Şimdi Ara

Fragman (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
10
Favori
17.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rose Red Konağı (Rose Red-2002)


    Fragman


    "Stephen King Serisi"ne devam edelim. Bu sefer ki bir roman uyarlaması değil. Direkt senaryo olarak yazılmış. 3 Bölüm halinde Tv dizisi olarak çekilmiş. Gelelim konusuna ; Hırslı ve şöhret meraklısı bir psikoloji profesörünün "Paranormal Araştırma" bahanesiyle "Doğuştan" kötü Rose Red konağını uyandırmaya çalışmasını anlatıyor. Ve bilin bakalım ne oluyor ? Paranormal güçleri olan 6 kişi ve asistanlarından oluşturduğu bir ekiple konağa gelen profesör bu emeline ulaşıyor. Özellikle olağanüstü kuvvetli psikokinetik güçleri olan otistik kız Annie Wheaton sayesinde konak tekrar harakete geçiyor.




  • Mahşer (The Stand-1994)


    Fragman


    Daha önce sonda yaptığımız öneriyi bu sefer başta yapalım , vakti , niyeti , merakı olan filmden önce kitabını okusun. Evet Stephen King in aynı adlı romanından uyarlama "The Stand" filmi. Üç bölümlük Tv dizisi olarak çekilmiş. Konusuna gelelim ; Biyolojik silah olarak yaratılan süper Grip (Captain Trips) , Randall Flagg ("Randall Flagg kim ulan ?" diye soran olursa sonra vaktimiz , niyetimiz , sağlığımız yerinde olursa açıklarız) tarafından serbest bırakılınca dünya nüfusunun %90 ı ölür. Kalanların U.S.A yaşayanaları iki kutuba ayrılırlar. Kötüler Randall Flagg'ın yanında yer alırken , iyiler yaşlı "Abagail Ana" nın tarafında saf tutarlar.




  • Günah Tohumu (Carrie-1976)


    Fragman


    Stephen King'in ilk romanından uyarlanan film. Ünlü yönetmen Brian De Palma tarafından çekilmiş. 1.8 Milyon dolara malolmuş , 33.8 Milyon dolar gişe yapmış. Konusu ; aşırı dindar annesi tarafından baskı , şiddet hatta işkencelerle büyütülen liseli Carrie Telekinetik güçleri olduğunu farkeder. Okuldaki kızların davranışları da annesinden farklı değildir. Devamlı onu aşağılar , dalga geçer ve taciz ederler. Bütün bunlar içersindeki öfkeyi büyütür. Öfke de güçlerini. Carrie'yi oynayan Sissy Spacek'in oyunculuğuna laf yok. Zaten bu filmdeki oyunculuğuyla "En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ı" na aday olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 19 Mayıs 2018; 12:17:29 >




  • Günah Tohumu (Carrie-2013)


    Fragman


    Carrie'nin 2013 yeniden çekimi. Yeni nesil oyuncular , senaryoda küçük değişiklikler , daha çok efekt , al sana yeni Film oldu , oldumu ?...olmadı. Herzaman , her filmde güzel/yakışıklı oyuncu formülü işe yaramaz. Hele böyle bir film de hiç işe yaramaz. Ezilmiş , aşağılanmış , işkence görmüş , tuhaf , problemli bir kişiliği , partilerden çıkmayan , ponpon kız tipli birine oynatırsan hiçbir inandırıcılığı kalmaz.




  • Şimdi Reklamlar




    Nezamandır böyle güzel bir yerli reklam seyretmemiştim. Youtube da atlamadan seyrettiğim tek reklam. Film tadında.
  • Cinnet (The Shining-1980)


    Fragman


    Ünlü yönetmen Stanley Kubrick in , Stephen King'in aynı adlı Romanından uyarladığı film. 15 Milyon dolar bütçeyle 44.4 Milyon dolar ciro yapsa da , sadece korku filmleri arasında değil , tüm sinema filmleri arasında "En İyi Filmler" listelerinde herzaman yukarılarda yeralacak kadar iyi bir film. Film süreciyle ilgili birkaç bilgi vereyim ; Mesela Kubrick , King'in yazdığı senaryoyu okumamış bile. Hatta "Zayıf bir yazar" dediği King den hiç hoşlanmazmış. King de ona karşı boş değilmiş gerçi , " Kubrick'e hayrandım ve projeden çok umutluydum ama sonuç büyük hayal kırıklığı oldu" dediği filmi vasat bulduğunu açıklamış. Kubrick bir gün sabah 7 de King'i aramış ve "Doğaüstü hikayelerin özünde iyimser olduğunu düşünmüyor musun? Eğer hayaletler varsa bu bizim ölümden kurtulabildiğimiz anlamına gelir, öyle değil mi?" diye sormuş. Bunun üzerine King "Cehennemi bu düşüncede nereye oturtuyorsun ?" diye sorduğunda Kubrick basitçe cehenneme inanmadığını söylemiş. Koridordan akan Kan seli sahnesini çekmek 6 ay , filmin tamamını bitirmek 5 Yıl sürmüş. Jack Nicholson'ın banyo kapısını kırdığı sahne 3 günde çekilmiş , çekimlerde herbiri ayrı cins ağaçtan yapılmış 60 kapı kullanılmış , çünkü zamanında gönüllü itfaiyecilik yapan Nicholson'a kapı dayanmıyormuş. Ayrıca bu filmin "Blade Runner (1980)" Filmiyle de bağlantısı var o da şu ; Yönetmen Ridley Scott "Blade Runner"ı çekerken son sahne birtürlü içine sinmemiş. Havadan yapılmış Orman çekimlerine ihtiyaç duymuş. Aklına , Kubrick'in "Shining" için böyle çekimler yaptığı gelmiş. Kubrick , "Kendi kullandığı kısımlar hariç istediği çekimi kullanabileceğini" söyleyerek filmleri Scott'a göndermiş...kamyonla.




