Şimdi Ara

Findeks notum Çakıldı ! (1310'dan 1505 yükseldi) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
336
Cevap
19
Favori
38.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tebrik ederim hocam diğer arkadaşlara da yol çizmesi açısından güzel örnek olmuş.puanınız bundan sonra kolay kolay düşmez ödemede olumsuz yaşamadığınız ve yüksek kredi çekmediğiniz sürece.Pandemi öncesi kredi notum kötüydü ve ihtiyacım olan hiçbir anda kredi alamadım o yüzden yaklaşık 2 senedir hiçbir ödememi geciktirmemeye ve kredi notumu iyi tutmaya özen gösteriyorum şu an yaptıklarınız anlaşılmıyor ama ileride gerçekten ihtiyacınız olduğunda notunuz size yarıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sukruciger

    Tebrik ederim hocam diğer arkadaşlara da yol çizmesi açısından güzel örnek olmuş.puanınız bundan sonra kolay kolay düşmez ödemede olumsuz yaşamadığınız ve yüksek kredi çekmediğiniz sürece.Pandemi öncesi kredi notum kötüydü ve ihtiyacım olan hiçbir anda kredi alamadım o yüzden yaklaşık 2 senedir hiçbir ödememi geciktirmemeye ve kredi notumu iyi tutmaya özen gösteriyorum şu an yaptıklarınız anlaşılmıyor ama ileride gerçekten ihtiyacınız olduğunda notunuz size yarıyor.

    Bazısı için önemli olmayabilir kredi notu. Babam para vermez banka verir mantığıyla hareket ediyorum.


    Yüksek limitli kredi kartın varken krediye ihtiyacın olmaz. Şuan tek istediğim 84.000 TL limiti tek karta toplamak malesef şuan ki gelirle bu mümkün olmuyor olan limiti de kaybetmiş olurum. İyi bir işe girersem maaş bankam kullandığım bankalardan biri olursa limiti toplamam mümkün olur.


    Aç değilim, ödenmeyecek kadar borcum da yok haftaya borcum 1500 TL düşecek 1509 'dan 1310 a düşürmüştüm. Elimde yüksek miktarlı ürünler vardı fakat hep ilerisini düşündüm..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 4 Aralık 2022; 8:48:22 >




  • Ücretsiz findex bakabilcegimiz yer varmı
  • lider06 kullanıcısına yanıt
    Hepsiburada Hepsipay şimdi al sonra öde limiti için başvurursan senin için ücretsiz çıkartıyor.
  • Kredili mevduat hesabını hiç kullanmadım kullanmadığım Kredi mevduat hesabının bir zararı var mı kapatmak notu yükseltir mi neredeyse tüm bankalardan kredili mevduat hesabım var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: c34

    Kredili mevduat hesabını hiç kullanmadım kullanmadığım Kredi mevduat hesabının bir zararı var mı kapatmak notu yükseltir mi neredeyse tüm bankalardan kredili mevduat hesabım var

    Fazla kredili ürün varsa ve yeniyse etkilenir. Kapattığında net olarak yukarı atar diyemiyorum. Findeks danışman alırsan simülasyonda kapatarak sonucunu bildirir.

  • Saiph kullanıcısına yanıt

    Güzel bilgiler paylasmissiniz teşekkürler

  • Arkadaşlar kredi kartı kullanımı ile 1500u geçmek zor deniyor. İşe girdim ve ek hesap açıldı. Bunu ufak tutar da kullanip kapatmak puanı etkiler mi? Birde nakit avans kredi gibi etkili olur mu?
  • SYLAS S kullanıcısına yanıt

    Hocam 2005 yılında açılmış kredi kartın olsun. Limiti düşük veya büyük fark etmezsiniz ara ara çekip kapattığın krediler olsun 2022 yılında findeks notum tam olarak 1900 vurur. Tabi gecikmeler olmaması gerekiyor.


    Benim 2 kmh ve 3 kredi kartı ile findeks notum doydu. 2024 ve sonrası dönemler için hiç kredili ürün almazsam veya kapatırsam 1690 da kalıyor.



    KMH açtırmışsın. %5 findeks notun düştü. yüksek rakamlar kullanırsan findeks notun aşağı atacaktır. Az az findeks notuna zarar vermeden ben gibi ufak rakamlar kullanırsan ve geciktirmeden ödeme yaparsan banka puanlaman iyi olacaktır. İlerde findeks notunu yukarı bile atabilir. Önce kullanıp düşürmem ödedikten sonra yukarı atmasını sağlaman gerekiyor. ben kullanınca yukarı atmadı kapatınca yukarı attı çünkü fazla kredili ürün risk içerir.

