Şimdi Ara

Focus 1 LPG Takacaklara Uyarılar ! (Hararet) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
12.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceya023

    quote:

    Orijinalden alıntı: murataycicek


    quote:

    Orijinalden alıntı: ceya023

    quote:

    Orijinalden alıntı: upliftingsky

    Focus lpgye gelmiyor bu sorun çözülmez kit falan hikaye bendede vardi focus hararet zipliyordu nereleri gezdim neler denenmedi en son nasil mi kurtuldum satarak :) lpg takildimi sogutma sistemi karisiyor ama youtube a bakin benzinde de yapanlar var yabanci videolar bu araçta kronik gibi geliyor Allah yardimciniz olsun :)

    sorunun çözümü bu kit ve termostat anladığım kadarıyla bu termostat normal termostat ı degil. Şuan arabamda bir sıkıntı yok bugun aldım arabayı uzun yol testi yapmadım ama servis 1 gün boyunca çeşitli testleri yaptı bana teslim etti.

    Bu sorun benim anladığım kadarıyla sogutma suyunun lpg beyninden ve kalorifere geçtiği için termostat ı açacak sıcaklığa geç ulaşmasında kaynaklanıyor. Motorda çıkan sıcak su soguyor yani termostat à ulaşana kadar. Ve hararet tam yükseldiğinde ancak su termostatı açacak sıcaklığa ulaşıyor ve termostat acınca hızla ibre yerine dönüyor. İçinde hava da varsa sıcaklık çabuk müşüre etki ediyor buda göstergenin ani zıplamasına sebep oluyor. Benim gözlemlerim bu tezi doğruluyor mesela yüksek devirde su devir daimi hızlı oldugu için sıcaks su erken termostat à ulaşıp açıyor ve hararet yapmıyor ama düşük devirde zorlanınca hararet yapıyor devir daim yavas oldugundan su soguk ulaşıyor termostat a. Konu bundan ibaret lpg beyni küçük olan kitlerde belki yapmıyordur ama kaliteli kitlerde yapıyor da olabilir. motorun içinde hava kaldığı kesin ama bu hava da kolay atılmıyor lpg takıldıktan sonra sistem içinde kabarcık kalıyor. Bypass sistemi havaatı mınıda kolaylaştırıyor sanırım.

    Focus un zaten motoru aşırı dayanıklı bir motordur onun için kolay kolay problem yaşanmıyor. Yoksa sorun budur ve fort bu sorun için orjinal parça kit çıkarmış ciddi gördüğü için.

    Motor suyu isininca termostat acilir ve sicak suyu on radyatorune gonderir.

    Su soguksa radyatore gitmez, ic isitma petegine gider veya kendi icinde dolasir.

    O nedenle lpg reg hep kalorifer petegi borularina baglanir zaten.

    Orda hep sicak su vardir.

    Sizin termostatiniz arizaliydi bence. Zamaninda acilip su gecisine izin vermedigi icin anlik su sicakligi artiyordu.

    Termostatin degismesi iyi olmus, onerim 2 senede bir degistirin sadece termostati..

    Murat Bey,

    Şöyle motordan çıkan sıcak su direk termostat a ulaşmıyor lpg beyninden ve kalorifer peteginden dönüyor bu esnada soguyor ve termostat a ulaşıncaya kadar sogumuş oluyor ve termostat ı açmıyor anladıgım kadarıyla. Bundan dolayı o iki boru arasına T ler atılıyor ve suyun akış yönü degişiyor motordan çıkan sıcak su direk termostat a giden suya karışıyor ve erken açmasına sebep oluyor. ayrıca Serviste takılan Termostat da farklı sanırım 74 derecelik buda normalde bulunmuyor bu kit ile beraber takılıyor. böylece sorun ortadan kalkmış oluyor. Araçta suyun erken ısınmasını ve bu ısının erken müşüre etkisini ise içinde kalan hava kabarcıkları yapıyor. benim çözümlediğim problem budur.

    Yanlisiniz var.

    Kalorifere giden su, zaten termostati gecmistir artik.

    Kalorifere giden su hic bir aracta termostatla temasi olmaz zaten motora geri doner.

    Siz termostatin nereye takildigini gordunuz degilmi?

