Şimdi Ara

front end yol haritası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • html öğrendim css öğrendim ancak tek yapabildiğim şey navbar amacım front end developer olmak ve şu an için websiteleri tasarlayabilmek istiyorum bootstrap öğrendim ancak onda da web tasarımı anlatan bulamadım sıfırdan güzel bir websitesini mümkünse bootstrap olmadan css kendim yazarak kodlamak istiyorum.Ancak işin tasarım kısmını kimse anlatmıyor.Hazır videoları izliyorum çok hızlı geçiyorlar.Udemy den aldığım setlerde html css öğretiyor ancak sadece öğretiyor tasarım yine yok websitesi yapma kısmı yine yok.Sorum şu html ve css temel hatlarıyla öğrenmiş birinin görselliği yüksek websiteleri yapabilmesi yada normal bir websitesi yapabilmesi için ne öğrenmesi lazım? javaya geç demeyin çünkü henüz websitesi yapamıyorum.


    Danıştığım kişiler html5 css3 bootstrap java script devam et diyorlar tamam hadi ben bunların hepsini öğrendim peki websitesini nasıl yapacağım?




  • Sorunu çok anlayamadım, ama sektörün içerisinde bulunan birisi olarak sana süreci anlatabilirim.


    İlk olarak müşteriden brief alıyorum, daha Adobe XD programında sitenin anasayfa arayüz tasarımını oluşturuyorum ve bir kaç revizeden sonra onay alıyorum, daha sonra mobil anasayfa tasarımına geçiyorum ve tekrar onay alıyorum, diğer sayfa tasarımları da bu süreçte ilerliyor.


    Tasarım onayı tamamen alındıktan sonra Adobe XD dosyasını kodlama departmanına aktarıyorum, ilk olarak hazırladığım tasarımın font-end tarafı yapılıyor, daha sonra PHP ile kodlaması tamamlanıyor.


    İlk olarak font-end olarak aktarabileceğin bir tasarım lazım, görselliği yüksek site dediğin için benim anladığım bu. Html / css ile birlikte JS kesinlikle lazım zaten, sonra bu siteyi aktif olarak kullanabilmek için PHP kullanabilirsin, araştırdığında daha bir çok dil olduğunu öğrenirsin, sana en kolay olanı seçebilirsin.


    Web sitenini nasıl yapacağım demek çok genel bir soru olur, html / css / js / php ile aktif bir site yapabilirin. İnternette bir sürü hazır site şablonları var photoshop (PSD) formatında, ölçü almak için photoshop programını kullanabilirsin, XD kadar rahat olmayabilir ama işini görür.


    Yazdıklarından anladıklarım bunlar, soruların varsa cevaplamaya çalışırım.





  • ApexiRubber kullanıcısına yanıt

    cevap için tşk ederi şöyle düşünelim birine html öğrettiniz css öğrettiniz sonra ona dediniz ki haydi bu görseldeki gibi siteler üret işin backend tarafına girmiyoruz sadece front end ben tam olarak bu durumdayım html css biliyorum ama bunun gibi siteleri yap deseniz yapamıyorum bu nasıl anlatılır onu da bilmiyorum. mesela en başta yanyana 3 tane yuvarlak var altında kareler olan görsel varya bu tasarım nasıl oluşturulur bilmiyorum.udemy den set alıyorum html css anlatıyor kurs bitiyor e yani bittimi ben site yapamıyorum ki ya

    front end yol haritası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-11B71D1D1 -- 24 Mart 2023; 16:8:56 >
  • İşin teknik tarafı farklı, pratik tarafı farklı. Stajyer olarak bir firmaya girip işi bilen birisinin yanında tecrübe edinerek kendini geliştirebilirsin.


    Bunu sana burada anlatacak birisi olduğu sanmıyorum çünkü oldukça zaman gerektirecek bir konu. Şu tarz bir yol izleyebilirsin, youtube'de sıfırdan site yapanlar var aşağıda linkini bırakıyorum. Bu örneği yapmaya çalışırsan bence ucundan yakalarsın.


    Dediğim gibi sana teknik bilgiyi verir kurslar vs, hangi css kodunun ne işe yaradığını, bunları birleştirmek ve bir şeyler üretmek sana bağlı.


    Film Sitesi Yapımı - Html Css Web Site Yapımı (Full Responsive) - YouTube


    HTML - CSS İLE BASİT WEB SİTESİ YAPIMI || BASİT VE KONU ANLATIMLI WEB SİTESİ YAPIMI (HTML - CSS) - YouTube


    Youtube'de html ve css ile site örnekleri diye aratırsan bir çok örnek çıkıyor, bence bu insanların yaptıkları örnekler ile pekiştirebilirsin.





  • ApexiRubber kullanıcısına yanıt

    Tşk ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngilizcen varsa şu adamı takip et

    https://www.youtube.com/@KevinPowell

    Yoksa ingilizce çalış

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • modifci kullanıcısına yanıt

    ingilizce ileri düzey hocam linke bakacağım

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.