Şimdi Ara

Gelbura.com'un kanun tanımayıp müşterilerine geri dava açması sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
6
Favori
10.836
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Gelbura.com firması yani Macrosis Bilişim Teknolojileri İç ve Dış Ticaret A.Ş. hak hukuk tanımıyor.

    Kafalarına göre sipariş iptali yapıyorlar. Zaten üslupları çok kötü. Parayı aldık bizden çıktı zihniyetiyle ticaret yapmaktalar.

    Kendilerini kanundan üstün görüyorlar. THH (Tüketici Hakem Heyeti) kararına uymuyorlar.

    THH Kararını atınca git dava aç öyle al diyorlar.

    Yıpratma amaçlı karşı dava açıyorlar.

    Eklere mail kopyasını ve müşteriyi mahkemelerde aylarca süründürdükleri UYAP davalarını koyuyorum.

    Avukat vs. hukuk işlerinden anlayan yakınınız yoksa eğer bayağı bir uğraştırır sizi bu firma.

    Bilginiz olsun.

    240 TL alacaklıyken 4.600 TL borçlu çıktık. Müşterilere geri dava açıyorlar.

    Yarın öbürgün bunlarla ters düşerseniz avukatlık masrafları için ek bütçe ayırın.

    Siz değerli arkadaşlarımı bilgilendirmek için başıma gelen bu vahim olayı sizinle paylaştım.

    Konu yanlış yerdeyse adminlerin taşımasını talep etmekteyim.


    Edit: Birkaç arkadaş fiyat hatası falan mı diye sormuş onları aydınlatayım.

    Arkadaşlar fiyat hatası yoktu. Ürünü aldım ödemesini yaptım. Ardından keyfi şekilde iptal ettiler. Ardından tekrar satışa koydular.

    Ben de sinirlenip THH gittim olay bu kadar. Fiyat hatasından dolayı ölücülük yapmadım. Teşekkürler..


    Edit2: Adamlar kişisel verileri bile paylaşıyorlar. KVKK ihlali de yapıyorlar.

    Yarın öbürgün eşinizden dostunuzdan habersiz aldığınız bir şey olursa sürpriziniz de bozulabilir.

    Bu da ayrı bir dipnot olsun arkadaşlar..

    İyiki adamlar cinsel sağlık ürünleri satmıyorlar arkadaşlar kimin ne aldığını verdiğini boy boy ifşalarlar bu zihniyetle..


    Edit3: Adamlar ne kadar içerlediyse müşteriye karşı geri dava açmayı savundukları posta like satın almışlar ya da eş dost ne kadar tanıdıkları varsa telefon numaralarına üyelik açıp like basmışlar Gelbura.com'un kanun tanımayıp müşterilerine geri dava açması sorunu 


    Edit4: Hala dava açmakla tehdit ediyorlar. Yedikleri haltı ört bas etmek için internetten bu yazdıklarımı mahkeme kararıyla kaldıracaklarmış.

    Gören de Türk Hukuk Sistemi sadece kendilerine özel çalışıyor sanacak. CİMERe başvuru yap da gelbura tüm yasalardan ve kanunlardan münezzehtir diye anayasaya madde eklesinler Gelbura.com'un kanun tanımayıp müşterilerine geri dava açması sorunu 


    Gelbura.com'un kanun tanımayıp müşterilerine geri dava açması sorunu


    Gelbura.com'un kanun tanımayıp müşterilerine geri dava açması sorunu


    Gelbura.com'un kanun tanımayıp müşterilerine geri dava açması sorunu


    Gelbura.com'un kanun tanımayıp müşterilerine geri dava açması sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estafine -- 10 Ekim 2023; 19:28:48 >







  • Hukuk bilgim şu anda yetersiz bu işlem için :((

    Buradaki insanlar gelbura'nın gerçek yüzünü görsün istedim.

    4.600TL ciddi para bir çoğumuz için ama ben ödeyebilecek durumdayım.

    Ödeyemeyecek arkadaşlar firmayı tanısınlar diye buraya attım.

    Müşterilerine geri dava açacak kadar rezil bir firma alışveriş yaparken sizleri uyarmak istedim beyler...

