Şimdi Ara

FX 6300 + H75 SIVI SOĞUTMA BOŞTA 44 DERECE ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,
    Arkadaşlar fx6300 işlemci ile corair h75 sıvı soğutma kullanıyorumç Sistemi biostan default yapıp işlemci hızını 3.5 ghz e düşürdüm sıcaklık 40 lara geldi. Overclock ile 4.5 ghz yaptım boşta 44-46 lara çıktı. Fanları eğer son devir çalıştırırsam 38 e düşüyor maksimum. Virüs taraması yaptım , macunu 2 kez değiştirdim. Macunun 1 i TG4 diğeri ise 10 TL lik markasız bir macun. Acaba işlemcide mi bir sıkıntı var yoksa işlemci soğutucusunda mı ?


    Not : prime95 ile test ediyorum işlemcide hata vermiyor ama sıcaklık 68 lere geliyor ve sabitleniyor.



  • 8320 hava sogutma kullaniyorum bosta 19-20 derece diyor.fx'lerin bosta belli bir isi altindayken yanlis gostermesi gibi bir olay var sende o da olmamis su sogutmayla.ne kadar dusurursen dusur ne kadar yukseltirsen yukselt 4-5 derece oynarim gibi bir sey olmus.elinde fazladan hava sogutma var mi cikardigin bir sey?su sogutmayla sapitmasi lazim bosta yani cok dusuk gostermesi lazim.40'ta bir yanlis var.
  • i7 4790 Deep Cool Gammaxx S40 ile boşta 30 derece ki bu 60tl lik dandik bir hava soğutma. Bir problem var galiba
  • hocam kesinlikle problem var, özellikle su soğutmayla hava soğutmanın gerisinde kalması

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimde TT contact29 hava soğutma mevcut. Onunla bir deneyim olmazsa. 38 derecelere fanları son hıza alarak gelmesi tuhaf bencede.
  • Boşta 44 derece fazla gerçekten prime gibi bir teste 68 dereceye çıkması anormal olmasa'da bir terslik var gibi sıcaklığa nereden bakıyorsun peki bios güncelmi?
  • cpu bloğu tam temas etmiyor olabilir.
  • Büyük ihtimalle montajda sorun var soğutucu blok cpu'ya tam oturmamıştır.
  • Montajda sorun olsa yuke bindi mi sıcaklık değerlerinin firlayip en son da pcnin kendini kapatmasi lazım. Sizin islemcide sıkıntı var. Hava soğutmayla deneyin bir de ama ben servis yolu gözükmüs diyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,
    Bios güncel. 2 kez macun değiştirdim 2 sindede blok oturmamış olamaz. Şimdi hava soğutma ile deneyeceğim umarım sonuç alırım.
  • takipteyiz hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oda sıcaklığın nedir eğer odan çok sıcaksa buda sorun oluyor olabilir.Bende buna benzer bir problem yaşadım fx 8350 de evo 212 ile kışın 47 derece gibi rakamlar alıyordum sonra h100i aldım hala boşta 44-47 derece gibi rakamlar alıyordum meğersem sorun işlemcideymiş serviste sıfırı ile değişti.Her zaman soğutucudan problem olmuyor aklında olsun.
  • Oda sıcaklığı maksimum 29 - 32 arasıdır. Hava soğutmayı taktım yine 38- 40 larda gezindi sıcaklık.Gerçi TT Contac29 hurda olmuş ..Tekrar sıvı soğutmayı taktım. Benim anlamadığım pc yi ilk açtığımda hwinfo ve all suit 2 den baktığımda 41 ,42 derece ile başlaması.. Oynadığım online oyunda da sıcaklık en fazla 54 ü görüyor. Bu da tuhaf. Biosu yeniden default ayarlara aldım. Oyunda 39 -41 derece masaüstünde 33 - 38 derece arası.. 4.2 ghz ye turbo evo ile OC yaptım sonuç yine aynı , 40 lardan aşağı inmiyor sıcaklık.. Bu durumda sorun işlemci gibi ama hem işlemciyi hemde H75 i vereceğim servise.
  • anakartta olabilir mi sorun yanlis gosteriyor olabilir islemci buz gibiyken sana 40 diyordur?niye dersen kuzende 4790 ve seidon su sogutma var alet acilista 92 derece diyor sonra biraz dusuyor.pompa mi calismiyor diye baktik degil.sonra anakartin biosunu degistirdim simdi acilista yine yuksekmis ama biraz durunca 43 filan diyor daha insafli.yakinlarinda fx kullanan biri olsa islemci ve sogutucuyu denerdin baska bir anakartta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BORUBEY06

    Oda sıcaklığı maksimum 29 - 32 arasıdır. Hava soğutmayı taktım yine 38- 40 larda gezindi sıcaklık.Gerçi TT Contac29 hurda olmuş ..Tekrar sıvı soğutmayı taktım. Benim anlamadığım pc yi ilk açtığımda hwinfo ve all suit 2 den baktığımda 41 ,42 derece ile başlaması.. Oynadığım online oyunda da sıcaklık en fazla 54 ü görüyor. Bu da tuhaf. Biosu yeniden default ayarlara aldım. Oyunda 39 -41 derece masaüstünde 33 - 38 derece arası.. 4.2 ghz ye turbo evo ile OC yaptım sonuç yine aynı , 40 lardan aşağı inmiyor sıcaklık.. Bu durumda sorun işlemci gibi ama hem işlemciyi hemde H75 i vereceğim servise.

    Selamlar .

