Şimdi Ara

Garip Klima Sorununu Kimse Çözemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: timurugurlu Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
5
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, aracım 2007 model 1.6 dizel Peugeot 207. Araç 4 yıldır bende ve kliması dışında çok memnunum. Aracı aldığımdan beridir klima soğutmama sorunu yaşıyorum. Malum Antalya sıcakları yine gelmeden çözmek istiyorum artık.


    Dijital sıcaklık ölçer aldım, havalar 20 dereceyken 10 derece üflüyor, yazın ortasında hava 40 dereceyken 25 derece üflüyor en fazla. Aynı araçtan yeğenimde var, buz gibi. Ben 6 ayda bir polen dahil tüm filtrleler vs değişiyorum.


    Ya arkadaş 4 yıldır hiç bir ustaya gitmedin mi diyebilirsiniz. Arkadaşlar Antalya'da 4, Ankara ve Nevşehir'de birer farklı ustaya gittim. Hepsi "sistemin sağlam ama gaz yok, ekleyelim düzelir" dedi. Hepsi gaz ekledi ama ekledikleri andan itibaren hiçbir değişiklik olmadı. Bildiğiniz yazın ılık üflüyor.


    Artık işe kendim el atmak istedim. Emin olduklarımız: Kompresör devreye giriyor yani motorumuz sağlam. Polen filtresi de yeni ve temiz.


    Şimdi ustaların farketmediği işin garip tarafına gelelim; tesadüf eseri geçen gün aracı yıkarken klima radyatörüne de su tuttum ve sıcak olmasına rağmen 10 dk boyunca buz gibi üfledi. Sonradan kuruyunca sanırım eski moduna döndü. Tüm bu bilgilere dayanarak sizlerin yorumlarını duymayı çok isterim. Teşekkürler şimdiden.








  • aracınınzı gaz ekleyen ustalara götürmek yerine bence gerçek ev klimacılarının fikirlerini alsanız daha doğru olur,sanayideki ustaların çoğu gaz eklemekten fazlasını bilmiyor

  • Klima çok bağlantılı parçaları oluyor. Eski arabalarda 10-20 bin para isteyince çoğu kullanıcı çok diyor. O yüzden klimacılar yapmak istemiyor. Ama sonmodel jeep olsa hepsi atlarlar...

    Mantıken, klima gaz kaçağı olsa bir kere gaz çıkar ve hiç soğutmaz. Sen suyu tutunca radyatör deki bakır petek soğudu ve içeri giren hava soğuk geldi. Demek ki radyatör soğumuyor? Neden? Demek ki radyatör ün içindeki su devri daim olmuyor... Bu durumda motor kayışa bağlı tip mi yoksa dc motor mu bakıp devri daim eden motoru değiştirmek lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunu çözmüşsün zaten klima radyatörünü değiştireceksin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.