  • blackwhite23 B kullanıcısına yanıt

    Herkes faydalansın diye paylaştım yanlış bilinen gerçekler var. Mesela


    Kredi kartı limit artışı ve başvuru findeks notuna etkisi olmaz. Her bankanın limit artış E devlet risk raporunda çıkmaz. Deniz bank limit artışı yaparsam risk raporunda gözüküyor. Fazla olması diğer bankalar tarafından kredi önerisi almamanıza sebep olabilir/olmaya da bilir. Akbank ve finans bank her limit artışı yapsam risk raporunda gözükmüyor. Fazlası bankanın kendi içerisindeki puanlamayı bozar.


    Kredi kartını erken veya ekstre çıktıktan sonra ödemenin herhangi bir etkisi olmayacaktır. Kredi kartı limitinin % 40 veya %50 gibi rakamından fazla kullanıp risk oluşturduktan sonra erken ödemesi düşen kredi notunu yukarı atacaktır. Yanı her kredi kartını risk oluşturmayacak şekilde kullanırsanız findeks not aşağı atmaz. 33700 TL kredi kartımı %55 kullanırsam 25 puanımı aşağı atıyor. Ödersem eski haline dönüyor. 2 defa bizzat denedim.


    Düşük limitli kredi kartı findesk notuna zarar verir. 10.000 TL lik kredi kartına 6.000 TL borç yaparsan findeks notun aşağı atar çünkü risk içerir. 20.000 TL kredi kartını %50 yani 10.000 TL kadar kullanabilirsin risk içermez findeks notun sabit durur. Zaten findekte kredi kartının %40 doluluk oranından sonra yeşil renkle gözükmeye başlıyor. Burası Risktir.


    Fazla kredi ve kredi başvurusu yaparak red cevabını almak findeks notunu düşürmez. Risk raporunda fazla başvuru gözüktüğü için diğer bankalarda risk görür ürün vermez. 1900 puanla kredi alamayan tanıdığım var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 18 Aralık 2022; 22:6:33 >




  • Saiph kullanıcısına yanıt

    Hocam şuan öğrenciyim. 4 senedir maximum kart kullanıyorum. Öğrenci olduğum için 2binin üstüne çıkmadı. Yakın zamanda Vakıfbank kredi kartı aldım. 1452 olan puan aylardır öyle idi. Vakif alinca 1303 oldu. Şimdi kısa zamanlı çalışıyorum sigortali. Geçen ayaküstü bir bankaci açalım dedi. Ben normalde iş bankasına gidip çalışma belgem ile kartı çalışana çevirecektim ama vakit olmadığı için yapamadım. O sıra da denizbanka tamam dedim. Yeni hesap kmh olarak 5500tl açıldı. Kredi kartı da 11bin tl limitle açıldı. Findeks puanim 1282 filana düşmüş. 1500u geçmek istiyorum. Sınavlara vs hazırlanacağım ileride iyi bir işim olursa direkt kredi kullanabilirim çünkü.

    Şuan 3 kredi kartı 1 kmh hesap aktif durumda.

  • Saiph kullanıcısına yanıt

    Hocam gerçekten kredi kartı limitini kullanım oranı çok etkiliyor. Bu ay deneme amaçlı %90 üzerine çıktım 50 puandan fazla düşüş oldu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SYLAS

    Hocam şuan öğrenciyim. 4 senedir maximum kart kullanıyorum. Öğrenci olduğum için 2binin üstüne çıkmadı. Yakın zamanda Vakıfbank kredi kartı aldım. 1452 olan puan aylardır öyle idi. Vakif alinca 1303 oldu. Şimdi kısa zamanlı çalışıyorum sigortali. Geçen ayaküstü bir bankaci açalım dedi. Ben normalde iş bankasına gidip çalışma belgem ile kartı çalışana çevirecektim ama vakit olmadığı için yapamadım. O sıra da denizbanka tamam dedim. Yeni hesap kmh olarak 5500tl açıldı. Kredi kartı da 11bin tl limitle açıldı. Findeks puanim 1282 filana düşmüş. 1500u geçmek istiyorum. Sınavlara vs hazırlanacağım ileride iyi bir işim olursa direkt kredi kullanabilirim çünkü.

    Şuan 3 kredi kartı 1 kmh hesap aktif durumda.

    Düşmesi normal, yeni ürünlerin riskleri ortadan kalktığında artış olur. Sadece Maximum kartı kapatmayın onu kapatırsanız ciddi düşüş yapar.





  • SYLAS S kullanıcısına yanıt

    2.5 yıldır kredili ürün kullanıyorum 1.5 yıldırda findeks saçmalığını inceliyorum. Fark ettim ki düşük limiti tek bir ürün kullanan öğrenci veya çalışan banka müşterisinin findeks notu bizimkilere göre daha yüksek.


