Şimdi Ara

fujitsu siemens pro v2045 ekran kartı bozuldu!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
11.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi fujitsu siemens pro v 2045 dizüstü bilgisayarımın yetkili servisin dediğine göre ekran kartı bozulmuş. alalı 3 yıl oluyor neredeyse garantsi doldu. servis hizmet bedeli olarak 35 ytl istiyorlar bunu geçtim ekran kartı içinde 420 ytl istiyorlar. biliyorum bu kadar para verilmez sizlerede sormak istedim. sizce ekran kartı bozuk ve ayrıca klavyedeki 4 5 tuş basmıyor bu şekilde satabilirmiyim hiç yoktan yeni alacağım bilgisayara katkı olur yada başka servislerede götüreyimmi. şimdiden sağolun.



  • Yedek parça olarak satabilirsin belki ama zor
  • işte servislerimizin hali 420 ytl istemiş...bi hataya düşüpte serviste yaptırma sakına eğer ekran kartındaysa sorun bence daha fazla uğraşma çünki başka yerdede uygun bir fiyat vereceklerini sanmıyorum....elinden çıkarmaya bak laptopu yalnız başka bir bilgisayarcıyada göstermeni tavsiye ederim...( servisler artık para kopartabilmek için kafasına göre bu parça bozulmuş diyor)
  • Eskiden kullanmıştım. Klavye takılma sorunu için bios güncellemesi yapmıştım. O bilgisayar performans olarak iyi bir modeldi ama artık eskidi denebilir. Eğer harici ekran bağladığında çalışma ihtimali varsa öyle kullanabilirsiniz. Muhtemelen anakart değişecektir. Bence değmez o parayı vermeye. 500 -600 ytl ye laptop alınabiliyor artık.
  • Biraz geç bir cevap olacak, umarım işinize yarar.
    V2045' lerin ekran kartı içi açılıp basit bir şekilde (Soketlidir) çıkarılıp, yenisi takılabiliyor.
    Çıkardıktan sonra üzerindeki yazılardan hareketle Google' da araştırma yapıp, PCIE mobile olarak aynı pin sayısındaki kart tipi benzer başka bir ekran kartını, e-bay gibi sitelerden ucuz ucuz alıp, kendiniz takabilirsiniz. Çok zor değil bu işlem. Önemli olan pin sayısı ve genel dizaynı benzer bir mobil ekran kartı bulmanız.

    Hatta ATI yerine nvidia chipli bir ekran kartı da takabilirsiniz. Mantık olarak desktop pc' lerden bir farkı yok parçaları modülerdir V2045' in. (Ana kart üzerinde yani onboard fazla bir parçası yok).
  • abi aynı model bilgisayar bendede var ekran kartı bozuk dediler fakat harici bi monitöre bağladığımda taş gibi çalışıyor fakat kendi ekranına görüntüyü yeşillendirerek veriyor azıcık sallıosun düzelior biraz sonra gene gidiyor bozuk şekle acaba napmalıyım satsan para etmez en azından kurtarabilirmiyiz gerçekten ekran kartını söküp takabilirmyiz
  • senin bilgisayarının muhtemelen lcd data kablosunda bi problem var(temassızlık olabilir) sallanınca düzelmesi buna işaret.2.el bi lcd kablo bulabilirisin ama sıfırı yok komple lcd yi değiştirmek gerekiyo(lcd kabloyu ayrıca üretmiyolar).
  • 2. el başka bi ekran kartı aldım değiştridim ondada yanı sorunu yapıor demek kablo tek olmuyor
    komplemi almak lazım lcd alsak o da dünya parqa değmez o zaman
  • malesef lcd ünite olarak ;kablosu, inventeri, florasanı tümleşik olarak satılıyo.ancak çıkma bi tane lcd data kablosu bulabilirsin. onuda aynı marka modelden denk getirmek çok zor, pin sayılarının aynı olması gerek.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: geniusm38

    2. el başka bi ekran kartı aldım değiştridim ondada yanı sorunu yapıor demek kablo tek olmuyor
    komplemi almak lazım lcd alsak o da dünya parqa değmez o zaman

    aldığın 2.el ekran kartı neydi kullanmıyorsan satsana bana çalışıyorsa.x300?
  • aynı makinadan bendede var :D alet 2 yıl boyunca çok güzel sabah akşam çalıştı fakat bir anlık sinirle o an önümde bulunan laptopu kaldırıp havaya fırlatmamla herşey sona erdi :D şu an hala çalışıyor sadece ekran kırıldı istersen data kablosunu satabilrim sana... ben uzak masaüstünden bağlanıyorum :) zaten ekran yaptırmak için 400 lira istediler ne gerek var ...yaptırmayı düşünmüyorm
  • Cihaz kullanmayacak halde ise çalışan parçalarını yedek parça olarak satman en karlısı bence. Elde ettiğin kazançla üzerine bir miktar daha koyup yeni bir laptop almak en mantıklısı bence.
  • abi benim mail ercan@erkanelektrik.com dan ulaş fiyatta anlaşırsak alabilirim
  • Merhaba,

    v2045 anakart lazım banada satan varsa alabilirim. Cevap bekliyorum. mkirmic@hotmail.com
  • arkadaşlar benim de aynı sistemden sorunum var.
    teknik servis anakartın sorunluğu olduğunu söylüyor ve bunun dışında ekran kartının da belki arızalı olabileceğinden bahsediyor.
    Tavsiye edebileceğiniz bi çözüm var mı ? Yani şimdi yeni bir anakart nerden bulabilirim, bulsam kendim takabilir miyim?

