Şimdi Ara

giga z170x gaming 7 easy tune problemi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
2
Favori
4.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kasa: CORSAIR GRAPHITE 760T
    Power: EVGA 1200W PLATIUM power supply.
    Anakart: GIGABYTE Z170 GAMING 7 EU
    İşlemci: INTEL 6700K SRL02 yeni REV.
    E.Kartı: EVGA GTX 1080 FTW
    S.Kartı: SOUND BLASTER ZxR 5+1 + LOgitECH Z5500 5+1
    CPU SOGUTUCU: Corsair H100i V2 SIVI SOGUTMA
    Ram: CORSAIR 2x8GB DDR4 3200Mhz CL16
    ssd: SAMSUNG EVO 250GB
    Ssd: OCZ VECTOR 128GB
    HDD: 3 x 500GB WD CAVIAR BLACK

    Ürün düzgün çalışmadıkdan sonra 1 yıl fazla garantisi olsa ne olacak. Gigabyte z170x gaming 7 anakart aldıkda ne oldu!!! Whea uncorrectable error belası yüzünden kullanamıyorum. 2 defa RMA'ya anakartı gönderdim. 1.cisinde 16-17 GÜN 2.cisinde 12 GÜN kaldı. SIFIR olan ürünü önce cpu pinlerinden 2 adeti kırılmış onardık dediniz geri gönderdiniz oysa cpu pin'i ile ilgili ben size yollamadım! ve ürün geri geldiğinde yine aynı durum hiç bir fark yok!. Ardından 2.cisi için tekrar RMA'ya gönderdik bu sefer anakartta bişey yok ama biz yinede chipsetini değiştirdik dediniz... ki inanmıyorum herhangi bişey değiştiğine yine geri geldi ürün ve aynı şekilde!!! Sistemde değiştirmediğim işlemci hariç parça kalmadı. Daha ne yapayım!!!!

    3 ÇİFT RAM
    2 ADET SSD
    3 ADET HDD
    2 ADET PSU

    Ocz vector 128GB
    samsung Evo 250GB
    3 adet depo diski wd 500gb Black

    her birine tek tek windows kurulumu yapıldı. Ya kurarken hatayı aldık yada kurdukdan sonra.... Yine aynı durum!

    3 adet Ekran kartı değiştirildi. Yine aynı durum!!!
    MSI 8800GT
    ZOTAC GTX 275
    EVGA GTX 1080 FTW

    3 adet RAM değiştirildi yine aynı durum!!!
    Corsair Vegeance XMP 3000Mhz CL15
    Corsair Vegeance XMP 3200Mhz CL16
    Yetmedi
    Corsair DOMINATOR XMP 3200Mhz CL16

    2 adet psu değiştirildi yine aynı durum!!!
    Ocz 600W
    Evga 1200W

    Anakart belki kasa içinde şase yapıyodur dedik. Corsair h100i V2 sıvı sogutmada dahil söktüm dısarda kutusunun üstünde üşenmeyip montajlayıp deneme yaptım. Ne xmp ne Normal sonuç nafile yine aynı durum!!!

    Daha neyi değiştirelim siz söyleyin!!! Distributör'den edindiğim bilgiye göre utanmadan bana birde ram'lerinizi değiştirin demişsiniz. Bütün dünya aynı anakart aynı işlemci aynı ramleri kullansın sorun yok. Biz kullanıncamı sorun çıkıyor?? ÜRÜN FABRIKA ÇIKIŞI KUSURLU AYIPLI ÜRÜN!!! siz kabul edin yada etmeyin. Sistem zaten yeni eski olan parçalar 8800gt , gtx 275 , ocx vector ssd , 3 adet depo olarak kullanmış olduğum 500 gb hdd. Ne kalıyor geriye, geriye kalanlar tamamı yeni parçalar adı üstünde yeni sistem!!!!