    Emme manifoldu yaninda 2 hortum cikiyor buyuk olan radyatore kucuk olan kalorifere, termostat orda iste.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • murataycicek M kullanıcısına yanıt
    Şöyle yapılan işlemde bu iki hortumu birleştiriyorlar T ler ile ve sıcak suyun motordan cıkar çıkmaz termostat a etki etmesi sağlanıyor bölece erkenden termostat açmış oluyor. Şuan aracımda bir sıkıntı kalmadı bir kaç deneme yaptım hararette bir oynama olması yaklaşık 1,5km lik bir rampada denedim iyice bogdum aracı ama çıkmadı hararet bakalım hafta sonu tekrar çok uzun bir rampanın oldugu bir yoldan geçeceğim orada da çıkmazssa artık hiç çıkmaz hararet . Sorun şuan giderildi .
  • Bu işte bir gariplik var.

    2000 model 250.000km'de Focus1 sahibiyim. 100.000km'de BRC marka LPG taktırdım, yani son 150.000km'dir LPG'li araç.

    LPG taktırdıktan sonra bu şekilde bir hararet derdim olmadı ama olanları duymuştum. "Havanın alınması gerekiyor ve bu işi her usta yapamıyor" diye duymuştum.

    220.000 km'lerde iken hararet sorunu yaşadım ama sebebi burada yazanla alakası yok, devir-daim pompası bozulmuş.

    O pompa değişirken soğutma sisteminin tüm antifirizi boşaltıldı ve yenisi kondu ama hararet sorunu gene oldu.

    Biraz araştırınca şunu öğrendim: Antifirizin derişimi çok yüksek olursa akışkanlığı azalıyor ve radyatörün petekleri arasında akarken sorun oluyor. Antifirizin birazını boşaltıp su koyarak derişim azaltılırsa sorun halloluyor. Bunu denedim ve gerçekten sorunum buymuş, bi daha da hararet olmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceya023

    Şöyle yapılan işlemde bu iki hortumu birleştiriyorlar T ler ile ve sıcak suyun motordan cıkar çıkmaz termostat a etki etmesi sağlanıyor bölece erkenden termostat açmış oluyor. Şuan aracımda bir sıkıntı kalmadı bir kaç deneme yaptım hararette bir oynama olması yaklaşık 1,5km lik bir rampada denedim iyice bogdum aracı ama çıkmadı hararet bakalım hafta sonu tekrar çok uzun bir rampanın oldugu bir yoldan geçeceğim orada da çıkmazssa artık hiç çıkmaz hararet . Sorun şuan giderildi .

    Sadece o hortumu taksalardi ve durum duzelse idi dediginiz gecerli olacakti ama hem hortumu hem termostati degistirdiniz siz :)

    Su zaten once termostat yuvasina geliyor sonra lpg regulatorune ve kalorifer petegine gidiyor.

    Siz kalorifer peteginin iki hortumunu birbirine baglayinca suyu termostata yonlendirmis olmuyorsunuz.

    Termostat geride kaldi artik :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murataycicek -- 13 Nisan 2015; 21:52:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim 2.0'da 2 yıldır Teleflex marka kullanıyorum, hiç bahsettiğiniz gibi bir sıkıntı olmadı. Daha doğrusu hiçbir sıkıntı yaşamadım.

    Belki 1.6'larda vardır bahsettiğiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşalar,

    Uzun yol yaptım test ettim aracımda hararet sorunu tamamen ortadan kalkmıştır. gage menüden takip ettim 94derece yi ısı geçmedi. sonuç olarak çözümü bu şekilde. o iki t hortum ve termostat sorunu çözüyor..
  • almış oldugunuz kitin tam üzerindeki parça kodunu paylaşabilir misiniz ? ya da adı ne olarak geçiyor ? biz ford servislere sorduk fakat böyle bir parçanın olmadığını söylediler o yüzden sizin kullandığınız ürünün bilgisini paylaşırsanız sevinirim.
  • Merhaba Orjinal Parça no: 1m51 8a506 ba n . 72 Euro yurt dışında fiyatı. Amazon .com da 105euro .Resimleri aşagıda. Serviste liste fiyatı 376TL idi ama Focus sahiplerine özel servis indirimi yapıyorlardı %25 -35 arası sanırım ford cart çıkarıp.