    Öncelikle düşük limitli olan maksimum öğrenci kartını kapatmadan bankada gelir bilgilerini güncelleyerek maksimum kart almanı öneririm. Düşük limitli kredi kartın ilk ürünün olduğu için kapatmamanı kapatırsan findeks notunun aşağı doğru fireni patlamış kamyon gibi gideceğini belirtmek isterim. Ortak limitle maksimum kart aldığında aidatlı veya aidatsız senin kararın öğrenci olanı kapatmanı tavsiye ederim. Artık ihtiyacın kalmadı. Bu işlem findekste olumlu/olumsuz etkisi olmayacaktır.


    İlk kredi kartın işbankası kapatamazsın. Limiti yükselmezse ortak kart alarak boşta durabilir. Kullanırsan borç oranını %40'dan fazla olmamasına dikkat etmelisin. Yoksa findeks notun aşağı atar. Borç limit oranı her kart için geçerlidir.


    Kısa sürede 2 kredi kartı ve 1 kmh açtığın için findeks notun düşmüş. Normaldir. Her ürün açılışı için %5 findeks notun düşer. Sen 3 ürün açtığın için findeks notunun 1262 olması gerekiyor. Yine insaflı davranmışlar.


    Amacın kredibiliteyi yükseltmek ben gibi kullandığın her bankadan kredi önerisi almaksa bu ürünlerinde gelirin ve para giriş çıkışlarınla limitlerini arttırmak ve yıllanmasını sağlamak ve Her kart için %40 - 50 borç oranını geçmemek olacaktır.


    6 -7 ay sonra findeks notun 1350'li rakamlara çıkacaktır. Çıkması önemli değil 1100 puanla bile kredi alabiliyorsun. Asıl amaç risk içermeden yeni ürün açmadan düzenli ödeme yapmak ve limitlerini arttırmaktır.





  • metin0 kullanıcısına yanıt

    Toplam limit değil her kart için borç limit oranı önemlidir. Düşük limitli kredi kartı kullanan hatta kredi kartı limiti dolunca ödeyip tekrar kullanan insanlar var bunlar tamamen Risk. Tekrar ödeyeceksin nakit al demi.


    Neyse hiç %55 geçmedim. 2. kart için %55 gördüğünde ürün yeniyken 90 puan çakıldı. Eski üründe de 25 puanımı aldı.  

  • Saiph kullanıcısına yanıt

    Bilgiler için teşekkürler. İş bankasından memmunum çoğu birikimim burada onu kapatmam. Haziran'da öğrencilik bitince otomatikman kart öğrenci maximum genç statüsünden çalışan genç maximuma dönüşüyormus. Ben şuan dönmesi için uğraşacaktim vakit olmadı. 25 yaşına da az kaldı dolunca otomatikman maximum oluyor. Aidat öderim hatta bazen siliyorlar bile. Kampanya getirisi aidattan fazla çünkü kat kat.


    Şuan mecburi açılan vs 6 banka var. Bunların 3u hiç kullanmadığım vadesi hesaplar. İş bankasi vakıfi aktif kullanirken deniz de eklenmiş oldu.


    Kredi illaki dediğiniz gibi çıkar aklımda ev kredileri vs var onu yazmamıştım. Aile planlaması yaptık hedefim düzenli işe girince ev alabilmek. Ayrıca Kart kampanyaları vs çok takip eder kullanırım istediğim bankadan da hemen kart alabilmek de güzel oluyor.

  • Saiph kullanıcısına yanıt

    konut kredisi çekmeyecekseniz puana pek takılmayın. önemli olan borçları zamanında ödemek

  • vakıfbank benden izinsiz kredi kartı açmıştı (limiti de düşük.) birkaç ay sonra kapattım, puanım 1440 seviyelerinden 1250 lere düştü. Bu nasıl bir algoritmaysa bozuk, kafanıza takmayın delirirsiniz.


    Fibabanktan faizsiz 3k kredi aldım bu sefer de puanım 1300'e yükseldi (azalması gerekmiyor muydu?). Sonra Akbanktan yüksek limitli bir kredi kartı aldım puan yine 1250 lerde. kredi tarihimde 1 tane bile gecikme yok, hatta bankalara ödediğim faiz tutarı bile yok, 1250 lerde sürünüyoruz.. Akbank, enpara ve fibabanktan ön onaylı 40k-100k arası teklifler var, bir anda hepsinden toplam 200k üzeri çekme şansım var mı acaba?

    200k ile yapılabilecek bir sürü yatırım olmayan yatırımlar var...

  • Arkadaşlar merhaba. Bu ay kredi kartımda ekstre kesildikten sonra ekstrenin %100'ünü ödedim(yüklü bir miktar) Ayrıca taşıt ve ihtiyaç kredilerinide zamanında ödedim ancak bu ay kredi puanımda herhangi bir puan yükselmesi olmadı. Bu olağan bir durum mu? Puan yukselmeliydi diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.