    İlk 6 ay normalde bir ürün doa kapsamına girer. Cpu pinlerinde 2 adet kırık var diyip ürünü değiştirmemek için Doa kapsamında değişim yapamıyoruz dediniz. Eeee ben anakartı ne normal ne xmp kullanamadıkdan sonra 3 yıl garanti olsa neye yarar? Ürün fabrika çıkışı kusurlu ayıplı ürün. Evlilik sebebiyle anakart 15 - 20 GÜN kutusunda yattı ve ben bunu size dile getirdim. Ürünü değiştirmemek için bahaneler üretip yapılmadık şeyleri yaptık demenin manası yok. Ayıptır günahtır kimseye zulüm etmeye hakkınız yok. Sizlere ağzımı bozup ağırda konusabilirdim ama efendiliğimi bozmayacağım.

    Bu anakartı tercih etme sebebim 2 adet m.2 sata girisi ve 3 yıl garantisinin olması idi ama gel gör ki bu anakarttan hiç bir halt olmaz!!! Ürünü alalı 3 3.5 ay olmuş 15-20 gün kutusunda yattı. 1 ay sorunlarla boğuştum durdum. Yetmedi servise gönderdik 2 defa 1 ay'da serviste geçti!!!

    Umarım bu yazıyı RMA'nın müdürü ve üst yetkililer okur!!!




  • Arkadaşlar yazılım w10 yada alt sürümleriyle uyumsuz o yüzden teknik servisi arayıp ar120 nin mailinize rar halinde gönderilmesini isteyin gelen dosyayı bir flasha atıp pc nize format atıp 0 dan yükleme yapın easytune filan rahatça kullanabilirsiniz daha sonra gigabyte ın sitesinden system infor. veawer 'i yüklersiniz fanlarıda kontrol edersiniz.Malesef bu kadar kaliteli malzeme kullanmasına karşın yazılım olarak bu kadar geri kalması üzücü.
  • Meliodas kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler fan kontrolcu alarak sorunu cozdum ancak boyle guzel bir anakart alan birinin bole yazilim sorunlariyla ugrasicagini pek sanmam bu arada yeni bios arayuzu bekliyoruz bakalim suan ki bios arayuzunu 2004 model gb anakartimda kullaniyor acikcasi pek hos bir arayuz degil :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet az önce yen sistem aldım kurdum e ayni.hatalar bendede. Teknik.servisle görüştüğümde win 10 un yeni sürümüyle alakalı dedi bakalim güncelleme ne.zaman gelecek
    Bu mesaja eklenen görseller:

     giga z170x gaming 7 easy tune problemi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gaming g7 anakartım var...fan sorunu yaşıyordum devir ayarlama falan...gerçi biostan da oluyor ama windows altında müdahele etmek isteyenler için başka bir başlıkta (topic demeyin şuna artık kardeşim ya) yazdıklarımı aktarıyorum...

    quote:


    önceden kullandığım cooler master tpc 812 nin kutu içeriğinde voltaj düşürücü bi kablo vardı...iki fanı da buna bağladım...şu an 1380 rpm ye düşürebildim anca...neyse kafam biraz daha rahatladı şimdi...

    ayrıca radyatör fanı olarak tundra td02-e nin fanlarının özelliklerine baktığımda 1400-2300 yazıyordu...yani bu fanlar cpu fan soketine bağlanınca en az 1400 küsür devire kadar düşebiliyor...daha altına izin verilmiyor..güvenlik nedeniyle galiba..

    ancak chasis fan soketine bağlarsanız fanları istediğiniz devire düşürebilirsiniz...ama dediğim gibi bu sefer işlemci yüke binince fanların devri otomatik yükselmiyor...

    bu arada gigabyte ın hayret veren bir durumu var ki..SIV denen yazılım nasıl oluyorsa çalışıyor....

    anakartın web sitesinden app centerı indirin..sonrada bu system information viewerı indirin...fanlara ayar çekebilirsiniz.

    resimleri ekliyorum.




     giga z170x gaming 7 easy tune problemi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 2 Kasım 2016; 18:22:26 >




  • Gigabyte Anakartlara yeni bios güncellemeleri gelmiş. Fan kontrol sistemi düzeltilmiş. Artık biosda yeni bir arayüz var. Eskisinden kat kat iyi olmuş. Fakat hala şu esneklik yok. Cpu fanı (sesizlik için) yeteri kadar yavaslatılamıyor. Fakat "CPU_opt" varsa onun fan profili, CPU ısısına göre sınırlama olmadan degiştirilebiliniyor.

