Şimdi Ara

Fuji S9600,CANON S5,Olympus Sp 570 mi karar veremiyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamun Aleyküm arkadaşlar bu 3 makinaya takıldı kafam. Herkes farklı birşeyler söylüyor. Bu sene kısmet olursa üniversiteye gideceğim. Lisede dandik fotoğraf makineleriyle 10.000'lerce fotoğraf çektim. Bir Fotoğraf işinde DSLR makina ile de çalıştım 4 ay kadar. İyi bir DSLR ve lens alacak kadar nakit param yok maalesef. Bende DSLR-Like sınıfına bakmaya karar verdim öne çıkan makineler bunlar piyasada.

    Canon S5 ağır basıyordu ama iso 200 ve üzerinde yüksek blur yapıyor fotoğraflarda gördüğüm kadarıyla. Fuji s9600 düşünüyordum onun da pozlama süresi en fazla 4 sn ile sınırlı, uzun süreli pozlamalara izin vermiyor ama iso değerleri çok güzel görünüyor testlere baktığımda gerçi olympus'ta da 4 sn. Bazı arkadaşlar 2. el Pentax K100D Super al diyor oda 6 mp.


    http://www.koysepete.com/en+ucuz+canon+powershot+s5+is+80+mp+12x+optik+zoom+66509.aspx

    651 YTL 12 Taksit


    http://www.koysepete.com/en+ucuz+olympus+sp-570+uz+100+mp+20x+optik+zoom+2+95327.aspx

    799 YTL 12 Taksit


    http://www.koysepete.com/en+ucuz+fuji+finepix+s9600+90+mp+63cm+lcd+ekran+d+94188.aspx

    807 YTL 12 Taksit



    fiyatlar bunlar ama spot satan bir yerde daha ucuza bulabiliyorum. Olympus sp 570'i 715 YTL'ye bırakıyor mesela.


    Sizce hangisini almalıyım. Yada başka tavsiye edebileceğiniz makina varmı bu aralıklarda. Gerçekten çok fazla yardıma ihtiyacım var. Allah cümlenizden razı olsun şimdiden.







  • Sp serisi oldukça vasat... Özellikle de Sp560 ve Sp570 . Oldukça vasat fotolar çekiyor.
    S5 ise keskinlik ve netlik bakımından Sp lerden önde,ama ISO suda SP serisi gibi kötü...
    Ama S9600, bunların çok önünde, s5+sp570 = s9600 etmez...

    S9600 ünde dezavantajı IS olmaması
    Bu üçlü içinde S9600 çok ağır basar
  • S9600 tabi ki...
  • Fuji 9600fd. Hatta bulursan Fuji s6500fd bile olabilir.
  • Sn plus19

    S9600 bahsi gecen makinalardan cok daha iyi bir makina. Altyapısı cok daha kuvvetli ve tamamen pro kesimine gore dizayn edilmis kullanım sekli var. Ayrıca pozlama süresi en fazla 4 sn ile sınırlı oldugunu konusu yanlıs. Cunku s9600 bulb modu destekleyen hatta kablo deklansor kullanımına bile izin veren bir makina. Pozlama sureside Min shutter 30 sn ve Max shutter ise 1/4000 sn dir. Yani bir D-SLR makinada olan standart degerlerdir. Makinanın detaylarına bakınca zaten farkları anlayacaksınız. Mesela fotogrfacılıkta sık kullanılan pozlama telafisi, ısık olcum tusu, netleme tusu, AE lock gibi tuslar menuden cıkarılmıs direk tuslara atanmıstır. Tepe flash takılması dısında flash senkronize cıkısı vardır. Tripot yuvası metaldir. Super ccd sayesinde noise basarısı iyidir. 28-300 mm olan objektif aralıgı cok kullanıslı bir aralık. Macro kabiliyetide yuksektir. Acılı ekranı ise goz hizası ustunde ve bel altı hizası cekimlerinde buyuk kolaylık saglar. Video konusundada iyidir. Video datarate degerleri cok iyidir ve memory bitene kadar cekim yapar. En onemliside vide cekerken optik zoom yapılabilir ve surekli olarak pozlama ve netleme yaparki video kalitesi dusmez.
    Ben 2 sene kullandım ve tam kontrollu olusu ile pro kullanıma gore dizayn edilmesi bana cok sey ogretti.
    Eksi yonleri yokmu var tabi ama her urunde eksi yon var zaten. Mesela sensor ve objektif uyumu cok basarılı degil malesef. Jpeg sıkıstırması gereginden fazla. Raw da biraz yavas.