  • Yok Oluş (Annihilation-2018)


    Fragman


    İyi başlayan , vasat devam eden , kötü biten bir film. Oysa "iyi bir film seyredeceğim" diye baya ümitlenmiştim. Konu fena değildi , çok da iyi bir film çıkabilirdi ama olamamış maalesef. Sanki ucuza çıksın diye maceradan ve aksiyondan kısmışlar. Timsah ve Ayı dan başka bir haraket yok. Hele sondaki CGI efektler sanki Film için yapılmamış ta Stok efekt kullanılmış gibi. Ayrıca sonu komik olmuş , zamanı büken , DNA yı kıran , hertürlü canlıyı mutasyona uğratan uzaylının fosforlu elbombasıyla yanıp bitip külolması çok eğlendiriciydi. Özellikle sanki devamı varmış gibi parıldayan uzaylı gözleri baya güldürdü beni. Senin dandik Mikroskopunla gördüğün uzaylı hücrelerini , bilmemkaç bilim adamı , bilmemkaç milyon dolarlık tesiste , hemde karatina altındayken göremiyorlar da , uzaylı kopyası olduğunu anlayamıyorlarmı ? Sonuçta pek ucuza da malolmamış 40 Milyon dolar harcanan film gişede ancak 42.9 Milyon dolar para getirmiş.



    Not : Stephen King serisine devam edecektim lakin "Şunu da yazayım , bu da vardı" derken liste okadar uzadı ki ben bunaldım. Sonra devam ederim o seriye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 26 Mayıs 2018; 0:26:53 >




  • Ruhlar Evi (We Are Still Here-2015)


    Fragman


    Katrana bulanmış ruhların intikam şeysi...dur bir dakika intikam falan yoktu , aksine bu katranlı ruhlar kendisine bu işkenceyi yapan insanlarla ortak çalışıyorlardı. Benim tahminime göre kasabalılar tüye de batırmışlardır bu zatları ama tüylü ruhlar komik olur diye yazan ve aynı zamanda yöneten Ted Geoghegan , yazdığını silmiştir. Vasat oyunculuklar , kötü ve mantık hatalarıyla dolu senaryo kısacası vakit kaybı. Bütçesine ve sinema salonlarına çıktığına dair veri bulamadım , DVD ve Blu-ray satışlarıysa 286 bin 995 dolar. Gerisini siz düşünün.




  • Otopsi (The Autopsy Of Jane Doe-2016)


    Fragman


    Konusu ilgi çekici. Herkesin öldürüldüğü bir evin bodrumunda yarı gömülü bir vaziyette bulunan kimliği belirsiz kadına yapılan otopsiyle başlayan bir korku filmi. Konusunu çok anlatmayacağım ama en başından nasıl biteceğini tahmin edebileceğiniz bir film (Enazından benim için). "Halka" , "Truva" ve "Red" filmlerinde beğenerek izlediğim Brian Cox un usta oyunculuğu biryerden sonra filmi kurtarmaya yetmiyor. Çok daha iyi olabilecek bir konu , çok daha iyi olabilecek bir film heba edilmiş.


