Şimdi Ara

Ford Focus C-Max (483. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.709
Cevap
29
Favori
855.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 481482483484485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ACİL YARDIM
    merhaba arkadaşlar. 2011 yeni kasa x paket cmaxim var. Ön cam yansıtmalı olanlardan. Şimdiye kadar ogs kullanıyordum ve üstteki aynanın arkasında bulunan siyah bölmenin açık renkli bölümünde sorunsuzca çalıştı. hgs ye geçtim geçmez olaydım. aynı yere taktım, ayna altına taktım, sağ üst, sol yan hiçbir bölgede okumadı. Arkas müşteri hizmetlerini aradım. oda siyah bölgenin açık renkli bölümüne takın herkesi yönledirdik geri dönen olmadı ve hgs nizi değitirin dedi. bankaya gittim değiştirdim ama yeni hgsyi de okumuyor okumuyor. Bilen varsa lütfen yardım etsin cezalı geçmekten bıktım.
  • ACİL YARDIMMM 2011 cmax x paket. Ön cam yansıtmalı ki sorunun ondan kaynaklandığını düşünüyorum. ogs kullanırken ön cam siyah bölgenin açık renk bölümüne taktım.hgs aldım sonra onuda aynı bölgeye taktım okumadı. Arkas müşteri hizmetleride aynı bölgyi söyledi. okumadı,camın altına taktım okumadı, yanına ,önüne ayna altına heryer okumadı. hgsyi değiştirdim. yeni hgsyide heryere taktım alnım kaldı takmadığım okumuyor okumuyor. cezalı geçmekten bıktım. müşteri hizmetleri servise yönlendiriyor. servislerin bilgisi yok. bilen yardım etsin lütfen.
  • ACİL YARDIMMM 2011 cmax x paket. Ön cam yansıtmalı ki sorunun ondan kaynaklandığını düşünüyorum. ogs kullanırken ön cam siyah bölgenin açık renk bölümüne taktım.hgs aldım sonra onuda aynı bölgeye taktım okumadı. Arkas müşteri hizmetleride aynı bölgyi söyledi. okumadı,camın altına taktım okumadı, yanına ,önüne ayna altına heryer okumadı. hgsyi değiştirdim. yeni hgsyide heryere taktım alnım kaldı takmadığım okumuyor okumuyor. cezalı geçmekten bıktım. müşteri hizmetleri servise yönlendiriyor. servislerin bilgisi yok. bilen yardım etsin lütfen.
  • arkadaşlar merhabalar..

    benim cmax 2009 titanium cam tavanlı 91000 de aracım var.. bir iki sorum olacaktı.

    1) araçta sanırım torpido gözü soğutması yok, doğru mudur? hoşuma gitmeyen şey şu oldu.. bugün 2004 5 araçlarda bile varken bu araca -aile aracı olduğuna göre uzun yolda daha çok kullanılması ihtimali yüksek olmasına rağmen- bu araca neden konulmamış?
    2) benim yakıt tüketimim 255 kr/ 1 km falan uzun yolda.. biraz fazla değil mi? azaltmak için neler yapabilirim?
    3) arkadaki bagajın üstündeki aparat çok sallanıyor.. ona çıtayı nereden yaptırabilirim? izmirde?

    teşekkürler..
  • mesajım bulunsun, sonra bakacağım bu topiğe..teşekkürler.
  • Selam arkadaşlar,
    2003 1.5 Dci Symbol aracımı 143.000 de ailem genişlediği için satıp 2004 1.6 TDCI GHia 102.000 de C-max alarak aranıza katıldım. Daha önceki aracım dizel olduğu için kullanma inceliklerini biliyorum biraz fakat sormak istediklerim var. Bilgileriniz paylaşırsanız çok sevinirim.