     Focus 1 LPG  Takacaklara Uyarılar ! (Hararet) Focus 1 LPG  Takacaklara Uyarılar ! (Hararet)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceya023 -- 23 Nisan 2015; 18:22:33 >




  • Arkadaşalar Termostat ta bu sanırım 74 Derece hararet Problemi olan arkadaşalar ilk önce bunu değiştirme ile başlayabilirler araclarını bi nebzede olsa koruma altına almış olurlar.:

    http://www.yedekparcaford.com/?urun-4385-focus-1-6-termostat-74-c-%B0-1999-2001-orjinal


    Orjinal Kit Part Number 1M51-8A506-BA :

    http://www.amazon.co.uk/Ford-1139359-Hose/dp/B00MUI374Q




  • Şimdi bir şey sorucam sizin aracın antfirizi boşaltsak yenisini eklesek hararet yapmaz mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: upliftingsky

    Şimdi bir şey sorucam sizin aracın antfirizi boşaltsak yenisini eklesek hararet yapmaz mı?

    LPG den Ötürü yapmasının çözümü bu. Antifiriz değişimi sonrası dogru yogunlukla yapılıp havası alınırsa yapacağını sanmıyorum normalde kapalı sistem sogutma sistemi kendi kendinede bir süre sonra havayı attıgı söyleniyor. Fakat illaki antifirz değişimleri olacaktır 6 yılda bir düzgün bir usta yaparsa bu degişimi problem olacağını sanmıyorum.
  • Aracımın Prins Kit ile şuanki tüketim değerinide dün ölçtüm. Opette Gazı fulledim 40km gidiş 40km dönüş + 15km ilçe içinde gezdim yine aynı petrolde tekrar aynı pompada fulledim 95KM toplam yokda 16.20 TL yakıt tüketmiştir. Yani 100km de 7.2 L LPG tüketmiş. Muhtemelen sadece Şehirler arası kullansaydım 100Kmde 7 litre ye düşecekti. Yani KM de 17KR tüketimi var uzun yolda. Bunuda ek bilgi olarak vereyim. Süratli kullansaydım 120 ve üstü 20Kr civarı oluyor tüketimim. bunlarıda ek bilgi olarak paylaşmak istedim. Şehir içi 23-24KR tüketim degerim. Şuan bukadar masraf açmasına ragmen LPG bana tüketim degerlerinden çok memnunum aracımdan da bir okadar memnunum.
  • eyvallah işi çözmüşsün o zaman siz kazasız belasız ;)
  • Merhaba arkadaşlar. Soğutma suyunu yenilediğimde Hararet sorunu bende de oluştu. İki sefer soğutma suyunu değiştirdim ayrı yerlerde. Termostatı değiştirdim, Yukarıdaki bir lpg hortumuna T metal hava alma aparatı taktım. Arkasını kaldırıp hortumları sıkarak denedim. Ne yaptıysam olmadı. Ama kesin emin olduğum bir şey motor üst blokta kalan hava yüzünden bu sıkıntıyı yaptığı. Ölçüm müşürü en üstte olduğu için su yerine hava geldiğinde, motor bloğunun ısısını gösteriyor. Zaten her değişimde farklı miktarda hava kaldı ve farklı sonuçlar ortaya çıktı.
    Özellikle sıcakken kapağı açıp havasını almak hiç mantıklı değil çünkü su kaynayıp gaz ortaya çıkıyOr. Ayrıca sıcakken genleşme kabını açıp ve tekrar sıkıp o şekilde gezmeyin. İçerde pozitif basınç olması gerekir ki 100 derece üstünde kaynama yapmasın.
    Peki Ben nasıl çözdüm?! Şu şekilde;
    Genleşme kabındaki su miktarını üste çok az boşluk kalacak şekilde dolduruyorum. Gün içerisinde gezip motoru iyice ısıtıyorum, akşam park ettikten sonra genleşme kabının kapağını gevşetiyorum. Bu şekilde içeride hapsolmuş havalar genleşip önündeki havanın dışarı çıkmasına sebep oluyor. Zaten kapağı gevşettiğinizde 15-20 sn baloncuklar çıkıyor. Kapağı gevşek şekilde sabaha kadar bırakıyorum. Sabah ta soğuk halde sıkıp ısınma sonrası basınç oluşmasını sağlıyorum. Bu işlemi 2 günde bir yaptım. Hapsolmuş hava devirdaim rahatladıkça hep yukarı doğru çıkıyor. Zannedersem su akışıda hava azaldıkça daha iyi hale geliyor. Çünkü ilk zamanlarda hortumları sıkıp bıraktıkça devirdaimin oradan hava kabarcığı sesleri geliyordu. Kesinlikle çok tehlikeli bir durum motor için! Şu anda o sesler yok. Bu şekilde hava almayı 3 kez yaptım ve hararet sorunu bitti. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar bunu bir denerse genel anlamda işe yaradığını da kanıtlayabiliriz.

