Şimdi Ara

Fotoğraflar'da kendimi beğenmiyorum mu diyorsunuz o zaman gelin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
3
Favori
12.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Fotoğraflar'da kendimi beğenmiyorum mu diyorsunuz o zaman gelin.


    Kimi fotoğraflarda kendimizi beğenmeyiz. Hatta bazılarımız benim gibi makine karşısında gerilir, kimileri ise poz vermeye küser. Ne yaparsanız yapın, istediğiniz gibi kendinizi kadraja yansıtamazsınız. Bu arada çoğumuzun en sevdiği fotoğrafını, diğerleri pek beğenmez. Onların beğendiklerine, bazen biz anlam veremeyiz. Tanıdık geliyor mu sahi?

    İnsan beyni tam anlamıyla kapalı bir kutu. Sağı solu belli olmaz. Sorun da zaten biraz buradan kaynaklanıyor. Çünkü sizin ve fotoğrafınızın da sağı solu belli değil. Şaşırtıcı gelecek ama kimse sizi aynada kendinizi gördüğünüz gibi görmüyor. İnanması güç değil mi ?

    Çocukluğunuzdan beri aynadan bildiğiniz kendiniz, sizin dünyaya nasıl göründüğünüz ile ilgili elinizdeki tek bilgidir. Oysa çok enteresandır ki, o gördüğünüz siz, aslında tamamen kişiseldir. Başka hiç kimse sizi öyle görmez. İstese bile, bunu pek de beceremez.



    İnsanlar birbirlerine baktıklarında genellikle karşısındaki kişinin sağ tarafını baz alırlar. Ancak birinin sağına bakıyorken, aslında o kişinin kendi soluna bakıyorsunuzdur. O kişinin sol tarafı ile yansıttığı duygu ve izlenimleri deneyimlersiniz. Ancak ayna karşısında kendinize bakıyorsanız, kendi sağınızı daha belirgin görürsünüz. Haliyle siz ve sizi gören bir kişi, genellikle farklı taraflarınızdan sizi görüntüler.



    Fotoğraf makinesi de sizi gören diğer insanlar gibi işler. Kadraj, sizi diğer insanların baktığı gibi görüntüler. Siz fotoğrafınıza baktığınızda, kendinizi diğer insanların sizi gördüğü gibi görürsünüz. Yani pek de farkında olmadığınız sol tarafınızdan. Bu sebeple siz aynada gördüğünüz tarafınızdan değil de, kendinizi tam tersi taraftan bakar ve bildiğiniz görüntünüzle bağdaştıramazsınız. Solak insanlar için de durum tam aynıdır. Çünkü onlar kendilerini soldan bilir ancak fotoğraf onlara kendilerini sağdan gösterir.

    Beyniniz sizi yıllardır aynadan tanıdığından dolayı, bir şartlanmışlığı vardır. Görünen fotoğraf, sizin bildiğiniz görüntünüz gibi değildir. Çünkü insan bedeninde sağ ve sol arasında, fark etmeseniz de ciddi asimetriler vardır. Bu nedenle o fotoğraftaki siz, kendinize garip gelir. Oysa o fotoğraf, tam da başkalarının sizi nasıl gördüğü ile aynı görüntüdedir. Bu durum, beyniniz ve onun şartlanmışlığında, bir kabul etmeme etkisi yaratır. Bu etkiye maruz kalan siz ise, fotoğraftaki görüntünüzdeki kendinizi beğenmezsiniz. Aslında bu durum, beğenmemek değil de algıladığınız farklılığa karşı koymaktır. Kısaca ortada bir şartlanma vardır.



    Bunu denemek istiyorsanız, şöyle yapabilirsiniz. Sevmediğiniz bir resmi alın ve aynalamaya imkân veren bazı fotoğraf programları ile aksini alın. Tekrar bakın, belki daha çok hoşunuza gidecektir. Bu arada önemle belirteyim ki, başkalarının beğendiği bir fotoğrafın aksini alırsanız, belki hoşunuza gidecek ancak siz beğendiğiniz ölçüde, diğerleri beğenmeyecektir. Çünkü aynı şartlanma, diğer kişiler için de geçerlidir. Bu konudan ise etkilenmeyen yegane kişiler, genellikle ya sağ ve sol olarak çok simetriktirler, ya da beyinlerinin iki lobunu daha senkronize kullanabilmektedirler.

    Fotoğraflarınız konusunda biraz başkalarına güvenmeniz gerekir. Çünkü onlar sizin diğerlerine nasıl göründüğünüz konusunda, sizden daha bilgilidir. Eğer iyi çıkmışsın diyorlarsa, emin olun o fotoğraf iyidir. Gene de ne yaparsanız yapın ama facebook’a 50 fotoğraf koyup da hepsinde aynı pozu verenlerden olmayın. İyi seyirler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoPaInNoGaIn -- 10 Haziran 2013; 2:05:58 >







  • Eski açtığın konuya baktım da, senin bu konuyla ilgili ciddi sorunun varmış gibime geldi.