    1) Aracın daha önceki sahibi Triger setini 60.000 de değiştirmiş. 90.000 de değiştirilmiyor mu Fordlarda? Renolarda 60000 yada 4 seneydi.
    2) Önceki aracımda 5W-40 Mobil 1 yağ kullanıyordum. Bu araçta hangi yağı önerirsiniz ?
    3) Önceki aracımda Opetten alıyordum sürekli yakıtı aynı şekilde devam mı edeyim öneriniz var mı ?
    4) Orjinal lastik ebatları nedir acaba bu aracın ? Üzerinde Continental yazlıklar var. Kışlık lastik almam gerekiyor. Yazlık ve kışlık önerdiğiniz lastik marka ve modeli var mı ?
    5) Araçta özellikle şunlara dikkat et, şunu şöyle yaparsan daha iyi olur gibi diyeceğiniz bir şey var mı ?
    6) Elektronik el freni olduğu için diyelimki araç hareket halindeyken elektrik arızası yüzünden stop etti. Bu el freni otomatik kendini kitlerse kaza sebebi, elektronik el frenini kademeli olarak bir kullanamazsak da kaza sebebi böyle bir durumda. Yani böyle bir durumda elektronik el freninin durumu nedir ? Karşılaşan oldu mu ?
    7) Önceki aracıma 2 - 3 depoda bir Würth enjektör temizleyici kullanıyordum. Ayrıca Her yağ değişiminde karter temizleyici katıp sonra yağ değişimi yaptırıyordum. Temiz yağ ile de 3 - 4 kapak manyetik yağ katkısı (Borlu değil sadece manyetik) koyduruyordum. Motoru ve turboyu koruyacağına ve ömrünü uzatacağına inanıyorum. Aynı şekilde devam edeyim mi ?
    8) Symbol lerde EGR valfi fabrikasyon iptal edilmiş geliyor. Fordlarda durum nedir ? EGR valfi var ise iptal ettireyim mi motor açısından daha sağlıklı olur mu ?

    Aklıma geldikçe sorup sizi yoracağım arkadaşlar. Symbol den sonra araç çok özellikli gibi geliyor o yüzden kurcalayarak öğreneceğim öğrenemediğim kısımları sizlere danışacağım. Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için şimdiden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amras -- 23 Kasım 2013; 22:38:07 >




  • Merhaba arkadaslar bende c max trend 1.6 benzinli modeli ile aranlza katldm benim sorum aracta olmasl gerekipte olmayan birsey var gerci yolum bursaya dusunce kendimde bakaclagim ...motor kaput hava deflektoru....camdan sonra kaputun altna dogru klima hava girislerinin uzerini kapatyor toz vs girmesin diye...arayslarlm devm ediyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm forum kullanıcılarına iyi geceler diliyorum. Yeni ford c max ve grand c max araç hakkında tüm bilgilerin paylaşıldığı, seviyeli, araçlarımızla ilgili tüm gizli özelliklerin ve her türlü faydalı bilgi belge ve fotograflarin paylaşıldığı facebook sayfamıza hepinizi bekliyoruz. Aracı kullanmaya başlayalı 3 yıl olmasına rağmen hala bilinmeyen gizli özelliklerin paylaşıldığı yetkili servislerin bile bizlerden öğrendiği faydalı bilgilere ulaşmak için aşağıdaki linke tıkladığınızda sizi sayfamıza bekliyor olacağız.

    https://m.facebook.com/groups/238195142913155?ref=bookmark&__user=551612919




  • arkadaşlar dizel cmax bakımdan sonra çıkan flitreler bunlar neresinin flitreleri yardımcı olurmusunuz..eksiklik var gibi geldi ..

     Ford Focus C-Max



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vocic -- 20 Şubat 2014; 16:28:23 >
  • Yatık duran polen filtresi dik duran silindirik olan hava filtresi. Eğer bakımda değiştirdilerse eksik olan yağ ve mazot filtreleri var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbbmbb -- 19 Şubat 2014; 17:57:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mbbmbb M kullanıcısına yanıt
    bakımdan sonra diğer filtreler verilmiyormu onu anlayamadım .çok yağlı pis olduğu içinmi vermiyorlar acaba ..
  • Eğer bakımı yetkili serviste yaptırdıysan genellikle bakımdan sonra yalnızca güzel bir fatura verirler. Eğer özel serviste yaptırırsan istemen halinde herşeyi alabilirsin. Mazot ve yağ filtreleri çok kirli oldukları için çıkınca hemen atılır.Mazot filtresini her 30 binde bir değiştirirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selam.
    2004 c max tdci ghia manual aracım 0 km den beri bende hala
    193,550 km de 195.000 km bakımına sokunca son 30-40 bin km dir olan üst eksantrik kapak tan yag sızıntısına da radikal bir müdahale yaptırmaya karar verdim.
    0 km olarak aldıgım aracımda her şey hala orıjınal.
    triger seti 90 ve 180 binde 2 kez değişti.
    turbom 50 binde garantiden değişmiş idi.
    son 3 yıldır ısıtma buji arızam vardi. pratık hicbir sorun yaratmamakta idi. sadece arıza kodu vermekteydı. aracım hep kapalı garajda olduğunda sorun da yoktu.
    uzatmayayım enjektorler sokulurken maalesef kırılark sokulebildiler.
    ben başındaydım,wd 40 sıkıldı beklendi kar etmedi.
    enjektorcu özel bir aparat la enj kafalarına takıp koçbaşı gibi bi aletile vura vura 4 enj ü 1 sa de soktu. maalesef iç aksamlarını kırarark yaptı bunu.
    ben de zaten bana 193.000 km boyunca hızmet etmiş olduklarından ömru burya kadarmış dedim.
    revizyon için 600-800 tl fiyat istendi.
    Tarzım hep 0 parca kullanmaktır. 0 nedenle bosch dizel enj parça fiyatı ögrenerek ankara kartal oto dan 4 adet yeni bosch ebj aldım : 1800 tl ye.
    bu fiyat bana göre iyi. sevis 1090 tl adet + işçilik dedi.
    ford ikiler 2450 tl dedi.
    sonuçta 4 dizel enj değişti.
    maalesef ısıtma bujıleri de sokulıurken kırıldı.
    o nedenle üst kapak da sokuldu, kapak içinden vurularak parça halinde çıkarıldı.
    4 adet ısıtma bujısı değişti yenileri ile
    üst kapak contası değişti
    açılmışken triger zinciri ve paleti değişti
    eksantrık kapak contası değişti
    eksantık kapak saplamaları set olarak değişti
    enj keçeleri değişti
    sogutma sıvısı antifreez değişti
    motor yagı yag filtre
    hava polen filtre değişti
    fren hidroliği değişti
    krank kasnagı değişti
    tüm işlemler 3.000 tl tuttu.