    Onun dısında D-SLR makina cok farklı dunya. Asıl fotograf dunyası onlarla baslıyor. Fakat bir o kadarda masraflı ve kullanımı pratik degil. Eger meraklı ve fotografcılıgı gelistirmek istiyorsan D-SLR al ve tavsiye edilen K100D super modeli gercekten muazzam makinadır. K100D Superin 800 asa ile cektigi foto s9600 un 100 asasından daha temiz goruntu verir. K100D Superin 6 mp olması buyuk avantajdır.
    Nedenmi cunku APS-C boyutunda 6 mp cmos gibi bir noise performansı sergilemesine sebep olur. Yani ccd canlılıgı ve cmos noise performansı bir arada. K100D Superde 1.7MP/cm² iken, s9600 de 20 MP/cm² dir. Cm² ne kadar az pixel olursa pixeller o kadar fazla ısık alır ve yuksek ıso da daha az noise uretir, fotograf kaliteside artar. 6mp bir cok kullanıcıya fazlasıtyla yeter. A3 boyutunda daha buyuk cıktı almayacaksan zaten gereksizdir fazlası ve zarardır. Ben K100D superde kullandım su anda K10D var. K100 D superin 800 asası cok daha temiz. Cunku pixel yogunlugu az. Bende A3 yada daha buyuk cıktılarla ugrasmıyorum ve 10 Mp cok gereksiz kalıyor. Kompakt makinalarda mp yarısı ve kucucuk sensorlere fazla mp sıgdırma cabası yuzunden 200 asada bile berbat fotograflar vermesine neden oluyor ve fotograf kalitesi cok dusuyor. Bu durumdan habersiz son kullanıcıda fazla mp aldım daha iyi oldu diye olaydan bihaber seviniyor ama bilmiyorki kucuk sensorde fazla pixel camur gibi sonuclar uretiyor. Fazla mp de zaten fazla boyut demek ve bir sure sonra yer kaplama sorunu cıkıyor. Ben S9500 kullandıgımda 9 mp cekimim cok olmamıstır. Cunku gereksiz gidipte poster basmayacagım. O makina 6 mp olsa mesela cok daha kaliteli fotograf uretirdi ama gel gorki son kullanıcı mp diye bilincsizce alısveris yapıyor. Ureticide o yonde pastadan pay kapma savasında.
    Ama D-SLR dunyası bunların farkında ve dikkat ederseniz APS-C de (24mmx16 mm) ccd 10 mp sınırına dayanıldı ve kalite dusmeye basladı o yuzdende cmos sensorlere gecmeye basladılar. Ornek nikon d300 yada pentax k20d gibi. Pro kesimde bunlar olurken amator kesimde hala kucukcuk sensorlerde (6x5mm) 10 mp ustune cıkıyorlar haliyle berbat fotograflar cıkıyor. Mp olayına degil fotograf kalitesine bakın. Kucuk sensor bol pixel lede fotograf kalitesi olmaz. Pixel yogunlugu onemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 6 Ağustos 2008; 9:58:04 >




  • Asagıda goruldugu gibi fazla mp iyi bir sey degildir. Kalite istiyorsanız pixel yogunlugu makul olmalıdır.
    D-SLR dunyasında pixel yogunlugu ortalama 3 mp civarındayken, kompakt makinalarda 25 mp civarındadır.
    K100D Superde pixel yogunlugu 1.7 mp dir ve avantajı coktur. Fotograf camur gibi olduktan sonra isterse 100 mp olsun neye yarar.
    Sonuc asagıda.

     Fuji S9600,CANON S5,Olympus Sp 570 mi karar veremiyorum...