    http://forum.donanimhaber.com/m_76037568/f_//tm.htm#76037568



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 10 Haziran 2013; 2:07:27 >
  • Okumadı ama ben kendimi beğemiyorum fotolarda çözümünü söylüyosan okuyayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okudum gayet mantıklı teşekkürler
  • Arkadaşlar aslında iyi çıkıyoruz, ancak aynada gördüğümüz kendimizle, fotoğrafta farklılıklar oluyor. Aynada sağ gözümüze bakarken sağ gözümüzü görürüz mesela, ama biz öyle görüyoruz ancak karşıdan gelen biri sağ gözümüze bakarken aslında bize göre sol gözdür. Bu gibi simetri farklılıklarından dolayı fark oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayarsız Enerji

    okudum gayet mantıklı teşekkürler

    özet geçsene mubarek
  • Az önce deney için kardeşimden rica ettim gittik ayna karşısına geçirdim kardeşimi aynanın karşına aynaya baltım ve birde kardeşime baktım hiçbir fark yok yani kardeşim aynada neyse gerçekte de o
  • @Amedra, hocam hiç sorma inan son zamanlarda fotoğraf konusuna taktım ya. Bir fotoğraf çekerim güzel çıkar bu sefer arka plan batırıyor olayı. Sonum ne olacak bilmiyorum en son kiralık fotoğrafçı tutacağım habersiz fotoğraflarımı çeksin arada. Şaka bir yana bakıyorum adam gibi fotoğrafım yok ufaktan başlayayım bende fotojenik olmaya ileride lazım olur neme lazım. Aslında iş pozda bitiyorda neyse. Kimseyede gidip diyemiyorum ki hacı al fotoğrafımı çeksene, hoş desemde baştan sağma bir çeker tamam o kadar. DSLR alacağıom sonunda.




  • Haberim yokmuş gibi çek panpa modunda ol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende kendimi fotoda hiç beğenmem hatta gerekmedikçe foto çekilmem sırf iyi çıkmıyorum diye
  • hepsini okudum dogru olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o değilde paylaştığın fotoda ki kız sen misin onu söyle
  • Evet haklisin. Bende aynada cok yakisikliyimdir bana göre. Ama fotoğraflarda kendimi hic begenmem. Ama degisik birsey buldum. Sacimi aynadaki gibi taramiyorum. Tersine tariyorum. Sac gorunuste buyuk bir etken oldugu icin fotograflarda daha iyi ciktigimi dusunuyorum artik. Ama bana göre iyi oldugu icin disardaki insanlar nasil görür bilemem


    Birde SES konusuda önemli. Cihazlsrdaki sesimiz gercek sesmiz. Biz konusurken krndi sesimiz daha hosumuza gider. Ama bir videoda yada kayitta kendimden tiksinirim. Belki alisik olmadigimdan. Yillarca sesimi James hetfield sanardim. Megersem muslum gurses mis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eru Ilúvatar

    Az önce deney için kardeşimden rica ettim gittik ayna karşısına geçirdim kardeşimi aynanın karşına aynaya baltım ve birde kardeşime baktım hiçbir fark yok yani kardeşim aynada neyse gerçekte de o

    Bende denemiştim önceden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eru Ilúvatar

    Az önce deney için kardeşimden rica ettim gittik ayna karşısına geçirdim kardeşimi aynanın karşına aynaya baltım ve birde kardeşime baktım hiçbir fark yok yani kardeşim aynada neyse gerçekte de o

    Evet, bunu bende denedim aynada bakıyorum sonra gerçekte bakıyorum çocuk aynı çocuk. Peki fotoğraflarda neden böyle acaba objektifin karşısına geçince ister istemez iyi çıkayım diye batırıyor muyuz yada kasıyor muyuz anlamadım ki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Destdestron

    Evet haklisin. Bende aynada cok yakisikliyimdir bana göre. Ama fotoğraflarda kendimi hic begenmem. Ama degisik birsey buldum. Sacimi aynadaki gibi taramiyorum. Tersine tariyorum. Sac gorunuste buyuk bir etken oldugu icin fotograflarda daha iyi ciktigimi dusunuyorum artik. Ama bana göre iyi oldugu icin disardaki insanlar nasil görür bilemem


    Birde SES konusuda önemli. Cihazlsrdaki sesimiz gercek sesmiz. Biz konusurken krndi sesimiz daha hosumuza gider. Ama bir videoda yada kayitta kendimden tiksinirim. Belki alisik olmadigimdan. Yillarca sesimi James hetfield sanardim. Megersem muslum gurses mis

    Bende konuşurken sesimin çok ince çıktığını düşünüyordum bigün müşterim 30 yaşında sanıyordum seni sesinden dolayı demişti. Telefonla konuşuyorduk bu adamla sadece hiç beni görmemişti. Ardından telefon görüşmelerini kaydetmeye başladım ardından dinledim. Adam haklıymış çok tok ve kalın bi ses tonum varmış.

    Bu arada şarkı söylerken kendimi Kenan Doğulu zannediyordum ama kendim bile dinleyemedim sesimi.




  • Okudum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen gün survivor da adriana lima vardı. Izleyenler farketmiştir belki, kadının poz verişi çok dikkatimi çekti. Tam fotoğraf çekinirken öyle bir pozisyon alıyor ki, fotoğraf müthiş çıkıyor. Fotojeniklik denilen şey de bu galiba. Ha kadın zaten güzel ona lafım yok da olay biraz da poz vermeyi bilmekte bitiyor sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VagueMan aynen öyle dostum... Neyse beyler siz olayı çözün ben yatıyorum.
  • Güzel paylaşım teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.