Şimdi Ara

Gearbest Türkiye Tüm Kargo Sorunları [Ana Konu] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.938
Cevap
61
Favori
139.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Urban_456

    Arkadaşlar gearbestten ürün aldım , kargo olarak turkey priority mail seçtim , benim ürünüm mng kargo ile mi gelecek?

    Evet ürünün mng ile gelecek. Büyük birşey aldinsa vergi çıkması da büyük ihtimal.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CallOfTheWild

    Buraları okumadan bende bir tv box aldım Turkey priority mail yazıyor kargo kısmında.
    Bu sorunlu kargo mu ?
    Öyle bir para ödemesi çıkarsa ürünü geri gönderebiliyor muyum ?


    Kargo takip numaranız ALJ ile başlıyor ise aynı sorunları yaşayacaksınız tabiki size gelene kadar problem ortadan kalkmaz ise.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KashmiriaN

    Yahu bende trpost daha avantajlıdır daha ıyıdır dıye ozellıkle secıp alısverıs yapmıstım.... Normal fiyatı 61 dolar olan bir kulaklıgı inidirim ve kod ile 31 dolar a aldım. Bana ne cıkaracaklar acaba.... Keske bırkac saat once gorseydım bu konuyu sıparısı ıptal ederdım kargoyu 3-5 saat once vermısler :(
    Yuksek bı mıktar talep ederlerse kargoyu almasam surec nasıl ısler blen var mı ?

    Kaego takip numaranız ALJ ile başlıyor ise aynı sorunları yaşayacaksınız tabiki size gelene kadar problem ortadan kalkmaz ise. İade konusun da ayrıntılı bir açıklama yapmadı yetkili arkadaş bekliyoruz gelirse kendisi yada biz iletiriz hocam.
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Dostum problemin nedir ne değildir bilmiyorum, daha önce gearbest ile sorun yaşadın da derdin bu mu açıkçası onu da bilmiyorum. Ancak sen şunu ısrarla anlamıyorsun ben 2.kez vergi ödüyorum benim canım senden daha çok yanmış ama senin kadar sağa sola saldırmıyorum. Ne yapabilirim, nasıl çözüm üretebilirim diye düşünüyor ve araştırıyorum.

    Konuyu Bimer'e yazdım onlar beni btk'ya yönlendirdi, oraya da durumu yazdım.
    Ticaret Bakanı'nı ekleyerek tweet attım, inter mng benden bilgilerimi istedi.

    Yani ben konumun takipçisiyim ve sorunun nereleri bağladığını az çok tahmin edebiliyorum o yüzden sizlerden de ricam daha çözüm odaklı çalışmanız ve ona göre davranmanız.
  • Daha önce aliexpressten Türkiye postasını seçmiştim yine aynı şekilde gönderilecek zannettim, meğersem hızlı falan değilmiş farklı bir kargoymuş bu. Bir hafta oldu daha Çinden çıkış yapamadı, bir de gelince MNG ile uğraşacaksak o hoo.
  • 26$ aldığım drone için 140tl vergi + 300küsür antrepo ücreti ( sgm kaydı gerekmediğini belirten evrak gönderdim 4 gün işlemler sürdü ). Bu ücreti ödemedim gönderiyi red edip geri gönderilmesini istedim. Forumdaki arkadaşı bilgilendirdim. Konuyu iletteceğini söyledi. Bir kaç gün sonra tekrar kendisi ile iletişime geçip, ticket açtım. Bugün kk iade yapacaklarını belirten mesaj aldım.

    2 ürünümü birleştirip vergi ödemek zorunda kaldım. Onunla ilgili beklemedeyiz.
  • 3 ürünüm 37 dolar yapıyordu. 55 tl gümrük ücreti aldılar. 29 tl alınması gerekmiyor muydu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

    Sizin gibi bir iki kişi var burda alenen firmanın maaşlı çalışanı paralı forum şakşakcisi gibi siniz.