    Diger fanlar kasa ısısı ve chipset ısısına göre ayarlanıyor. Ben uyguladım oldukca sesiz ve verimli calıştırabildim kasamı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 12 Kasım 2016; 17:17:19 >
  • TimFx kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler verdigin bilgiler için bende kasa ve sogutucu degişikligi nedeniyle kasayı dagıtmıştım tekrar topladıgımda bios güncellemesi ve sıfırdan kurulum yapıyım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biosu güncellerken dual bios mod anahtarı hangi konumda olmalı bişey fark eder mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lazer__ kullanıcısına yanıt
    ben 1 de kullanıyorum ve güncellemelerde de genelde 1 de oluyor size de tavsiyem o şekilde güncelleme yapmanız ama 2 dede olsa pek fark eden birşey olacağını sanmıyorum çünkü buton 1 deyken güncelleme yaptıktan sonra 2 ye geçirip diğer bios arayüzüne de baktım 2. bios arayüzüde güncellenmişti herhangi bir sorun yoktu hani birinci biosu ayrı ikinci biosu ayrı güncelleme diye birşey yok bildiğim kadarıyla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 10 Kasım 2016; 21:56:38 >
  • Bende oyde değil sanırım. Bende sadece 1. bios güncelleniyor. Overclock denemelerimde bir kez problem oluşmuştu. Kendiliginden 2. biosda acılmıştı sistem ve güncel bios değildi. (zaten ordan anladım ikinci biostan açıldığını)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 12 Kasım 2016; 16:5:7 >
  • Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim.peki f20d biosun resimlerini atar mısınız merak ettim .d

    -----------------------------------


     giga z170x gaming 7 easy tune problemi


    şu biosa bakın....ayıp ya bu anakarta böyle bios bizim z170 chipsete dandik bios...ayıp gigabyte
    ...bu bios ultra gaming x99 anakartına ait

    acaba bizim biosta böyle mi oldu yoksa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 12 Kasım 2016; 0:41:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • evet resimdeki gibi oldu bios.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 12 Kasım 2016; 16:2:9 >
  • Beta bios muş korktum :d

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://forums.tweaktown.com/gigabyte/28441-gigabyte-beta-bios.html
    Esas korkman gerekenler yukarda linkini verdiğim unoffical paylaşılan bios sürümleri.
    (Ben epeydir bu sayfayı takip ediyordum Gigabyte 'la ilgili en güncell paylaşımlarda bulunuyor bu site. Ama beta bios'lardan indirmeye cesaret edememiştim . Sonunda resmi sayfada paylaşılınca ordan indirim.)


    Resmi sitede paylaşılanlardan korkmaya gerek yok. zaten not olarak şu yazılmış indirme sayfasında;

    "Beta'lar hakkında : Güvenilirdir sadece son sürümde yeralıcak tüm özellikleri bu sürüm barındırmayabilir. Bu aşamada, yeni özelliklerin önizlemesini yapıyoruz ve ürünümüzün mümkün olan en iyi deneyimi sağladığından emin olmak için müşteri geridönüşleri topluyoruz."

    Benim şuan yeni biosda yaşadıgım tek olumsuzluk, otomatik overclockta eskisinden daha fazla voltaj veriyor gibi . Şu sıralar testlerle biosun yenı özelliklerini kurcalayıp en iyi sonucu elde etmeye calısıyorum. Ama yeni Smartfan özelliği ile, kasanın sesiz çalışması paha biçilmez.

