Şimdi Ara

GE70 2OE 266XTR vs 205XTR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Uzunca araştırmalardan sonra emektar Samsung N560'ın yerine MSI GE70 serisi almaya karar verdim. Keşke 1 ay önce karar verseymişim, dolar uçtu gitti ama neyse. Mühendislik çalışmaları ve 3D tasarım amaçlı kullanacağım için işlemcinin i7 serisi, ekranın büyük ve grafik kartının kaliteli olması gerek. Oyun oynamak için fazla vaktim yok, ama bu canavarı alınca arada kaçamak da yaparım herhalde. Yaptığım araştırmalarda 12 taksit bonus kart ile en uygun şurada bulabildim:

    http://www.istanbulbilisim.com.tr/msi-ge70-2oe-205xtr-notebook-fiyati,69593.html
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/msi-ge70-2oe-266xtr-notebook-fiyati,72604.html

    Forumda göremediğim kısım ise bu iki model arasında ne fark olduğu. Her ikisinde de SSD bulunmuyor, özellikler tamamen aynı. 266xtr modeline 3329 tl fiyat verilmişken tamamen aynı donanımdaki 205xtr modeline 3199 fiyat verilmesinin sebebi ne olabilir? Göremediğim bir fark olduğu ortada ama, bu fark sizce 130 tl eder mi? 12 taksit imkanı bitmeden alayım diyorum, siz ne dersiniz?







  • Kendi mesajımı cevaplayayım, 205xtr modelinde kullanılan klavye steelseries'in bir alt modeliymiş. Yani monster Q47-MS kasalarda kullanılan klavyelerden.
    Bu arada verdiğim linklerde İstanbul Bilişim'de ürünün kalmadığını fark etmemişim. Diğer satıcıları gezerken Hızlıal'da şu modeli buldum :
    http://www.hizlial.com/msi-ge70-2oe-209xtr-i7-4700mq-24ghz-8gb-128gb-ssd1tb-2gb-gtx765m-173-freedos-notebook/10317308
    3179tl'ye son 1 adet ürünü görünce affetmedim, şimdi 4855tl fiyat çekiyor sitede. Umarım pişman olmam, herkese teşekkürler.




  • Satın aldınız mı ürünü ? Almadıysanız uygun bir öneri sunacaktım. Aldıysanız hayırlı olsun.
  • Teşekkür ederim, öğleden sonra satın almış bulunmaktayım. Gerçi şimdi kontrol ettiğimde SSD'si bulunmayan 205xtr modeline %30 indirimle 2711tl fiyatı vermişler ama olsun. Sizin önerinizi de duymak isterdim, henüz ürün elime geçmediği için çok geç değil açıkçası. @Hardavat
  • Aşağıdaki ürünlere bakabilirsiniz.
    Biri SSD li model 1 TB HDD var, 8 RAM, FreeDos

    Bir diğer 1 TB HDD, 16 GB RAM, Win 8 li.

    http://www.n11.com/msi-ge70-2oe-265xtr-P18911367
    http://www.n11.com/msi-ge70-2oe-201tr-P18912849
  • Merhaba,

    Önerdiğiniz ürünler fiyatlarıyla gerçekten göz alıcı. Özellikle Windows 8 ve 16GB bellek ile al beni diye bağırıyor adeta. Ancak mesajın en altındaki DOA kapsamında ifadesi dikkatimi çekti. Biraz araştırayım derken DOA'nın Dead On Arrival'ın kısaltılmışı olduğunu gördüm. Yani 30 gün içinde herhangi bir sebeple iade edilen veya arızalanıp tamir edilerek sıfır haline getirilen ürünler sınıfında sanırım. Muhtemelen sıfır üründen farksız çalışacaktır ama ben iş amaçlı kullanacağım için bozulması veya tamir beklemesi gibi bir lüksüm pek yok. Almayı düşünen arkadaşlar için fiyatlar kaçırılmayacak seviyede.

    @Hardavat

    @dellicocuk
    Öneriniz için teşekkür ederim. Y510P modelini yakından görüp inceleme fırsatım olmuştu, ancak daha önce başıma gelen bir Ideapad vakası yüzünden Lenovo ile Casper'i aynı kategoriye koyuyorum. (Ekranın menteşesi yerinden çıkıp bilgisayar ikiye bölünmüştü resmen). Ayrıca 17.3" ekranın 15.6" ekrana nazaran çizim yaparken daha çok verimli olacağını düşünüyorum. Son olarak 3D tasarım yazılımlarının SLI desteği olacağını hiç zannetmiyorum, muhtemelen tek bir ekran kartı ile çalışacağı için GTX 765'in gerisinde kalacaktır.

    @dellicocuk




  • Merhaba,

    DOA ürün bahsettiğiniz üzere ilk 30 gün içinde arıza yapmış veya iade edilmiş ürün anlamına gelir. Yetkili servis bu ürünü onarıp (MSI yetkili servisi sadece swap yöntemi ile onarım yapmaktadır. Bozuk olan parça, orjinal yedek parça ile birebir değişir) tekrar satışa sunulmasını sağlar. Bu ürünlerle sıfır NB arasındaki garanti farkı sadece ilk 30 gün değişimi ile ilgilidir. Sıfır NB aldığınızda 30 gün içinde herhangi bir donanım arızası olursa, müşterinin onarım yerine değişim isteme hakkı bulunmaktadır. DOA ürünlerde ise ilk 30 gün değişim hakkı bulunmamaktadır.