    Not : Konu "Otopsi" olunca ve özellikle sözkonusu canlı "kadın" olunca Aile ile seyretmemek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 26 Mayıs 2018; 1:54:32 >




  • Phantasm (1979)


    Fragman


    Benim beğendiğim ilginç ve güzel bir film. Gündüz kamera kiralamak için yeterli bütçe olmadığından daha çok gece çekilmiş. Oyunculuklar çok iyi gelmeyebilir size , normaldir , yine aynı sebepten ötürü eş-dost-akrabalar oynatılmış filmde. Hele bu parasızlıkla ve bilgisayar olmadan yapılan özel efektler (Uçan Ölüm Küresi gibi) gerçekten takdire şayan. Bir de The Tall Man in "Booooy" deyişi yokmu. Sonuçta 300 Bin dolara mal olan film gişede 12 Milyon dolar para getirmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 29 Mayıs 2018; 0:11:37 >




  • Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption-1994)


    Fragman




    Stephen King'in "Rita Hayworth And The Shawshank Redemption" hikayesinden uyarlanmış bir film. Hikayeyi okumadım ama okuyanlara göre Filmi hikayesinden güzel olan ender yapımlardan biriymiş. Frank Darabont tarafından senaryolaştırılıp yönetilmiş. Başta IMDB olmak üzere birçok yerde ve hemen hemen her listede "Gelmiş Geçmiş Eniyi Filmler" sıralamalarının en üstünde. Ve ben bu görüşe kesinlikle katılıyorum. Filmin bu listelerin başında olmasının birçok nedeni var. Bazı siteler maddeler halinde sıralamış zaten. Ben kendi adıma konuşabilirim ancak ve şunu söyleyebilirim (Tür gözetmeksizin) izlediğim en iyi filmdi. Haksızlığa ve iftiraya uğramış birinin hikayesi olduğu için , kaba kuvvet , işkence , psikolojik baskılara boyun eğmediği için , umudunu hep koruduğu için , zeki olduğu ve planının uzun vadeli (Hatta çok uzun) olmasına rağmen sabırla , yılmadan çalıştığı için sevmekten önce Andy Dufresne e saygı duyduk. Her biri kendi başına ayrı bir hikaye olan Red ve Brooks u da unutmayalım. Hele sadece duvara çizilen yazı olmasına rağmen benim bir filmde duyduğum en anlamlı repliklerden biri olan "Brooks was here" ı kim unutabilir. Hepimiz bu dünyada yaşadığımıza dair bir iz bırakma özlemindeyken , hiç var olmamış gibi yaşayan ve hiç var olmamış gibi ölen bir adamın bu dünyadaki son anlarında " yaşadığına" dair iz bıraka çabası olan o izler , duvara değil yüreğimize kazındı.




  • Hocam gerilim korku sürükleyici film önerin varmı? Arkadaşlarla iftardan sonra film arıyoruz bulduklarımız hep vasat konusu saglam korku dozajı iyi verilmis geren filmler varmı? otostopcu ve nefesini tut filmlerinden keyif almıstık.
  • nediyonlasen kullanıcısına yanıt
    Birkaç tane var, (seyretmediğinizi varsayarak) korkuysa ; Halka , Hellraiser-1987 , Rosemary'nin Bebeği (Rosemary's Baby-1968) , Halloween-1978 , Elm Sokağı Kabusu (ilk Film) , Poltergeist-1982 ve tabiki The Changeling-1980

    Gerilimse ; Gece Bekçisi (Nightwatch-1997) (Dikkat ! "nekrofili" ile alakalı , herkesin midesi kaldırmayabilir) , Otostopçu (The Hitcher-1986) (Sizin bahsettiğiniz "Otostopçu" 2007 olan herhalde , ben orjinalini daha çok sevmiştim o yüzden onu yazdım) , Şeytan Çıkmazı (Angel Heart-1987) , Pelikan Dosyası (The Pelican Brief-1993) , Ölüm sessizligi (Dead Calm-1989)


    Aklıma ilk gelenler bunlar , hep eski filmler oldu farkındayım ama yeni filmlerden pek aklıma gelen olmadı. Olursa eklerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 31 Mayıs 2018; 14:14:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arghh

    Birkaç tane var, (seyretmediğinizi varsayarak) korkuysa ; Halka , Hellraiser-1987 , Rosemary'nin Bebeği (Rosemary's Baby-1968) , Halloween-1978 , Elm Sokağı Kabusu (ilk Film) , Poltergeist-1982 ve tabiki The Changeling-1980

    Gerilimse ; Gece Bekçisi (Nightwatch-1997) (Dikkat ! "nekrofili" ile alakalı , herkesin midesi kaldırmayabilir) , Otostopçu (The Hitcher-1986) (Sizin bahsettiğiniz "Otostopçu" 2007 olan herhalde , ben orjinalini daha çok sevmiştim o yüzden onu yazdım) , Şeytan Çıkmazı (Angel Heart-1987) , Pelikan Dosyası (The Pelican Brief-1993) , Ölüm sessizligi (Dead Calm-1989)


    Aklıma ilk gelenler bunlar , hep eski filmler oldu farkındayım ama yeni filmlerden pek aklıma gelen olmadı. Olursa eklerim.
    2000li yıllar içinde bulursanız alıtnılayın hocam size zahmet.




