Şimdi Ara

Garanti dışı işlemde azami tamir süresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba LG 49UF8507 marka televiyonumu tamir için yetkili servise verdim. Kullanıcı hatası bir durum olduğu ve panel fiyatının 2200 lira olduğu bana söylendi ancak yasal tamir süresi olan 20 iş gününde paneli bulup cihazı tamir edemediler.

    20 iş günü geçtikten sonra ise 2200 lirayı ödeemem karşılığında televizyonun değişimini yapabileceklerini söylediler. Bu durumda yasal olarak benim yapmam gereken işlem nedir.

    Yani garanti dışı bir işlem olsa bile 20 iş günü geçince ne olur? Hukuki bilgisi olan arkadaşlardan bu konuda yorum bekliyorum.

    Yargıtayın buna benzer bir kararı varsa onu da paylaşırsanız sevinirim.



  • Zaten yapılması gereken işlemi yapıp ücretli değişim prosedürü işletilmiş.
    20 iş günü içerisinde onarılamayan GH ürünler aynısı, aynısı yok ise bir üst modeli ile değiştirilir, değişim tablosunda uygun ürün olmayanlara satın alım aşamasında kesilen faturanın ibrazı karşılığında ücret iadesi yapılır.
  • Bu dediğin konu hakkında bir bilgim yok.Ben sadece ortak bir sorunumuz var onu görünce yazmak istedim ve sana danışmak istedim.2 gün önce benimde 
    VESTEL 40FA7100 LED TV televizyonum önünden darbe aldı.Servis kullanıcı hatası dedi ve panel değişimi için 1.050 tl dedi.
    Sizce ben nasıl bir yol izleyeyim.TV 1 yıllık toplamda 2 yıl garantisi vardı 1 yıl garantisi var ama dediğim gibi kullanıcı hatası olduğu için garantiye
    girmedi.
  • hicelebi H kullanıcısına yanıt
    Eviniz veya iş yeriniz sigortalı ise kapsama aldırabilirsiniz. Bunun dışında bir yolu yok maalesef. Ücretli onarımlar pek akıl işi olmuyor panel söz konusu olunca, Televizyonun yenisi 1200TL zaten neredeyse.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Zaten yapılması gereken işlemi yapıp ücretli değişim prosedürü işletilmiş.
    20 iş günü içerisinde onarılamayan GH ürünler aynısı, aynısı yok ise bir üst modeli ile değiştirilir, değişim tablosunda uygun ürün olmayanlara satın alım aşamasında kesilen faturanın ibrazı karşılığında ücret iadesi yapılır.

    Biz aslında firma ile şu konuda anlaşamadık başlarda. Onlar önce ödemeyi istediler ben de önce ürünü istedim. Derken film koptu tüketici hakem heyeti falan filan uzadı konu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tem_Mus kullanıcısına yanıt
    Hocam yazacağım şeyi yanlış anlamayın lütfen ancak ben de bu uygulamalarda ARTIK ücreti peşin almadan işlem yapmıyorum, gelip baksanız depomda 1 isi 4 yıldır olmak üzere 5 tane paneli değiştirilmiş ancak tüketici tarafından ALINMAMIŞ ürün bulacaksınız ki ben bunların panel paralarını PEŞİN PEŞİN fabrikaya ödedim. Enteresandır ki yasal olarak ihtarname dahi çekseniz tüketici yıllar sonra ''Benim televizyonum vardı vermiyor'' dediğinde hak iddia edemiyorsunuz yani tv yi satıp zararınızı da kurtaramıyorsunuz maalesef.


    Halbu ki ben her tüketicime, panel durumlarında ücretli hizmet ALMAMALARINI gidip yeni tv almalarını telkin ederim, lakin ısrarla önce hizmet onayı verip sonra durumu kafalarına dank edip ürünü teslim almamayı tercih ediyorlar nedense :)

    Bu nedenle arkadaşların yaklaşımlarını eleştiremeyeceğim :)
  • Evimde kasko yok.sizin anlattiginiza gore yeni bir tv almak heralde yaptirmaktan ziyade. @Ado bu tv yi bu sekilde birisine versem ederi sizce ne olur en azindan piyasadasiniz.bizim icine kar kardir.☺
     Garanti dışı işlemde azami tamir süresi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hayır kesinlikle katılmıyorum böyle bir şeye. Esnafımızın genelini kastetmiyorum ama büyük bir kısmında parayı peşin vermek çok büyük hata. Parayı önce peşin ver sonra servisin peşinden koş ki ürünü yapsın. Paranla rezil olmak bunun adı yani...