    Bir de işin şu boyutu var tamam herşeyi hallettim, taktım anakartı sonra bir de ekran kartı sorunlu çıkarsa onu bulamazsam boşa para harcamış olurum.
    Bu riske girmeden halletmek için anakartı deneyip almak istiyorum. Böyle bir şeyi kabul edecek bir bilgisayarcı biliyor musunuz ankarada yada izmirde?
  • Değerli arkadaşlar,
    2.5 sene öce 1900 ytl ye aldığım fujitsu siemens pro v2045 marka laptopumda başımdan geçen olayları sizler ile payşlaşacağım.
    16.12.2008 de windows bir güncelleme buldu ve ben her zamanki gibi ok dedim. İlgisi varmı bilmiyorum ama güncelleme işlemi bittikden sonra yeniden başlatma yaptım. Birden makine acayip vınlama sesleri çıkararak mavi bir ekranda küçük yazılar şeklinde "Günceleme hatası. Bu yüzden windows durduruldu .Sorunlu dosya ati2dvg" dedi ve makine kapanmadı. Bende on-of düğmesinden tekrar kapattım. Tekrar açtığımda windows yazısında kesik kesik çizgiler bulunduğunu gördüm. Laptop açıldı ve imleçin şekli yazıların üstünde " I | " olarak değişti. Bende fujitsu-siemens sitesinde ekran kartı güncellemesinin olup olmadığına baktım. 2005 tarihli bir güncelleme olduğunu gördüm ama yinede indirip kurdum.Düzelme olmadı. Windows yardımı ile görüntü , ayarlar , gelişmiş seçeneklerinen sonra "sorun gider" bölümünden ivme yi düşürdüğümde " I | " sorunu düzeldi . Fakat google earth gibi programları çalıştırdığımda küçük çizgi demetleri oluştu. Bende müşteri hizmetlerini ardığımda garanti süresi dolduğu dolayısı ile bakım için İstanbul Güneşli de ki servise getirmem gerektiğini söylediler. Ben Bursa da oturuyorum. Bursa da servis yokmu dedim , "var ama garanti dışı hizmet vermiyor dediler. Ama yinede ben bu servise gittim . Çok zor bulunan bir yerde idi . Beni gayet güzel karşıladılar üstelik hizmet de verebiliriz deyince bakın bakalım dedim. Fakat bu seferde yaptırayım veya yaptırmıyayım 60 ytl ödemem gerektiğini söylediler.Bende daha ortada bir şey yokken ben niye 60 ytl vereyim dedim. bunun üzerine merkez ile konuşayım dedi genç arkadaş. Telefon no mu verdim ayrıldım. Genç arkadaş aradı ve muhtemelen ekran kartı sorunu olduğunu ve bunun değişimi için 600 ytl lik bir masraf olduğunu söyledi. Bende bir düşüneyim dedim tabii. Bu arada İstanbul a bir iş için gitmem gerekti . Güneşli de ki merkez servisi buldum oradaki arkadaşlarda aynı şeyleri söyleyip 550 ytl hesap çıkardılar. Bana pek akılcı gelmedi tabii . Yeni bir laptop alırım daha iyi diye düşündüm ve hatta söyledim. Hak verdiler. Tekrar yeğenim vasıtası ile laptop um başka bir firma tarafından incelendi ve anladığım kadarı ile main board denilen yerde bir müdahele edilmesi gereken bir yer varmış ama bu müdahele sırasında laptop un tamamen kaybedlmesi söz konusu olduğundan risk var. Güldüm tabii .. Yani hasta hayati bir amaliyat edilecek bu ameliyat sırasında kaybetmemiz sözkonusuydu.
    Bana bazı tamirciler bu veri kaybıdır format atarsan düzelir dediler.
    3 ay sonra ilginç bir gelişme oldu kendiliğinden..
    Bunu paylaşmak istiyorum.
    Aynı şekilde XP yine her zamanki gibi güncelleme buldu. Fakat bana güncelleme uyarısı yapmadı. Laptopu kapatırken 3 adet güncellemeyi yükledi...
    Tekrar laptop u açmam gerektiğinde , başlagıçta ki windows yazısında kesik kesik olan çizgilerin olmadığını gördüm hayretle... Programları çalıştırdığımda (google Earth gibi) görüntülerin düzeldiğini gördüm.. Çok şaşırdım vallahi.
    Surun düzelmiş gibi ama yukarı aşşağı gezinirken görüntüler sanki sayfa sayfa geliyormuş gibi oluyor. Earth yeni versiyonunda eskisi gibi görüntü donması yaşadım ama ekran görüntsündeki küçük çizgi demetleri kayboldu ve net oldu.
    İlginç olan bir xp güncellemesi ile bozulan ekran görüntülerim bir güncelleme ile büyük oranda düzeldi.
    3 gün sonra ben yine bir program yüklerken tekrar başa döndük.
    Bu arada notebook a format atmadan düne kadar geldim. Boş vaktim vardı formatı atayım dedim.
    Sorunda hiç bir değişiklik olmadı.. Ben ekran kartının arızalı olduğuna inanmak da güçlük çekiyorum.