    Öncelikle tüm forum kullanıcılarına merhaba
    Hakkımızda asılsız iddialarla karalama kampanyası yürüten estafine nickli forum kullanıcınızın açtığı bu konuda, forum kullanıcılarını aydınlatmak adına bir kaç yere değinmek istiyoruz firma olarak.

    ilk olarak estafine nickli arkadaşımızın siparişine hep beraber bir bakalım isterseniz. Ne satın almış? Neden satın almış? Ne amaç ile satın almış?



    Evet yukarıda görebileceğiniz gibi 116 adet Id-cooling LGA 1700 Kit.

    Öncelikli olarak şunu belirtmemiz gerekiyor biz gelbura.com olarak müşterilerimizin memnuniyeti önceliğimiz olduğu için daha önce Id-cooling CPU Fanı satın alan müşterimize 1 TL gibi fiyat ile bu kitleri sağladık ve sağlamaya devam ediyoruz. Kutu içeriğinde LGA 1700 Kit bulunmayan ürünlerimizi satın almış müşterilerimizin, satın aldıkları ürün ile ilgili sıkıntı, aksaklık yaşamamaları adına onlara yardımcı oluyoruz.



    Ürün satış sayfasında açık bir şekilde ''Bir müşteri maksimum 1 adet satın alablir.'' ibaresinin belirtilmesine rağmen estafine nickli arkadaşımız 116 adet sipariş geçmek istemiştir. Simdi bu arkadaşımıza sormak isteriz 116 adet LGA 1700 Kiti Neden satın almış? Ne amaç ile satın almış? Yorumu siz değerli forum kullanıcılarına bırakıyoruz.

    Bundan sonra ki süreçte konunun yakın takipçisi olacağız ve gerekli tüm hukuki işlemlere hız kesmeden firmamız adına devam edeceğiz.

    Herkese iyi forumlar.
    Herkese Merhaba

    Firma olarak bir konu hakkında daha açıklama yapma gereği duyduk. Estafine nickli kullanıcının kendisine karşı bir dava açıldığı ve bunun sonucunda bir para cezası aldığına dair bir düşüncesi var. Firmamız kendisine dava açmamıştır.(Henüz) Ödemesi gereken para hukuksal süreç ile ilgili ücrettir sadece.
    Bu noktada 5651 sayılı kanunca sahte olumsuz yorumlar ile itibarının zedelendiği kanısında olan gerçek kişi ve tüzel kişilerin içeriğin engellenmesi / silinmesi için sulh ceza hakimliğine başvurmak, savcılığa suç duyurusunda bulunmak, tazminat davası açmak haklarımız mevcuttur ve bu haklarımızı kullanacağımızı siz değerli forum kullanıcıları ile paylaşıyoruz.

    Herkese iyi forumlar.
  • Daha önce forumda THH kararlarını tanımadıklarını paylaşmıştım. Mesajlarım ekran görüntüleriyle en başa epey ilgi çekmişti ama firma ne kadar danışmanlık ücreti verdiyse tüm hepsi silinmiş arkadaşlar. Umarım bu mesajlarım da geçmiştekilerle aynı akıbeti paylaşmaz. Gelbura.com'un kanun tanımayıp müşterilerine geri dava açması sorunu Gelbura.com'un kanun tanımayıp müşterilerine geri dava açması sorunu 

  • Ne gibi bir sorun yaşadınız bunuda yazarsanız herkes bılgı sahıbı olur.

    Bu tarz fırmaları sıkayet var ve forumda muhakkak üstte topic olarak belırtmemız lazım ınsanlar magdur olmasın

  • Ürün aldım sonra iptal ettiler sonra tekrar satışa koydular. Ben de sinirlenip THH'ye gittim THH beni haklı buldu. Ardından THH kararını atıp ürünü yollayın dedim. THH kafasına göre karar vermiş tanımıyoruz dediler. Ardından icra yaptık da karmaşık bir konuymuş yaptığım hatadan dolayı bana geri dava açtılar 4.600TL'lik görüleceği üzere.


    Ters düştünüz mü adamlar sizi tanımıyor kanunu hiçe sayıyor. Bir de hukuki hatalarınızdan kendilerine üstteki resimde göreceğiniz üzere müşteriyi borçlu çıkartıyorlar...