    Şunu unutmayın, Focus 1 lerin hava sorunu olduğu için Su değişimini kesinlikle içerdeki suyu boşaltmadan yapın. Motor sıcakken geri dönüş hortumunu çıkarın ve aşağı salın. Motor çalışırken suyu boşaltmaya başlayın ve hazneden yeni ve farklı renkli antifrizli suyu eksildikçe koyun. Sistemdeki su tamamen bitince zaten geri dönüşten suyun rengi değişecektir. Kapasitesi de zaten belli. Kapasite kadar suyu koyarsanız içeride eski su kalmamış olacaktır yada çok az kalmıştır ki çok büyük sıkıntı değil.

    Focus 1 Yalancı hararet sorunu çözme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ceya023 C kullanıcısına yanıt
    Önce araştırmalarınız ve çözümleri paylaştığınız için teşekkürler. Ben de Ford hayranı ve aracı almak isteyen biri olarak çok faydalı , fakat servisin bu fiyatları aşağı çekmesi gerekli aksi halde bu paylaşımlarla araç satışı çok zor. Araçta ciddi manada demekki LPG uyumsuzluğu var. Ford'un bu iş için kit çıkarması ve motor uyumsuzluğu veya sorunu kabul etmesi de zaten durumu özetliyor. 67 derece oldukça düşük bir değer öncelikle onu belirteyim. Yani dolayısıyla zaten istesenizde araca hararet yaptıramazsınız normalde-veya en az 20-30 dk. tam gaz tam yük, yavaş sürat gidilmeli. 82 olsa neyse, normali 87. Ayrıca 105 küsurlu rakamlara ulaşıyorsa durum çok ciddi. Yani özetle hava alma kiti veya çözümü yapılmalıydı. (ki zaten otomatikman havayı atmalı ve atıyor olmalı sistem). Bu Afrika işi çözüm yerine. Ayrıca yaptığınız testler de kış ve baharda yapılan kestler. Yazın rampalarda aracı dolu , klimalı ve tam gaz düşünemiyorum. Fiesta 1,25 de tam gaz rampada(yüksek süratte değil -100 felan) fan bile açmıyor bırakın harareti. Hatta kışın kalorifer de ibre ortaya gelmiyor bile denilebilir. Ayrıca fanın çalışıp çalışmadığından bahsedilmemiş. Fan ısı müşürü de temassızlık yapabilir veya yazılımla değişiyorsa onun değeri düşürülebilir. İki hortum iki kelepçe ve 15 Tl. lik termostata soğutma sistemi sorunlu focus için 360 TL çok çok fazla... Yalnız 1 milyon km. de hiç inandırıcı değil onu belirteyim, 1,25 i 14 yıldır kullanıyorum. 1 kez motor yaptırdım ama o kadar da değil yanlış bilgi vermeyelim.200-300-400 ü anlarım gerisi palavra veya sadece%5-%10 duty cycle sonuçları reel değil...
    NOt: 1,4 Reno Energy motor clio1 tüplü aracım da var. Onda su haznesi çatlak olmasına rağmen Sanırım 82 de termostat derecesi. (Basınç oluşmuyor, hararet yapması çok daha kolay) şehiriçinde çok dik rampada bile hararet çok çok aşırı dediğiniz 105 lere felan yükselmiyor.Max 95. Çünkü hiç su kaynatmadı 9yıldır. Klimalı ve Ankara Dikmen bilenlere ve sıcak kaloriferi de hiç açmadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer omer -- 29 Nisan 2015; 4:34:05 >




  • Bir Milyon KM Haberi :

    http://www.tasit.com/oto-haberleri/lpg-li-taksi-7-yilda-1-milyon-kilometre-yapti/


    Buradan okumuştum haberi.

    Termostat 67 derece degil sanırım 74 derece motordan çıkan suyun sıcaklıgı bu degil ben hararetı guage menüden takip ettim 88-95 derece civarında seyrediyor yani hiç bir sıkıntı yok. termostat ın düşük derecede olmasının sebebi kaloriferde ve lpg beyninin etkisi ile düşen su sıcaklıgının termostat a dogru etkiyi yapması.
  • 74 derece termostad çok da düşük değil sadece kışın kalorifer de biraz randıman düşüklüğü olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.