    Oda sicakligi 32 derce olsa ve cpu 40 derece diyelim . Delta 8 derece gayet basarili bence . Ortam sicakligi + 8 derece . Benim anlamadigim tam olarak kac derece beklentilerin var ? Belki 1-2 fan ekleyip push/pull yapsan 1-2 derece daha düsůrebilirsin . Ayrica sadece sogutucu ile ilgili olmayabilir . Kasaya yeterince hava giriyormu ? Hava akimi önemli bir isinma nedenidir .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 1 Eylül 2015; 22:07:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamlar,

    İlk 2603 biosuna geçtikten sonra OC bir türlü tutmadı. Eski bios ile 4.5ghz 58 derece prime95 de stabil çalışıyordu. Evet anakart olabilir ya da benim yapmış olduğum overclock ayarları anakarta zarar vermiş olabilir. Dün yine default ayarlara geçtim, core temp den çarpan kilidinin eko modda olduğunu gördüm. 3.5ghz default modda bilgisayar psu dan da kapalı iken açtığımda All suit 2 ve hwinfo dan 42 derece gösteriyordu.Eski değerlerim ilk açılışta 25 / 33 arası.. 42 derecenin power a batığım anda olması imkansız gibi birşey. Oda sıcaklığı 27 - 32 ancadır, belki yoktur bile.. Tekrar o.c. yapıp 4.4ghz çıkardım yine 42/44 derece ve çekirdek 5 prime95 de hata veriyordu.Sorun biostandır dedim ve biosu 2603 den 2602 e alayım dedim. Tabi bios sizlere ömür oldu. Yeniden başlatma esnasında kendine gelemedi bir daha. Bir şekilde biosa girdim ve 3500mhz ve 6525mhz gibi absürd hızlar yazıyordu. Tabi sadece biosa girebildim pc yi açamadım. Bugün anakart ,işlemci ve cpu soğutucuyu Vatan a bırakacağım. Umarım hakkımızda hayırlısı olur

    iyi forumlar.




  • gecmis olsun.kotu niyetli bir kurcalama da degildi aslinda senin yaptigin sadece niye sicak diye merak ediyordun ama alet solugu serviste aldi demek olacagi varmis bosver.soyleseydin keske ya da simdi soyle su anakarti benden uzak tutun baska anakartta deneyin diye.
  • intelin canını yiyim
  • Corsair'ın bazı sıvı soğutma modellerinde sorun var farklı soğutucu ile denemenizi tavsiye ederim benzer bir durum benim başıma geldi İ3 3220 ile 50 derece gibi yüksek değerler alıyordum üstelik radyatör hissedilir derecede sıcak kalıyordu daha sonra enermax ets t40 modeline geçiş yaptım işlemci 30 derecelere düştü kapalı sistem sıvı soğutmaları tavsiye etmiyorum cm seidon 120V'de kullandım ondan da memnun kalmadım.
  • 44 dereceden yana bir sıkıntım yok ama ilk açılışta bunu yapması tuhaftı. Windows 10 için all suit 2 nin stabil çalışmadığını söyleyebilirim. Bios 2603 çıktığında ben flash ile güncellemiştim. Karışık olsada daha güvenli bu yöntem. Biosu all suit 2 ile, 2602 ye alıyım derken anakart gitti. Anakart soğutma blokları da biraz ısınmıştı. H75 i anakarta sabitlediğim vidalar bile epey sıcaktı.

    İşin garip yanı Corsair TR bayii Vektron da H75 var mı yok mu bilemiyorum nasıl bir servis yolu izleyecekler acaba? AMD ye İstanbul arena bakıyor diye biliyorum. Klasik direkt sıfır olarak gönderiyorlar hiç bakmadan. Öyleki 1 kere daha servis görmüştü benim 6300 , direkt sıfırını yollamışlardı,bakım/tamir olayı sıkıntı sanırım. Eski 6300 'ümün OC kabiliyeti sanki 1 - 2 tık daha iyi gibiydi. Anakartta zaten biosu yeniler geri gönderirler diye tahmin ediyorum. Kondansatörler ve güç girişleri dahil görsel bir sıkıntı gözlemlemedim. Cpu soketini bilemiyorum tabiki. 3 ürünüde servise verdim ki ; anakart kesin bozuk. ;işlemci ile soğutucu arasında da kararsızım..Ya işlemci çok ısınıyor ve bozuk ya da H75 soğutmuyor o halde soğutucu bozuk.

    Contac29 kullanıyordum. 29 ~ 32 dereceydi. H75 e geçtim 27~33 derecelere geldi. Tek kazancım kasanın ortasındaki dev gibi soğutucu bloğundan kurtulmam oldu. Yüksek sıcaklıkta , sıvı soğutmadaki Push pull ile ses 1 ken 1,5 oldu hava soğutmaya göre.. Orta-alt seviye bir sıvı soğutma H75 bana göre... 250 TL ye almıştım. Contac30 falan 115 TL idi o zamanlar.Hava ve sıvı soğutma (custom hariç) arasında esasen bir fark yok. + Görsellik +1,2 derece en fazla.. Fan her iki sistemde de mevcut olduğundan sesli sessiz ayrımı yapamıyorum ben. İkiside sıcaklık arttıkça sesli.


    Amd kullanan biri olarak intelin 1 çekirdeğinin gücünün aynı klasmanda bir amd işlemciden daha üstün olduğunu ve daha az enerji sarfettiğini araştırdığım ve okuduğum konulara göre tahmin edebiliyorum.

    Yorumlarınız için teşekkürler..

    İyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 3 Eylül 2015; 10:52:40 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.