Şimdi Ara

Gebze Teknik Bilgisayar - ARTILAR VE EKSİLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 4. Sınıf öğrencisiyim. Gebze Teknik Bilgisayar mühendisliği düşünen kişileri bilgilendirmek amacıyla bölümdeki arkadaşlarla birlikte bir liste yaptık. Farklı sorularınız varsa özelden ulaşabilirsiniz. Mezun olan veya hala okumakta olan kişilere göre:

    Eksiler:
    1- Okulun konumu kötü. Kartal, Tuzla civarında oturuyorsanız sıkıntı yaşamazsınız fakat Avrupa yakasında oturanlar eziyet çeker.
    2- Sosyallik az değil direkt yok. 1-2 kulüp aktif diyebiliriz onların da çoğu etkinliği ilgi çekici değil. Okul içerisinde bir tane tekelleşmiş firma var onlar bütün kantinleri işletiyor. Okul çevresinde McDonald's var. Oturmaya oraya gidiyor öğrenciler. Lisedeki gibi ders çıkışı en fazla Mc yaparsınız otoban kenarında.
    3- Yurt okula çok uzakta. Belediye otobüsü ile 50 dakika sürüyor. Okul içerisinde yurt yapımına başladık diyorlar ama o bitene kadar mezun olursunuz büyük ihtimalle, hala yapılmamış inşaat dolu kampüs.
    4- Dersler gereksiz yere kasıntı. Bazı dersler var ki tamamen şans üzerine kurulu. 3 kez grup projesi yapacaksınız, gruplar rastgele oluyor. Sözde iş hayatına hazırlamak için diyorlar ama alakası yok. Zaten bu dersler yüzünden son sene okul değiştiriyor çoğu kişi :)
    5- Asistan eksiği var. Ödevleriniz asla okunmuyor. Hatta şöyle söyleyeyim, çoğu üniversite mezuniyet töreni bile yaptı. Bizim okulda hala haziran ortasında yapılan sınavlar ve ödevler Temmuz sonunda açıklanmadı :)
    6- Hocalarla iletişim kurmak zor. Sizin istekleriniz genelde hocaların kafa yapısına uyuşmuyor. Odalarına gidip konuşmaya çalışırken laf yiyebilirsiniz.
    7- Diğer üniversitelerde gördüğünüz Bahar etkinlikleri burada yok. Kelebek ateşi diye bi şey var onda da bilinmedik kişileri getiriyorlar.

    Artılar:
    1- İş/Staj bulmakta pek sıkıntı çekmiyorsunuz. Çevrede şirket çok var. TÜBİTAK gtülü dolu direkt.
    2- Erasmus yapmak kolay. (Ben hem öğrenim hem de staj yapmıştım)
    3- Son senede kolaylık sağlıyorlar. 4.sınıf dersleri ağır değil.

    Edit: Tanıtım grubu açılmış. Orada da sorularınızı sorabilirsiniz. Hocalar ve öğrenciler var içeride. Özelden de iletebilirsiniz bana sorularınızıhttps://t.me/GTUBM22



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elw1s -- 23 Temmuz 2023; 22:14:26 >







  • Gelmiş hocam. GTÜ için en dinlenesi adamsınız bence. Up
  • Hoca sayısı az değil mi?

  • faydalı konu. oldschool üyeler unutulmaz  

  • scientia kullanıcısına yanıt
    Son 2 senede 3 tane hoca okuldan ayrıldı. (Sabancıya geçti biri, diğeri de Boğaziçi üniversitesinde yapay zeka ensitüsünün başkanı oldu). Hoca sayısı az şu an evet

    Karşılaştırma için itüde tam zamanlı 24 (en düşük Dr. Öğr. Üyesi), ytüde 24, marmara 13, iytede 13, gtüde 11 hoca bulunuyor. 2 hoca farkı 2 farklı alandan ders olmaması, iş yükünün artıp çoğu derste aksamalar olmasına sebep oluyor az gibi görünse de.

    Kaynak: ünilerin siteleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elw1s -- 23 Temmuz 2023; 22:27:37 >
  • Up
  • son 3 maddeye aldanıp gelmeyin bence. çünkü ilk maddeler çok çok daha önemli. iş staj elbet bulunuyor ama hayatınızın en önemli 4-5 senesi, mental ve fiziksel sağlığınız, saçlarınız gidince geri gelmiyor.

  • elw1s kullanıcısına yanıt

    Sabancıya geçen Erchan hoca değil mi  

  • makine yazıyorum

  • Hocayla iletişim kurulması önemli bir şey, bunu dikkate almamazlık yapmayın. İcabında sınavınız yanlış okunur veya yanlış soru olur vs, kısacık bir mesajla halledebileceğiniz sorunu hocayla iletişim kurulmadığı için bir ay çözemez deli olursunuz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.