Şimdi Ara

Foobar 2000 ve ses ayar eklentileri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba.Bilgisayarında kaliteli müzik dinlemek için alternaif bir program arayanlara şiddetle tavsiye etmek istiyorum.Foobar2000 ve içinde cubasse programı için hazırlanmış ses ayar eklentileri vardır.Program portabledir, kurulum gerektirrmez.

    Ufak bir video çekmeye çalıştım. Telefondan bu kadar oldu, kusura bakmayın.İndirme linkide mevcut.Daha sonra konuyu toparlamaya çalışacağım, sağlıcakla kalın.
    https://www.youtube.com/watch?v=HYzUSJO1Chw&t=1s



  • Kullanışlı arayüzü vardır ama kaliteli bir program değil maalesef
  • Senelerdir kullanmadığım ses programı kalmadı.Srs audio,Hear, Winamp vs.Media player çeşitleri.3 Senedir Monitör audio mr2 gibi gerçekten insanı çıldırtan hoparlörlere sahibim.Xfi titanıum ses kartım var.Ancak içindeki ayarlardan sadece arada film için eax efektini açıyorum.Müzik dinlerken dolby decoderini seçiyorum çünki midler daha dolgun geliyor ancak buna göre ayar istiyor tabiki.Amacım müzik dinlerken sesin doğal, gövdeli vede dengeli gelmesi.Güzel bir sahne yaratmaya çalışıyorum ve bunun içinde fubar2000 programının içindeki ses eklentilerini kullanıyorum.Mesela jriver media center ile dsd dosyalarını oynattığım zaman bana çok tatsız geliyor ses.Bende jriver ile dsd dosyarını alac formatına çevirip yine fubar ile dinliyorum.Dinamik sıkıştırma aralıkları çok benzer olduğu için kalite kaybıda olmuyor.Misal olarak ben hoparlörlerimin herbert gibi çalmasını istiyorum ve buna göre ayar yapmaya çalışıyorum.Şu anda gerçekten çok memnunum bana gayet keyifli anlar yaşatmaya başladılar.Programı denemeden yada deneyip hemen bir köşeye atmayın bence.İçerisinde baya değişik ayarlar var.

    Favorim BootEQ mkIIFoobar 2000 ve ses ayar eklentileri.




  • Birde şunu ekleyeyim sadece bir programla harikalar yaratılmıyor malesef, öyle bir dünya yok.PC den kaliteli müzik dinlemek için önce kalitel bir ses çipi veya dac.Sonra hoparlör ve kablo, sonra amfi.Bunlar olsa bile, insan yinede seste ufak nüansların bile ne kadar önemli olduğunu anlıyor.
    Daha öncede forumdan bir arkadaşa tavsiye etmiştim, o da windows media playerın sesi bundan daha çok çıkıyor demişti.Ne yapalım herkesin görüşü farlı, saygı duyuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iboarmutlu -- 18 Nisan 2020; 3:24:26 >
  • iboarmutlu İ kullanıcısına yanıt
    Foobar ilk çıktığı zamanlardan beri wasapi/xover ile birlikte farklı ses kartlarıyla kullandım 'treble cut' uygulanmış ve gereksiz parlayan bir sesi var.

    Ses çipi dac'ın kendisidir, sistemdeki en önemli komponent hoparlördür.
  • Wasapi denedim ama hoşuma gitmedi benimde.Esasında burada konu fubar değil içindeki ses eklentileri ile verim almak yada alamamak.Bende çeşitli modlanmış fubar programlarını denedim açıkçası görüntünün haricinde pek hoşuma gitmedi.Bunun arayüzü hoşuma gitti.Daha sonra bu ses eklentilerini buldum ve denemeler yapmaya başladım.Değişik ayarlar ile farklılık yaratmak hoşuma gidiyor.Monitör audio mr2 çok zor bir hop.Baslar baya baskın ve midlerin üstleri rahatsız edici oluyordu.Önce hoparlörün iç yapısını değiştirdim.Alt ve üst tarafa akustik sünger yan ve arka tarafa cam yünü koydum.Bas uğultu sorununu giderdim, aynı zamandada dengeli çalmasını sağladım.Tabi bu belli bir süreçte oldu.Daha sonra qued xt40 kablo aldım.Ancak sinema amfisi kullandığım için istediğim gibi yumuşak ve detaylı çalmasını sağlamak için fubar ile biraz ayar yapıyorum.Şimdi dinlediğim zaman baya yol katettiğimi anlıyorum ve hoşuma gidiyor.Foobar 2000 ve ses ayar eklentileri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iboarmutlu -- 18 Nisan 2020; 13:36:40 >




  • Birde bir konuyu belirtmekte fayda olduğunu düşünüyorum.Konuya göz atan arkadaşların fikir sahibi olması için.Flac dosyaları hepimiz indiriyoruz.
    Ancak 16bit 44100hz olan flac dosyaları aşırı parlak ve rahatsız edici.
    24bit 9600hz olanlar biraz daha iyi.
    24bit 192000hz olanlar bariz güzel.
    Dsd kayıtlar kulağa hoş geliyor ve parlak değil.
    Fubarda dsd oynatmadığı için ya flac 24bit 192000hz kayıt dinleyeceğiz yada benim yaptığım gibi dsd kayıtları jriver media center ile alac formatına çevirip
    dinlemek gerekiyor.jriver dsd kayıtları 24bit ve 8000kbs ye yakın çeviriyor ve gerçekten ses temiz ve detaylı geliyor.
    Birde parlak olan flac kayıtları jriver ile önce dsd formatına sonra alac formatına çevirdiğim zaman sesteki parlaklıkta düzeliyor.
  • MRVT_ kullanıcısına yanıt
    Ses konusunda tecrubeli bir insanim ama bende cok zorlandim ayrica winampten daha kaliteli bir ses te vermiyor kaldiki default ayarlarla berbat otesi ses kalitesine sahip titanium xfi ses karti sony strdh520 anfi ve pure acustics proxima60 ve sony lbt 80 av nin kolonlariyla dinliyorum baglantim optik ama en kotu ses deneyimini foobarla elde ettim sanirim ters gidem biseyler var ama anlamadim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MRVT_ kullanıcısına yanıt
    Hocam bu ayari niye yapmak istiyorsunuz bilmem ama bu ayar sesi bozmaktan baska bir ise yaramaz pitch i degistirdiginizde kadin sesiyse erkek erkek sesiyse kadin sesi gibi sesler alirsiniz. Sanki sesi hizlqndirmis yada yavaslatmis gibi bir etki yapar. Zaten kaliteli ses icin foobar kurun diyorlar foobar kuruyorum mevcuttaki ayarlara bakiyorum neredeyse tamammi sesi bozuyor. Millet bu programla nasil muzikdinliyor anlayamadim. Resmen sesi rezil ediyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakdc -- 19 Mart 2021; 1:41:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.