    Babanızın firması galiba yada yüzdelik aliyorsunuZ galiba ki bu kadar korumak insanlara laf etmek.



    Yazık yurt içinde kargolara gerekli cezayı firmalar kesiyor. Bizi ilgilendirmez demiyor. Alıyoruz tutanağı cekiyoruz resimleri hesabıni soruyorlar. Kendi anlaşmalı kargo firmasının yaptığından bi haber firma olacaksa yazık bu insanlara.



    İşinize gelmediğinde insananlara troll diyorsunuz da baş troll siz ve sizin gibi firma saksakcilari.

    + aynen katılıyorum +



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reco.

    3 ürünüm 37 dolar yapıyordu. 55 tl gümrük ücreti aldılar. 29 tl alınması gerekmiyor muydu?



    Onların fiyat hesapları farklı hocam. O yüzden bilemiyorum. Sorsaydınız ne kadar ücret çıkmış toplam da ona göre hesaplarız. Bide tv box felan da varsa 7avro kadar da trt bandrolü var. Özele firma olduğu için %20 + maliyet katılıyor o zamanda fiyat şişiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: balistik402

    26$ aldığım drone için 140tl vergi + 300küsür antrepo ücreti ( sgm kaydı gerekmediğini belirten evrak gönderdim 4 gün işlemler sürdü ). Bu ücreti ödemedim gönderiyi red edip geri gönderilmesini istedim. Forumdaki arkadaşı bilgilendirdim. Konuyu iletteceğini söyledi. Bir kaç gün sonra tekrar kendisi ile iletişime geçip, ticket açtım. Bugün kk iade yapacaklarını belirten mesaj aldım.

    2 ürünümü birleştirip vergi ödemek zorunda kaldım. Onunla ilgili beklemedeyiz.

    Geçmiş olsun hocam. Sonucu buradan bildirirseniz seviniriz zira iade konusunda halen bir sonuç yok.
  • Bence change.org'da sesimizi duyuralım , yoksa mağduriyetler devam edecek , ben de bilmeden Turkey priority mail seçtim , sanırım benden de vergi isteyecekler , benden para isterlerse ürünü iade edebilirmiyim?
  • orhunn O kullanıcısına yanıt
    hocam kimse bunu yapan sallayalım mailleri, dolduralım şikayetleri. bende drone almayı düşünüyorum hangi kargo seçeneğinde oluyor bu iş?
  • Çoğu üründe postnl secdım ben kafam rahat 1 dolarlık bazı ürünlerde Secdım MNG bedava diye sorun olmaz bana
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mersinaki


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kauseg

    haydaa ben de bu alljoylogistic kargosunu seçmiştim hala gelmedi 11 gün oldu bi de en fazla 10 gün vermişlerdi süreç olarak birde üstüne vergi çıkacaksa büyük rezillik... nerden seçtim bu kargoyu

    6 10 iş günü hafta sonlarını dahil etmeyin lüften.

    11 kasımda satın alınan ürünler cumaya kadar gelecek o zaman. 24 kasım cuma günü 10. iş günü oluyor.
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    "Bizim verdiğimiz faturalara bakarak hesap edin vergi durumunu ona göre bakın demeniz gerekmez mi?"
    - Bunu söylemediğimizi ya da gereken yaptırımları uygulamadığımızı nereden biliyorsunuz? Şimdi ocağa koyduk, yarım saate pişer düşüncesiyle hareket mi etmemiz gerekiyor? Öyle sanıldığı gibi bugün dedik, yarım saate olsun bitsin demeye getiremiyoruz maalesef.

