Şimdi Ara

Gaz kelebeği sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, 2005 otomatik lacetti kullanıcısıyım. Gaz kelebeği ile bitmek bilmeyen bir sorunum var 5-6 aydır. Şöyle ki aracımın rölantide yüksek ve dalgalı çalışma, N, P ve D vites geçişlerinde rölanti dalgalanması gibi problemleri vardı. Artık araç yolda stop etmeye ve rölanti çok dalgalanmaya başlayınca ustaya götürdüm çıkma gaz kelebeği taktık durum aynıydı. Ancak adaptasyona gidince tüm sorunlar bir anda çözüldü. Bu şekilde 2 hafta kullandıktan sonra aynı sorunlar tekrarladı yine adaptasyon yine durum düzeldi, 2 hafta sonra durum yine aynı.

    Bunun üzerine artık lanet olsun diyip orijinal gaz kelebeği ve orijinal egr filtresi taktırdım.

    2 ay sıkıntısız kullandıktan sonra bir haftadır aynı sorunun sinyalleri yeniden başladı. Dikkat ettiğim bir başka şey ise, orijinal gaz kelebeği takıldığı an gaz pedalı inanılmaz yumuşamış gelmişti bana. Ancak ne zaman ki sorunlar baş göstermeye başladı şu an yine pedal sertleşmiş gibi hissediyorum.

    Bu sorunu daha önce yaşayan var mı? Artık benim sorunum gaz kelebeğinin arızalı olması değil adaptasyonun sürekli bozulması bence. Yarın ustaya götürüp adaptasyon yaptırsam yine çiçek gibi olacak araba eminim. Ama kalıcı olmuyor bir türlü ve sürekli adaptasyon bozuluyor. Bu neyden kaynaklanıyor olabilir bilenler yazarsa sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.