    Arkadaşlar yardımınızı istediğim konular,
    - Ben şimdi ne yapayım? 2 senede bir laptop atılırmı? Normalmidir ?
    - Birde anlamadığım main board da ki arıza ne olabilir...Neden laptop tamamen bozulma riski var. Bu kadar basitmi bozulur notebook.
    - Bursa da işi bilen bir tamirci varsa bana lütfen yazın..
    Herkese şimdidn teşekkürler...




  • merhaba arkadaslar oncelıkle gg de ve benzerı sıtelerde 2045 cıkma parcaları cok var benım 2045 vardı monıtor kırıldı gg den aldım ltn1543 ıdı pın sayısı sımdı aklımda degıl gg de buldum 100 ytl ye aldım parcaya ıhtıyacı olanlar modelını bılmem neyını pın sayısını ogrenın arastırın..
  • Bendede bu model laptop var ve sorunum su pc açıldıktan 2 dakika sonra ekran titremeye başlıyor ve görüntü gidiyor mavi ekrana oluyor ama yazılar okunmuyor görüntü çok karışık halde 2kez eniden başlatmaya çalışıyor daha sonra kapanıyor makina soguyana kadarda ekran düzelmiyor nedeni ne olabilir sizce yadiminizi bekliyorum
  • Yukarıda anlattığım ekran sorununu yine bu siteden tesadüfen bulduğum
    http://forum.donanimhaber.com/m_4382820/mpage_1/key_/tm.htm
    linkinde ki bilgiler ile hemen hemen çözdüm..
    Öcelikle söylemek isterim ki elektronik dünyası hızla gelişyor ve takip de zorlanıyoruz..
    600 tl istenen ekran kartı değişimine çözüm.. Belki de onlar yaptık diyeceklerdi bilemiyorum ama paylaşmak isterim..
    Tuş sorunu bios güncellemesi ile çözülüyor ama ben gerek duymuyorum şimdilik.. Daha doğrusu biraz çekiniyorum biosla oynamaktan nedense.
    Dizüstüne format attıktan sonra bazı güncellemeler yaptı bitirdi windows. Bundan sonra benim işlerim başladı programları kurmak falan.
    -Bir program için framework 3.5 gerekti.. normal güncellemede bulmuyor bu programı biz yükleyeceğiz..
    -Dirct X 9 Os XP için en son çıkmış xp nin orjinal bir programı. Görüntü kalitesi ile ilgili sanırım... Bu program da güncellemede bulunmuyor..
    -Ati mobility redeon x300 içinde en son sürüm indirilip kurulacak fujitsu-siemens in sitesinden..
    -Ayrıca Ati nin catalayst programı var ki en son darbeyi bu program vuruyor.. Yukarıda verdiğim linkde yerini hatırlamadığım bir link verilmiş. " 9-3-mobile_xp32_dd_ccc_enu " gibi bir ismi var.. Ati nin sitesinde varmış. bunu indirip kurdum..
    Olay tam anlamıyla benim için şok oldu... Bilmeden gelişti ama ekran görüntüsünde ki farkı anlayacaksınız..
    Tek sorun ısınma... Bir şey olmuyor ama tedirgin ediyor.. Onun içinde fanlı bir altlık almak tek çözüm gibi...
    Atamıyacağıma ve dahi satamıyacağıma göre (2006 da 1900 TL ye aldım, şimdi para etmiyor) böyle idare edeceğim artık.. 3 senede bir laptop atacak kadar zengin değilim maalesef...




  • ben de f&s m3438g vardı 3000 küsüre almıştım garanti biter bitmez ekran kartım öldü şimdi hp aldım. Ancak şöyle bir durum varki bu olay fujitsu siemens için standart hale gelmiş. kendi resmi forumlarında benim modelin hepsi 2,5 sene civarı ekran kartı problemi yaşamış hatta oradaki bir iddiaya göre f&s internetten attığı bir virus ile bunu yapıyormuş :) ne derece gerçek bilmiyorum ama f&s lerin hepsi laptop donanım upgarade sitelerinde kobay olarak kullanılıyor. süper bir önyargım var artık bu 2 firmaya eve siemens bulaşık makinası bile almam buna (bosh ve profilo da dahil aynı soydan hepsi :) )
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.