Şimdi Ara

FTTB Altyapı Denildi Şu An 500 Mbps'lik Paket Kullanıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
2.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim apartmanıma 6 ay önce SuperOnline Fiber geldi ama maksimum 100 Mbps veriyorlardı. Daha sonra 1000/500 Mbps paketleri çıktığında geçiş yapmak istediğim zaman altyapımın FTTB olmasından kaynaklı en fazla 100 Mbps alabileceğim söylendi. Normalde uygulamadanda bakınca 1000 ve 500 Mbps paketler gözükmüyordu, dün gece kontrol edince 1000 ve 500 Mbps paketlere geçiş yapılabilir olarak gözüktüğünü farkettim. Geçiş yaptığımda ise direk 500 Mbps vermeye başladı. Nasıl oldu bu? Ben Gigabit-Switch için sorduğumda öyle bir hizmet vermediklerini söylediler.

    Birde ben şu an H3600 V9 modem kullanıyorum. WiFi 6 modeme geçiş yapmalı mıyım? WiFi 6 kullanan cihazlarım var ama merak ettiğim sinyal seviyesi daha mı iyidir yoksa H3600 V9 ile devam edim mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Hiroshima- -- 15 Temmuz 2022; 14:41:1 >



  • H3600 W6 modem zaten bilginiz olsun.

  • alex59 kullanıcısına yanıt

    Anladım bunla devam edeyim. DSL Ethernet ile geliyor internet modeme, istersem başka modem takıp direk bağlanabilir miyim? Bazı yerlerde SOL giriş bilgilerini vermediği için başka modemle zor yazıyordu.

  • -Hiroshima- kullanıcısına yanıt

    Hız testi paylaşabilir misiniz hocam

  • _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt
    FTTB Altyapı Denildi Şu An 500 Mbps'lik Paket Kullanıyorum
  • fttb ile 500 verebiliyorlar hocam , benim durum da aynı ama benim bina altındaki cihazlar çok eski olduğu için yenileyecekler ve 500 için başvuru yapabilicem ama 1000 kaldırmıyormuş bulunduğum yer, değişik sistem var ama bakalım artık

  • Boomcu kullanıcısına yanıt

    İyi de hocam ilk başta arayıp sorduğumda FTTB ile Gigabit Switch olmadan en fazla 100 Mbps alabilirsiniz diyorlar. Sizin binanızda da Gigabit Switch olmadığı için 500 veya 1000 Mbps alamazsınız dediler, hatta denemek için ilk başta başvurduğumda otomatik olarak ret yiyordum.

  • -Hiroshima- kullanıcısına yanıt

    sanırım senin binada zaten hazırda gigabit cihaz var ama onlar yok deyip üstüne de sen bu hızı alabiliyorsa bilemedim nasıl oluyor ama hiç kurcalama devam et :D:D

  • Boomcu kullanıcısına yanıt

    Bende öyle düşünüyorum, aslında 1000 Mbps denemek isterdim ama şimdi geri 500'e düşürmek için aradığımda 100 felan yaparlar diye hiç uğraşmayim dedim :D

  • Ben FTTB ve 500 abonesiyim.


    Hız testlerinde 800'e yakın değerler görüyorum (aşağıdaki gibi) FTTB Altyapı Denildi Şu An 500 Mbps'lik Paket Kullanıyorum 

    Ama gerçek internette hızım 500

    Bence zorlarsanız 1000'lik paketi alabilirsiniz.

    Bana da en başta en fazla 200 alabilirsiniz demişlerdi.




    FTTB Altyapı Denildi Şu An 500 Mbps'lik Paket Kullanıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuzsuz_deli_bekir -- 16 Temmuz 2022; 20:2:12 >
  • tuzsuz_deli_bekir kullanıcısına yanıt

    merhaba. 500 lük pakete geçişiniz nasıl oldu? detay verebilir misiniz? ben de max 100 alabilirsiniz dedikleri taraftayım şu anda.