    Kendime birde havalı bir bios resmi hazırladım isteyen kullanabilir. Resmi yüklemek için güncell App center'daki @bios programı kullanabilirsiniz. (Aynı yazılım ile windows üzerinden bios güncellemeside yapabilirsiniz. App center menusu windows 10'da düzgün çalışmasa bile "Program files/Gigabyte" klasorunden yazılımlara ulaşıp istediğinizi çalıştırabilirsiniz.)

     giga z170x gaming 7 easy tune problemi

    Gigabyte Waterforce ekran kartı olanlar için.
     giga z170x gaming 7 easy tune problemi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 13 Kasım 2016; 3:35:20 >




  • bende de çalışmıyor düzgün gaming7 var aldığımdan beri problemler yaşıyorum app center içindeki diğer programlarla ilgili çoğu hata verıyor, sistemi kitliyor. win10 orjinal kullanıyorum. anakart kutu içireğindeki eski sürüm app center ve içindeki bazı uygulamalar çalışıyor toplasan 5 tanesi, yeni format attım dün bugun sitesinden güncel indirim dedim app 1 defa açıldı daha açılmıyor, kaldırıp yine cd den kurcam en azından rgb ışığı yöneteyim. ayrıca easy tuning ilk sayfada paylaşılan aynı kısım bende de hata veriyor. bazılarını ticket attım gigabyte bizde düzgün çalışıyor diye msj göndermişler :D , birde easy tuning ram hız aşırtma bölümü çalışıyordu o sekmeden ramlerim ddr4 2666 mhz olduğu için 2,66 yaptım ve cpu kullnımı %30 civarı oldu easy tuning in. şimdi format attım ve kurmayacam easy tuning i.bu sürücüleri güncel kullanamıyoruz yani, tam bir fiyasko , nasıl olur koskoca gigabyte böyle uyumsuz çalışmayan sürücüler yapar. asus hiç sevmem ama bir sonraki pc mi sanırım asus parçalarla toplayacam. şu an f8 bios var app kurabilsem f20 yapcam.




  • mavigüneş M kullanıcısına yanıt
    Merhaba biosu usb ile de guncelleyebilirsiniz. Tek yapmaniz gereken usb yi (yönetici)komut isteminden uefi yapın bios dosyalarını usb nin içine atın usb nin içinde önlem olarak sadece bios dosyaları bulunsun başka dosya olmasın. Usb girişine baglayıp bilgisayarı başlatırken biosa girip sag üstte biosflasback olucak ona tıklayıp usb yi seçip içini açıp bios dosyasına tıklayınca normal yada hızlı şekilde günceleme seçenegi geliyor hızlıyı seçip direk başlatabilirsiniz daha sonra güncelleme başlıyor 20 sn sonra filan bitiyor zaten sonra yeni biosun ayarlamalarını yapıp keyfini çıkarın.
    buyrun burada usb yi uefı yapma rehberi var:http://8.enpedi.com/2012/12/windows-8-uefi-kurulum-icin.html
    bu arada yönetici komut istemi açabilmek için sol en altta ki windows logosuna sağ tıklarsanız kolayca erişebilirsiniz.




  • Bi app bu kadar sorunlu olabilir mi, hayret doğrusu ?
    Hava olsun diye demiyorum ancak MSI Z97 GAMING 7 kullanırken, MSI Command Center ile her şey çok basitti.
    Diğer arkadaşların dediği gibi Gigabyte anakart belki donanım olarak Asus ve Msi dan daha iyi olabilir ancak yazılım desteği olmadan ne işe yarar ?
    Umarım sorunlarınız çözülmüştür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yilmaz976
    Bi app bu kadar sorunlu olabilir mi, hayret doğrusu ?
    Hava olsun diye demiyorum ancak MSI Z97 GAMING 7 kullanırken, MSI Command Center ile her şey çok basitti.
    Diğer arkadaşların dediği gibi Gigabyte anakart belki donanım olarak Asus ve Msi dan daha iyi olabilir ancak yazılım desteği olmadan ne işe yarar ?
    Umarım sorunlarınız çözülmüştür.


    Evet yazılım konusunda tam fiyaskolar ekran kartı yazılımlarıda çok janjanlı görünüyor, fakat birsürü ciddi bug barındırıyor. Neyseki msi afterburner var taş gibi çalışıyor. Bende MSİ almayı planlıyordum, msi oyuncu notebook'um var yazılım konusunda bayağı iyiler ve sık güncelliyorlar memnunum.
    Ancak MSI anakartlarda henüz Thunderbolt 3 desteği yok. Bu nedenle Gigabyte satın aldım. Thunderbolt 3, Msi Notebooklarda var, ama MSI anakartlarda yok. Bu teknoloji sayesinde şuanda Msi Notebookumla, Gigabyte anakartım arasında saniyede 1.2GB dosya transferi saglayabiliyorum .


