Şimdi Ara

FOTOĞRAF MAKİNASI TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar fotoğraf işine uzun süredir ilgi duyuyorum ama bu işin içine girememiştim. Ancak hemen belirteyim bu konuda hiç bir bilgim yok diyebilirim. 1.500 ile 1.700 arası bütçe ile dijital fotoğraf makinası almak istiyorum. Son günlerde canon eos 500d bayağı ilgimi çekti ama sizlerin tavsiyelerine göre karar vereceğim.

    Alacağım makina ile ağırlıklı olarak doğa fotoğrafları çekmek istiyorum. Tabiki yeri geldiğinde makro çekim de yapacağım. Bu zoom olayına da bayağı hastayım, örneğin 500-1000 metre arasındaki herhangi bir nesneyi veya manzarayı yakınlaştırarak çekmek istiyorum. Eski analog makinalar gibi poz ile falan uğraşmak isitemiyorum , fotoğrafları direk sd kartlara çeksin . Gece manzara çekimleri iyi olsun. Arkadaşlar dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştığım özellikleri kapsayacak dijital fotoğraf makinası olarak ne önerirsiniz ?
    Saygılarımla...



  • Makina almadan önce "özellikle de slr tarzı olanlardan"; öncelikle fotoğrafçılık hakkında bilgi sahibi olsanız daha iyi olur. Yine siz bilirsiniz.

    "Poz"la uğraşmaktan kastınızı tam olarak anlayamadım, fakat manuel ayarlardan kaçınıyorsanız tam aksine manuel fotoğrafçının en büyük silahıdır.

    Elinizdeki bütçeyle ancak giriş sınıfı, kit lensli bir makina alırsınız ki o da ihtiyaçlarınıza ne kadar yanıt verir şüpheli. Özellikle kit lenslerin makro performansından çok fazla bişey beklemeyin. Her halükârda gereksinimleriniz doğrultusunda farklı lenslere ihtiyaç duyacaksınız.

    Başlangıç için slr değil de slr-like bir model işinize daha çok yarayabilir.

    Son olarak, FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER bölümünü okumanızı şiddetle tavsiye ederim...




  • semb , bilgiler için çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.