    daha 5 yıl binip 300.000km görmeyi planladığım araıma 10 yıl sorunsuz binmiş olmam ve bana hizmet etmesi nedeni ile bu masrafı çok görmuyorum.
    hali hazırda çekış düşüklüğü,siyah duman, arıza yokken hatta yakıt tuketımım bile fab değerlerinde iken bu masrafları yaptım.
    yapmasam belki 2-3 yıl daha idare ederdi. ama bu masrafı o zaman yapıp 1-2 sene sonra satmak mantıklı gelmedi.
    yaptığım değişimlerle aracımı ciddi manada gençleştirdiğimi düşünüyorum.
    sokum esnasında eksantrık, be silindirler kusursuz halde idiler.
    hatta ustam silindir iç yuzeyleriindeki fabrikasyon üretim kaynaklı iç yuzeydeki yivli yapının aynen durduğunu silindirlerde hiç aşınma olmadığını ifade etti.
    işlem 1,5 gün sürdü.
    hiçbir komplikassyon olmadı
    bunda aracın tamamen fab çıkışı halınde olması çok rol oynamıştır.
    ustam eski ford servis çalışanı olduğu için şıkır şıkır soktü, deyim yerinde ise tıkır tıkır taktı.
    revisyon, uydurma ,iptal , vs yan sanayı parca vs olmadı.
    tek marşta da çalıştı.
    tek sorun şu oldu: sokümde sürücü cam önundeki silecek altı geniş plastik ruzgarlığın ön camla birleştiği yerin plastık , metalize contası sokumde bulgur gibi dağildı maalesef: 10 yıl güneş ışımına maruz kalan bolge. bu contayıda şans esri 30 tl ye hurdacıdan bulup taktık

    sonuç: 193.500 km de aracım elektif koşullarda ciddi bir iyileştirme geçirdi.
    motor çalışma sesi enj kaynaklı haif azaldı: şıkırtı gazı verdikten sonra devir düşerken duyuluyordu bu yok oldu.
    yakıt tuketimim HİÇ DEĞİŞMEDİ(Zaten fab verilerinde idi.
    çekişde fark görmedim(önceden de sorunum yoktu)
    siyah duman yok(eskiden de yoktu)
    motor bloğu bolgesindeki yağ kacakları son buldu.
    sadece emiş horytumundan hafif kacak var o da zaten değişecek
    evvvelce yag kaçağı yag eksilmesin yol açmıyordu.
    yapılan işlem dediğim gibi pekiala 2-3 yıl ertelenebilirdi.
    eksanrık zinciri sırf ust kapak açıldı diye değişti( km 190.000 e geldiği için ömrü tmama dır denerek)

    Ben bu forumdaki sanırım en eski ve en SEBATLI c max kullanıcısıyım.
    Umarım bu bilgiler okuyana ışık verir




  • Cmax141 C kullanıcısına yanıt
    aracınıza bu denli baktığınız için tebrik ederim. bizim ki de tamamen fabrikadan çıktığı gibi duran 2006 model 150000km deydi. Babam bu tip masraflar yapmak yerine sıfırlamayı tercih etti :)
  • Sıfırlamanın min maliyeti 40.000₺.
    Yeni C Max hoşuma gitmiyor . Benimkinden geniş değil hatta bagaj daha ufak . Grand olan ise hem hantal (0-100 düşük ) . Hem de arka kapı sürgülü. O da hoşuma gitmiyor .
    Kısmet olursa C Max ile 300.000 km yi görmek istiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cmax141