    Fakat DOA ürünlerde 20 iş günü tamir edilemediğinden değişim hakkına sahiptir. Şöyle ki; siz ürünü herhangi bir arızadan dolayı servise gönderdiğinizde, servisin yasal süre olan 20 iş günü içerisinde cihazı onarıp tekrar size geri gönderme yükümlülüğü bulunmaktadır. Eğer 20 iş günü içinde cihazı onarmaz ise (yedek parça olmadığından yada başka bir durumdan ötürü) sizin yasal olarak değişim raporu isteme hakkınız bulunmaktadır. DOA ürünler bu hakka haizdir.

    Ayrıca DOA ürünlerde de garanti, sıfır ürünlerde olduğu gibi fatura tarihinden itibaren 2 yıldır ve yetkili teknik servis güvencesindedir.

    Netice olarak %20 civarında ucuz bir ürünü sadece ilk 30 gün değişim hakkı için tercih edip, etmemek elbette müşterinin insiyatifindedir. Ama dediğiniz gibi ürünlerin fiyatları gayet makuldur.

    Yine de ben sıfır ürün almak isterim derseniz size sıfır olan ve yine ciddi fiyat avantajı olan şu ürünü önermek isterim.

    http://www.n11.com/msi-nb-gt70-superr-2od-453tr-notebook-P18738978




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadettinz

    Teşekkür ederim, öğleden sonra satın almış bulunmaktayım. Gerçi şimdi kontrol ettiğimde SSD'si bulunmayan 205xtr modeline %30 indirimle 2711tl fiyatı vermişler ama olsun. Sizin önerinizi de duymak isterdim, henüz ürün elime geçmediği için çok geç değil açıkçası. @Hardavat

    2.711 tl dediğiniz fiyat nerede? Ya da neredeydi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nerede satılıyor en indirimli fiyat olarak

    MSI GE70 2OE-266XTR

    bir de freedos olanın üzerine windows 7 veya windows 8 kurabiliyor muyuz arkadaşlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Regionella -- 29 Nisan 2014; 23:49:01 >
  • En indirimli fiyatı biraz araştırmanız gerekecek. Ben hizlial.com kampanyasıyla almıştım. Notebookadresi, pcdepo gibi yerlerde de güzel fiyatlar olabiliyor. İlave olarak GE70 Apache modelleri geldi. GTX 850 model kart 765 li eski seriye göre muazzam bir fark getirmiyor ama çok renkli klavyesi ve güncel kasasıyla düşünülebilir.
    Yine de bana göre SSD'li bir model tercih edilmeli. 265XTR gayet uygun olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadettinz

    En indirimli fiyatı biraz araştırmanız gerekecek. Ben hizlial.com kampanyasıyla almıştım. Notebookadresi, pcdepo gibi yerlerde de güzel fiyatlar olabiliyor. İlave olarak GE70 Apache modelleri geldi. GTX 850 model kart 765 li eski seriye göre muazzam bir fark getirmiyor ama çok renkli klavyesi ve güncel kasasıyla düşünülebilir.
    Yine de bana göre SSD'li bir model tercih edilmeli. 265XTR gayet uygun olur.

    266xtr ile aralarında 400 tl bir fark var. çok geldi bana açıkçası. 2700ü veren 400 daha verse nolacak tabi de, 3bin sınırını geçince laptopa da 3bin lira verilir mi diye kendini yargılıyor insan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Regionella
    266xtr ile aralarında 400 tl bir fark var. çok geldi bana açıkçası. 2700ü veren 400 daha verse nolacak tabi de, 3bin sınırını geçince laptopa da 3bin lira verilir mi diye kendini yargılıyor insan.

    Dönüp dolaşıp en temel soruya gelmişsiniz. Alacağınız bilgisayarın taşınabilirlik özelliği sizin için vazgeçilmez değilse elbette daha uygun bir fiyata daha üstün performans gösterecek bir sistem sahibi olabilirsiniz. Bence de sadece oyun oynamak için 3.000 TL ve üzeri bir rakamı vermek çok da mantıklı değil. Yarı fiyatına Playstation 4 almak daha makul.
    Fakat alacağınız cihazdan para kazanmanız söz konusu ise, en verimli çalışma ortamını sunacak, yatırımınızın karşılığını verecek bir sisteme daha yüksek paralar da verilebilir. Söz gelimi benim 265XTR gaming serisi cihazımda 3D işlem gücü gerektirecek hiç bir oyun kurulu değil. Fakat makine tasarımı ve üretimi yapmakta kullandığım yazılımlar ile donanımın imkanlarını sonuna kadar kullanıyorum. Benim için SSD'ye ödediğim 400 TL, tasarımda kaybedilecek zamana göre daha ucuz kalıyor.
    Siz de almayı düşündüğünüz cihazı kendi durumunuza göre sorgulayın derim. Sizin için parasını kazandıracak bir yatırım ise fazladan 1000 TL ödemekten çekinmeyin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.