  • tuzsuz_deli_bekir kullanıcısına yanıt

    hocam benim binadaki cihazlar değişecek eski cihazlar 200 bile veremiyorlar :) fiberin ilk örneklerinden sanırım :) gelip değiştireceğiz dediler en geç ağustos ayı içinde işlem tamamlanacak dediler belki o tarihe de kalmazmış , bekliyoruz bakalım 500 e geçerim ben de , 2023 için de gpon planlamasına almışlar

  • fttb switch'i gigabit portludur, 1gbps alırsın. 100'lük eski switch ise değiştirmedikleri sürece 100'e devam edersin.


    superonline müşterileri kendi speedtest sunucularına test yaptığında kıyak geçiyor diye okumuştum diğer konularda.

  • stubburn S kullanıcısına yanıt

    Öncelikle portlarınızın 100mbps mı yoksa 1000 mi olduğunu tespit edin. Bunu ya binadaki switch'in marka modeline bakarak anlarsınız ya da evinize gelen kabloyu bilgisayar taktığınızda görebileceğinizi Ethernet port hızından.

    Eğer 1gbps ise, müşteri hizmetlerini arayın, 3-4 kişi geçemezsiniz dese bile en sonunda biri "deneyelim" der.


    Bendeki durum biraz karışıktı.

    Netflix'de 4K yayın alamıyordum. Servis eve geldi durumu tespit etti. Uzun süre sebep aradılar sözde ve bulamadılar. En sonunda switch değiştirdiler ve problem çözüldü.

    Sonrasında sistemde 200mbps pakete geçebilirim şeklinde görülmeye başlandı.

    500 ve 1000'lik paketler açıklanınca, 3-4 defa aradım, sistemde maksimum 200 görünüyor dediler. (Muhtemelen switch değişkliğini sistemde güncellemediler).

    En son bir müşteri temsilcisi, 500 lük ve 1000'lik paketi tivibu dahil olarak alabilirsiniz dedi.

    Tamam dedim ve oldu.


    Özetle sizin odaklanmanız gereken,eğer 100'lük portlara sahip bir switch varsa önce switch'i 1000'lik ile değiştirtmek.

    Biz 9 apartmanlık bir sitedeyiz, ben bütün site switchlerini değiştirdiler sanıyordum, meğer sadece benim dairenin bağlı olduğu cihazı değiştirmişler.

    Talep olmayınca yapmıyorlar yani.





  • Selamlar. Bir kaç kez müşteri temsilcileriyle görüştüm, bir kaç kez de siteden çözüm isteği açtım ama asla switch değiştirme yoluna gitmiyorlar. Siz nasıl başarıyorsunuz? Ne zaman değişeceğine dair planları nasıl öğrendiniz?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Demek ki switch 1gb bağlantıyı destekliyor. Kullanmaya bakın, hazır olmuş işte :)

    Ben de modem arayüzünden baktığımda internet 1000mbps full duplex yazıyor. Sanırım bu paketler açılırsa bu hızları alabilirim.

    Millenicom kullandığım için bu hızları sunmuyorlar.. Nisan ayında taahhüdüm bitiyor o zaman kim hızlısını veriyorsa oraya zıplarım.

  • Emre The Sorcerer E kullanıcısına yanıt

    Bayilerle işini halletmeye çalış. Müşteri temsilcileri kesinlikle olmuyor diyor ama oluyor.

  • Türk Telekom'da Erişim Planlama birimleri bilgi verebiliyorken Superonline'da projelerle ilgili bilgi alabilecek bir yer bulamadım. Müşteri hizmetleri en yakın Turkcell ile görüşün veya altyapı çalışmalarımız devam ediyor net bilgi veremeyiz diyor.


    Görüştüğüm bayiler de altyapı konusunda bilgi sahibi değiliz diyor

  • SemihGorgec kullanıcısına yanıt

    Yaklaşık 40-50 mahalle bir ana bayi üzerinden yürütülür. Mahallenizdeki bir satış mağazasına gidin, oradan kuruluma gelecek bayi ismini öğrenin, sonra oraya telden ulaşır bilgi talep edersiniz.

  • OneLastKiss kullanıcısına yanıt

    Fibernet İstanbul isimli bir bayi bakıyor oturduğum bölgeye sanıyorum.


    Bizzat gidip yüz yüze görüştüm çünkü telefonlara cevap vermiyorlar. Karşımdaki ilgili bayan birini aradı, birkaç ay sonra denip geçiştirildik :) Kısmet bakalım

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.