     Fuji S9600,CANON S5,Olympus Sp 570 mi karar veremiyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 6 Ağustos 2008; 10:23:24 >




  • Kucuk sensor bol pixel sadece niose degil baska acılardanda eksileri var.
    Mesela net alan derinligi cok zayıftır. Ayrıca diffraction dedigimiz etki yuzunden diyafram F4 den sonra keskinlik cok duser. Mesela manzara fotografı cekeceksiniz yada karenin tamamının net olmasını istiyorsunuz mesela f8 yada daha yuksegi. Kucuk sensorde boyle kısık diyaframda keskinlikten eser kalmaz. Ama buyuk sensorlu makinalar F11 de bile gayet keskin neticeler verir. Daha bunun gibi bir suru ayrıntı var.
    Anı fotografı cekecekseniz bas cek yapacaksanız bunların onemi olmayabilir ama fotografcılıkla ugrasacaksanız bu gibi detaylar cok onemlidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 6 Ağustos 2008; 10:38:42 >
  • yine polemik çıkabilir
    ama yazımı dslr kullanmış olmana ve deneyimin olmana dayandıracağım
    madem s9600ü seçeneklerin arasına katmışsın ve onu alacak paran var bunu dslr de değerlendir..
    demişsin ki K100D var aklımda ama 6mp
    hemen yukarıda gerekli açıklamalar ve örneklendirmeler verilmiş
    büyük sensörlü 6mp bir dslr in bütün kulvardaki performansı(detay-iso-alan derinliği) bir dslr like yi çok rahat geçer(bunları kıyaslarken aklımda s9600 ve K100D vardı)
    mp açısından çekinmişsin
    sana şunu söyleyeyim; kullanan bir kişinin önüne S9600 ve S6500FD koy tereddütsüz S6500FD yi alacaktır(böyle örneklere rastgeldim ve ben de aynı seçimi yaparım).. peki neden bu insanlar S6500fd yi seçiyor; çünkü aynı sensör boyutunda mp si daha az ki mükemmel bir detay kalitesi veriyor ve iso performansı mükemmel oluyor
    K100D-S9600 ü de bu şekilde kıyaslaman lazım ki K100D nin sensörü boyut-alan olarak S9600 den yaklaşık 3 kat büyük
    ayrıca bu işi üni de gerçek anlamda yapacağın için slr like ile uğraşma..
    işin ucundan tut ve al bir K100D..
    gerisi öğrenci kredileriyle yavaş yavaş gelecektir




  • Yalnız burda bir nokta daha var. Fotografcılık bilgisi yeterli duzeyde olmayan birine D-SLR zahmetli ve zor gelebilir. Buda onu fotografcılıktan sogutabilir. Mesela cevremde vay guzel makina diyip eline alıyorlar e hani lcd de goruntu yok diyor yada bu alet video cekmiyormu nasıl olur, yada su kusu cek cok guzel cabuk diyor ama bilmiyorki genis acı takılı tele yanımda yok gibi. Bence D-SLR ye gecmeden once bayagı bilgi toplanmalı.
    Simdi S6500 cidden lens ve sensor uyumu guzel bir makina. Hemde tam kontrollu olusu ogretici. Tek lensle hem macro hem genis hem tele calıs hemde video cek. Tozlanma derdi olmadan. D-SLR ye gecinde olay degisiyor buyuk canta birkac objektif aksesuarlar degisirken tozlu ortamın olmaması vs gibi zorluklar. Tabi D-SLR dunyasında fiyatlarında donanıma gore arttıgı gercegide var. Kit lensle is yurumuyor ve masraf artmaya baslıyor.

    Bu yazdıklarım konuyu acan arkadasım icin degil genel amaclı. Sanırım arkadasın fotografcılık konusunda deneyimide var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 6 Ağustos 2008; 11:08:29 >




  • Selamun Aleyküm, Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

    Yorumlarınızı okudum daha önce 4 ay kadar Nikon D70S ile çalışmıştım 18-70 lens vardı hatırladığım kadarıyla. Benim yaptığım otel fotoğrafçılığıydı daha çok portre çalıştım onun için. Lisede de böyle oldu. Pentax Optiso S60 compact bir makinam vardı öğrenci ve öğretmenleri çekip siteme koyuyordum (bu site işi fotoğrafları daha kolay satmamı sağladı) hem de isteyenlere ucuz fiyattan satıyordum. Tahminim Üni'ye gidersem yine böyle birşeyler yapacağım. Fakat aynı zamanda makro çalışmaları yapmak, manzara fotoğrafları çekmek ve gece çekimleri yapmak istiyorum. DSLR bir makina alırsam lensleri bana çok pahalıya malolucak ki ben zaten makinaları 12 taksitle almayı düşünüyorum. Eğer ileride durumlar daha iyi olursa o zaman bir D-SLR alıcam kısmet olursa. Onun şimdilik iyi bir D-SLR-Like bir makine ile çekimlerimi gerçekleştirmek istiyorum.

