Şimdi Ara

Finansbank kredi kartı dolandırıcılığı. Yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Güncelleme 2: Bugün itibariyle tutarın tamamı iade edildi. Destek verenlere teşekkür ederim. Şimdi sırada bankayla tüm irtibatı kesmek var.




    Güncelleme 1: 864 liralık harcama dolar üzerinden yapıldığı için hesap özetime güncel kur üzerinden 927 lira yansıtılmış. Bugün ise bekleyen işlemlerde 880 lira iade görünüyor. Rezil banka Finansbank'ı her aradığımda farklı şey söylüyorlar.



    Merhaba. Çok garip bir dolandırıcılıkla karşılaştım bugün. Anlayan eden varsa yardım edin lütfen. Kartımdan haberim olmadan harcama yapılmış. İlk olarak bugün 17.30da Finansbank'tan şöyle bir mesaj geldi :
    Bilgi 28/11/2019 17:15:29 tarihinde ******* nolu kartinizla NETFLIX.COM firmasinda 1.00 GBP tutarinda harcama yaptiniz. 08502220900 B002.
    Netflix üyeliğim yok kartımı da netflixe hiç vermedim.
    Hemen mobil bankacılıktan kartı kontrol ettim. Bu harcama görünmüyordu ancak bekleyen işlemlerde bugün yapılan agoda.com üzerinden 864 lira civarında bir harcama görünüyordu. Bu harcama bana ait değil. (Agoda.com bir otel rezervasyon sitesiymiş onu da yeni öğrendim.)Hemen bankayı arayıp durumu bildirdim. Kartı kapatıp yeni kart başvurusunda bulundum. İnternet ve mobil bankacılık işlemleri de güvenlik amacıyla kapatıldı.
    Netflix işlemi gerçekleşmemiş iptal olmuş. Ancak bu 864 lira için bir araştırma yapılacakmış.
    Merak ettiğim şey şu: Yaptığım itiraza minimum 45 gün inceleme yapılacakmış ama ayın 2sinde hesabım kesilecek ve o zamana kadar bu 864 liralık harcama iptal edilmezse bana borç olarak görünecek. Ben bu durumda parayı ödemek istemiyorum ancak müşteri hizmetleri parayı ödemem gerektiğini, sistemin bu işlemin dolandırıcılık olup olmadığını ayırt edemediği için ödememem dahilinde bir sonraki aya ödenmemiş bedel yüzünden faiz olacağını söylediler. İşlemi benim yapmadığım belli olursa para iade edilecek diyorlar tamam da ben yapmadığım bir harcama için ödediğim para iade edilecek dahi olsa neden ödeme yapayım?
    Biraz bekleyin dediler en son aradığımda.
    Ben yine de tüketici haklarına başvuru yapmayı düşünüyorum. Kartım sadece Hepsiburada sisteminde kayıtlı. Başka bir sitede kayıtlı değil. Ve bu kartımı daha çok yüzyüze olan alışverişlerde kullanıyorum. Yani aklıma yapmış olduğum bir güvenlik hatası gelmiyor.
    Anlamadığım başka bir nokta ise böyle harcama yapıldı madem bana neden mobil onay kodu vs gelmiyor. İnternetten yapılan alışverişler için daima şifreli ödeme yaparım.
    Daha önce başına bu tarz olay gelmiş ve süreci bilen kişilerin yardımına ihtiyacım var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstfztkn -- 5 Aralık 2019; 20:21:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Çok geçmiş olsun. Bilgisi olan arkadaşlar destek olursa güzel olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • agora ödemesi hala provizyon da ise,ilgili siteyi arayın ya da maille ulaşın durumu anlatın.bu şekilde daha hızlı netice alabilirsiniz.otel işlemi iptal edebilir
  • rainmanstern R kullanıcısına yanıt
    Hocam sitenin Türkiye'de numarası yok maalesef. İletişim bilgisi de bulamadım. Bu arada agora değil adoga ismini yanlış yazmışım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstfztkn -- 29 Kasım 2019; 21:31:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lanet sitenin iletişim numarası yok. Mail göndermek istedim site üzerinden ama geçerli bir rezervasyon ID istiyor. Onu giremeyince mail de atılmıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam. Kredi kartınızın ayarlardan her zaman internete kapalı olacak şekilde ayarlayın. Sadece alışveriş yapacağınız zaman açın. İnş çözülür. Tekrar geçmiş olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • xreaLy kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam inşallah çözülür. Bankadan cevap bekliyorum artık. Ama hala aklım almıyor nasıl oldu bu iş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kredi kartı harcama itirazı ile mutlaka çözersiniz. Kafanız o konuda rahat olsun. Ben iki üç kere bu şekilde ücret iadesi aldım. Ama biraz zaman alıyor işte. Size düşen beklemek. :(

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uzun sürebilir ama her türlü geri alırsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.