Şimdi Ara

Geleceğimiz çok mu karanlık ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    27 yaşında mühendisim. Kurumsal bir şirkette çalışıyorum.

    Etrafımdaki insanlar sürekli borsadan, paradan , birikimden , TL nin değer kaybetmesinden vs.
    Türkiye'nin kötüye gitmesinden konuşuyor. Genç bir arkadaş olarak karamsarlık yaratıyor insanın içinde bu tarz konuşmalar.
    Doğrudur veya yanlıştır demiyorum. Herkes düşüncesini ortaya koyar kimileri doğrudur, kimileri de biraz abartıdır.

    Fakat sürekli tv lerdeki haberlerden dışarda yapılan muhabbetler hep bu muhabbetlerden ibaret. Kimse sosyal faaliyetlerle ilgili
    konuları konuşmuyor. Hep para pul , mal mülk meseleri.

    Yeni mezun olacak arkadaşlar dahi herkeste göç etme planları ortaya çıkıyor. Gerçekten kaçmak mı lazım ? Yoksa kalıp mücadele etmek mi. Sonu nereye gidiyor? Dertleşmek istedim. Düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.



  • Para olmadan sosyallik olmaz. Türkiye’de okumak=para mantığı var bu genelde fakir ailelerin kendini kandırma yöntemi maalesef. Ayrıca sonucu belli olan bir şey için savaşmaya değmez kaç kurtar kendini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuyu aylardır belki yıllardır düşünüyorum ve gerçekten ileriyi düşünmekten anı yaşamayı unuttum.
    20 Yaşında bir üniversite öğrencisiyim daha önümde yıllar olmasına rağmen birikim yapıyorum.
    Bir yandan dünyanın gidişatını takip ediyorum Rusya-ABD restleşmelerini, ABD'de yaşanan iç karışıklıkları, Avrupa'da olan iç karışıklıkları falan sürekli takip ediyorum. Ve bu takip sürecinde de sürekli gitmek istediğim ülkeyi değiştiriyorum.
    Şu sıralar da aklımda sürekli olan soru şu; 3.Dünya Savaşı olsa hangi ülkede olmalıyım?

    Delirmeye yaklaşıyoruz sanırım..
    Gelecek kaygısı had safhada.
    Döviz sürekli yükseliyor yurt dışına çıkmak hayalden öteye gidemiyor.
    Gitsen dert, kalsan dert..
  • Kiminle mücadele edeceksin ki? Top tüfek saldıran bir düşman yok karşında, senden 180° farklı düşünen bir toplum var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Etrafındakıler öyle söylemekle haklılar cünkü doğru sen böyle şeyleri içine atıp hafızanı doldurma zamanla kaygı oluşur anlamsız yere ilaç kullanmanın lüzumu yok.

    İyi huylu insanlarla arkadaşlık yap.
  • Aslında en önemlisi ne yapmak istediğini biliyor olmak.. Nerede ve kimlerle mutlu olacağını bilmek.. Bir idealin varsa onu gerçekleştirmek için çabalaman gerekiyor. Ancak halinden memnunsan yaşadğın hayatı daha konforlu hale getirmekte fayda var diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merti mcfly -- 26 Şubat 2019; 0:59:56 >
  • 2001 krizinde ben üni okuyordum...ortam o kadar karanlıktı ki yarın bile gözükmüyordu...müh. okuyan arkadaşla mesleğimize ilave farklı sektörlere kaymaya başlamıştık...ama ne oldu bir anda işler değişti...2004 yılına geldiğimizde tüm altyapı yatırımları hız kazandı...piyasada donanımlı eleman bulmak zorlaştı...bir süre böyle gitti ama ayağımıza çelme takmaları çok almadı...2007 kapatma davası ve e-muhtıra...2013 sonrası gezi, çukur ve fetö operasyonları...az kendimize gelsek, başımızı kaldırsak hemen darbeyi indiriyorlar...şimdi de o tarz bir süreçten geçiyoruz...ancak bu mücadelenin sonu ya herro ya merro (yanlış yazmış olabilirim)...artık kimse kimseyi idare etmeyecek...ya bu zinciri kıracağız ya da esarete devam diyeceğiz...ben gelecekten umutluyum...olayların gidişatından murad-ı ilahi az çok kendini gösteriyor...
  • Memlekette satılacak kurum kuruluş bırakmadılar.. Tarımı bitirdiler sıfır seviyesinde.. Sanayi can çekişiyor.. Mantar gibi çoğalan her bir köşebaşına üniversite açtılar herkes üniversite mevzunu işsiz.. işsizlik resmi olarak 4 milyon kişiden bahsediliyor kayıt dışı 8 milyondan bahsediliyor. Dolar euro benzin fiyatlarını tutabilene aşk olsun kimse 4-5 seviyelerini bile artık hayal dahi etmesin.. beyin göçü çok fazla ortamı gören imkanı olan herkes kaçıyor.. her taraf suriyeli dolu, ucuz işçi, hırlı hırsız, psikopat vs. gibi bir çok etkileri var topluma.. Emeklilik ülkede hayal 65 yaş sınırı var 25 yaşındaki adam bile iş bulamazken 64 yaşındaki adamın çalışabilmesi hayal ediliyor zaten ülkenin ortalama ömrü 70-80. SGK denilen hastane kelimesine hakaret derecesinde sağlık sistemi var ölsen suratına tüküren yok. Teknoloji lüks 20 senelik arabalar lüks, et tavuk balık lüks, krediler tefeci usulü faizler tavan.. Ne var elde tutulacak ben bu yaşıma geldim bulamadım.




  • Kesinlikle kalıp mücadele etmek gerektiğini düşünüyorum. Genç bir mühendissin ve ülkene en çok faydan dokunabilecek zamanlarındasın. Evet ülkemizde şartlar zor olabilir ancak kaçmak çözüm değil. Daha yaşanılabilir bir Türkiye için hep birlikte mücadele etmeliyiz.

    Bana şunu da diyebilirsiniz;
    Vatan, millet, gelecek nesiller falan çok duygusal yaklaşıyorsun. Realist ol (bencil) ve kendin için en mantıklı olanı seç. Daha iyi yaşayabileceğin, yaptığın işin karşılığını daha kolay ve daha doğru şekilde alabilceğin bir ülkeye git. Gerisini boşver.

    Bunu derseniz de karşı çıkamam bu biraz tercih meselesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel konu açmıssın dostum..
    Valla bende geleceğimi çok aydınlık görmüyorum 30 yaşındayım ne iş bulabildik nede eş...
    herkes diyorki seçimden sonra ortalık daha kötü olacak diyorallah sonumuzu hayır etsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.