    "Bu işte bizim ilgimiz yok demek siteden alışveriş yaptınız ama kargoyu siz anlaşma dışı istemişsiniz karışamayız demektir."
    - Sizce anladığınız gibi düşünseydik, mağduriyetlerin giderilmesi adına hediye kartı verir miydik? Burada siz nasıl maddi anlamda zarar görüyorsanız, biz hem maddi hemde manevi zarar görüyoruz. Gereken yaptırımları uyguladık, sizlerden sadece zaman istiyoruz. Bundan sonraki alışverişlerde bizim linkler referans alınacak ve ona göre işlem uygulanacaktır.
  • Bende yandım sizde yanmayın.Dün akşam vakti iş çıkışına yakın arandim.Aldığım 3 ürünün gümrükte vergiye takıldığı toplamda 30 euroyu geçtiği için 42.78 tl ödeme yapmamı istediler bende kontrol etmeden son dakika alelacele yaptım.Daha sonra kontrol ettiğimde 3.11 dolar kulaklık 9.99 dolar 2 saat toplamda 23.09 dolar için 42.78 lira ödemiş oldum.O an kafaya dank etti ama iş işten geçti.İtiraz ettim ama daha bı cevap gelmedi bende mağdurum.Ayrica 26 dolarlık avuç içi kadar oyuncak guadcopter için bir sürü belge istediler mail yoluyla evrakları kabul etmediler.Ayrica kargo yapıp gönderdim.Daha ne gelen var ne giden.
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    mail attim ama cevap yok.
  • Headhunter117 kullanıcısına yanıt
    (bu mesaj genel bir cevaptır, lütfen kişisel algılamayın)

    Beyefendi, üstüne basa basa söylüyorum mağdur olana kız-ma-dım, nokta.. Mağdur olmadan, mağdur edebiyatı adı altında karalama kampanyası yapanlaradır lafım. Şuraya yazdığım mesaj sayısı zaten 2 veya 3 tane, nasıl böyle düşünceye sahip olabiliyorsunuz, anlam veremiyorum.

    Bizzat ben açılmasını destekledim bu konunun. Hatta gereken ekran görüntülerini, konunun linkiyle beraber firmaya ilettim. Ben üstüme düşeni yapıp, sizlerin yanında oluyorum zaten.. GearBest'te böyle. Sizin verdiğiniz örnekler için biz zaten gereken her şeyi yaptık. Çok basit bir örnek veriyorum; bu ülkede, yazdığınız dilekçeye bile cevap gelme süresi 1 ayken, sizin bizden istediğiniz parmak şıklatmasıyla bir şeyleri halletmek.. ama öyle olmuyor işte. Geçen hafta bu sorun yaşandı, hem MNG hem ben hem de GearBest durumu rapor ettik, yaptırımların uygulanmasını bekliyoruz. Bu yaptırımlarda önümüzdeki günlerde faaliyete girecek.. her şey rayına oturacak. Biz sizlerden sadece zaman istiyoruz, bu kadar.

    Benimle veya GearBest ile ilgili herkes eleştirisini yapsın, olumlu veya olumsuz olması hiç fark etmez ama saygı ve sevgi çerçevesinde olsun. Bende hata varsa, ben kendimi düzelteyim.. firmamda hata varsa, onlara rapor edeyim ki, gerekenler yapılsın. Ancak birçok kişi karalama kampanyası peşinde.. kim olduklarını biz zaten biliyoruz. Benim troll dememe kızıyorlar.. ama adamlar troll, ben ne yapayım? Adam benim hakkımda ileri geri konuşacak, ağzına geleni söyleyecek, aferin kardeşim mi diyeceğim? Bakın adamın profile ve mesaj geçmişine, durumu zaten anlayacaksınız.




  • 16 dolara aldığım mi band 2 şuanda sitesinde 31,75 dolar gözüküyor. şaka gibi. 11.11 indiriminden önce 22 25 dolar arasında geziyordu fiyatlar. şimdi firma aldığım ürünün fiyatına bakacak ve 31,75 doları görüp ona göre vergi mi isteyecek benden ?
  • Benim ürünüm Türkiye'ye gelince tahminimce benden de vergi isteyecekler , ben hediye kartı falan istemiyorum . Benden vergi adı altında para isterlerse ben direk iade edeceğim ve bir daha ASLA gearbestten alışveriş yapmayacağım.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.