    Avukat falan değilseniz tercih etmeyin adamları ters düştünüz mü icra borçlar hukuku bilmeniz gerekiyor yukarda görüldüğü üzere.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estafine -- 8 Ekim 2023; 1:34:38 >
  • İtiraz edin icraya yasal surecinde mahkeme takipsizlik verir. Gerekceleri ile itiraz edin mutlaka

  • _HONDA_CIVIV_ _ kullanıcısına yanıt

    Hukuk bilgim şu anda yetersiz bu işlem için :((

    Buradaki insanlar gelbura'nın gerçek yüzünü görsün istedim.

    4.600TL ciddi para bir çoğumuz için ama ben ödeyebilecek durumdayım.

    Ödeyemeyecek arkadaşlar firmayı tanısınlar diye buraya attım.

    Müşterilerine geri dava açacak kadar rezil bir firma alışveriş yaparken sizleri uyarmak istedim beyler...

  • Hocam konuyu biraz daha açsanda anlasak, mesela bir konuda hata yapmışım demişsin nedir o konu, tam olarak sana neyin karşı davasını açtılar, THH'den haklı çıkmak bir suç olmasa gerek.
  • Tarafsız bir gözle bakarsak, Adı geçen firmanın Yetkilisi/Temsilcisi zaten kurumsal olmayan veya kurumsallığın yakınından bile geçemeyecek bir uslüp ile yazması durumu biraz özetlemiş. Ancak buna karşın her ne kadar haklı olsanız dahi sizin de uslüp hatanız mevcut. Sonuçta karşı taraf hata bile yapmış olsa hatta haksız duruma dahi düşmüş olsa bile ''Suçu kesinleşinceye kadar herkes suçsuzdur'' ilkesinden yola çıkarak yazışmayı doğru daha kurumsal yapmanız gerekirdi. Avukat ordusu, bol bol, kardeş gibi cümleler sarf etmemeniz gerekirdi. Burdan karşı dava açması sanırım kurumsal itibar olabilir. Hatta konuyu buraya taşıyarak bir dava süreci de eklenebilir.


    Konuya dönecek olursam Olayın içeriyi biraz kısıtlı, THH kararını tanımıyoruz demek doğru değil. Son zamanlarda sıkça rastlanmaya başlandı iptal/iade olması. Burdan çıkarılacak tek bir sonuç kurumsal firma harici alışveriş yapmayınız. Ucuzda olsa fırsatta olsa bu forumda yetkilileri dahi olsa firmayı araştırınız ticaret sicil gazetesine bakınız ve karar veriniz. İsmi bilindik firmalar da iptal edebiliyor. İptal için firma Müşteri temsilcisi ile görüşüp ona göre sakin bir yol ile hak arayışına çıkabilirsiniz

    Saygılarımla





  • Deepharp kullanıcısına yanıt

    Tarafsız bakıyorsanız gelbura çalışanın işimiz gücümüz yoktu yazınca konu sahibinin verdiği cevabın normal olduğunu görürdünüz.

  • Karşı taraf kötü ise sizin de kötü olmanıza gerek yok aksi halde haklı durumdayken haksız duruma düşersiniz. İlgili kişi yani konuyu açan kişi benim anladığım öfke ile kalkıp zarar ile oturmuş dikkat ederseniz :)

  • Hocam ilettiğiniz bilgiler eksik gibi. THH kararına karşı Tüketici Mahkemesinde dava açmışlar ve bu dava aleyhinize sonuçlanmış sanıyorum. Aksi halde hiç kimsenin kesinleşen THH kararını tanımama hakkı yok.
  • Geçmiş olsun.
  • 6 sene evvel bugün piyasası 100 bin TL olan TV' yi HB' den 880 TL' ye sipariş verdim.

    Ertesi gün iptal ettiler, THH' ne müracaat ettim.


    5 sene evvel THH lehe karar verdi. Bu kararla beraber 6-7 adet daha lehe çıkan kararları HB' ye gönderip "Malı gönderin" dedim.

    HB bekletmeden cep telefonlarından Macbook' a kadar malları her hangi bir ücret talep etmeden hediye etti.

    Ama nedense TV' de direndi.


    Ben de icraya verdim. Bunun üzerine İcra Hukuk Mahkemesine karşı dava açtılar.