    Bu Fuji 6500fd ve s9600; ya da bir arkadaş özel mejaj göndermiş Panasonic FZ18 650 YTL diye; yada en iyisi k100d super, sizce bu makinelerden hangisini almalıyım bu söylediklerimin ışığında.




  • Bizim milettimiz Megapiksel'e takmış. Bu tanım bu kavram ne zaman değişecek hiç bilmiyorum.

    1/3" sensör koysalar 15 MP deseler o makine su gibi satılır. Bizim milletimizde araştırma, okuma huyu yok kardeşim.

    Alın alın 1/2,5 sensörlü 10 MP'li makineler alın. Oradaki 1/1.6 sensörlü güzelim makine dururken.
  • Peki senin kullandığın k100d ve elindeki lensle hangi çekimleri yapabiliyorsun?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: plus19

    Peki senin kullandığın k100d ve elindeki lensle hangi çekimleri yapabiliyorsun?

    18-55 lens K100D de 35 mm eşdeğeri18*1,5=27 mm geniş açıya izin verir
    yani geniş açı çekim yapabilirsin
    telesi kısıtlıdır(55 mm'den pek bişey beklememek lazım)
    hiç bilmiyorsan şöyle diyim; 55/18=3x optik zooma denk gelir...
    makinanın üzerindeki 18-55 lensle makro çekmek çok çok zordur(çekersin de öyle-böyle)
    madem bilinçlisin sana şunu öneriyim
    aynı anda makro-tele-geniş açı içeren dslr likeleri-DSLR makine dururken önermek cesaret meselesidr..
    çünkü aynı lensle çeşitli kulvarlarda iyi sonuçlar beklemek hüsrana uratabilir..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: plus19

    Peki senin kullandığın k100d ve elindeki lensle hangi çekimleri yapabiliyorsun?



    K100D superin avantajlarından biride bilindigi gibi kit lensinin oldukca begenilir oldugudur. Yani canon nikon gibi degil uzun sure idare edecek bir kit var uzerinde bu masraf acısından avantaj. 18-55mm olan objektif ile focal carpan 1.5 x oldugunda 27-82mm civarında bir aralık elde edilir. Bu objektif genis acı zoom dur ve ic mekan, manzara cekimlerine hitap eder daha cok. Portre icin tam olmasada idare eder. Keskinligi ve performansı iyidir. Telede ise yine o serinin 50-200mm si varki cok begenilen bir objektiftir.
    Ben su anda K10D ile 18-55mm genis ve 50-200mm kit takımı kullanıyorum ve oldukca memnunum. İlerde tamron 18-50 surekli 2.8 yada sigma 17-70 2.8 dusunuyorum.
    Genel gunluk kullanım icin birde pentaxın 18-250mm cıkardıgı bir objektif var aralık cok genis olsada oda fena degil gibi. Zaten gunluk kullanım icin bir objektifte olmalı tak cıkar ugrasmamak icin.
    Sonucta D-SLR 1,2 objektifle olacak bir sey degil. Bunun macrosu var 50 mm si var vs. vs. D-SLR dunyasına giripte adam gibi fotolar cekmek isteniyorsa objektife yatırım cok onemli. Parayı goturende bu objektifler zaten. Kaliteli objektiflerle gercekten nefes kesen kareler yakalanıyor ama bu kitlerle cok mumkun degil tabi.




     Fuji S9600,CANON S5,Olympus Sp 570 mi karar veremiyorum...




  • plus19


    Eger fotografcılık konusunu gelistirmek istiyorsan ve sınırlı butce yuzunden SLR-Like ta karar kılarsan S9600 tasarımından dolayı o konuda daha isabetli olacaktır. Cunku ozellikleri tus yerlesimleri pro kesime gore dizayn edilmis. S9600 de 28-300 aralık iyi noise peformansı, macro performansı, cok kullanıslı acı verilebilen lcd ekranı vs gibi bir cok sey bir arada bulunuyor. S6500 daha alt kesime gore yapılmıs. S9600 deki zenginligi bulamazsın.

