Şimdi Ara

FORMALAR HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  FORMALAR HAKKINDA




    Fenerbahçemizin 2009 – 2010 sezonunda Profesyonel Futbol Takımımızın giyeceği formalar hakkında medyada çıkan haberler ve resimler ile ilgili Fenerium Pazarlama Grup Müdürü Tezcan Şaylı, resmi internet sitemizin sorularını yanıtladı.

    - Fenerbahçe Futbol A Takımı'nın 2009 - 2010 futbol sezonunda giyeceği formalara ait medyada çıkan haberler ve bu konuya yönelik ilgiyi nasıl karşılıyorsunuz?
    - Fenerbahçe Futbol A Takımı'nın yeni sezonda giyeceği formalar her sezon öncesi en çok merak edilen ve tartışılan konuların başında gelir. Dolayısıyla son dönemde gazete ve televizyonlarda bu konuyla ilgili yapılan haberleri de doğal karşılıyoruz aslında. Yine de bilgi kirliliği ve fikir karmaşasını önlemek adına bu röportajı yapmanın faydalı olacağını düşündük.

    - Formalarımız hazır mı peki?

    - Tabii ki. Fenerbahçe Futbol A Takımı'nın yeni sezonda giyeceği formalara ait koleksiyonun çalışmasına bir yıl öncesinden başlanır ve sezon öncesi, Nisan ayı itibariyle tüm onayları alınmış olarak formaların üretimine başlanır.

    - Peki o zaman bu süreçten bize kısaca bahsedebilir misiniz, forma tasarımlarına karar verirken adidas ve Fenerium'un sezonda uyguladığı adımlar nelerdir?

    - Biraz evvelde bahsetmiş olduğum gibi yeni sezon formalarının hazırlanma süreci yaklaşık olarak bir sene öncesinden başlar. 2008-2009 sezonunun ilk haftaları oynanmakta ve formalar henüz yeni giyilmeye başlamışken, kulübümüz ve adidas arasında 2009 – 2010 sezon forma ve maç ekipmanları ile ilgili çalışmalar başlar. İlk adım, adidas'ın, global tasarımcılarının o sezon için çizdiği forma skeçlerini Fenerium tasarım ekibi ile paylaşmasıdır. Bu skeçler, adidas'ın dünyanın her yerinde sponsor olduğu premium takımların formalarının üretiminde kullanılan kesim, dikiş, aksesuar, yaka, kol açıklığı ve formalarda yer alacak teknolojiler gibi ana unsurlar için yol gösterici olur ve kuralları belirler. Fenerium bünyesindeki tasarım ekibimizde bu ana kurallar çerçevesinde kulübümüzün ve taraftarlarımızın talebi olan renk ve tasarım unsurlarını belirler ve çizimleri adidas ile paylaşır. Bütün bu çalışmalar sezonun ilk yarısı bitmeden tamamlanır ve sıra formanın üzerinde yer alacak logo ve aksesuarlar gibi detayları Türkiye Futbol Federasyonu yönetmeliklerine uygun bir şekilde oluşturmaya gelir.

    - Daha sonra?
    - Tüm bu veriler dahilinde adidas tarafından üretilen numuneler kulübümüzün onayına gönderilir ve Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nun imzasıyla onaylanarak, seri üretim sürecine girer. Bu süreç dahilinde 1 Nisan itibarıyla yeni formaların neler olacağı tamamen bellidir.

    - Bu durumda herkesin merakla beklediği soruya gelecek olursak, yeni sezon formalarımızı ne zaman taraftarımızın ve kamuoyunun beğenisine sunmayı planlıyorsunuz?
    - Şu an için planladığımız tarih Temmuz ayının son haftası. Tarihin gün olarak kesinleşmesiyle birlikte bu bilgi resmi sitemiz üzerinden taraftarlarımızla da mutlaka paylaşılacaktır.



    Sağda solda çıkan forma haberlerini değerlendirirken bu bilgiler ışığında bakarsak, ne kadar kaliteli bir medyamız ve habercilik anlayışımız olduğunu daha rahat görürüz.







  • Teşekkürler.. anlamlı bir cevap
  • yaw zaten adamlar antu'daki tasarımları alıp koymuşlar sitelerine. bir de utanmadan siz seçin diyorlar. allah bildiği gibi yapsın onları. biz bunları eleştirirken sitelerine girip okumaya, satın almaya devam edelim!
  • "Fenerium bünyesindeki tasarım ekibimizde bu ana kurallar çerçevesinde kulübümüzün ve taraftarlarımızın talebi olan renk ve tasarım unsurlarını belirler ve çizimleri adidas ile paylaşır."

    bu sene turkuaz-lacivert çıkarsa bu cümleye inanabilirim.
  • Turkuaz ve Nostaljik forma olursa ikisindende alabilirim.

     FORMALAR HAKKINDA

     FORMALAR HAKKINDA
  • quote:

    Orjinalden alıntı: inferno!

    Turkuaz ve Nostaljik forma olursa ikisindende alabilirim.

     FORMALAR HAKKINDA

     FORMALAR HAKKINDA


    ikisi de harika bu arada




  • turkuaz forma mukemmel gercekten, ama logomuzun altındakı avea amblemını kaldırmaları lazım...
  • ilkinde nike işareti mi var ne

    ama ikisi de güzel olmuş çıksa da alsak
  • nike læ olmaz o.
  • İkinci formayı görünce aklıma Uche-Hogh geldi..O zamanlar benzer bir formamız vardı..

    Ne de yakışırdı koçlarıma
  • sarı beyaz formayı bekliyorum çıktıı anda almaya gidicem
  • quote:

    Orjinalden alıntı: karalı

    İkinci formayı görünce aklıma Uche-Hogh geldi..O zamanlar benzer bir formamız vardı..

    Ne de yakışırdı koçlarıma


    Evet..
    Ulan ne severdim o Högh'ü, aynısı benzeri şimdi Lugano için geçerli gitmese keşke
    Ama forma bana ilk Moldovan'ı anımsattı




  • bana da Baliç'i ve Metin Diyadin'i
    kısacası Löw zamanını
  • Vay be löw zamanı bombaydık nasıl 1 sezon takım bu kadar değişir demiştim.
  • ben de nedense erol bulutu hatırladım
     FORMALAR HAKKINDA
  • aman diyim biz de formaya türk telekom reklamı almayalım da.forma felan satılmaz vallahi
  • Şu iki forma çıksın birer tane alırım hemen.

     FORMALAR HAKKINDA

     FORMALAR HAKKINDA
  • Yukardaki 2 forma da güzelmiş....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.