    quote:

    Orijinalden alıntı: mavigüneş

    bende de çalışmıyor düzgün gaming7 var aldığımdan beri problemler yaşıyorum app center içindeki diğer programlarla ilgili çoğu hata verıyor, sistemi kitliyor. win10 orjinal kullanıyorum. anakart kutu içireğindeki eski sürüm app center ve içindeki bazı uygulamalar çalışıyor toplasan 5 tanesi, yeni format attım dün bugun sitesinden güncel indirim dedim app 1 defa açıldı daha açılmıyor, kaldırıp yine cd den kurcam en azından rgb ışığı yöneteyim. ayrıca easy tuning ilk sayfada paylaşılan aynı kısım bende de hata veriyor. bazılarını ticket attım gigabyte bizde düzgün çalışıyor diye msj göndermişler :D , birde easy tuning ram hız aşırtma bölümü çalışıyordu o sekmeden ramlerim ddr4 2666 mhz olduğu için 2,66 yaptım ve cpu kullnımı %30 civarı oldu easy tuning in. şimdi format attım ve kurmayacam easy tuning i.bu sürücüleri güncel kullanamıyoruz yani, tam bir fiyasko , nasıl olur koskoca gigabyte böyle uyumsuz çalışmayan sürücüler yapar. asus hiç sevmem ama bir sonraki pc mi sanırım asus parçalarla toplayacam. şu an f8 bios var app kurabilsem f20 yapcam.


    Gigabyte'ın güncell App center menusu ve Easy tuning programı dışında diger yazılımları kısmen çalışıyor. "Program files/Gigabyte" klasorunden yazılımlara ulaşıp istediğinizi çalıştırabilirsiniz.

    Bios gücellemesini mutlaka yapınız. Fan profilini ve overclock olaylarını ordan yapınız. Zaten overclock olayı masaüstü yazılımlarıyla herzaman daha sıkıntılı olmuştur , biosdan yapmak daha iyi sonuçlar elde etmenizi saglar.

    Bios güncellemek için UEFİ usb'ye ihtiyacınız yok. Kafanız karışmasın. Fat32 formatı atılmış bir usb yeterli. ( Bios ekranında usb'yi okutmak için sadece bu gerekli)

    Aslında bunada gerek yok. Zaten windows üzerinden Bios'u güncellemek daha kolay. Önce driver sayfasından @BIOS programını indirin. Kurulduktan sonra "C:\Program Files (x86)\GIGABYTE\@BIOS\FlashBios.exe" dan çalıştırabilirsiniz. Tek yapanız gereken bios dosyanızı göstermek. Aynı programdan açılış LOGO'nuzuda güncelleyebilirsiniz. ( 960x540 ebadını geçmemek şartıyla.)

    ilave not:
    Pratiklik saglayan bir yazılım daha var. Fastboot yazılımı, windowsu restart edip, direkt bios ekranına geçmenizi saglar. Asıl amacı daha hızlı ön yükleme için ayarlar sağlamak. Aynı ayarlar bios üzerindede var. Fakat eğer fastboot özelliğini devreye sokarsanız. Bilgisayar uyku'dan uyandıktan sonra bios'daki, geçerli fan profilini yüklemiyor ve daha gürültülü çalışmaya başlıyor. Hatta bazı ısı sensorleri doğru sonuç vermiyor. Bu sorun Beta Bios'dan kaynaklanabiliyor olabilir. Böyle bir sorun yaşarsanız bios ayarlarınızda fastboot aktif etmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 21 Aralık 2016; 14:47:35 >




  • TimFx kullanıcısına yanıt
    Gigabyte anakartım yok ama yinede teşekkür ederim bilgilendirme için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yilmaz976

    Gigabyte anakartım yok ama yinede teşekkür ederim bilgilendirme için.

    metnin başını sizin için yazdım o yüzden haberdar ettim. Ben metini yazarken sabah 5 olmasına rağmen, ilave ettiğim kısmı görmeden okumuşsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 19 Aralık 2016; 5:28:35 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.