    Sıfırlamanın min maliyeti 40.000₺.
    Yeni C Max hoşuma gitmiyor . Benimkinden geniş değil hatta bagaj daha ufak . Grand olan ise hem hantal (0-100 düşük ) . Hem de arka kapı sürgülü. O da hoşuma gitmiyor .
    Kısmet olursa C Max ile 300.000 km yi görmek istiyorum

    aynen katılıyorum ama babam katılmıyor :) son 2 senedir filan diyordu bu masraf çıkarmaya başlar diye. en son kapı kilit motoru bozuldu. bakımı geldi, lastik alınması lazımdı sıfırını almayı tercih etti. mondeo aldırmaya çalıştım ama cmaxin yüksek oturuşuna alıştığı için beğenmedi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 2 Mart 2014; 0:38:14 >
  • öncelikle merhaba arkadaşlar bende 2005 cmax var ve elektronik el freni bozuk trabzonde nekadar usta varsa yapamadı çok uğraşdı bunu yapabilceğim yada ikinci wl çıkma temiz bulabilceğim yer varmı acil yaa aracın muayenesini bu yüzden yapamıyorum
  • Merhaba arkadaşlar.Uzun zaman önce sattığım 2006 C-max Ghia tdci aracıma servisten aldığım ve hiç kullanmadığım orjinal yazlık ve kışlık 2 adet halı paspas takımlarını satıyorum.İlgilenen arkadaşlar için sahibinden de # 162128055 nolu ilandan bana ulaşabilirler.Keyifli sürüşler dilerim.
  • Arkadaşlar Selamlar,

    Aracım 2004 C-Max 1.6 Trend LPG'li.
    105.000 km'de LPG taktırdım. Şuan 168.000 km'de.

    Araçta şuan rölanti durumunda rölantide oynama gaz kesme oluyor. Buda ışıklarda ve trafikte durduğumda araçta sarsma yapıyor. Saniyelik oluyor ve 5-10 sn arayla tekrarlıyor, bazen hiç yapmıyor.

    Ustalar süpap kapaklarının değişmesi gerektiğini söylüyor fakat bundan olmaya da bilirmiş. Genel görüş bu şekilde gittiği yere kadar kullanmam yönünde.
    Boğaz Kelebeği'de yapabilir diyorlar. Kesin olmadan da masraf yapmak istemiyorum bu şekilde binmek te içime sinmiyor.

    Aynı sorun ile karşılaşan var mı? Süpabları sizce değiştirmeli miyim. 180.000 km 'de triger değişmi var. 2'sini bir arada yaptırmamın faydası olur mu?

    Aynı sorunu yaşayan varsa tecrübelerini paylaşırsanız sevinirim.
  • Arkadaşlar merhaba,

    C Max için böyle bir forum görmek güzel, kullanıcı profili yazılanlardan anlaşılıyor, gayet bilgili ve seviyeli herkes. Yazılanlardan çok şey öğrendim ama çoğu arkadaş aracın ya ilk sahibi ya da uzun süredir kullanıyor, haliyle tecrübeler benim için biraz farklı yönde.

    Bugüne kadar hep şirket aracım olduğu (Hyundai, Renault, Toyota) için kendime araba alma ihtiyacım olmamıştı, artık bir araba almamız gerekiyor, motosikletimi satıp 2007 Megane II DCI almaya karar vermiştim, bir çoğu şirket çıkması olduğu için düzgün bir araç bulamadım, çok uzun boylu olduğum için C Max hep hoşuma gidiyordu, İzmir'de şu günlerde 2005 -2007 arası bir kaç araç var, paramız ancak bunlara yettiği için ince eleyip sık dokuyorum, dikkat etmemi önereceğiniz konularda yardımcı olursanız memnun olurum.

    Benim endişelerim;

    1. Baktığım araçlar ortalama 150 - 200 Bin civarında, enjektör ve turboda sorun potansiyeli nedir?
    2. Al takım bu kilometrelerde ne kadar sorun yaratabilir?
    3. Ghia modellerine baktığım için hepsinde sunroof var, su sızdırma sorunu olur mu?
    4. Otomatik park freni arıza yapabilir mi?
    5. Arka koltuklar bağımsız, çok hoşuma gidiyor ama tıkırtı potansiyeli nedir?

    Herkese kazasız belasız sürüşler.




  • 
Sayfa: önceki 481482483484485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.