Şimdi Ara

Filoloji Bolumlerinde Cift Anadal / Iki Dilde Cift Anadal

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Ben bir dogu bir de bati dili uzerine cift anadal programiyla egitim almayi planliyorum. Cok zorlayici bir surec olacaginin farkindayim ama yine de sansimi denemek istiyorum. Ilk sene cift anadal yapmayi planladigim bolumden giris derslerini almayi planladim. Boylece biraz temel olusturup hocalarla tanismis olurum diye dusunuyorum. Mesela Ankara Universitesi'nde Italian veya Ispanyol Dili ve Edebiyati okurken Arap Dili ve Edebiyati alaninda cift anadal yapmak benim icin en uygun seceneklerden biri. Ayrica tarih mezunu oldugumdan Osmanlica egitimi almistim; dilin yapisina ve alfabenin okunusuna dair az da olsa bilgi sahibiyim ya da bir tanisikligim var diyelim. Bazi online dersleri denedim ve pek zorlanmadim temel seviyeyi kavramakta.

    Sorularim sunlar:

    Iki dilde cift anadal yapan arkadaslar varsa surece dair biraz bilgi verebilirler mi? Yapilan dil sinavlarinin seviyesi nedir? Yapmak istedigim cift anadal programi icin onceden bir kursa gitmeye gerek var mi? Programin sonunda o dili ogrenmis bir sekilde mezun olabilir miyiz? Ders sayisi bolumu dogrudan okuyan kisilerin aldigindan daha dusuk. Bu durum ileri seviyelerde sinif seviyesini yakalamayi cok zorlastiriyor mu? Hocalar alan disi ogrencilere nasil yaklasiyor? Bazi bolumlerde hatalarina daha toleransli tepkiler gosterdiklerini duydum. Donemlik kac ders aliniyor genelde? Ikinci alani basariyla bitirmis sayilmak icin ortalama kacin uzerinde olmali? Asil alanda egitim suresi boyunca belli bir ortalamanin altina dusmeme sinirlamasi var mi cift anadali surdurebilmek icin? Mezun olurken bir alanda dersleri tamamlamissak ve digerinde daha tamamlamamissak, bitirdigimiz alanin diplomasini hala devam ettigimiz alani tamamlamadan alabilir miyiz? Eger benim bolumumden ogrenci kabul edilmiyorsa hocalarla konusmamin bir faydasi olur mu? Her yaz okula gitmeye simdiden hazirim. Cakisan dersleri bu sekilde tamamlayabilirim diye dusunuyorum. Tabii yaz okulunda pek ders acilmiyorsa belki de bu tarz bir egitime dahil olamam.

    Not: Cift anadal programi acilan bolumlerin listelerine baktim. Bu sene daha kisitli bir liste yayinlandi ama her sene boyle olmuyor. Eger iki bolum arasinda acilmazsa program sadece secmelilerle yuruturum bu isi. Hocalarla niyetimi konustugumda ders secmeme engel olmayacaklarini dusunuyorum. Iki dili ayni anda ogrenmenin cok zor olacaginin farkindayim. Tarih alninda yapacagim calismalari desteklemek icin de bu egitimleri almayi dusunuyorum. Ikinci dili kaynaklari okuyabilecek kadar ogrenmeye de raziyim. Mezun olduktan sonra kurslara giderek zamanla ilerleme saglayabilirim.


    Hepinize simdiden cok tesekkur ediyorum😊


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • kg knk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.