Şimdi Ara

FX-8150 + H110 o.c yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;

    Overclock için gayet iyi bir makina topladım son sistem soğutucuları kullanıyorum fakat hala istediğim verimi alamıyorum. Critical procces died hatası alıyorum ara sıra (değerler resimdeki şekildeyken) ısınmayla ilgili bir problemim yok işlemcim amd max. 61 sıcaklıkta kendini kapatıyor intel gibi değil yani. 5.2 leri rahat görmesi lazım. 5.1 - 5.2 lerde windows açılıyor fakat stabil olmuyor. Biraz yüklenince mavi ekran alıyorum sıcaklıkla 51-52 derecelerdeyken. Neyi eksik yapıyorum bilmiyorum :) 4.7-4.9 arası gayet stabil oluyor yüklenincede sıkıntı çıkarmıyor ama bence 5.2 hakkı diye düşünüyorum. Yoksa beklentim mi fazla anlamadım :) yardımcı olmanızı ve yorumlarınızı bekliyorum keyifli forumlar :)

    Sistem:

    AMD FX-8150
    Corsair H110 CPU su soğutma
    Sabertooth 990 FX
    G.Skill 2133 CL9
    Zotac GTX 780 AMP
    3xNoctua kasa fanı
    Thermaltake full tower kasa
    Power Supply: Thermaltake 850w


    ilgisini çeken olursa buyursun gelsin İstanbuldayım kapımız herkese açık gelin misafirim olun beraber yüklenelim makinaya


     FX-8150 + H110 o.c yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mckrop -- 30 Aralık 2013; 23:59:02 >







  • Beklentilerin biraz fazla ama ,o anakartla 5'i görsün bari derim.
    Anakartta yaptığın ayarları bi yazarsan,daha kolay yardımcı oluruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metin abi 52

    Beklentilerin biraz fazla ama ,o anakartla 5'i görsün bari derim.
    Anakartta yaptığın ayarları bi yazarsan,daha kolay yardımcı oluruz.

    Paylaştığım resimde ayarlar yazıyor cpu-z verileri. 5in üstüne çıkıyorum sıcaklık aynı kalıyor fakat mavi ekran alıyorum. 5te stabil olmalı bu sistem
  • AI overclock tuner: manual
    cpu ratio: kaça çıkılmak isteniyorsa 4.4 ise örneğin 22
    turbo:disabled
    ram hızınız kaçsa elle girin.
    ht link speed için stok hızdaki değer ne ise elle girin. genelde 2200 dür.ve iyi bir değerdir.
    nb ht speed için de stok değeri elle girin genelde 2200 dür. ve iyi bir değerdir.
    cpu spectrum ve pcı ex. spectrum "disabled"
    ram timingi için reminizin kutusunda yazan değerleri girin. örneğin 9-10-9-28 v.s. neyse onu girin.
    advanced menüsünde cpu menüsüne girin ve ordaki tüm menüleri disabeled yapın. c1e,c6 state,cool'n quiet özellikle güç tasarrufu menüleridir. o.c. yaparken disable etmeniz gerekir.
    daha sonra digi power ayarlarına girip özellikle CPU load line calibration'ı ultra high,cpu nb loadline calibration'ı high ve cpu current cabability ve cpu nb current cabaplitiy seçeneklerini %130 olarak ayarlayın.

    bu ayarlar yapıldıktan sonra voltaj menüsünde offset modu manual moda çevirip stok voltaj olan 1.38 voltu verin. çarpanı 22 yapın kaydedip çıkın.
    prime 95 testinde 10 dk small fft testi yapın. işlemci çakılmazsa biosa girip çarpanı 22.5 yapın. yine çakılmazsa 23 yapın çakıldığı yere kadar gidin. tabi bunları yaparken hep prime 95 small fft yapıyorsunuz 10 ar dk. bence çakıldığı yerde iki kez + tuşuna basarak 0,125 voltaj verin. 10 dk small fft de stabilse. bu sefer en az 4 saatlik prime 95 blend testi uygulayın. stabilse yaptığınız overclock stabildir.

    eski bir h100i kullanıcısı olarak diyebilirim ki h110 ile beklentiniz çok çok fazla eğer çipiniz stok voltajla(1.38v) 4.7 falan görmüyorsa. mesela benim elimdeki çip stok voltajla 4.4 görürken 4.6 için 1.45 volt istiyor. her çip farklı davranır. bu şans işidir. bir kişi h110 ile atıyorum 5.0ghz gördüyse siz göremeyebilirsiniz. bu tamamen çip ile VID değeri ile alakalı. mesela 1.38 volt ile 5.1 ghz yapan gördüm yabancı forumda. o adamın sıvı soğutmaya da ihtiyacı yok. kaliteli bir hava soğutma işini görecektir.
    bence işlemci eğer elde ucuz bir alternatif soğutucu varsa önce denenmeli işlemcinin potansiyeli varsa soğutucu alınmalı. yoksa yapılan masraflar boşa gidebiliyor. bir de benim edindiğim tecrübe sıvı soğutmaya bir kişinin ilgisi varsa costum sistem kurulmalı. bunlar benim nacizane kişisel görüşüm. anakartınız çok sağlam bende onu kullanıyorum ama işlemcinin ne yapacağı önemli.oda şans işi.




  • bu arada işlemcim amd 8350 onu yazmayı unutmuşum.
  • Yani mantıken stabil olacak diye bir koşul yok sonuçta bildiğim kdarı ile her işlemcinin "mizacı" farklı açıkçası forumlarda bu işlemci için 5GHz ve üstü için hangi ayarlar ve voltajlar kullanılmış bir göz atabilirsiniz.
  • Yardımlarınız için teşekkür ederim. Bende farklı bişey yapmıyorum voltaj +1 freq -1 ratio+- oyna dur :)

    CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT ve WHEA_UNCORRECTABLE hatası alıyorum sürekli. 5.02lerde. Sıcaklıkla ilgili sorunum yok sanırım işletim sistemi windows 8. Her şey rutin bir şekilde ilerlerken aniden mavi ekran geliyor. Mesela 45 dakika oyun açık her şey normal oda sıcaklığında bir değişiklik yok fakat aniden mavi ekran geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.