    3)EMDB 0.70
    4)DivXTurk 1.6.0.48
    5)Ant Movie Catalog Version 3.5.1.2




  • Bende GrieeX kullanmış biri olarak şiddetle tavsiye ederim.Direkt olarak imdb den içe aktar özelliği ile bütün filme dair verileri ve posterleri otomatik olarak indirmektedir.Ayrıca arşivinizi excele aktarma şeçeneği ile katalog haline getirebilirsiniz.Ardından program bütün girdiğiniz filmlerin posterlerini otomatik olarak bir klasörde tutmaktadır,bu klasörden posterleri alarak photoshop ile çoklu olarak a4 e yazdırabilirsiniz.Şöle ki;
    1)İlk olarak excele aktararak böle bir katalog yapabilirsiniz;
     film arşivi katalogu hazırlama

    2)Ardında da photoshop aracılığı ile bu şekilde çoklu posteri a4 e yazdırabilirsiniz;
     film arşivi katalogu hazırlama

    İşte bu şekilde arşivinizi oluşturabilirsiniz.




  • Arşiv büyüdükçe paylaşımların bizede yardımları olacak.

    teşekkürler...
  • Size 50 ytl ye access ile ne isterseniz gireceginiz ve ne isterseni yazdıracagınız bir database programı yaparım sadece ofis acces kurulu olması yeterli pc nizde 2,3 gunde teslimederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.