    Ayrıca İkinci eldede az kullanılmıs klasik olmus cok iyi body ler var. Nikon d70s, Canon 10D, 350D gibi modellerden alıp kaliteli bir objektiflede hesaplı bir giris yapılabilir D-SLR dunyasına.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 7 Ağustos 2008; 10:52:45 >
  • Evet Yerleştirme sonuçlarına kadar en iyisi 2. el bir D-SLR bulabilirmiyim diye biraz araştırma yapmak. Bizim bir fotoğraf grubumuz vardı bursada foto-sentez diye orada bir abimizin canon dükkanı var ve yetkili servisi. Kendisi 2007 şubatta görüşmüştüm en son ama bulabilirsem onunla bir konuşayım makina konusunda yardımcı olabileceğini söylemişti. Yurtdışından getirmeler de yapıyordu kendisi hatırladığım kadarıyla. olmazsa gittigidiyordan bir tane D-SLR alırız artık ne yapalım şimdilik idare edelim ileride burs alırsak birkaç yerden lensleri de yenileriz İnşallah.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ikarahal

    plus19


    Eger fotografcılık konusunu gelistirmek istiyorsan ve sınırlı butce yuzunden SLR-Like ta karar kılarsan S9600 tasarımından dolayı o konuda daha isabetli olacaktır. Cunku ozellikleri tus yerlesimleri pro kesime gore dizayn edilmis. S9600 de 28-300 aralık iyi noise peformansı, macro performansı, cok kullanıslı acı verilebilen lcd ekranı vs gibi bir cok sey bir arada bulunuyor. S6500 daha alt kesime gore yapılmıs. S9600 deki zenginligi bulamazsın.

    Ayrıca İkinci eldede az kullanılmıs klasik olmus cok iyi body ler var. Nikon d70s, Canon 10D, 350D gibi modellerden alıp kaliteli bir objektiflede hesaplı bir giris yapılabilir D-SLR dunyasına.



    eminimki çoğu kişi 9600 yerine 6500 ü tercih edecektir.çünkü 6500ün keskinlik değeri 9600e göre daha iyi.6500 ile 9600 arasında özellik olarak ufak tefek bi kaç fark var sadece.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: FelixCrail


    quote:

    Orjinalden alıntı: ikarahal

    plus19


    Eger fotografcılık konusunu gelistirmek istiyorsan ve sınırlı butce yuzunden SLR-Like ta karar kılarsan S9600 tasarımından dolayı o konuda daha isabetli olacaktır. Cunku ozellikleri tus yerlesimleri pro kesime gore dizayn edilmis. S9600 de 28-300 aralık iyi noise peformansı, macro performansı, cok kullanıslı acı verilebilen lcd ekranı vs gibi bir cok sey bir arada bulunuyor. S6500 daha alt kesime gore yapılmıs. S9600 deki zenginligi bulamazsın.

    Ayrıca İkinci eldede az kullanılmıs klasik olmus cok iyi body ler var. Nikon d70s, Canon 10D, 350D gibi modellerden alıp kaliteli bir objektiflede hesaplı bir giris yapılabilir D-SLR dunyasına.



    eminimki çoğu kişi 9600 yerine 6500 ü tercih edecektir.çünkü 6500ün keskinlik değeri 9600e göre daha iyi.6500 ile 9600 arasında özellik olarak ufak tefek bi kaç fark var sadece.


    Ufak tefek fark yok aslında. Daha cok pro kesimin kullanımına gore ozellik, dizay ve ince ayrıntılar iceriyor.
    Ama S6500 un sensor, objektif uyumu cok daha iyi ayrı konu.

    Kablo deklansor kullanımı pro kesim icin onemli aksesuardır.
    Tepe flash takma imkanı.
    Flash senkronize cıkıs yuvası.
    Bulb destegi
    AE lock tusu.
    Pozlama secenegi tusu.
    Goz hizası ustu ve bel altı cekimler acılı hareketli lcd ekran.
    Fotograf bilgi tusu
    Flash secim tusu
    2 nci ayar tekelegi ile daha kolay kullanım
    Metal tripot yuvası.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.