Şimdi Ara

Fren balatası bosch yada trw?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
1
Favori
66.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zkurt86

    Bunların çeşitleri mi var anlamadım. 60 tl deyince ver o zaman dedim. bosch silecekler 2 tip biri pahalı.
    Diğer ihtimal sahte sattılar.
    O fiyata bu zamanda imkansız usta
  • Bi sayfada ate 190 tl şuan tükenmiş. Trw 150 tl, bosch 165 tl, ferodo 160 tl, brembo 130 tl şuan tükenmiş.

    Çok fiyat farkı yok yani yeterki bana ses yapmasın iyi tutsun frenler dayanaklı olsun. En pahalısı ate acaba en iyisi de gerçekten omu🤔



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sagiroda -- 29 Ocak 2019; 23:24:26 >
  • Bi sayfada ate 190 tl şuan tükenmiş. Trw 150 tl, bosch 165 tl, feredo 160 tl, brembo 130 tl şuan tükenmiş.

    Çok fiyat farkı yok yani yeterki bana ses yapmasın iyi tutsun frenler dayanaklı olsun. En pahalısı ate acaba en iyisi de gerçekten omu🤔
  • Piyasada çok fazla sahte ürün var dikkat edin derim. Mümkünse orjinal yoksa VW için TRW,orjinal kadar gitmez TRW yalnız ses işi de şansa bağlı.




  • Sagiroda S kullanıcısına yanıt
    Genel olarak söyledim. Benim ki bu fiyattı. Golf için de aynısıymış.
  • Pahalı markaların sahtesinden geçilmiyor piyasa da. Rulmanlarda almış basını gidiyor. Orijinalini bulmak çok zor. Ferodo ve Ate aahtesi en az olanlardan.
  • Ben 10 yıl önce uno da hepsini kullandim üzerinden bosch cikti trw taktim ses yapıyordu kale taktım öyle sattım hepsi iyi ama yine alsam kale alirdim diye düşünüyorum
  • Orijinal hangisini buluyorsan al tak, piyasada sahte ürün çok fazla. Yumuşak alırsan konforlu olur ama çabuk biter. Sert balata alırsan diski çizebilir aşındırabilir.
  • 2 balata'da çin'de yapılıyor küçük yaşımda 5 sene fren balata dükkanında çalıştım dayımın yanında balataların üzerine prc veya china söküyorlar veya üzerine italy felan yapıştırıyorlar yumuşak balata çabuk biter veya sert balata çok dayanır ama diskini çizer demek yanlış olur sen frene nasıl basıyorsun hızlı gidip ani basıyorsan istediğin kadar yumuşak yada sert balata tak çabuk bitirirsin.Yumuşak balata frene bastığın zaman rahat yumuşak şekilde durur sert balata ani rahatsız edici şekilde durur tabi frene nasıl bastığın burada da geçerlidir.

    Her balata da sorun olabilir biz yerli balatalarda çok sorun yaşadık uzak durmanı öneririm zaten balatadan azıcık anlıyorsan parmaklarınla üzerinden geç ve balataları bir birine sürt o zaman anlarsın eski orjinal almanya'da yapılan bosch olsa 1 dakika düşünmezdim sen orta ayar bir balata takmalısın delphi/ferodo gibi paran varsa orjinal ate almalısın.Balata işi şans işi birazda mesela x arabasına taktığımız balata sorun yaşatırken b arabasına aynı marka taktığımızda hiç sorun yaşanmayabiliyor.
    Sorundan kastım fren tutumu , ses yapışı , diski çizmesi gibi problemler olabiliyor başlarda ses yapması normal belirli bir kilometre sonra ses kesilmiyorsa tekrar balatalara bakılması gerekir ve diskler eğer çizilmiş ise kesinlikle değiştirin balatanın çöp olmasına sebep olur dikkat edin diskler torna yapılabilecek durumdaysa yaptırın eğer daha kötü durumdaysa ya değiştirin yada hiç paranızı harcamayın fren işi dikkat edilmesi gereken konudur.
    Şunu da belirtmek isterim.
    Ferbe - veka'dan kesinlikle uzak dur.
    Orjinal delphi bulamayabilirsiniz üzerine italy geçerler şu devirde orjinal balata bulmak genelevde namuslu eş bulmaya benzer bir çok servis trw takar ciddi para alır internetten balatanızı alın gidin frenci de taktırın.
    Ekstra olarak trw'de ve bosch'da sorun yaşadığımız oldu 500 km - 1 bin km sonra ses yapıyor diye gelen çok müşteri oldu garantili olduğu için farklı marka taktık daha da sorun yaşamadılar.Bu balatalar pahalı yumuşak ileride ses yapmaz demeyin garantisi yok.
    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 30 Ocak 2019; 3:7:4 >




  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Bendix ten hiç bahsetmemissin. Bence frenin babasi. Mükemmel hoc ses sorunu yaşamadım.
  • .Müdür. kullanıcısına yanıt
    Bendix piyasa da bulamazsın disklerini belki eski hema hattat orjinal olsa en iyisi ama bir çoğu ya piyasadan çekildi yada fabrikasını çine taşıdı kaliteyi düşürdü.
    Yoksa bendix tartışılmaz eskiden lucas en kalitelisiydi sonra daha ucuza çok iş yaptırınca olacağı buydu.

    Bu arada soğuk ve yağmurlu havalarda ilk başlarda frene bastığınızda ses yapması gayet normal disklerde yüzeyinde pas oluşumuna müsait bir ortam oluşuyor sert balatalar da alışana kadar yapabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 30 Ocak 2019; 3:22:1 >
  • Şuan Bosch balata kullanıyorum inanılmaz ötme sesi yapıyor bezdirdi beni,
    Ancak frenleme kabiliyetinde falan bir problem yok durdurması gayet başarılı.

    Benim tavsiyem önceki aracımda kullandığım ATE marka olacaktır. Çok memnun kalmıştım.
  • Daha önce ferodo ve kale balata kullandım. İkisinden de memnun kalmadım. Ferodonun ön diskini de kullandım. Ondan da memnun kalmadım. Diğer kullandığım adı duyulmamış diğer markaları saymıyorum bile. Piyasada çok fazla sahte balata var. Trw veya başka bir marka taktıracağınız balatanın sahte olma ihtimali yüksek. O nedenle balata ve disk konusunda yetkili servisten yanayım. Aracınızı güven ve konforla kullanmak istiyorsanız orjinalden şaşmayın derim. Eğer çok güvendiğiniz bir satıcı bulabilirseniz orijinal olmak şartıyla Bosch, trw, brembo gibi markalar da alabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sagiroda

    Iyice kafam karıştı 4 kişi trw, 3 kişi kale, 2 kişi bosch tavsiye etmiş şuana kadar.
    Bu iş şans gibi oldu Birebir aynı araçta aynı balata arkadaşımda tık demezken bende değişimde bosch kullandım frenleme durma mükemmel onda sorun yok ama araç durmaya yakın frende hafif bir ötme yapıyordu hani trenin durma sesi gibi Aldığım yere gösterdim asbest kullanılmıyor artık bir süre sonra geçer dediler ama arkadaşta tık yok bende hala ötüyor




  • Bosch almada ne alırsan al o kadar kötü
  • 2013 aracımda kale marka takılı. Memnunum.
  • Sagiroda S kullanıcısına yanıt
    ATE alabileceğiniz en iyi balata, bu fiyatları öderim diyorsanız orjinal VW de tedarik edilebilir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.