    Kaldı ki zaten değişim aşamasında bu problemi yaşadım ben. Yeni ürün geldiğinde ben parayı vermezsem kargolar geri yollar servis. 10 lira gelirken 10 lira da giderken kargo parası verse 20 lira eder. Yani LG 20 lirayı riske atamıyo ama bana 2.200 lirayı riske atmamı söylüyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hicelebi H kullanıcısına yanıt
    Günaydın Hocam;

    Şöyle anlatayım kararı siz verin o halde, 602m2 alana kurulu şirketimin 113m2 si depo, 113 m2 nin ise 80m2 si yedek parça, geri kalanı ise 3 üncü şahıs emtia mal deposu diye adlandırılan ''Tüketicilerin iade almadığı ürünler'' için ayırılmış alan ki bu bahsettiğim sadece elektronik gurubuna ait. Dün size bahsettiğim 6 adet sağlam ile birlikte toplam 27 televizyon bulunur burada, bu televizyonların 14 tanesi kırık panel ve 2012 den beri muhafaza ettiğim dahi var, ben bunları değerlendirmeyi elbette düşünsemde yasal boyutları nedeniyle 5 yıllarını doldurmalarını beklemek durumundayım, ancak bu süre içerisinde en azından 1 tanesinin anakartı veya besleme kartı lazım oldu mu derseniz olmadı. kaldı ki bizim gurupta anakart ve besleme kartları öyle ultra mega maliyetlerde değildir, bu gün bir besleme kartını 60TL dolaylarında fabrikadan alabiliyorum o halde neden tüketicime 2 inci el besleme kartı takayım? düşüncesindeyim. Sanıyorum ki benim pozisyonumda olan diğer arkadaşlar da aynı şekilde düşünüyordur. Kaldı ki bizim açımızdan düşünüyorum, sisteme girdisi olmayan yedek parçayı crm den çıkış yapamayacağım için tüketicinin yasal garantisini de etkilemiş olurum bu nedenle bu uygulama bizde dikiş tutmaz.

    Piyasaya gelelim, sorumlu olduğum bölgede tamirci arkadaşlar gelir yedek parçaları bizden isterler genelde, bir dönem bu konuda açık konuşayım KILLIK yaptım 2 yıl boyunca piyasaya yedek parça vermedim zira benden 60TL ye aldığı kartı tüketiciye 160TL diyen esnaflar ile karşılaşınca YAZIKTIR dedim ve talimat verdim dışarı yedek parça satışının iptali konusunda, lakin son 1 yıldır yine bir yumuşama eğilimindeyim ara ara itiraz etmiyorum bu da yaşlılık belirtileri olsa gerek Bu verdiğim bilgilerden hareketle piyasadaki tamirci arkadaşların da bu tarz alımlara sıcak bakmadıklarını, bazılarının ''Abi 30TL vereyim'' dediklerini kendi ağızlarından bilirim.

    Aslında size ''İşe yaramaz hocam'' diyerek kısacık bir cevap verebilirdim de sabah sabah neden bu kadar uzatmışım ben de anlamadım




  • Tem_Mus kullanıcısına yanıt
    Hocam o yüzden literatürde buna ''Fikir Uyuşmazlığı'' deniyor

    Ben dilimin yandığına baktım, cebimden ödediğim 4800TL yi, iş ahlakına sığmayacak şekilde bana ödetip ortadan kaybolan, KURUMSAL olduğumuz için sesimizi çıkartamıyor olduğumuzu bilen ve buna sığınan insanların bana verdiği tecrübeden hareketle bu kararı aldım ve uyguluyorum. İsteyen bu şartlar ile yaptırır, istemeyen yaptırmaz bu kadar basit benim için. Sizin için de şartlarınız o şekildedir ben de ona saygı duyarım.

    Yalnız kafamın takıldığı başka konu var, garanti dahilinde bir değişim için neden kargo bedeli talep ediliyor

    Sonuçta değişimden gelen televizyonu yine yetkili servis kuracak, eskisini alıp götürecek vs, bilmediğim başka bir durum mu var acaba?




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam garanti dahilinde bir ürün ancak garanti dahilinde yapılacak bir işlem değil, kullanici hatasi yani. Neden bukadar inatlastiklarini ben de anlamis degilim

    Firma bana en son şunu söyledi "esdeger bir urun olmadigi icin su anda degisim de yapmiyoruz, 2200 lira tamir parasini fatura ucreti olan 2950 liradan dusup kalan kismi iade edicez."

    Sanirim bununla ilgili de bir evrak vericekler bana sigorta sirketime de o evraki gonderip parami alicam ben.

    Edit: bana kargo ucreti diyen olmadi da merkezden gelecek bir urun oldugu icin oyle dedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tem_Mus -- 19 Kasım 2016; 15:58:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tem_Mus kullanıcısına yanıt
    Tamam o zaman hocam, ben garanti harici işlem kısmını atlamışım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.