Şimdi Ara

Genel Ortalama Hakkında Bir Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Ben Uludağ Üniversitesi 1.sınıf öğrencisiyim.İlk dönemin sonunda 3.00 ağırlıklı ortalamam vardı fakat ikinci dönem için derslere kayıt yaptırmış olmama rağmen sağlık sorunlarım ve ailevi sebepler yüzünden derslere devam edemedim.Bunun için herhangi bir rapor almadım.Sadece tek bir derse devamlılık sağladım o dersinde vizesinden 80 aldım ama finaline girmedim.Beni için kabus gibi bir yıldı.Merak ettiğim şey sınıf tekrarı yapıp yapmayacağım konusu.İkinci dönem devamlılık sağlamadığım için ortalamam 1.80 in altına düşüyor ve öğrendiğim kadarıyla genel ortalama 1.80 in altındaysa üst sınıftan ders alamıyorsunuz.Bazı kaynaklarda ise devamsızlıktan kaldığınız dersleri hiç almamış sayılıyorsunuz tarzında bilgiler yer almaktaydı.Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sickle Hammer -- 28 Mayıs 2017; 10:31:48 >



  • Okuluna göre değişir kaç ortalamayla üstten ders alacağın falan. Bizde o sınır 1.75tir. bu sınırı geçemezsen üstten ders alamazsın aynı dersleri tekrar almalısın. Devam zorunluluğu olan dersler vardır genelde lab dersleri oluyor devam zorunluluğu yoksa derste sorun yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AykutKOCATEPE

    Okuluna göre değişir kaç ortalamayla üstten ders alacağın falan. Bizde o sınır 1.75tir. bu sınırı geçemezsen üstten ders alamazsın aynı dersleri tekrar almalısın. Devam zorunluluğu olan dersler vardır genelde lab dersleri oluyor devam zorunluluğu yoksa derste sorun yok.

    2.sinif 2.donem ortlamam 1.75 altinda, ustten ders alabilmem icin genel ortalamanin 1.75 ustu olmasi mi lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harun1111 kullanıcısına yanıt
    aynen öyle
  • Sınamalı öğrenci oluyorsun sanırım. Bizde şöyle o barajın altında kalanlar normal dönemden ders alamaz. Öncelikle kaldığı dersleri alır ya da geçtiği dersleri tekrar alabilir. Bizde böyle. Mesela sen bu eylülde normalde 2.sınıf güz dersini alman gerekiyor ama baraj altı kaldığın için ders alamıyorsun. Alabileceğin dersler ise 1.sınıf güz dersleri. Almak zorunda da değilsin tabi. Sizin okulda farklı olabilir uygulama. Bahar döneminde ise 1.sınıf derslerini alacaksın devam etmediğin dönemin derslerini yani. Okulun uzuyor yani. Eğer yaz okulu varsa 1.sınıf bahar döneminde alamadığın dersleri yazın alıp geçebilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AykutKOCATEPE

    aynen öyle

    Genel ortalamam 1.75 uzerinde cok rahatladim, sagol hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.