    Mahkeme red kararı verince bu defa dosyayı istinafa götürdüler. İstinaf mahkemesi de aynı kararı verdi. Tüm bu süreç 2 yıl devam etti.


    Bir gün HB yetkilisi aradı: "Sayın Cemil Bey, o TV stokta kalmadı ve piyasada da mevcut değil, ben size email ile bir katalog göndereceğim oradan beğendiğinizi seçip bana email ile bildirin" dedi.

    Gönderdiği emaildeki aynı özellikteli TV' lerden birini seçip email olarak cevapladım.

    Bu arada daha teslim edilmeyen TV' ye esnaftan 20.000 TL' ye müşteri çıkmıştı ve benden haber bekliyordu.

    Ama HB ne malı gönderdi nede her hangi bir şekilde iletişim kurmadı.


    Ben bu olayın üzerine gidemedim zira sipariş ve çıkan THH kararı bir başkası adınaydı, o kişi de bana "Beni aradılar ben de istemiyorum deyip senin numaranı verdim onlara" dedi...





  • estafine E kullanıcısına yanıt
    Yani sen şimdi 240 liralık ürünü alamadın diye, 4600 lira haraç mı ödeyeceksin üstüne bide ,durduk yerde..ağa bee, mesele gücün olması falan değil,sen boşa yaşıyorsun inan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 8 Ekim 2023; 9:43:16 >
  • Arkadaşlar şöyle oldu durum. Bunlar THH kararını tanımıyoruz deyince telefon açtım THH'ye sordum adamlar sizi dinlemiyor diye. THH deki arkadaşlar biz kararı veririz bundan sonrasına icra mahkemeleri bakar dedi.

    Ben de UYAP'tan kafama göre icra yaparken rakam girdim. Olay Medeni Hukuk bilgimin eksik olmasıymış.

    Önce mallar için icra yapılması gerekiyormuş. Ben de avukat olmadığım için tutar yazdım.

    Bu firmanın avukatı da direk itiraz etti önce mal için icra açılacaktı diye karşı dava açtı.

    Ardından arkadaşa sordum karşı davaya cevap verirsen AAÜT yani avukatlık ücreti sana kitlenir dedi. Ben de cevap vermedim UYAP üzerinden.

    Hakim yargıtay kararını bilmiyormuş haksız yere bana AAÜT kitledi.

    İstinaf ettik istinaf da 44.100 TL altındaki kararlar kesin dedi.


    Bu çakallar da hakimin hatasını kullandılar direk 4.600 TL yapıştırdılar bana.

    Aslında 4.600 TL yapıştıramayacaklardı da kuyruk acıları vardı hakimin hatasını direk suistimal ettiler.

    Hakimi HSK'ya şikayet ettim bakalım ne olacak.

    Gerçi HSK dan da bi cacık çıkmıyor adamın arkadaşını adama şikayet ettiğin için arkadaşlarını kayırıyorlarmış.


    Bi hakim hatası bunların yüzünü güldürdü utanmadan gelip karşı dava açtılar hakim hatasını kullanıp.

    Bunlar yüzünde icra hukukçusu olacam artık ama bu süreçte kaçan kaçtı arkadaşlar.


    Benim başıma geldi sizi de uyarmak amaçlı yazdım. Bu tip firmalara karşı sağlam bi avukat arkadaşınızla üzerine gidin.

    Yoksa benim gibi 240 TL alacaklıyken 4.600 TL borçlu çıkıyorsunuz...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: AndyGray

    Hocam ilettiğiniz bilgiler eksik gibi. THH kararına karşı Tüketici Mahkemesinde dava açmışlar ve bu dava aleyhinize sonuçlanmış sanıyorum. Aksi halde hiç kimsenin kesinleşen THH kararını tanımama hakkı yok.

    Yok açamadılar onu THH kararının üzerinden 3 ay geçmesini bekledim. İcra mahkemesinde hakimin hatalı kararını çakallık olsun diye bana karşı kullanıp 4.600 TL lik icra davası açtılar..

  • Deepharp kullanıcısına yanıt

    Hiçbir kişi ya da kurum kendini kanundan üstün görmemeli dostum. Olay öfkeli kalkıp zararla oturmak değil. Adamların kanun tanımaması...

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.