  • nediyonlasen kullanıcısına yanıt
    Ne zahmeti , taş atıpta kolumuz mu yoruluyor :) Faydası olursa nemutlu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nediyonlasen

    Hocam gerilim korku sürükleyici film önerin varmı? Arkadaşlarla iftardan sonra film arıyoruz bulduklarımız hep vasat konusu saglam korku dozajı iyi verilmis geren filmler varmı? otostopcu ve nefesini tut filmlerinden keyif almıstık.
    Şöyle birşey yaptım ; Bu konuda incelemesini yazmadığım ve tavsiye etmediğim , aklıma gelen gerilim filmlerinin listesini çıkarttım. İçinde eski olan da var nispeten yeni olan da.

    Seven-1995
    The Silence Of The Lambs-1991
    Memento-2000
    The Usual Suspects-1995
    Secret Window-2004
    Old Boy-2003
    Machinist-2004
    The Game-1997
    İdentity-2003
    Cube-1997
    Sinister-2012
    Shutter İsland-2010
    Primal Fear-1996

    Sıralama iyilik- kötülük sıralaması değil , aklıma geliş sıralaması. Çoğunu izlemişsinizdir diye tahmin ediyorum (Belki de hepsini) Şu an itibarıyla aklıma gelenler bunlar. Daha önceki tavsiyelerimle 20-25 tane oldu sanırım. Yukarıda incelemesini yazdıklarıma da bakabilirsiniz , onlar arasında da sağlam filmler var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: arghh

    Şöyle birşey yaptım ; Bu konuda incelemesini yazmadığım ve tavsiye etmediğim , aklıma gelen gerilim filmlerinin listesini çıkarttım. İçinde eski olan da var nispeten yeni olan da.

    Seven-1995
    The Silence Of The Lambs-1991
    Memento-2000
    The Usual Suspects-1995
    Secret Window-2004
    Old Boy-2003
    Machinist-2004
    The Game-1997
    İdentity-2003
    Cube-1997
    Sinister-2012
    Shutter İsland-2010
    Primal Fear-1996

    Sıralama iyilik- kötülük sıralaması değil , aklıma geliş sıralaması. Çoğunu izlemişsinizdir diye tahmin ediyorum (Belki de hepsini) Şu an itibarıyla aklıma gelenler bunlar. Daha önceki tavsiyelerimle 20-25 tane oldu sanırım. Yukarıda incelemesini yazdıklarıma da bakabilirsiniz , onlar arasında da sağlam filmler var.

    Alıntıları Göster
    Hocam Allah razı olsun. :) Hocam bunların birçoğunu izledim Acaba sağlam korku film listesi önerisi istesem ilk 5'iniz ne olur korkudan titretecek etkisinden cıkamayacak bizim arkadaşla iddaaya girdik. En son the conjuring ve halkada böyle iddaa girmistik sonucunda kaybetmisti. :) Akıllanmamıs demekki korkuan titretecek film önerin varmı?




  • Pet Sematary-1989 var ilk aklıma gelen. Rahat bir hafta kedilerden uzak durur seyrettikten sonra :) Ben gece 11 seansında seyretmiştim. Karanlık sokaklardan geçip eve gidene kadar kedilerin 5 metre etrafından dolaştım. "O" var (eskisi de olur yenisi de) , Garez (The Grudge-2004) ("Halka" gibi bu da Japon filminin yeniden çekimi) ve herzaman listemin birnumarası olan The Changeling-1980 var...İlk aklıma gelenler bunlar. Bir Liste de korku filmleri için yaparım.
  • arghh kullanıcısına yanıt
    Hocam cok tesekkür ederim Allah razı olsun İmdb baktım hep 1900 yapımlı liste 2000 yapımlı korku pek listede yok eskisi gibi cıkmıyor nedendir acabA?
  • nediyonlasen kullanıcısına yanıt
    Yukarıda biryerde de bahsettim , Teknolojinin ilerlemesiyle artık istedikleri efektleri yapıyorlar. İş tamamen "Görsel"e döndü. O yüzden "Artık senaryonun önemi yok" zannediyorlar. Oysa sağlam bir hikaye , sağlam bir senaryo olmadan olmaz...aslında olur , çok da iyi gişe yapar ama seyrettikten birkaç gün sonra kimse hatırlamaz bile. Bol aksiyon , bol vahşet , bol kan koy , biraz da "Jump Scare" ekle , alsana "Ürkü" filmi. Adamakıllı "Korku" filmi yapacaksan sağlam senaryo şart. Anlık "Jump Scare" lerle korkutmaktansa seyircinin kemiklerine işleyecek korkuyu yavaş yavaş vermen lazım. Seyirci seyrettiği şeyin gerçekten olabileceğine ikna olmalı. Herkes dediklerime katılmayabilir , bunlar benim fikirlerim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.